Na svadbu v botaskách
Mamicky,ideme na svadbu a zistila som ze topanky ktore sme kupili pred rokom su uz chlapcom male.mali ich raz na svadbe.mozem im dat botasky na snurovanie?ci sa to na svadbu nehodi?maju sest a osem rokov.nove topanky nechcem velmi kupovat lebo uz nebude prilezitost ich vyuzit.ale tak nechcem aby vyzerali nevhodne.je to svadba muzovho bratranca.
@959touareg vieš čo, tu neide o to či je niekto z mesta alebo dediny, len nechápem, čo je sedliacke na kožených, lakovaných topánkach, botasky sú OK a IN a kožené topánky sú sedliacke, tak? to je choré. Botasky k rifliam, kožené k obleku, lakové k fraku apo. treba vedieť čo k čomu
@959touareg extravagancia mi nevadí, ale nemala by byť prvoplánová a za každú cenu. Osobitý štýl mi nevadí už vôbec, naopak - stále ho uvítam. Čo na mňa pôsobí repelentne, je nevkus. Ale dokážem prijať aj to. Svet, ani život na tom nestojí. Ale tu sme sa bavili o oblečení na slávnostné príležitosti. Tam som za vhodné oblečenie. Kľudne aj extravagantné, alebo osobité, pokiaľ je vkusné a hodí sa na príležitosť, prečo nie...
@mijo53 tvoj nazor ti neberiem. ked mas pocit a potrebu si obuvat ten ktory druh, styl topanok ku danemu obleceniu-OK. ja mam opacny nazor, najma ked sa to tyka malych deti. u mna nemusia byt vobec oblecene deti podla etikety. najma ked sa tyka o svadbu. mozno preto, ze ja vobec svadbu nepovazujem za nieco wooou. a najma ked som tam ako host. mne sa u deti ani nepaci, aby tam nabehli v oblekoch , nedajboze v lakovkach, alebo kozenych topankach na snurky...me pride ovela milsie, detske a hrave, ked si oblecu obycajne nohavice, hoxc aj rifle , ku nim napr. traky, koselu, na nu napr. motylika a na nohy daju platenky. a ked su moderne nohavice, mozu ich aj kusok vyhrnut. u mna by bol tento outfit ovela ovela krajsi ako male decko nasukenae v obleku...ale ako pisem vyssie. nech si kazdy oblecie co len chce, co povazuje za slusne, vhodne na danu prilezitost.
@959touareg lakovky sedliacke topanky? To si ma rozosmiala. Sedliacke je dat si tenisky k satam, lebo prave ten sedlak sa nebude unuvat vyhadzovat peniaze za slusne topanky, ktore nebude mat kde nosit. Radsej vyhodi za converse lebo tie su teraz strasne IN na Slovensku, tak aby ukazal, ze na ne ma, tak si ich obuje aj k svadobnym satam. A rifle, traky a k tomu motylik uz nie je ziadne vybocenie z davu ale chlapcenska "uniforma", do ktorej matky na Slovensku navlecu deti, ked idu na spolocensku udalost, ziadna originalita ale nudaaaa
@sisaka veru mas pravdu, uplnu pravdu. 😉
@dorotka202 Môj názor, áno, môžeš im dať botasky na šnurovanie 😉 skús si ich - chlapcov- obliecť, tak ako sa máš v pláne a daj im tenisky a ak budú ladiť, tak je to v phode, ak by mali byť príliš výrazné ...napr. kompletný oblek + biele tenisky, ktoré pôsobia ako pesť na oko , tak zváž, či radšej nekúpiť topánky ... (napr. z bazára) ...inak k bielej košeli a nohaviciam (prípadne veste a svetríku) - môžeš kľudne chlapcom dať aj biele (bledé) botasky, prípadne plátenky - buď vyššie alebo obyčajné - taký štýl ako už spomínané conversy, kedysi číňany alebo keds-ky😉
Hlavne, aby ste spolu "ladili" spoločne ako rodinka😉 ...veď už ste na svadbe boli, nie ste začiatočníci🙂 ...
Ak si sa pýtala preto, že dodržiavate nejaký dress code a nevieš, či sa tenisky hodia-tak ešte raz potvrdzujem - áno u 6 a 8 ročných detí je to prípustné ...
PS: Aj tak to závisí od teba, ako ich oblečieš a obuješ, veď len sama vieš ako sa u vás oblieka na slávnostné príležitosti ... ak by si neustála, že by vás "babky ohovárali" ako rodinku, tak radšej kúp tie topánky, ale len preto, že tým nič "nepokazíš" ... ako aj teniskami ...obleč chlapcov, odfoť si ich a sama uvidíš, či áno alebo nie ...
wáááu ... z jednej jednoduchej otázky aká dlhá diskusia 🙂🙂🙂 😀
No veru.....poriadne dlhaaaaaa.na svadbe sme uz boli.no pravdupovediac som si nevsimla co mali deti obute.ale mne osobne u malych deti tiez botasky nevadia.avsak u mojich synov ktori maju osem a sest a su aj dost vysoki by som bola radsej zato aby boli obleceni slavnostne.nie preto co kto povie ale prave preto ze to k takej udalosti patri.davame jej dolezitost aj tym,ako sa oblecieme.ale nove topanky by som nakoniec aj tak nekupovala a isli by v tom co maju.ale ked sa zenil svagor ,ich krstny tak si neviem predstavit ze by isli v botaskach.proste to bola velka udalost a tak sme sa aj so vsetkou uctou obliekli.takze naozaj plati ze kazdy sa zariadi tak ako uzna za vhodne a tak,aby sa citil dobre.
dnešné svadby su take moderné, že je bežné ist v bielých teniskách a mať dreveného motýlika 🙂

@959touareg presne...ludia len potrebuju stale riesit druhych a porovnavat, pohorsovat sa...nech sa stara kazdy o seba ako vyzera on, co vypusti z ust, ako sa sprava k ludom a nie za hlavny bod programu na den riesit co si kto obliekol a obul a aky ma uces..