icon

Nevesta v ružových šatách: Ako to vnímate?

bala11111
14. sep 2024

Ahojte,
Čo si myslíte o Tom že ako nevesta v kostole nebudem mať biele šaty ale ružové? Vybrala som si ružové šaty skrz toho že už spolu máme dieťa a celkovo svadba má byť mala len s rodinou, apson tak sme to plánovali a nechcela som dať majland za šaty keďže musíme čo najviac šetriť. No ale moja rodina to roztrubila kade tade a teraz keď tam prídu všetci gratulovať tak mi je blbé že ja nebudem ako prava nevesta ale budem mať farebné šaty ... Viem že by mi malo byť jedno čo si o Tom druhí myslia, ale aj tak čo si o Tom myslíte vy? Zažili ste takú nevestu alebo si to len ja tak pripúšťam ? Totižto ja si ani neprídem ako prava nevesta keď nebudem v bielom a so závojom, no voľba šiat bola aj preto taká aby som ich vedela ešte využiť

tetapetra
14. sep 2024

@bala11111 veľmi záleží na pokožke. Ja som tmavá,mne by tá ružová určite nešla. Ani svadobné šaty som nemala biele ako sneh,ale takú zvláštnu maslovú farbu,na mne však vyzerala bielo.

tiezjedna
14. sep 2024

@veselo_neveselo pre panny nepoškvrnené😂😂😂 jaj, viem ako si to myslela, ale normálne som vybuchla smiechom 😂

30katrusa40
14. sep 2024

@bala11111 tak ono záleží aj od odtieňa ružovej. Bola som svedčiť neveste ktorá mala sukňu V odtieňu šampanského a vrch zlato bordový korzet a bolo to pekne . Prípadne pozri bazár . Ja predávam svoje za 50€ takže sa dajú kúpiť ozaj lacno svadobné šaty.

janinah
14. sep 2024

Čokolvek si oblečieš mala by si sa v tom citiť výborne a nevesta má žiarit,tým je roypoznatelná od iných hostí.Tiež b ysom si neobliekla biele romantické šaty kebyže za mnou cupitká vlastné dieťa.

rorino
14. sep 2024

@bala11111 ani ja som nemala biele,no a čo,bola to moja svadba a ak to aj niekomu vadilo,doteraz,za 12 rokov sa to ku mne nedostalo😂

rorino
14. sep 2024

@slavomira236 moja teta sa pred 50.rokmi bysavsja v čiernych,a nevestu v červenom som videla pred 20. rokmi,netreba ani na módne prehliadky chodiť😉všetko už tu bolo

sense
14. sep 2024

Daj si v čom sa cítiš dobre. Mne zas príde divné vydávať sa v bielom so závojom keď v podstate máte spolu už aj dieťa zrejme aj spolu žijete. Biela symbolizovala nevinnosť, a máloktorá nevesta je v dnešnej dobe ešte panna

minka201
14. sep 2024

@bala11111 Ja osobne by som sa trochu začudovala na ružových šatách na neveste, ale tam by to skončilo, lebo výber šiat je jej osobná vec a do toho ma nič nie je. Z tvojho príspevku ale cítim aj tvoju neistotu a obavu, že tie biele šaty ťa budú po svadbe predsalen mrzieť a možno to budeš ľutovať.
Riešením by mohlo byť to, že si kúpiš biely top a k tomu bielu sukňu, ktoré môžeš potom kombinovať s niečím iným.
To, že rodina roztrúbila, že nebudeš mať biele šaty, ber pozitívne. Vyhneš sa prekvapeným pohľadom priamo na svadbe, keďže hostia o tom budú vopred vedieť 🙂

nicol_k
14. sep 2024

Podľa mňa za šaty vôbec netreba dať majland. Ja som si svadobné štáty našla prave tu na koni za 50€ ak tomu povenuješ trochu času premeraním sa tak sa dajú kúpiť štátu za veľmi veľmi dobrú cenu. Ale v podstate ti môže byt úplne jedno čo ostatní budú hovoriť 🙂

malinovka333
14. sep 2024

A to si musela kazdemu vytrubit ake budes mat saty?ved ked sa ti pacia tak si daj aj kakavkovo nebickove.ja by som to teda nikomu nevesala na nos co si obleciem.niektore si striktne za biele saty a pre niektoru nie.

lucia13022023
14. sep 2024

Ja som si hneď predstavila kriklave škaredé šaty, ale je pravda, že je mnoho pekných ružových šiat, napríklad ti jedny poslala aj kocka vyššie, čiže kljdne si daj tske, aké sa páčia tebe. Na ostatných sa vykašli. Ja by som si o takej neveste nepomyslela nič. Proste ma šaty ktoré sa jej páčia a mňa do toho nič.

buberova
14. sep 2024

Ružové šaty ako také by mi nevadili, ako bolo povedané môže to byť veľa odtieňov a strihov keď to bude krásne a vhodné.. 🙂 ale samozrejme to môže byť aj úplne odveci. Bez konkrétnej fotky sa ťažko hodnotí

janicast
14. sep 2024

@bala11111 mala som jemne ružové šaty pred x rokmi..A čo?mne sa páčili, tiež som už mala deti .Ja žasnem práve, keď si dajú.pomaly 40tnicky biele torty..Daj si,ak sa Ti páčia

h2
14. sep 2024

@pribinak Gýčové? Ty si tie šaty videla? Jediná informácia o šatách je, že sú ružové. Ako na základe toho dokážeš napísať, že sú gýčové?

pribinak
14. sep 2024

@h2 sa ukludni, chápem že počasíe robí svoje, ale ukludni sa

Autorka chcela počuť názor na ružové svadobné šaty, ja som písala za seba. Pre mna sú ružové svadobné šaty gýč

Ty jej nápis, že určite bude najkrajšia a pod . Píš za seba, tak ako ja som písala za seba

h2
14. sep 2024

@pribinak Ja som úplne kľudná, neviem, prečo si nadobudla dojem, že nie. Pýtam sa normálne, že ako si na to prišla, že tie šaty sú gýčové. A nie, nie sú to ružové svadobné šaty, veď autorka píše, že si kúpila také, aby ich vedela využiť aj na iné príležitosti, čiže nie sú to šaty á la šlahačková torta, ale skôr spoločenské šaty.

pribinak
14. sep 2024

@h2 ani ty si tie šaty tiež nevudela, že? Takze Kľudne to môžu byt šaty aj ala torta, každý mame iný vkus

Pre mna je nevesta klasika biela, alebo kroj. Ružové šaty si môže dať kedykoľvek. Na ples, niečiu svadbu, na nejakú tancovackz, …”princezná v bielom” mize byt len raz

Kludne nech si dá čo chce, ženíchovi sa zrejme bude páčiť tak či onak

naily
14. sep 2024

Sesternica sa vydáva v tmavo -modrých. Ale štýl boli spoločenské niečo ako na stužkovú. Bola prekrásna. Tak urob tak, ako sa tebe páči. A švagriná mala podsitu jemne modro- tyrkysovu sukňu a tiež veľmi pekne to vyzeralo. Hlavne obe si vybrali štýl čo im sedel aj farbu k pleti. Veľa šťastia. 👍🏼♥️

erickatt
14. sep 2024

@bala11111 no znama bude mat cierne. Ano cierne. Jej druha svadba
A x, y rokov sa u nas jedna vydavala v cervenych. Tvoja svadba, tvoja volba. Aj keby mas teplaky

bessie12
14. sep 2024

@bala11111 oblec si saty ake chces len ty. Je to tvoja svadba. Ja sa budem vydavat "len" na urade, ale chcem mat klasicke svadobne saty. Take po akych som vzdy tuzila. S dlhociznym zavojom, vleckou a tiarou. Kaslat na to co si o tom myslia iny 🤷‍♀️

cervenaruza123
14. sep 2024

@bala11111 V dnesnej dobe uz nevesty nosia saty kadejakych farieb, uz davno neplati, ze to musi byt len biela. Niektorych konzervativnejsim ludom to moze pripadat cudne, ale je to o zvyku. Nevestu nevestou nerobia len saty. Ani na inych oslavach sa oslavanenec neoblieka nejak specialne a aj tak kazdy vie, co oslavuje, nemusi byt v specialnej farbe.

daseng
14. sep 2024

Ja som sa vydávala pred 44 rokmi v bledomodrých šatách s krátkym rukávom k tomu som mala biele rukavice nad lakte, biely klobúk na ktorom boli nezábudky a kyticu som mala z poľných kvetov s nezábudkami. V tom čase dosť nezvyčajné, ale ja som sa cítila výborne, manželovi som sa páčila a to bolo to najhlavnejšie, čo na to hovorili iní ma absolútne nezaujímalo.

minenkak
14. sep 2024

@daseng jeeej nedáš fotku,musela so byť úžasná

katka700
14. sep 2024

@bala11111 Je to tvoja svadba, obleč si čo sa páči tebe. Nevesta nemusí mať biele šaty. Ak šaty využiješ na ďalšie príležitosti je to len bonus.

daseng
14. sep 2024

@minenkak
V tom čase sa robili svadobné fotky len vo foto ateliéri, neboli to fotky spontánne, krátko pred našou svadbou sme boli na svadbe našich priateľov, kedy nevesta spadla aj so stĺpom, o ktorý sa mala podľa fotografa oprieť, tak takéto fotky sme odmietli, ale máme kopec momentiek, aj farebných urobených polaroidom, no nechcem sa k týmto fotkám moc vracať, moja matka bola proti výberu môjho partnera a svadbu mi veľmi znepríjemnila, no napriek tomu, s manželom sme spolu 44 rokov, naďalej sme jeden druhému oporou, vychovali sme dve úspešné dcéry, na ktoré sme hrdí a vedieme život, ktorý veľa ľudí nemá

nevenka
14. sep 2024

Ja som chcela hrozne ruzove. No ale ja som si nakoniec poziciavala, nie kupovala a pred 12 rokmi boli samozrejme ine a ruzove nikde nemali...a este na moju postavu...zase to nebolo take, ze musim mat silou mocou. Tieto, co si dala sem
@anjelicek26 , su nadherne. Ja som mala popolnocne potom ruzove, ale vyraznejsie, ako toto a mala som ich potom este raz na jednej svadbe ako spolocenske.

@bala11111 ja som bola na svadbe, kde nevesta mala tmavomodre saty a kazdy vedel, kto je nevesta. Boli take bohatsie, z taftu. Takze jasne bolo, ze to je nevesta.
Urob, ako to citis.

katuskamala1
14. sep 2024

Daj foto.

minenkak
14. sep 2024

@daseng tak v podstate všetko dobre dopadlo 👍💗

daseng
14. sep 2024

@minenkak
Určite, vďaka snahe nás oboch dodržať manželský sľub "v dobrom, aj v zlom" s čím sa v dnešnej dobe moc v manželstvách nestretávame

minenkak
14. sep 2024

@daseng tak dnes je úplne iná doba a aj ženy majú viac možností a chlapi zas niektorí zostali v minulosti