icon

Musia byť krstní rodičia zosobášení?

luci219
4. okt 2018

Ahojte,
priateľova sestra má dieťatko. Táto sestra s manželom žijú v ČR aj krst bude v ČR. Priateľ bude krstným otcom a chcem vedieť, či by som spolu s ním mohla byť krstnou mamou, aj keď nie sme manželia. Pretože niekto nám povedal, že áno, niekto nie. Prípadne či sú na to v SR a ČR nejaké rozdielne pravidlá. (Aj keď áno viem, je to jedna viera, tak by mali byť pravidlá tie isté asi. Ale pýtam sa pre istotu.)
Ak teda máte s týmto niekto skúsenosti, budem rada za každú radu.
Ďakujeeem.

Strana
z2
michelle567
9. okt 2018

Nemusite byt manzelia, avsak nemali by ste zdielat spolocnu domacnost. My sme isli za krstnych este pred svadbou no svadbu sme uz mali naplanovanu termin opar mesiacov....a teda neklamali sme a povedali ze spolu uz byvame. Jeden knaz ze ok dobre ked sme sa boli na to pytat a potom nauka uz pred krstom bola s inym a tam ked sme spisovali udaje adresy atd....tak nas zvozil ze ako mozeme ist za krstnych ked u spolu zijeme v hriechu, volal aj tomu druhemu knazovi aj jeho spucoval ze nam to povolil 😀 ale krst mal byt uz druhy den tak nam nakoniec povolil 😀

tatranka4
3. jan 2021

Tak záleží fakt od kňaza, ja som napríklad ísť ako krstná nemohla sestre lebo som bola vo vzťahu , a tiež záleží aj či ste sobaselný na matrike, tak tiež už ako krstný byť nemozete

Strana
z2