icon

Netradičné mená pre detičky

karabashka
3. okt 2013

Ahojte, len tak by ma zaujímalo aké netradičné, neobvyklé alebo menej freventované mená ste vybrali pre detičky..alebo maáte v rodine, okolí...🙂 ďakujem za každý príspevok..

dadulkadanulka
13. dec 2013

ja si myslim,ze kazda mamina by mala mysliet na to,aby sa dieta nehanbilo za svoje meno a nemalo kvôli nemu komplexy.ja som Dagmar a tiez mi dlho trvalo kym stravim to meno 🙂 to meno tiez nie je tradicne u nas na Slovensku.

gromkaver
13. dec 2013

ked som cakala mojho prveho syna, tak bol cele tehotenstvo Matusko, ale k priezvisku mi to nesedelo a tri tyzdne pred porodom som prisla v noci za manzelom a povedala, ze to nemoze byt Matus, tak hladal na internere a kedze mame nemecke priezvisko, tak nasiel meno Arthur - okamzite som sa do neho zamilovala, aj ked okolie sa na to divne pozeralo - uz si zvykli 🙂, no a druheho mame tiez chlapceka, tak sa mi pacilo Henrich, Henri, ale ked som chcela tak velmi Matuska, tak sme vyberali k Arthurovi a je to Mathias a pokrsteny Matias-Henrich. Arthur, Mathias, Marius - manzel 🙂....

matkazo
13. dec 2013

ja mam doma Martinku a Rudka slovenske mena synovy vela ludi hovori ake ma pekne meno (po ockovi(

standu
13. dec 2013

@luslus nie ozaj od nas baba z he a jej chlap je zo skalice tusim

standu
13. dec 2013

@dadulkadanulka moja mamka je tiez Dagmar a cely zivot s tym mala problem. Ako ta volaju? Ju kadejako od Dadky cez Danku Dasu cojaviem ona ma najradsej obyc Daga. a jej manzel ju vola Daguska 🙂

dadulkadanulka
13. dec 2013

@standu tak mna tiez vseliako volaju,ale podla numerologie je lepsie ked Dagmar nevolaju Dagmar 🙂 mna len otec volal Dagmar,inak malokto.mamina mi hovori Dadena,kamosky Dada a niektory Dasa.

jafnka
13. dec 2013

môj manžel je Víťazoslav a jeho spolužiak bol Svätopluk. moji spolužiaci zase Mojmír a Milo. a kamarátkina sestra je Desanka

skoricaxx
13. dec 2013

aa

h2
13. dec 2013

@beata79 Budú Ti ho volať Kaleráb. ☹

h2
13. dec 2013

@kacenka255 Tuším začína byť Vilko časté meno. A to sa nám všetci divili, keď sme ho vybrali. 🙂

h2
13. dec 2013

Mala som dve kamošky, jedna bola Milana a druhá Dušana, spievali sme im:
Milaná, Dušaná, nezatváraj pred nama. 🙂

kacenka255
13. dec 2013

@h2 hm no ano aj my sme dlho vysvetlovali ze preco 😀 a teraz sa vsetci smeju ze je to kralovsky zbojnicke a ja sa smejem ze druhy bude robin he he 😀

nikak23
13. dec 2013

@tripplebi presny postup neviem.nam to meno vybrali v Indii.zadali sme presnu hodinu,datum narodenia,to iste za mna aj manzela,datum svadby nas dvoch(ten sme mali tiez vyratany).blbe na tom je,ze meno podla horoskopu sa neda vybrat vopred,my sme indicke meno zapisovali do matriky az za 10dni po narodeni maleho.

kuwait
14. dec 2013

@matkazo Rudko-Rudolf je typicke nemecke meno na Sk sa ale udomacnilo este za cias rakusko-uhorska a je to pekne meno

h2
14. dec 2013

@nikak23 Prepáč, to je ale strašná blbosť, čakať s menom, čo Ti vyberie nejaký Ind. Ani nevieš, podľa čoho tie mená vyberajú! Možno majú dlhý zoznam a zaradom ich posielajú, bez ohľadu na akékoľvek dátumy. Napíš mi všetky tie údaje, čo si písala do Indie, pridaj 100€ a ja Ti pošlem meno. 😀

tripplebi
14. dec 2013

@nikak23 dakujem za odpoved. skoda, som dufala, ze sa da zohnat na to nejaka literatura. nevyhoda je, ze tam potom pravdepodobne vychadzaju len indicke mena.

tripplebi
14. dec 2013

@dadulkadanulka toto som volakedy vedela aj ja robit. len sa tomu uz dlhu dobu nevenujem. mna skor zaujimalo, ci sa nedaju zohnat nejake postupy kde na zaklade horoskopickeho radixu dokazem vypocitat navhodnejsie meno daneho cloveka.

dadulkadanulka
14. dec 2013

@tripplebi tak to neviem,viem,ze numerologia je skôr pre taketo veci.

paloma20
14. dec 2013

Mne sa neskutočne páči chlapčenské meno Ondrej! Dievčenské Klaudia ,Sára,Zoja! Ja som Daniela to je tiež veľmi pekné meno.

nikak23
14. dec 2013

@h2 no neviem ci nejaky Ind🙂ja mam manzela Inda,vsetko to riesil Indicky knaz v Delhi,robila sa "puja",oslava.je to tisicrocna tradicia,tak nechapem co je na tom blbost.nam to vsetko osobne riesila svokra,podla mena svokra,mojho otca,datumov atd.

nikak23
14. dec 2013

@tripplebi ,ano su to hinduisticke mena,ale v Indii najdes bezne Moniku,Soniu,Sofiu,Karinu atd.literaturu Ti mozem poslat ak mas zaujem.V

lucinka1104
14. dec 2013

Naša bude Loriana asi aj keď manžel sa teraz zamiloval do mena Zoana

dadika1114
14. dec 2013

@nikak23 zaujímave 🙂 a ako sa teda vola?

maruskass
14. dec 2013

my mame Zinu zo slovenskeho kalendara 🙂

nikak23
14. dec 2013

Adhiraaj,co je nieco ako vladca vladcov,kralov,panovnikov.

lucinka1104
14. dec 2013

Baby Zoana Balková alebo Loriana Balková ? a psledná maožnosť je Olívia 🙂

motylik0258
14. dec 2013

My chceme dat malej meno Megan. Budeme ju volat Megi, Meginka.

motylik0258
14. dec 2013

@lucinka1104 Olivia 🙂

lucinka1104
14. dec 2013

@motylik0258 to sa aj mne moc páči Vaše meno ale u mm neprešlo aj ja chcem Olíviu len manžel tu Zoanku a deti Lorianku 🙂

agatky
14. dec 2013

my mame Raymonda 🙂