Netradičné mená pre detičky
Ahojte, len tak by ma zaujímalo aké netradičné, neobvyklé alebo menej freventované mená ste vybrali pre detičky..alebo maáte v rodine, okolí...🙂 ďakujem za každý príspevok..
Ja sa staram o dievcatko menom Alicia (ališa) a v triede ma kamosky ako : Erin, Essme, Rethora alebo ako sa to pise 😀 dalej je to Thea alebo Saskia. Este Alessanda, Eleonora a chlapcov si nespominam akurat Jayden 😀 zajtra zistim po skole viac mien 🙂 jaj a neziju na sr 🙂 tu su tie mena vseliake 😀
no teraz v okoli mam najviac lia, dalsie mena v skolke napr. alin, finja, esra, soz a klasika laura anna-maria resp. luisa-sophia..je to tu pestre...ani jedno meno sa tu neopakuje🙂
No ja mám dvoch chlapcov jeden je Renko druhý Leuško.Na Renka sa nás stále pýtali ako je krstený kedže sme ho volali Renko a nie René a Leuško je na tom ešte horšie lebo môže oslavovať podľa matriky 11.4.ale nie je to zaznačené v každom kalendári/je tam meno Július,ale na matrike majú Lea pod týmto dátumom/ ,alebo na Leo,Leonard16.8. alebo na Leu 29.4 keď že niektore kalendáre uvadzajú aj Leo, Lea.Mne sa to meno strašne páčilo ale netušila som že to bude taký problém.Leuško má len 8 mesiacov a nechám na rodine kedy prídu gratulovať.Kľudne môžu 2x v apríli a znova v auguste. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Kamoska ma dceru a ta sa vola Lejla.
a my budeme mať maxima
Moja dcera ma v skolke spoluziaka Maniura, co mozno v nejakom tom povodnom jazyku je OK, ale tu ho kazdy vola Maňo, co znie dost blbo...
včera som bola s malou na ihrisku a jedna mamička volala na svojho syna Axel. To znie tiež dobre. Mne sa páčia takéto netradičné mená. 🙂
@m_ij_ka Axel Roses neviem ci som to dobre napisala,ale to je clen skupiny Gun's Roses 🙂 a aj spevacke Fergie sa narodil Axel.
@tanaalexdenis áno, áno presne tak.
@m_ij_ka 🙂
Moje bývalá svokra se jmenuje Soběslava. 😎 a spoluzacku jsem měla Bojanku
Zbyvoj je tiez zaujimave,Kocel,Svetoslav,Dobroslav,Hynek,Pribina,Zdislav,nieze by sa mi pacili ale su take typicke slovanske z historie
mne sa paci klasika
Pani,co nam robi uctovnictvo sa vola Valpurga 😀
Vcera robili v radiu program - taky hold poslednej murakamiho novely - aby volali ludia co maju nezvycajne meno, pripadne ktori si ho zmenili alebo co poznaju ludi s nezvycajnym menom a tak mi pribudlo do zbierky zopar novych pozoruhodnych mien:
Zenske: CrispulA, saturnina, telefora, desideria, urraca, patrocinia, fredesvinda, bonasa, geronima, ramona, sindicata, emerenciana, sira, gertrudis, porcina de jesus, maria vicenta, radeundis, eustakia, alzira, enar, rodecinda, solomilla, edelmira, desposorio, valdomera, maravides, ruperta,
Muzske: dioscorides, anastasio, celestino, quilino, elpidio, trifon, patrocinio, querubin, clobaldo, ulpiano, marcelino, nicetu, delicioso, canuto, adutimara, margarito, cristino, torivio, tranquilino, ulticiano, cojoncillo, hipacio, nepomuceno, nonito, lipio,
Tak amozte vyberat 😀 😀
My sme vyberali mená zo slovenského kalendára, ale málo používané. Zároveň sme chceli, aby ho poznali aj v zahraničí. Takže Erika a Adrian. Aj keď mal byť Aurel, ale sme sa nechali odhovoriť. Inak sa mi veľmi páčia Frederik a Emanuel. Z dievčenských Karla, Elizabet a Anabela 😉
Celkom pekne je aj Zoe-Zouvi.
@tanaalexdenis neznasam to meno, u nas sa tak vola kazda druha mala Nemka
My mame Ildiko a synceka Jiriho.
ja som len zvedavá ako s takýmito menami prejdú decká puberty,u nás na Slovensku..držím palce 😉
@karabashka tak moje deti su prikladom netradicnych mien :DD ale tak je pravda ze nezijeme na slovensku a co je na sr netradicne,je tu bezne 🙂.. najnovsie meno som davala nedavno-steniatku .. vlastne ho vybrali baby no a vola sa Paris..takze k mojim pridavam este toto 🙂)
@prasiatko30 mená ako za trest 😀
@kikina84 tak tak 🙂
@kikina84
@karabashka hej ale to je len vycuc toho co mozu pprobit rodicia pri svojej honbe za netradicnymi menami 😀
Moja sestra sa vola Gordana 🙂 a dalsia sestra dala svojej dcere meno Leonia 🙂 ale mam aj bratranca Svena a sesternicu Jorgu 🙂
My máme v okolí tiež dosť zaujímavé mená : Tiffany, Jessica, Marinko, Salome, Sahar, Corina, Marína, Eulália 🙂 No a v rodine : Agnes, Juliana, Ramona... Moja mama je Tamara, ja som Tamara a aj moja dcéra je Tamara. Teraz už mi to meno ako divné nepríde, zato keď som bola mladšia som ho nenávidela. Bola som na škole jediná. Teraz som rada, že sa tak volám.

Zabudla som mne sa paci aj Stela.