Netradičné meno pre dieťatko
:D Tak baby sup sup s napadmi pre dievcatko mam bud Tabitta,alebo Elizabeth, doma mame Samuela Dušana, Selenu Luciu, Benjamina Dusana ale toto stvrte ak bude vajcurik nic ruce som zo slovenskych nenasla:D:D a to co sa mi paci ma tu uz 10 deti:D:D
@lucka127 kedze obe mena, Samuel aj Benjamin su hebrejskeho povodu, ja by som ti poradila vydat sa touto cestou aj pri hladani posledneho mena. mne by napriklad hodil Aron/Aaron, Aron Dusan znie celkom dobre. co tak Gabriel, Adam, Jonatan?
@pikha inak mi mame tu v detskom domove mena ako Kiara, Semira minule dcerka dosla ze mamiiii Semira je zalubena do Romualda vravim Sels asi sa jej velmi paci Fantaghiro?lebo sme to prave ten tyzden pozerali a straasne sa im to videlo ja ze toho princa myslela ale oni maju v domove chlapca s menom Romualdo🙂 kdesi v novinach som raz tiez roma pocula rozpravat ze sa vola Whinetu-nvm ako sa to pise🙂🙂 ale bolo to podarene🙂
Ja na Tabitte nic zle nevidim paci sa mi posolstvo tohto mena lan, gazela nieco take, ale pribeh o Tabitte z biblického hladiska ma chytil za srdce,ale mozno nakoniec bude Elizabeth(zasvatena Bohu) uvidíme..
@warholette aj Adamko ci David sa mi velmi paci ale tu u nas na dedinke mame Adamkov asi 2 ci 3 a Davidkov ak dobre ratam 3-4:D:D potom je to aj v skolke ci skole David 1 alebo hlupe prezyvky davaju..Samko nam vychytal tiez Samka v triede este aj obe ich priezviska zacinali na G takze som ho vsade podpisovala S.D.G kde bolo jasne ze je nas chi) jeden cas ho volali potom aj Dusan aby sa to neplietlo:D:D a si vezmi ze nas bude s Davidmi ci Adamkami dalsimi no nvm nvm:D:D
@warholette inak Aron tiez nie je zle🙂 pacil sa mi aj Marcus ale preklad mena uz velmi teda nie 😒
@lucka127 my chceme Alexander, Maximilan a Sebastian pre chlapcov alebo Amélia, Melánia pre dievčatá (a budem ich volať Axelíček, Ameluška, Melanuška a možno to ešte viac zrobním, pretože sa mi to páči a hotovo :-P ) Inak meno Tabitta mi príde úplne normálne biblické meno, ako Adam, Eva, Peter.. 🙂
@lucka127 David ani Daniel nie, tie by som nedavala uz len kvoli tomu ze sa zacinaju na D a to by bolo v kombinacii s Dusanom uz prilis. Este ma napadlo Alexander.
@warholette Aj Alexov tu mame:D chi 2 co byvaju o dva baraky dalej 😀 😀 mame len 1414 obyvatelov ale vidis mena sa nam tu opakuju:D:D
My máme doma Vratka
@lucka127 zijem v USA a tu je velka renesancia starobiblickych mien, lenze ako pekne zneju po anglicky, tak po slovensky vobec. kamaratka ma syna menom Isaiah, velmi popularne je aj chlapcenske meno Micah. popularne mena su aj Eli, Elijah, Isaac, Noah, Levi... ak by si sa chcela inspirovat 😉 takisto Jeremiah a Jedediah ale tie mi nezneju dobre ani tu 😀 😀
@warholette waw dakujem ano to je tiez jeden problem ze ako to tu budu vyslovovat:D chi mne sa biblicke pacia pretoze maju hlbku a vyznam, a to chcem pre svoje dietatko jednoznacne ako v zivote ci v hodnotách tak aj v mene🙂 pre mna nie je meno len tak dat do vetra🙂
@warholette ako vyslovuju toho Isaiaha? ako Izaiáš? či?
@lucka127 Aj-zee-ja. na slovensku asi nepouzitelne 😀
https://www.youtube.com/watch?v=wkOqc0Ox_cwMne sa velmi páči Eliána 😉
@warholette 😀 😀 😀 ti poviem by mi dali uz v porodnici hehe 😀 to je sila ake mame rozlicne jazyky a mena krasne zvucne si vezmi ze keby sme im tam nase rozpravali ako by sa tvarili asi hehe
@warholette heh znie to ako ajzeja dusan:D no to by bola ina kava chi 😀 len ci by anm to preslo na matrike pri Sels som vôbec nevedela az v porodnici zistovali ci je schvalene pre SR🙂 ale bolo uff :D
Mne sa neskutocne páči spanielske meno Noelia. Ja v tom mene vidim zenskost a kvety. Prekrasne znie. Ale doma sa mi vyhrazaju vzdy ked to meno spomeniem.
@lucka127 ak mas rada mena biblicke s vyznamom:
http://christianity.about.com/od/christainbabyb... 🙂
@kachita krasne naozaj🙂 neboj zvykli by si od Selenky ma manzel tak velmi odhovaral, lebo oni mali doma stare ruske radio ze selena 😀 😀 v porodnici rodil so mnou kazde jedno🙂 sme dali zapisat Luciu,ale hned ako nam malu dali vravim mm nerozmyslis si to s tym menom? 😵 😕 🙂 a on dobre daj si tam tu Selenku🙂 tak sme dali Selena Lucia sestricka prevratila ocami co ju salim ze sme sa mali dohodnut doma ale dobre:D:D a teraz by Selu nedal za nic na svete jej to meno proste tak pristane naozaj, aj pre Benjaminka som sa z okolia napocuvala reci typu "noze este pohladaj v kalendari" ale mna ten vyznam tak velmi fascinoval "moj milovany syn" take prekrasne a dalej ze sa vravi tretim detickom Benjaminkovia 😀 😀 alebo druhy preklad ma syn pravej ruky to sa uz zacal lamat aj manzel nan🙂🙂 a kym bol v brusku a ja som mu tak hovorila a hladkala si pupcek tak sa dival mm na mna a hovori tak bude teda Benjaminko? a vies ako mu pristane? ritulke jednej ine si ani prenho neviem predstavit taky Benjamin kvietocek ho volam chi 😉
my máme doma tradičné meno - Ondrej a teraz čakáme Bianku, alebo Timoteja, ale susedu máme s netradičným menom - Sally
@lucka127 neviem, ake mate priezvisko, ale co tak Tobiaš, Jonáš, Zachariáš, Jeremiáš, Eliáš...Eliáš Dušan 😉 uz to tu sice predo mnou davali,a le v anglickej forme, s tym š to ide k Dušanovi viac, aspon podla mna. Ani ten Nataniel nie je zly, hodi sa k Samuelovi, aj k Benjaminovi, skoda, ze sa muzovi nepaci 😒.

@lucka127 pre dievča Desanka, Desana - tak sa volá moja mama 🙂