Nevhodné správanie švagrinej na oslave
Dievčatá čo si myslíte o tomto. Som nahnevaná a neviem čo si myslieť. Mali sme menšiu oslavu,bolo to v týždni. Prišli švagrovc, rodičia, prišli deťom gratulovať, pretože cez víkend také pracujeme
Neponúkala som alkohol. Švagriná, že či mám nejaký aperitiv. Ja ako úplný abstinent preto sa v alkohole neorientujem, som si myslela, že pýta niečo ako vodka,alebo gin alebo nejaký tmavý alkohol, vravím že to nemám.
Fľaše vína čo sme podostávali a tak, máme uložené na najvyššej polici v kúpeľni.
Švagriná to potom zbadala a prišla aj s fľašou do obývačky že aha a že nemáte! Že či si to môže otvoriť...no samozrejme môžu si to otvoriť.. akože drzosť si to tak zobrať a priniesť.
Vôbec mi nenapadlo núkať celú veľkú fľašu vína,keď skoro nikto nepil alkohol keďže boli autami. Samozrejme sa ani nedopila celá fľaša a viac ako polovica zbytočne zostala.....
Akože baby,potom že či mám niečo k tomu vínu že syr alebo tak niečo. Samozrejme som nemala nachystané syry k vínu, keďže som ho neplánovala ponúkať. Vytiahla som čipsy,nech si aj deti dajú a začala so mnou hľadať misku 🙈 ....pritom na stole mali toľko pochystané, nesedeli len u kávy.
Keď sme boli u švagrinej na posedení,tak som si nikdy nedovolila skrinky v kuchyni otvárať ani niečo navyše pýtať....
@ladybarbora a ak davam nieco do pohára kde bolo nieco ine označím si to a napisem co tam je.. v tomto som puntičkatka..v kazdej skrini mam listoček čo v nej je.😉
u nás sa tiež nepije.Raz za uhorský rok dajaký prípitok.Kebyže mám tolko alkoholu tak ho porozdávam a bola by som rada že som sa ho zbavila.Ešte tak do varenia ho používam tam lúbim chuť vína keď sa alkohol odparí.To je jediné miesto kde ho spotrebujem do rizota atď.A keby nemusím švagrinú tak by som ju ani nepozývala nikam..či by sa už rodina naštvala alebo nie.A inak tá kúpelka je ozaj na figu na skladovanie aj parfumov aj vína🙂 najhoršie miesto v byte alebo v dome čo sa tohto týka.Takže ozaj radšej rozdaj ako to mať tam napchaté ak sa inde nedá a neni miesta🙂
@terezkaarthuramax to bolo myslene skor tak,ze je drze nepytat sa majitela. Ja som na to doplatila a miesto dzemu som si dala mazivo. Mala sa Vas spytat a nie pomaly otvarak hladat
@terezkaarthuramax jaj vy nie ste autorka 😅 nevadi, skor som to myslela tak,ze clovek sa nema vsade pchat a spravat sa ako doma
Ja to nerobím na navsteve, ale si ľudia ktorí to považujú za normálne ako znak priateľstva alebo rodinného vzťahu, preto z toho nerobím tragédiu. Stalo sa mi to.
Ja na tom nic nevhodne nevidim
Vidim, ze poniektori ludia nemaju zivot…aby som riesila pol flasky chlastu? Bezne vylievame ked sa to uz nepije a v chladnicke zavadzia…co budes robit ked pridu skutocne problemy, boze moj. 😅
@ladybarbora v tejto situacii by mi bolo prednejsie zdravie toho psa ako to ze si dovolila z mojho stromceka vziat salonku bez dovolenia teda ze to by ma viac trapilo.
Švagriná trapoška čo sa chcela predviesť alebo Teba strapniť , viac ju nepozyvaj ,máš pokoj ... Ešte podrypnut že víno nemáš , keď sa niekto opýta čo si dáš,ale už snoriť a syry pýtať je veľa, to som si nedovolila ani pod parou u super kamošky sama ísť po skrinkách keby že ma nepošle..pre mňa už ,,cez čiaru ,,
@ladybarbora ja som tak raz prvýkrát, tajne, chcela okoštovať coca-colu a v tej fľaši bola káva, fuj.
@terezkaarthuramax ja som bola dieta, nevedela som ze to nemoze (ale majitelka mala vediet)
Švagrina ma problem s alkoholom, dožadovat sa na návšteve alkoholu je poriadny red flag
Najskor z prveho prispevku som mala pocit, ze prehanas, ale potom ked si dala dalsie informacie si myslim, ze ta trochu chcela svagrina "strapnit" ze si neponukla aperitiv a potom ked nasla vino, ze si nemala syr, ale neviem tazko povedat ako to bolo. Jedno je jasne asi sa vzajomne nemusite, ale uprimne bolo by mi jedno co o mne rozprava. Hadam si zvysok rodiny vie o tebe utvorit mienku na zaklade vlastnych skusenosti s tebou a nie na zaklade jej ohovarania. Zvlast ked ide o taketo blbosti.
@ladybarbora vsak presne tak
ja sa neviem prestať smiať na tom alkohole v kúpeľni, to by ma nikdy nenapadlo, to je pre mňa vtip roka, ale odhliadnuc od toho švagriná je drzá a trapná, na oslave dieťaťa sa mala venovať deťom hlavne, alkohol k tomu nepatrí
Ku vám by som teda nechcela prísť na návštevu
Ešte raz ti napíšem, byt u vás na návšteve to musí byť zážitok. Ku na keď príde neohlasena návšteva povytahujem všetko čo nájdem kava, chipsy, víno, urobím rýchle jednoduchý, stále mam toustovy chlieb, tortily, sunka, saláma, korbáčiky . Deti sa pýtajú ci nemáme popcorn, jasne ze mame. A co som tým chcela povedať. V lete v mrazaku nanuky. A naozaj by som nič nemala, objednám pizzu. Ze sa teším, že prišli a môžem ich pohostit.
Clovek by si myslel, ze tento pribeh je vymysleny… keby som sama nemala svagrinu ako z inej galaxie 😀 a teda, nie, nie je v poriadku ak prichystas obcerstvenie tortu atd a na detskej oslave v rodine, kde sa nepije si niekto pyta chlast. O to viac, ak polasuje za zavesom a nahodne najde flasu vina, zrazu ako aperitiv dobre. A syrik este. Kks mna by hanba plieskala takto sa na navsteve strapnit, je jedno, ze to je rodina, stale je to svagrina a jej domacnost.
@xckaretxxx tebe by som ani neotvorila!
1)Cítila by som sa trápne kebyže poviem ,že nemám žiadny alkohol na ponúknutie a v kúpeľný je “vystaveny “ trapas jak svina 🤦🏼♀️🤷🏼♀️😁
2)Ja osobne by som si nedovolila u niekoho ani z rodiny vziať flasu a ponúknuť sa sama . Len by som si urobila úsudok o hostitelke že bola lakoma ponúknuť mi nejakú piatiku .
Za mna hanba na oboch stranách . Nabudúce buď dobre ukry alebo ponukni .
@really8 presne. Mala.chut.na nieco co.nasla a autorka bude este urazena. Ved je to svagrina. Videla vino - autorka ty si jej v podstate klamala tak si jedno zobrala. Pritom.by si sa aj ty mala citit trapne. To mkze aj ona vypisovat. Svagrina mi klamala. A lritom ma v kupelke kde.ma pristup kazdy vino. Co si o tom mysliet. Bolo to zamerne? Nedopraje mi? Cudujem sa autorka ze ta to trapi ked vy nepijete.
@kittykat22 tieto negatívne blitky si nechaj na koníku pre inú dámu. Ak je podľa teba v poriadku bez opýtania liezť do skrinky a nosiť víno ktoré som neponúkala,tak si rovnaká drzaňa ako moja švagriná. Vrana k vrane
@ibatanecnica no jasné a ešte potom na drzovku pýtala či mám syry k tomu vínu. Ja som pohostila jedlom. Nech si opíja ústa doma a nie na detskej oslave. Žasnem ako to niektorým tady príde normálne. Sa nedivím, že je slovenskí národ tam kde je . To je úroveň. 🤮
@ibatanecnica hahaha že ona môže vypisovať, že som jej klamala a za rožkom mala tá potvora víno a schovala ho ! Lakomá je !
Už vidím,ako by ste jej tu vypisovali, že mala byť spokojná s tým čo dostala naservírované. Pretože vy tu meníte názory ako aprílové počasie. Nemáte rovnaký meter. Sa zamyslite nad sebou a odporúčam,menej piť a fajčiť.
My tiez nepijeme a ja skoro vzdy zabudnem navstevu ponuknut alkoholom. Komu chyba,ten si vypyta,ale nikto mi nelozi po dome. Svagrina je dost suverenna,ked sa dokaze takto obsluzit. Ja by som si toto na navsteve nedovolila a clovek so slusnym vychovanim tiez nie. Ine je,ak by ste si boli blizke,ze ju posles nieco zobrat. Mohla si jej tam rovno nieco splechnut do ksichtu nejakym vtipnym tonom. Ale chapem,cloveka to tak zarazi,ze sa v tej chvili nezmoze na nic.
@xckaretxxx asi tak...samu ju mohlo napadnut sa opytat, ze co by si teda dala, lebo tvrde nemam, ale ahaaaa, v kupelni mam vino, das si? A ked sa spytala na syr, tak povedat, bohuzial, nemam, ale tak chipsy Vam dam. Ved normalne komunikovat 🙃
@nevenka mali čipsy, oriešky mix, ale pýtať zvlášť syry k vínu, to som nemala
Ja mám pocit, že najväčší problém s alkoholom majú ľudia, ktorí najviac proti nemu kričia 🙂

@ladybarbora salonku psovi😓aj kebyze je tohoročná čokolada je pre psy nebezpečná