Nevhodné správanie švagrinej na oslave
Dievčatá čo si myslíte o tomto. Som nahnevaná a neviem čo si myslieť. Mali sme menšiu oslavu,bolo to v týždni. Prišli švagrovc, rodičia, prišli deťom gratulovať, pretože cez víkend také pracujeme
Neponúkala som alkohol. Švagriná, že či mám nejaký aperitiv. Ja ako úplný abstinent preto sa v alkohole neorientujem, som si myslela, že pýta niečo ako vodka,alebo gin alebo nejaký tmavý alkohol, vravím že to nemám.
Fľaše vína čo sme podostávali a tak, máme uložené na najvyššej polici v kúpeľni.
Švagriná to potom zbadala a prišla aj s fľašou do obývačky že aha a že nemáte! Že či si to môže otvoriť...no samozrejme môžu si to otvoriť.. akože drzosť si to tak zobrať a priniesť.
Vôbec mi nenapadlo núkať celú veľkú fľašu vína,keď skoro nikto nepil alkohol keďže boli autami. Samozrejme sa ani nedopila celá fľaša a viac ako polovica zbytočne zostala.....
Akože baby,potom že či mám niečo k tomu vínu že syr alebo tak niečo. Samozrejme som nemala nachystané syry k vínu, keďže som ho neplánovala ponúkať. Vytiahla som čipsy,nech si aj deti dajú a začala so mnou hľadať misku 🙈 ....pritom na stole mali toľko pochystané, nesedeli len u kávy.
Keď sme boli u švagrinej na posedení,tak som si nikdy nedovolila skrinky v kuchyni otvárať ani niečo navyše pýtať....
No ja by som si popravde ani nevsimla, ze sa spytala, ked sa bezne spyta niekto na nieco, tak odpoviem, jasne, mam, zabudla som vytiahnut alebo jaaaj, prepac, nemam. Odpovie nieco v zmysle nevadi a nikto nic dalej neriesi.
My sme mali na Silvestra navstevu, ale taku, ze doniesli jedlo, normalne som ich pustila do kuchyne a urobili pohostenie, povykladala som, co mame my, vsetko sa to spolu nachystalo a ani neviem, ci svagor ci jeho zena, vytahovala dake taniere, misky, lebo ja som nizka a vsade si beriem stolcek a oni maju cez 185, tak si vybrali co chceli. A co? Ziadna drama. Vy mate problem dakde inde, fakt. Z tohto robit kovbojku. Na noze ste uz davno, tak ak to povazujes za drze, zakerne a neviem co, tak ju nepozyvaj. Bojujete, kto z koho a este zabavat s tym polku kona, no ja neviem.
No ved tak si ponukla, co ste mali a co take strasne spravila tym, ze sa opytala, ci nemas syr? 🤪.
Ak to vino bolo tak ulozene, ze ho bolo vidno, tak trapne je to z Tvojej strany, neponuknut aj to, ked sa pytala na pripitok a z nej strany je neslusne si ho sama zobrat, tak ci tak. Obe sa spravate cudne a ako vravim, problem mate dlhodoby a zamerne si takto skodite jedna druhej a neviem, na co je to dobre toto. Lebo si vyrabate zbytocne problemy a z jednej oslavy v strede tyzdna budu oduvacky na mesiac? Akoze fakt?
@abbey1 a ja mam pocit, že to tady len sleduješ
Si predstav. Občas medzi povinnosťami sem zbehnem prečítať a bavím sa.
Jezin, autorka teba ti ešte baví tu vypisovať? Za ten čas si si mohla doma upratat skrinky v kuchyni, alebo aspoň poriadne zatiahnuť záves v kúpeľni, aby si návšteva nabudúce nevšimla víno, ktoré vlastne nemáš 😃😂
@aurora33 baví tak ako teba. Nieee víno nechám odokryté,ale napadlo mi, že ho dám na svetlejšie miesto,nech lepšie chutí,potom ho s radosťou ponúknem
@lius Braňo Mojsej nie je žiadny adiktológ ale abstinujúci alkoholik. A u Braňa to asi tak bolo, ale verím tomu, že na väčšine osláv kde sa podáva alkohol rodičia netancujú na stole. Ja nevidím problém v tom, že si dospelí dajú na oslave pohár vína. Nemusíme ho démonizovať.
Ty musíš byt švagriná za všetky drobné 😃
Ty nemáš švagrinú rada , vadí ti že ohovára ale ty ju ohovára tiež.
Skladovať víno v kúpeľni kde je vlhko a teplo je úplne nevhodné. Za ďalšie vy nepijete,,preto to máte v kúpeľni ale vadí ti " že ťa toho niekto zbaví".
Ako pochopím keby sa ti hrabe v spálni v spodnom prádle alebo v skrini a vadí ti to , to by vadilo aj mne ale to že si v kuchyni vezme misku?
My síce tiež len tak neponúkne víno návšteve poobede, pokiaľ nerobíme apero. Ale keby mám niekde víno a sa má niekto z rodiny pýta či si môže dať že má chuť no nech ma obzvlášť ak ho my nepijeme. A že sa nevPije celá fľaša? No nech na varenie sa minie. Nakoľko keby je to archívne kvalitné víno tak ho neskladuje človek hocikde ale na vhodnom mieste. Inak mne by bolo trápne tvrdiť že niečo nemám keď to mám a ešte ak na viditeľnom mieste
A keď to tak strašne švagriná vadí. Čo ti vadí a vôbec nejde o víno či vytiahnutie misky ale vadí ti z iného dôvodu tak ju nepozyvaj.
Keď ti to správanie tak veľmi vadilo, prečo si jej to nepovedala hneď tam? Prečo si jej nepovedala, že na tejto oslave nechces ponúkať alkohol? Robíš z toho drámu a pritom riešenie bolo úplne jednoduché a stačilo si to vykomunikovat.
Chápem to, že si nebola pripravená na podávanie alkoholu. My doma tiež nepijem alkohol, sme úplní abstinenti, sem tam nám niekto dá fľašu vína, posunieme ďalej alebo otvoríme na oslave. A potom zvyšok vína buď dám návšteve alebo dám zamraziť do kociek do talianskeho rizota. Ak je teda na to vhodné. Netráp sa švagrinou, ja mám tri a jedna je ako moja sestra a ostatné dve...no znášame sa. A tiež som počula, dávnejšie,že ma ohovárali. A vieš čo, je mi to jedno. Tak sa na to vybodni, život ide ďalej.
Vzťahy medzi rodinnými príslušníkmi by mali byť založené na vzájomnej úcte.
A nie brať si čo ja chcem, pretože sme príbuzní.
Tak nabudúce budeš snáď lepšie prichystaná na návštevu. Bežne si dámy aj páni dajú kadečo, tak tie vína pekne prelož do baru, lebo nie je nič horšie ako najmä biele bíno "kúpeľňovej" teploty 😅, takže šup do chladničky hodinu pred návštevou a dokúp syry aj olivy. Ale súhlasím s názormi, že na nervy ti nelezie správanie švagrinej ale irituje ťa ona ako osoba..evidentne ste rozdielne povahy a máte toho pramálo spoločného. Takže ; buď si daj s ňou a uvoľni sa alebo jej povedz, čo všetko ti vadí, čo na 95% neskončí dobre a pravdepodobne to bude jej posledná návšteva u vás.
A co,pohár vina uprostred týždňa je zakázaný,alebo ako?
Vies co ? Ku mne ked pride rodina nemusi si davat pozor na usta ak ma niekto na nieco chut normlane sa spyta ci to n.emam. a nehrame sa na urazenych. Minule e grilovali pozyvali aj svagrovcov a svagor sa pyta ci budu aj tie vynikajuce pracliky. Mala som sa urazit? Radsej sinich ''zabezpecil'' dopredu. A nemam problem oich spravit. Nkektore ste take naskrobene ze az.
No ja neviem, ale naša rodina funguje úplne inak ako vidím. U nás si švagor aj švagrine môžu vojsť do špajze a vybrať alkohol, aký na stole nemám, či víno podľa seba, kľudne aj do chladničky, ja si tiež u sestry vojdem do špajze po minerálku či nejakú vec.
@conquestor u nás celoročne. 😛
@andymady nemám bar. Ale za to skvelé víno kupelkovej teploty.
Akože, citala som tu už hocičo, ale mať víno v kúpeľni….. to asi dlho nič neprekoná 😃😂
@aurora33 možno len srandovala, že má víno v kúpeľni 🫣🤔. Osobne som ešte nikdy nikde v kúpeľni víno nevidela. Ciiiii, že by iný kraj iný mrav??? 😏😳
Divna si v prvom rade ty ! Uz zo slusnosti sa patri na oslave ponuknut aperitiv. Take Bio Eko Vegan Non alcoholic mamicky su najhorsie bleeeeeh.
spravala sa ako soplave, rozmaznane decko. Taky clovek by viac prah mojho bytu neprekrocil...
Ide o prostredie (vlhké, zmeny teploty,svetlo)prostredie,v ktorom víno NEMÁ byt
To radšej rozdaj a neskladuj takýmto spôsobom
Nemusíš mať bar,stačí sj tmavá skrinka,hlavne sucha’ so stálou teplotou)-červené
Fľašu bieleho mozes mat stále v chladničke,tak to robím ja
Inak,že ti bolo luto pol fľaše … aj ja by som jej ho dala
A že ti ona nikdy nič nedala? Prečo sa správať ako ona?
@keman7 na to pozor .nevies prečo nepije... Su ludia ktori boli zavisli a teraz si radsej nedaju ani kvapku a to ani nealko. Mam takého známeho.
@lienka.7 zrazu ťa zaujíma druhý názor? Ty hojne prispievaš do rôznych diskusií a vynášaš súdy a vtedy ťa nezaujíma druhá strana mince. Prečo dvojaký meter?
To s tým svetlom bola irónia, či nepochopila si ?
Baby, pamätáte mnoho rokov späť, bola zámena manželiek a tam jedna rodina skladová la jedlo, a dokonca zákusky, na WC, priamo vedľa záchoda. Tak zvyky sú rôzne.
@autorka juj, mam tu nejakú anonymnu fanusicku👍🤣
Irónia? Tak kde mas teda to víno? Na wc? To nemení nič na tom, ze si na nic hostitelka a toto ta proste sere, ze ta nevychvalili do neba, ale ta zla je švagriná, lebo chcela alkohol. No este z nej tu správ alkoholicku🤦♀️ sa nad sebou zamysli. Dostalo na frak tvoje ego, "pani dokonala" , nic viac nič menej 😉

Takže s alkoholom by si nemala problém keby to bolo cez víkend ale v týždni už je to mega problém? 😀 Vymysliš si oslavu v strede týždňa a ešte sa urazis na hostí. Mali ste si oslavit sami doma a nemusela si sa rozculovat. Alebo aspoň upratať kuchyňu. Možno švagriná chcela s miskou len pomôcť. Nemala odkiaľ vedieť že máš bordel a bude ti trápne