Netradičné mená pre detičky
Ahojte, len tak by ma zaujímalo aké netradičné, neobvyklé alebo menej freventované mená ste vybrali pre detičky..alebo maáte v rodine, okolí...🙂 ďakujem za každý príspevok..
@damind tak az take bezne nie je ani teraz.my sme mali mesto asi s 20 000 obyvatelmi a boli sme asi 4 Dagmar v celom meste a z deti ich je teraz mozno tolko isto ak nie menej.urcite nie je klasicky zauzivane ako napr.Kristina,Katarina.
@zuzanaly chodak maly,to je trestn bozi 🙂
dcéra má spolužiačku Lukréciu, dievčatko sa neskutočne hanbí za meno. Predstavuje sa Lucia
SYN VALER DCERA KLARA 😉
@damind - 😅 meno s tazkou historiou - jedina lukrecia ktora mi pride na um je borgia
ja som dala dcerke meno Wanda Ninca .Wandu chcela moja maminka ,meno sa mi hned zapacilo tak som nad dalsimi ani neuvazovala. a Ninca preto, lebo moj nebohy otecko ma volal Nina aj napriek tomu ze som krstena Petronela 🙂 tak som to dala ako pamiatku na otecka a meno dcerke naramne pasuje .vsetci ju volame ,,vava,, ....planujeme druhe dietatko a meno bude mat Zoe Emma a ak bude chlapcek tak jednoznacne vyhralo meno Mathias Peter!
mne sa velmi paci pre chlapca Joachym...
sa smejem, že Janko a Janka des a hruza :D podla mna tu na SR je des a hruza xy mien hlavne prebrané zo zahraničia a potom to skracuju ako Jeniferka a pod. 😅 Neviem, ale tým, že sa chcete velmi odlíšiť aby sa vám neskôr deti ,,nepodakovali" 😔
každého osobna vec nech daju chod Klotildu ale pamätajte že tie deti budu mať aj 50 a bojovať celý život s menom no neviem...
@lucinka1104 Olivia 🙂
najvacsi top je Electra Kollarova :D
U mňa jednoznačne vyhrávajú Jonáško a pre dievčatko Robin 😀
Moja dcera je Melania,ja som davala meno podla Mel Kasencakovej 🙂 ...a velmi sa mi paci ze nikto v okoli sa tak nevola a ozem ju volat hocijak Melany,Mel,Meli a moja 18-mesacna dcerka ju zacala volat Melia 🙂
Nas mladsi je Timon.Velmi sme chceli aby sme ho mohli volat Timi a kedze som nechcela by sa volal ako sampon na vlasy - Timotej,tak je Timonko.A siroko daleko jediny 🙂)) :akurat nemam rada, ze ho ucitelky v skôlke volaju Timko 😝
Ja mám doma Zoe a Tobiasa, v škôlke máme Amy, Noel, Jakub-Helge, Meggy
@medulienka2011 nie je robin skor chlapcenske meno? (teda aspon ja poznam 2 robinov a su to muzi)
my mame Chloe , na svk viem ze minuly rok boli 2 registrovane (jedna nasa) Mne sa hrozne paci meno Stella, z chlapcenskych ja som chcela Olivera, kazdy nas odhovaral, tiez Filip je krasne meno, lenze v Uk to skratia na Phil a to sa mi nepaci ...
Z dievcenskych sa mne este paci Siobhian (Sivon) lenze presne koli hlaskovaniu som to zamietla ..
Vybery niektorych mien uplne nechapem, len uz ked mamicky davaju zahranicne meno tak nech ho aspon hlaskuju tak ako sa patri a nie typ Dzesika ...
Inak niektore mena fakt zaujimave ...
@nikak23 Tak to sa Ti ospravedlňujem, o manželovi Indovi predtým nepadla ani zmienka a ako miesto bydliska máš Bratislavu. Ale v tomto prípade, ak je to u manželovej rodiny tradícia, je to v poriadku, aj ja by som s tým súhlasila, aj keď tomu teda vôbec neverím. Tak ešte raz, prepáč. 🙂
môj syn sa vola Natanael, volame ho Natan alebo Natanko. Ked bol mensi, tak sam sebe hovoril Nako 😀
mno tak my mame syna Alexa ja som strasne chcela Alexandra pretoze sa mi nepacia zahranicne mena hlavne v spojeni so slovenskymi priezvyskami 😀 ..ale manzelovi sa velmi pacil Alex ja som si stale dupala Alexandra preotze Alex je podla mna tiez pretiahnute z ameriky :-/ ... ale nakoniec par dni pred porodom som povolila a mame Alexa ale vyberali sme aj podla toho aby sa hodilo meno k priezvisku ..druhy chlapec bude urcite Adamko a dievcatko Michaela 🙂
Mne sa páčia mená z nášho kalendára, ale čo sa menej používajú. Môj syn je Slavomír 🙂
a my raz budeme mať Vilka 🙂
mená máme vybraté už pár rokov, ale nejak sa nedarí, dievčenské sme chceli Nela, ale za posledné roky je Nela každá druhá, tak chceme iné, ešte nevieme aké 🙂
@magdus999 moj chcel Nelu nakoniec mame Tatianku 🙂
@oktobermimi aj to je pekné meno, my hľadáme ale niečo kratšie, máme dlhé priezvisko, tak nech to pasuje, stačí, že ja všade vytŕčam s dlhým menom a priezviskom 🙂
My mame Alicu a som rada ze jej meno sa vyskytuje po menej 😀 pre mna to bolo hlavne kriteriu dat meno ktore nie je take caste
Pri dcére sme uvažovali nad menami Sara, Sofia a Sarlota, nakoniec vyhrala Sarlota 😀 Teraz pracujeme nad druhym, a ked to bude chlapec, tak bola varianta Adam, ale potom som od toho upustila a zvazujeme meno Joshua, pre dievca je varianta Viollet 🙂
@magdus999 Lili ? 🙂 Lea ? Ada, Aria , Bo , Dara , Demi , Dia , Dian , Elia , Flo , Jody , Niki, Ruth, Chloe, Sára 🙂 na google sa dajú najst krátke a krásne mená 🙂
my sme chceli Nelu aTobiasa,ale tych je teraz dost,a mame doma Patriciu a Daniela,nie kazde netradicne meno sa hodi k priezvisku,keby som mala este dieta tak by bolo dievca bud Slavka,Darina,pre chlapca Adrian,Pavol
@marcelaaaa jéj, Alica bola tiež jedna z mojích variant, keby sa dievča narodí. Nakoniec zvíťazilo meno Ružena Valentína - domácky "Rose".......a už keď povedali na sone, že je to na 100 % chalanisko, tak bol Slavko. Dnes mu občas zo srandy poviem: "Ty moja Ruženka". Ale aj také sa mi páčilo, že Bonifác "Bono",

U nás v škôlke majú chlapca s menom Toresko Grlák... 😲