Oslava 40tky s bábätkom
Dobrý deň.
Zaujíma ma váš názor alebo teda skôr vašu reálnu skúsenosť. Mame dieťatko, ma jeden mesiac. Švagor má mat o mesiac oslavu 40tky v podniku. Má byť približne 40 ľudí. Pre mna je to ozaj skoro, aby som šla hoci len blahoželať s tak malinkym dieťatkom - museli by sme ísť 50km tam a 50 km späť. Nie je to veľa ale pravdu povediac, ani sa mi to neoplatí. Som ja taka divná, že to takto vnímam? Čo sa týka pôrodu, mala som sekciu a doteraz nie som úplne Ok. Manžel mi povedal, že sa mi prispôsobí a keď poviem, že nepôjdeme tak to bude úplne chápať, že predsa len 2 mesačne dieťatko má byt ešte doma a nie byť s toľkými ľudmi. Manželova mama už do mna dvakrát rypla, že mal by som ísť lebo je to 40tka(popravde absolútne ma jej názor nezaujíma a nebudem sa prispôsobovať čo ona povie). Ďakujem za vaše názory.
@janinah ja ta vnimam ako extremne uzkostlivu, zo vsetkych tvojich prispevkov, ja to beriem viac na lahku vahu vsetko, a to mam 3 deti, ale nikdy som to nejako neriesila. Co ma byt, bude.
Ja som bola ked mal maly 2,5 mes na oslave 70tky mojho svokra. Bolo super, mal to na nejakom zamku. Ako pekne sa to zvladlo a to sme mali este aj gerontaka psa so sebou. Maleho som prebalovala na 600rocnom stole 😂 Ako dieta zmakne 50km, nase islo po 5 dnoch 360km cesty. Ono skor musis byt Ty psychicky v pohode, citit sa dobre medzi ludmi. Mne bolo fajn, ale ja som na stvrty den po porode uz sedela so svokrom v restike. Na pol zadku, bo tam mali tvrde stolicky, ale zmaklo sa aj to. My sme nechceli navstevy k nam, tak sme to radsej obisli takto a zas isli do svojho. Kazda to mame po svojom. Ja by som isla na hodku, dat darcek, ukazat sa zo slusnosti a isla naspat
Zjavne uz teraz vies ze tam ist nechces tak nechod. Je to take indivindi, niekto by isiel aj 300 km s babatkom, niekto ani 50. Urob ako chces ty. Mozno by ti rozptylenie padlo dobre, najete sa, zagratulujes a za 2 hodky mozte byt na ceste domov. Ale ak to tak necitis tak nechod.
Bola som s mesacnym dietatom tiez po sekcii na svadbe. V penzione sme si rezervovali aj izbu. Zo svadby sme odisli o polnoci. Dieta bolo uplne kludne, skoro celu svadbu prespalo v kočiari. Na nejake 3-4 hodinky by ste mohli podla mna ist.
Asi by som išla, ved nemusíte byť dlho/neviem ci byva niekto u koho sa môžete zložiť na noc blízko miesta oslavy, ale 50km je nič. My sme boli s 2 mesačným na oslave 70tky môjho otca, v decembri, na oslave sme boli asi 2 hodiny a potom už u našich. Na oslavu sme šli 200km
Ja by som išla podľa toho, aké by som mala dieťa. Ak by pekne spalo v kočíku, tam by sme ho vozili a rodinou na striedačku vonku a nakojila medzitým a keď by som mala dosť, pekne by sme išli domov.
Ja by som určite nešla (babo ešte malé a žena krátko po pôrode), no poslala by som muža nech sa tam zabaví aj za nás. 🙃
Ja by som tam nešla s tak maličkým dieťatkom. Len preto,že sa to patri? Rob to podľa seba, ako to Ty cítiš.
Nešla by som, ale poslala by som muža. Z napísaného predpokladám, že švagor je jeho brat. Patrilo by sa, aby tam muž išiel.
Zariad sa podla babatka. Ak je pohodove chod. Ak placlive / kolikove ostan doma. V restike nemas kam odist ak dieta dlho place. A neviem ci bude svagor nadseny ak nebude pocut na oslave asi slovo - len plac babatka. A vsetky tie rady do mas robit / skusit aby si ho utisila....
Dakujem za názor zienky 🙂 dnes sme sa o tom večer s manželom bavili. Tak sám povedal, že bude lepšie keď zablahoželame na byte a nepôjdeme. Babatko mame plačlivé, malo spinká, ja som naozaj veľmi ubolena po cisárskom. Ešte pred týždňom mi ho manžel podával kvôli mojej totálnej slabosti. A manžel sa vyjadril, že bezo mna nepôjde. Keď sme rodina tak aj ako rodina potom dodatočne zablahozelame. 🙂
Je to vaše rozhodnutie. Len ste trošku pozabudli, že i ten švagor je rodina. ;) A aspoň manžel ísť mohol.
Ked sa ty necítiš ok, nesla by som. Snáď to chápu, že si kratko po porode.
Nečítala som všetko, co ti baby tu pisali. Ja osobne by som nešla, nech ide iba manzel. Zase bez neho to vydržíš. Osláv este bude ajajaj. Užívaj si bábätko, to sú nádherné okamihy a skore uzdravenie 🥰👼
Ja budem oslavovať 40tku za chvíľu, a tiež je pozvaná švagriná s bratom a tiež bábätko bude mať vtedy dva mesiace.
Chcú prísť, ale ak by sa rozhodli, že by neprišli, chápala by som to a nerobila by som z toho žiadne haló.
Je to predsa len malé bábätko.
A počítam s tým, že sa určite nezdržia dlho.
Rozhodni sa ako chceš ty a stoj si za tým

@onedaynick tak je rozdiel,či chytí 2 mesačné covid alebo 5 ročné soplík.Aj opatrné matky žiju aj cestuju,len zvážia riziká a neriskujú.Vyberaju si podla okolností.zas zo mňa nerobte osobu,ktorá nevytiahla päty z domu,lebo deti by ochoreli.Píšem o zlatej strednej ceste a tam za mňa oslava z tohto príspevku nepatrí,prechádzka vonku či návšteva starých rodičov áno.