icon

Netradičné mená pre detičky

karabashka
3. okt 2013

Ahojte, len tak by ma zaujímalo aké netradičné, neobvyklé alebo menej freventované mená ste vybrali pre detičky..alebo maáte v rodine, okolí...🙂 ďakujem za každý príspevok..

prasiatko30
8. dec 2013

@tamarka tamara je velmi pekne meno 🙂

ildusinka
10. dec 2013

@kikina84 uplne normalne si prejdu aj pubertou,ako som si presla ja,moja mama aj moja stara mama. A Jiri taktiez 3 generacia a bez problemov. Su to krasne mena a malo pouzivane,nie ako trebars Sofia,Nina kazde druhe dievcatko sa tak vola.

h2
10. dec 2013

@ildusinka Ahoj Ilduš, 🙂 Ja som si tiež myslela, že Ildikó je málo používané meno, kým som sa nepresťahovala a nezmenila pracovisko, teraz pracujem v Šamoríne a mám pocit, že takmer všetky miestne ženy sa tak volajú, aj moja kolegyňa, teraz už bývalá, lebo je na materskej, jej dcérka sa síce volá ináč, ale mala to byť tiež Ildikó, na poslednú chvíľu to zmenili. 🙂

ildusinka
11. dec 2013

@h2 🙂 ano ale tam su uz madarske hranice 🙂

michaelamilan
11. dec 2013

náš synček sa volá Milan......myslím, že je to teraz veľmi málo používané meno....záruka toho, že sa na ihrisku po zakričaní mena neotočí 10 detí 🙂
Najprv som bola proti tomuto menu, ale teraz za sa mi páči, mám malého Milanka 🙂

le27
11. dec 2013

Je hrozné, ako dnes ľudia experimentujú s menami. Dávajú deťom mená, akoby to boli nejakí domáci miláčikovia. Pozerajú sa na to, čo sa im páči, ale vôbec si neuvedomujú, ako sa na to meno bude časom pozerať dieťa samotné, čo to môže narobiť s jeho psychikou a tiež ako ho prijme okolie - deti v kolektíve sú dnes nevyspytateľné a zákerné. No zožerte ma za môj názor teraz 😎

zdenus11
11. dec 2013

@michaelamilan Náš synček je tiež Milanko a som pyšná ako nikdy....je jediný v škôlke, a určite bude jediný aj v škole, v pôrodnici sa ma pýtali či to myslím vážne... 🙂 že si nepamätajú, aby sa im tam nejaký Milan narodil.

veverina
11. dec 2013

My mame Žanetu a Margarétu a velmi by som chcela este Agátu 🙂

michaelamilan
11. dec 2013

@zdenus11 😀 😀 😀 slovenské mená sa akokeby už vytratili........tak sme ich troška "oprášili" .....ja keď niekomu na ulici poviem ako sa malý volá, tak niekto pozerá zdesene, iný si nevedia meno vychváliť, a hlavne že vedia ako to meno vysloviť 😀 😝

prasiatko30
11. dec 2013

@michaelamilan
@zdenus11 akoze je to zriedkave meno - syn shakiry a futbolistu pique je milan - na buduci rok bude po spanielsku a po kolumbii behat tolko milanov ze az 😀

beata79
11. dec 2013

Prvý syn sa volá Alex má 11 rokov, vtedy ešte bolo len málo Alexov, a pred dvoma rokmi sa nám narodil druhý syn, ktorý sa volá Caleb.

zdenus11
11. dec 2013

@prasiatko30 Po Kolumbii a po Španielsku nech si ich behá koľko chce...my sa tam nechystáme 🙂 hlavne nech sa konečne spamätajú naše mamičky a oprášia tie mená, ktoré patria k nám a nie do telenoviel.

prasiatko30
11. dec 2013

@zdenus11 co som chcela povedat je ze to meno bude zrazu az velmi oprasene 😀

Vsak ja s tebou suhlasim v tom ze niektori uz nevedia ake meno dat 😅

tinusa3333
11. dec 2013

le27,ale je predsa normálne,že rodič si vyberie pre dieťa meno aké sa páči jemu.Veď nemôžem mu dať meno,ktoré by sa mi nepáčilo.A to dieťa mi nepovie ako sa chce volať.A to,či sa mu v škôlke budú vysmievať alebo nie,to riziko je tam stále nech by si dala akékoľvek meno.Lebo deti sú také.Vôbec to netreba riešiť,kto dá aké meno.Je to každého osobná vec,a každý má iný vkus.Kto chce slovenské,nech dá slovenské,kto nie,nech dá zahraničné.Moja dcéra má meno ako jediná v meste.Noačo?!

le27
11. dec 2013

@zdenus11 konečne múdra reč... dnešné matky zabúdajú, v akej krajine sa narodili a tvária sa, akoby ani neboli slovenky...čo už
a @tinusa3333 nehovorím, že všetky mená sú zlé, ale niektoré tie experimenty, ktoré keď človek vysloví, ani pekne nevyznejú a niektoré sú naozaj ako pre psa

sasanka33
11. dec 2013

my máme doma malú Lesanku Laru 🙂

miskamaj
11. dec 2013

no, mne sa velmi pacilo meno Dexter 😀 moja mama skoro z koze vyskocila, ked to pocula 😀 Nakoniec sme sa rozhodli pre ciro cire slovenske meno Martin 😅

smalova
11. dec 2013

my máme Maroša - Maroška a čakáme Libora - Liborka 🙂

evelynm
11. dec 2013

@miskamaj , raz darmo, tie nase maminy vedia, co je dobre 🙂

tinusa3333
11. dec 2013

@le27 Ak dám zahraničné meno,to ešte neznamená,že zabúdam na to že som slovenka.

zdenus11
11. dec 2013

@le27 No niekedy žasnem nad talentom ultra moderných mamičiek, ktoré dokážu skombinovať ultra moderné meno so slovenským priezviskom....dokážem sa na tom pobaviť. To by si mali dať normálne patentovať. Vo všeobecnosti platí, že je na rodičoch aké meno zvolia pre svoje dieťa, ale niekedy mám pocit, že zabúdajú na to dieťatko a o tom tam v prvom rade ide. Vymyslia mu super meno, potom ho nemožne zdrobňujú...ach jaj. Moja dcérka je Daniela. Beriem to ako krásne meno z nášho kalendára a pritom je známe aj v zahraničí. Myslím, že nič som tým nepokazila a dcérka sa zaň nebude hanbiť. Asi tak, mamičky.

le27
11. dec 2013

@zdenus11 žena jedna úžasná 🙂 takto si to predstavujem

kacenka255
11. dec 2013

Babule tak aj ten nas milacik sa vola vilko 😀

leanny
11. dec 2013

Ondrej 🙂

standu
11. dec 2013

niektore kombinacie..nie len v ramci meno+priezvisko, ale tie dvojkombinacie.. moje su Sandra a Tamara. normalne, nic zvlastne, nic na komolenie, prezyvky a pod, bezne aj v zahranici. no a starsia ma v skolke tiez jednu Sandru..ale ze Sandra Maria. tak tomuto vobec nerozumiem..... 😕 😕 no a poznam maminku s dcerkou a syncekom..: Suri Zara a Sofien. nie, nechapem.

sashena_m
11. dec 2013

dcéra mojej kamarátky sa volá Paruja

avanti
11. dec 2013

@smalova - aj my mame Maroska 😉
@leanny - a mame aj Ondrejka 😉
@zdenus11 - treti syn je Jergus a aj ja som patricne hrda 😉 slovenske meno k slovenskemu priezvisku = nie je co riesit 😀

tinusa3333
12. dec 2013

@zdenus11 Nikdy nemôžeš mať istotu,že dieťaťu nebude vadiť aké meno si mu vybrala.Ani pri slovenskom,ani pri zahraničnom

nikak23
12. dec 2013

Nas syn sa vola Adhiraj,meno ma urcene podla horoskopu(den a hodina narodenia maleho,matky a otca)v hindi (Indicky jazyk) to znamena Vladca kralov,fakt,ze mu to sedi.ma aj slovenske meno Filip.Ine mena co poznam na Slovensku:Zoe,Naylo,Onyx,Walter,Athena,Wiliam,Frederika,Bernadetta,Timotej...

aliza
12. dec 2013

@zdenus11 ja osobne si myslim, ze by sa mali spamatat mamicky, ktore riesia taketo hluposti 😝. Samotne deti meno neriesia, nevedia, ze je 'ine', az ked pridu do kolektivu, narazia na deti, ktorych matky rozoberaju druhych a ich vyber mena, presne tak, ako vy tu a taketo deti sa potom vysmievaju v skole detom so zahranicnym menom. Je to kazdeho osobna vec, ake da meno svojmu dietatu, nemusi sa vam meno pacit, ale verejne ohovarat a zosmiesnovat je trapne a nedospele....nechapem, kde beriete nazor, ze na Slovensku iba slovenske mena....kto to povedal? je to len vas osobny nazor, nic viac a trochu tolerancie by nezaskodilo a najma respektu, svojim posudzovanim nepriamo ublizujete nevinnym detom, ani si to neuvedomujete 😔.
Ja mam cisto slovenske meno a neznasam ho, vobec sa mi nepaci, ale respektujem vyber mojich rodicov. Ja nastastie zijem v zahranici a aj ked ma syn napriklad v skolke dievca s menom Indigo, tak ma to absolutne netrapi, respektujem vyber jej rodicov, neskumam, ake ma priezvisko a ci sa k nemu hodi, ci je anglicke, indicke alebo cinske... pre nieco to meno dali a urcite nie preto, aby jej ublizili. fakt nechapem, to nemate co riesit, len sa starat do veci, ktore sa vas absolutne netykaju? mne osobne sa slovenske mena nepacia, tak co mam robit? dat meno len preto, aby boli slovenske mamicky a ich deticky spokojne? 😕.