icon

Netradičné mená pre detičky

karabashka
3. okt 2013

Ahojte, len tak by ma zaujímalo aké netradičné, neobvyklé alebo menej freventované mená ste vybrali pre detičky..alebo maáte v rodine, okolí...🙂 ďakujem za každý príspevok..

tanaalexdenis
13. okt 2013

Zabudla som mne sa paci aj Stela.

catherine275
13. okt 2013

Ja sa staram o dievcatko menom Alicia (ališa) a v triede ma kamosky ako : Erin, Essme, Rethora alebo ako sa to pise 😀 dalej je to Thea alebo Saskia. Este Alessanda, Eleonora a chlapcov si nespominam akurat Jayden 😀 zajtra zistim po skole viac mien 🙂 jaj a neziju na sr 🙂 tu su tie mena vseliake 😀

vevesh
16. okt 2013

no teraz v okoli mam najviac lia, dalsie mena v skolke napr. alin, finja, esra, soz a klasika laura anna-maria resp. luisa-sophia..je to tu pestre...ani jedno meno sa tu neopakuje🙂

kuwait
16. okt 2013

@vevesh Alin??Myslis vecnu prostitutku v moslimskom raji?Teda dat decku take meno 😀 Esra?To mas skade take mena?Su moslimske a take ti nasa zena neda leda by mala moslima a teda musi lebo moslimko by neprezil ak by sa syn volal Kristian

vevesh
16. okt 2013

@kuwait cuduj sa svete nie su moslimske...teda tie deti, co inspirovalo ich rodicov, to necham na nich.. a .to je len vycuc zo skolky... 😉

lianna999
16. okt 2013

No ja mám dvoch chlapcov jeden je Renko druhý Leuško.Na Renka sa nás stále pýtali ako je krstený kedže sme ho volali Renko a nie René a Leuško je na tom ešte horšie lebo môže oslavovať podľa matriky 11.4.ale nie je to zaznačené v každom kalendári/je tam meno Július,ale na matrike majú Lea pod týmto dátumom/ ,alebo na Leo,Leonard16.8. alebo na Leu 29.4 keď že niektore kalendáre uvadzajú aj Leo, Lea.Mne sa to meno strašne páčilo ale netušila som že to bude taký problém.Leuško má len 8 mesiacov a nechám na rodine kedy prídu gratulovať.Kľudne môžu 2x v apríli a znova v auguste. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kuwait
17. okt 2013

@vevesh Esra nieje ani pekne meno a je tak typicky egyptske 😀

bobulaaa
17. okt 2013

Kamoska ma dceru a ta sa vola Lejla.

cerstvamamina
17. okt 2013

a my budeme mať maxima

romanovic
20. okt 2013

Moja dcera ma v skolke spoluziaka Maniura, co mozno v nejakom tom povodnom jazyku je OK, ale tu ho kazdy vola Maňo, co znie dost blbo...

m_ij_ka
20. okt 2013

včera som bola s malou na ihrisku a jedna mamička volala na svojho syna Axel. To znie tiež dobre. Mne sa páčia takéto netradičné mená. 🙂

tanaalexdenis
28. okt 2013

@m_ij_ka Axel Roses neviem ci som to dobre napisala,ale to je clen skupiny Gun's Roses 🙂 a aj spevacke Fergie sa narodil Axel.

m_ij_ka
28. okt 2013

@tanaalexdenis áno, áno presne tak.

tanaalexdenis
28. okt 2013

@m_ij_ka 🙂

zutera
29. okt 2013

Moje bývalá svokra se jmenuje Soběslava. 😎 a spoluzacku jsem měla Bojanku

kuwait
30. okt 2013

Zbyvoj je tiez zaujimave,Kocel,Svetoslav,Dobroslav,Hynek,Pribina,Zdislav,nieze by sa mi pacili ale su take typicke slovanske z historie

2014eva
30. okt 2013

mne sa paci klasika

kiki68
1. nov 2013

Pani,co nam robi uctovnictvo sa vola Valpurga 😀

prasiatko30
1. nov 2013

Vcera robili v radiu program - taky hold poslednej murakamiho novely - aby volali ludia co maju nezvycajne meno, pripadne ktori si ho zmenili alebo co poznaju ludi s nezvycajnym menom a tak mi pribudlo do zbierky zopar novych pozoruhodnych mien:

Zenske: CrispulA, saturnina, telefora, desideria, urraca, patrocinia, fredesvinda, bonasa, geronima, ramona, sindicata, emerenciana, sira, gertrudis, porcina de jesus, maria vicenta, radeundis, eustakia, alzira, enar, rodecinda, solomilla, edelmira, desposorio, valdomera, maravides, ruperta,

Muzske: dioscorides, anastasio, celestino, quilino, elpidio, trifon, patrocinio, querubin, clobaldo, ulpiano, marcelino, nicetu, delicioso, canuto, adutimara, margarito, cristino, torivio, tranquilino, ulticiano, cojoncillo, hipacio, nepomuceno, nonito, lipio,

Tak amozte vyberat 😀 😀

janyka
6. nov 2013

My sme vyberali mená zo slovenského kalendára, ale málo používané. Zároveň sme chceli, aby ho poznali aj v zahraničí. Takže Erika a Adrian. Aj keď mal byť Aurel, ale sme sa nechali odhovoriť. Inak sa mi veľmi páčia Frederik a Emanuel. Z dievčenských Karla, Elizabet a Anabela 😉

tanaalexdenis
20. nov 2013

Celkom pekne je aj Zoe-Zouvi.

tenerifka
20. nov 2013

@tanaalexdenis neznasam to meno, u nas sa tak vola kazda druha mala Nemka

ildusinka
6. dec 2013

My mame Ildiko a synceka Jiriho.

kikina84
6. dec 2013

ja som len zvedavá ako s takýmito menami prejdú decká puberty,u nás na Slovensku..držím palce 😉

alexandra5
6. dec 2013

@karabashka tak moje deti su prikladom netradicnych mien :DD ale tak je pravda ze nezijeme na slovensku a co je na sr netradicne,je tu bezne 🙂.. najnovsie meno som davala nedavno-steniatku .. vlastne ho vybrali baby no a vola sa Paris..takze k mojim pridavam este toto 🙂)

kikina84
6. dec 2013

@prasiatko30 mená ako za trest 😀

karabashka
autor
7. dec 2013

@kikina84 tak tak 🙂

prasiatko30
8. dec 2013

@kikina84
@karabashka hej ale to je len vycuc toho co mozu pprobit rodicia pri svojej honbe za netradicnymi menami 😀

melanka21
8. dec 2013

Moja sestra sa vola Gordana 🙂 a dalsia sestra dala svojej dcere meno Leonia 🙂 ale mam aj bratranca Svena a sesternicu Jorgu 🙂

tamarka
8. dec 2013

My máme v okolí tiež dosť zaujímavé mená : Tiffany, Jessica, Marinko, Salome, Sahar, Corina, Marína, Eulália 🙂 No a v rodine : Agnes, Juliana, Ramona... Moja mama je Tamara, ja som Tamara a aj moja dcéra je Tamara. Teraz už mi to meno ako divné nepríde, zato keď som bola mladšia som ho nenávidela. Bola som na škole jediná. Teraz som rada, že sa tak volám.