icon

Netradičné mená pre detičky

karabashka
3. okt 2013

Ahojte, len tak by ma zaujímalo aké netradičné, neobvyklé alebo menej freventované mená ste vybrali pre detičky..alebo maáte v rodine, okolí...🙂 ďakujem za každý príspevok..

billam
4. okt 2013

@limoncino cca 6,5 🙂

monka18szs
4. okt 2013

limoncino nie ani my, ale mam tam svokru🙂

geenna
4. okt 2013

@bocmanka aj my mame Rominu 😵 krasne meno

limoncino
4. okt 2013

@billam tak to neskôr, ja som tam bola v janurári 🙂

limoncino
4. okt 2013

@monka18szs a manžel je Talian?? Čo povedal na podobu Kiara?

alenka.k
4. okt 2013

@limoncino 🙂 áno je to tak. Aj meninky slávime na Michala 😉 Obdobné mená Michala okerm Mikela sú napr. Michaël, Michele, Michel, Miguel, Mikula, Mikael... Podedil ho po prapradedovi. Veľmi som mi to meno zapáčilo... Keď som sa dozvedela, že som tehotná, bolo 29.9. a bolo jasné, ak bude chlapec tak jedine Mikel 😵

annava25
4. okt 2013

Moja dcerka sa vola Sasa, teda po nasom skratena Alexandra. Ma dlhe priezvisko tak sme si povedali, ze ved aj tak ju budeme volat Saska tak sme ju tak dali aj napisat. Spekulovala som, ze to zmodernizujeme na Sascha, ale nakoniec som to nechala tak...a teraz lutujem :P lebo zijeme v Nemecku a kazdy ju vola v skole Zasa :P tak sa mala na to hneva..no a Sascha je tu chlapcenske meno...mala sa stale zlosti ked stretneme na ihrisku chlapca s takym menom 🙂

vivera
4. okt 2013

Ja mám kamošku, ktorá sa valá Manuela. A to sa narodila dávno pred tým ako začala telenovela 😀 .Mne sa páči Zara a Cara. Už len otehotnieť. 😉

nefertiti7
4. okt 2013

Mám kamošku a má dcéry Emma a Gréta, ja ak bude dievčatko zvažujem meno Deana, Zara, Zoe , priezvisko skrátene Cieslar ( číta sa česlar)..chlapčenské aj Tobias

magg424
4. okt 2013

ja som za mená z kalendára a moj starý otec je Ferdinand , čo je podla mna velmi vznešené meno, má už 83 rokov a je to výborný človek ale poznám aj Telesfora 🙂
Hildegardu, Genovevu a Skolastiku

sannussi
4. okt 2013

@adka2011 Max je otrepane meno? :-O /ked si napisala, ze trieda bude plna chlapcov aj toho mena/ Lebo ja mam pocit, ze skor Maximov je viac. Mne sa Max nezda otrepane ako Samuel,Jakub, Adam a pod. Ci sa mylim?

karabashka
autor
4. okt 2013

Na výške som mala spolužiačku Zairu...síce jej otec bol Kosovský albanec a mama slovenka, ael že ani tam u nich nebolo bežné...vraj z nejakej knižky...mne sa tiež moc nepáči to dedenie mien. ale ak budeme mať syna, manžel chce aby bol po ňom , ale kedže má normálne meno - Peter tak to je ok..ale dceru po sebe isto nepomenujem...A spolužiacka mala kamaratov že Ambróz, Mikuláš..no tak toto by som deťom neurobila... 🙂

jabadaba
4. okt 2013

nezvyčajné mená z okolia - Duňa, Genovieva - prezyvana Jenofa 😀 (to bola prateta), v susedstve babka Bernardína.

adka2011
4. okt 2013

@sannussi No tak mozme ho nazvat aj extremne popularne 🙂 Ved ale na tom nic nie je, ze je teraz oblubene, kazda vlna ma svoje oblubene mena a o chvilu tu bude zas nieco ine 🙂

limoncino
4. okt 2013

@jabadaba Duňa 😀 😀 😀 a sestru Fuňu nemá?????

aninocka4
4. okt 2013

@buffinko u nas tak isto a rovnaka odpoved 😀 tiez sme citali doradu kalendar a toto sa nam pacilo a ide k priezvisku...a ak bude druhy synator,hodi sa k nemu Jergus 🙂

gabyvt
4. okt 2013

Môj syn sa volá Aurel, spočiatku sa každý čudoval aké divné meno, ale už sme si zvykli a neľutujeme, že sme mu také meno vybrali.

alenah31
4. okt 2013

@karabashka sestra ma dcerky s menami Sophia Ann-5 rokov, Ella Clemmentine-3,5 roka, Zaira Teressa-1 rok, syna Milan Sebastien-12 rokov, moje deturence su zasa Adam Philip-13 rokov, Sabina Clara-4 roky 😉 😉

gabyvt
4. okt 2013

Ešte ma napadlo, že moja kamoška má Carlottu, volajú ju Lotty.

dagmars
4. okt 2013

Ja som chcela syna Maxa a nakoniec bola baba🙂 Prve meno Maxima mi doma neprešloi tak je Laura Maxima a hovoríme jej Maxi🙂

dadusa0502
4. okt 2013

Ja mam synceka ktory sa vola tobias

huginko
4. okt 2013

my máme Huga, tiež nezvyčajné a málo používané meno, v škôlke je jediný... 🙂

daliana
4. okt 2013

učiteľ chémie Napoleon Š. 🙂 už je určite dávno na dôchodku 🙂 volali ho Napo 🙂

alienka823
4. okt 2013

kamaratku mam Fatimu, susedov dedko je Fridolín, v rodine mame stryka Dionyza, no a dalsie zaujimave co su v okoli chlapec Fabián a dievcatko Chanel

anavila
4. okt 2013

@h2 marta nieje divne meno, len som vypisala tu zmes žien, vsetky su susedky..a keby si ich poznala, smejes sa dopopuku.. 😀 😀 😀 ona len zapadla do tej zmesi 🙂 moja kamoska sa vola Martina, a raz som ju chcela skaredo zavolat, odvtedy je Marta..lebo ma v tu chvilu nic lepsie nenapadlo. Pri všetkej ucte k vsetkym Martam

livka299
4. okt 2013

@magg424 Mne sa to meno páči. Syn má kamaráta a volajú ho Ferdi. A je to veľký fešák chlapček 😎

annava25
4. okt 2013

jej a mna este napadlo, ze moj byvaly priatel ma neter a ta sa vola Kittana Ria...tiez velmi nezvycajne...

monka159
4. okt 2013

my mame dievcatko Vanessa Lilly, a chlapcek sa vola Lucas Richard.

silvia07
4. okt 2013

som si spomenula na mojeho ucitela chemie - ten bol Vendelin
Spoluziak na zs bol Albin
A moj byvaly sef bol Alfonz a volali ho Fono

livka299
4. okt 2013

@mummy01 Moja teta je Dagmar, jej dcéra a už aj ročná vnučka je Dagmar a voláme ich familiárne Dáška 🙂