icon

Neskorá svadba po 15-ročnom vzťahu: Čo si myslíte?

15. nov 2023

Žienky,
čo si myslíte o spečatení vzťahu svadbou dvoch ľudí do 40r. s dieťaťom po 15r. vzťahu???

Strana
z2
elenka.k
15. nov 2023

@nyusika ... už pri tvojom prvom komente na mňa som nechápala, že prečo píšeš mne ... ale ok , je to diskusia, teraz zase píšeš mne - ? Nechápem prečo. Presne o týždeň s mn. máme výročie 20 r. šťastného manželstva. Som vydatá 20 r. a vôbec nestresujem. Mala som ešte vtedy krásnu snehovú - ľadovú svadbu - teraz? cestou na obed som plašila od seba včelu HMmmmmm.

doriiis
15. nov 2023

Že je to krásne.My sme si povedali,že sa vezmeme,keď spolu vydržíme 20 rokov

medda_beda
15. nov 2023

Je to jedno.
Ako podľa mňa je pekná postupnosť svadba-deti, ale svadba ako taká je myslím si hlavne o tom spoločenskom statuse a právnej rovine.
Si niečo viac ako priateľka.
Vzťah svadba neupevní, neudrží takže nech sa svadbuje kto chce a kedy chce 🙂 druhého do toho nič.

zmrzlinka2021
15. nov 2023

Autorka,

neviemm ci sa pytas na rohodnutie prijat zavazok s dotycnym alebo aku velku svadobnu party spravit vzhladom k tomu, ze chodite spolu uz 15 rokov.

Ak ten zavazok - tak pokial vnimate, ze chcete stravit spolu zivot v dobrom aj zlom, nevadi, ze tak dlho ste boli len priatel a priatelka. Podstatne je nemat pochybnost o tomto rozhodnuti a o tom, ze je to uz realny zavazok.

lalilla
15. nov 2023

Nic. Ze gratulujem 😀 nevidim rozdiel v tom ci sa niekto vyda/ozeni po roku ci 15tich, dolezite je ci to aj vydrzi.
Vsetci odsudzuju “volny” vztah, pre mna viac vypovednu hodnotu to, ze su spolu 15 rokov aj ako nemanzelia, ako moja kolegyna 3x rozvedena, a furt bude mudrovat ze bez svadby to nie je vztah 😅.
Ale na tom tiez nie je nic zle, proste clovek veri v danom okamihu ze to bude na cely zivot, kolko to vydrzi ukaze cas.

viestta
15. nov 2023

@elenka.k pyta sa cudzich ludi co si myslia o ich najosobnejsom rozhodnuti, to mi nepride celkom obvykle. Mozno ak by sa spytala blizkych ludi, to by bolo uplne ine, ale my sme pre nu absolutne cudzi ludia, nepozname pozadie, takze co zmysluplne o tom mozme napisat?
Autorka, ak to vy dvaja citite, ze to tak ma byt tak to spravte. Ak ste si nie isti, tak si to este premyslite

elenka.k
15. nov 2023

@viestta aha, ďakujem za vysvetlenie

autor
15. nov 2023

@viestta Nikto sa nepýtal ci sa mam vydávať alebo nie 🙄 . Samozrejme ze nemám pochybnosti, veď s tym človekom žijem 15 rokov, tak si myslím že ho poznám veľmi dobre. Chcela som si precitat ci to mal niekto tak podobne ze sa vzali po tak dlhom " chodeni " a ci to druhý nevnímajú aj tak, ze to je aj zbytočne keď sme žili dlho bez svadby. Nič viac za tým nehľadajte. Čisto som len chcela vedieť názor. Ten môj by sa samozrejme nezmenil ze sa vydám aj keď by mi napísali ze je to už zbytočne len by som vedela ako to vnímajú a berú ostatný ľudia. Čisto len zo zvedavosti. Ďakujem.

viestta
15. nov 2023

Autorka, vydavat sa asi nie je zbytocne. Vydata zena ma iste vyhody oproti nevydatej dlhorocnej partnerke. Ked uz nic ine moze po manzelovi dedit a ma narok na vdovsky dochodok, ale o to ti asi nejde.

katka2602
15. nov 2023

My sme sa s manželom zobrali po 20 ročnom vzťahu, máme 2 detičky (dcéra mala 8 a syn 2,5 keď sme sa brali) a je úplne jedno kto si čo myslí, robte to tak ako cítite 🙂 A svadbu sme mali malú, boli na nej najbližšií a bol to skôr neskorší obed. Nám to tak vyhovovalo. A okien? Všetci povedali, že bolo načase 😊😁. Ono paradoxne si to manžel uvedomil, keď mal pracovný úraz, vtedy mu došlo čo by bolo somnou a deťmi keby tu nebol. Dovtedy sme to akosi nejako neriešili a tiež sme len hovorili papier tu papier tam, ale pravdou je, že je to dôležitý papier.

nyusika
15. nov 2023

sobasny list nie je zbytocnost.

macekovam
15. nov 2023

Tak za na normálna svadba.. Prečo nie? Biele šaty atď...

domkakvet
16. nov 2023

Je to uplne v pohode.

zeldia
16. nov 2023

Mňa by skôr zaujímalo či si chces nechať svoje priezvisko alebo budeš menit?

autor
16. nov 2023

@zeldia Budem meniť nakoľko máme už dieťa a to má otcove priezvisko, tak chcem aby sme mali všetci spoločné. Prečo?

zeldia
17. nov 2023

No lebo to je dosť dobry dôvod prečo mať svadbu - rovnaké priezvisko. A čo si o tom myslim je že treba.

Strana
z2