Oslava - divoké deti
Ahojte baby , chcem nestranný pohľad na vec..
Máme mať oslávu a majú prísť aj deti z našej rodiny...my ich máme veľmi radi o tom pokoj ale oni keď prídu ničia veci ..skáču po gaucoch , posteliach pretože doma sú tak zvyknutý že môžu...otvárajú skrine, a trestnú s nimi ,ťahajú závesy, s pastou búchajú do okien tak že sa trase sklo a aj s našimi detskými hračkami zachádzajú tak že sa bojím aby sa moje deti po ich návšteve mali s čím hrať.uz teraz som zúfalá z toho , pretože oni upozorneniam nerozumejú oni majú voľnú vychovu , ich rodičia sa čudujú prečo naše deti to robiť nemôžu takže tadeto cesta nevedie ,žeby rodičia dali na ne pozor, a upozornili ich.som divná , že nechápem tomuto ,ja viem že každý má inú výchovu ale ak viem že niektorí ľudia nemajú radi toto alebo to tak sa o to postarám aby to moje deti nerobili druhým doma, veď to je ich domov a tam sa rešpektujú ich nariadenia.deti majú 8rokov a 5rokov čiže nie sú to najmenšie deti ktoré nerozumejú😔 som trošku v strese z toho
Ak rodicia nevedia upozornit,tak by som tak zvrieskla,zeby padli na zadok. A kludne by som ich smachtla za ruku a nech sedia pri rodicoch. Ani by som im nedovolila sa pohnut. Vas dom,vase pravidla a ak sa im nepaci, ukazem dvere. To uz kde sme,aby mi cudzie deti rozbijali dom
Autorka- mala som take navstevy a poriesila som to jednoducho. V mojom dome nebude nikto trieskat do skrin, vesat sa na plafonoch, rozbijat ziadne predmety (ci uz hracky, ozdoby alebo lapace prachu)- mna to stalo dost penazi a namahy, aby som si zariadila dom ako chcem, aby nejaka navsteva si robila u mna rodeo drahu....Takze deti by urcite nedostali do ruky odrazadlo v byte/dome (to doteraz nepochopim ako to niekto vobec dovoli😳). Takisto s hrackami- rozbijes, nemozes sa dnes uz hrat so ziadnou druhou (pri druhej navsteve si 2x rozmysli, ci da pozor). A pod. Ak sa nevedia spravat, sedeli by celu navstevu pri rodicoch na gauci. Sice som robila zandara na prvych 2 takychto navstevach, ale naucili sa🙈🙉🙊
Lockdown nebude 2 tyzdne. Nemocnice kolabuju, ked sa niekto tesne pred lockdownom nakazil, akurat sa za 10-14 dni dostabe do nemocky, takze vela sa za 14 dni nezmeni.
A k teme, je zo velmi neprijemne, rozumiem ti. Zostava to podla mna usporiadat v nejakom saloniku v restike idealne aj s detskym kútikom. U nas je napr jedna restika, kde maju lego kutik, je to cela velka konstrukcia/hradba so zakutim a vselicim (pokojne aj pre 8r deti). Nieco take vyhliadni a nenic si doma nervy a byt. Drzim palce
@muminka27 tak ale to uz je tvoja “hlupost”, ze sa tak vyhybas blizkym
Nevysvetlia rodičia, vysvetli ty. Jednoducho im povedz NIE!
Deti budú chvíľu zmätene že im niekto povedal nie, rodičia možno v prudkom šoku..... Všetkým vysvetli aj rodičom aj deťom, že u vás sa po gauči neskace a veci sa nenicia, všetci sa správajú slušne.
Mohli ste.
Mam synovca, ktory je ako z divych vajec. Od malinka kam prisiel, bol ako vichor, nedalo sa z neho spustit oci ani na sekundu. Uz ma 9 rokov, ale stale je taky. Ked k nam pridu, izby na poschodi preventivne zamykam, hlavne ked moje deti nie su doma - ked su, uz ho oni vedia dat do pozoru. Ak zacne robit nieco, co nema, ja nemam problem prist k nemu, vziat ho za ruku, povedat mu dorazne, ze si to nezelam a odviest ho prec. Moj dom, moje pravidla.
Problém si ty a nie deti. Čo si nesvojprávna že si nevieš otvoriť ústa? Poviem rodičom nech si buď s deckami urobia poriadok alebo oslavu ukončím. Vymaľované
posli ich ku mne ( svagrina mala podobne deti) u nas sa hrali ako ludia, lebo ked som vosla do izby tak som im rovno oznamila, ze ked sa budu spravat ako diviaky tak bude lietat perie, hluk mi az tak nevadi, su to deti a na 2hod znesiem, ale ked zacala neter zjapat a rodicia pianko kaficko, tak to ma uz podvihlo. zaujimave je "sa naucili spravat" casom u nas, u nich stale ako opice, ale to neriesim , nech im aj barak zburaju. Doteraz ak beriem neter niekam, rovno jej oznamim ze teta ma polovojensky rezim ( a to si myslim ze som dost salamistka) a berie to. Ide s nami. Akurat naposledy som s nou bola na pohotovosti co si ako jedina z 10deciek rozrazila hlavu 🙈 , nevadi zasili a zabava pokracuje
Tvoj problém má niekoľko menších úrovní
V tejto dobe robiť oslavy s plno ľuďmi je na hlavu
Do svojho domu/bytu pozývam iba srdcu blízkych ľudí, ktorí mi neprídu demolovat byt, správať sa ako neandertálci a je mi u prdele či vedia/dozvedia sa o oslave
Deti sú živé, potrebujú aj zábavu a pohyb, ale v medziach normy, ale ak by mi toto robili , upozorním slušne 2x, 3.x rodičov a ak nepomôže vyhodím všetkých asociálov von. Veď to ide na nervy aj ostatným pozvaným, len z príslušnej slušnosti nezasahuju.
Rodičia si vychovávajú spratkov a bude to ich problém že nemajú hranice, v puberte ich aj dobiju a neskôr snáď aj vykradnu a zničia dom granátom....
tvoja zodpovednosť to nie je, ale nestrpte to doma, keď už teraz máš stres a bolí ťa žalúdok, len ty to môžeš riešiť - nepozvat a basta.
@annamalaga áno bude do marca 🙂 v marci konci expiracia vakcín..... Potom bude zase voľno možno až do septembra.... A potom zase kolotoč.
Mala som oslavu, mala som.tam taketo deti, zavelila som a nerobilo sa z toho viac nic. Keby mi trieskali po.oknach a robili bordel, nedaju si povedať asi by isli domov😂 urobili sme im program, nenechala som ich lietat nikde.po dome. Diskoteka, jedlo, prehrali sa chvilu v izbe a ked začalo byt divoko vytiahla som hry.
Ale teda niet nad oslavy mimo domu 😂🤦🏻♀️
Nerobila by som teraz oslavu, korona nekorona, sople, ine choroby su.. okrem toho, ze je lockdown teda
A ked sa potrebujete silno stretnut, ved chodte von, nabalte jedlo, pitie, nejake zaujimave miesto kde sa deti v prirode vyblaznia. pripadne zoberte so sebou nejakych sarkanov, lopty atd..podla veku
@akbara77 no ja neviem, preco prave kvoli takym ako ja, ty nejdes na vianoce za rodinou😂 ja som nikoho nenakazila, ani nikto mna. Tvoja hlupost, ze mas take strachy, ktore ti brania stretnut sa s rodinou
@hederamonstera áno? A taky lockdown a dodržiavanie pravidiel ti nehovorí nič?
@akbara77 prepac, ale nie. Riadim sa svojim rozumom. Samozrejme sa vyhybam hromadnym akciam, nebudem to riskovat. Ale prestat sa stretavat s rodinou a blizkymi? Ked som uplne zdrava, Co si. Davala som si pozor, ked rodicia neboli zaockovani, to som radsej nechodila. Ale vsak nasi trpeli viac sami ako keby to mali dostat (ich rec).
Kazdy nech si zvazi rizika, pre a proti, ale nech nikoho neobvinuje za svoje “sracky”
@jankapepe prepáč, ale mňa núti... Ja reálne nebudem môcť byť so svojimi deťmi na vianoce. Prvé... Snažím sa žiť ako tak v normále, ale ved si pozri ako to funguje a co sa deje. A myslím, že posledné čo by som reálne odporučila v tejto dobe je robiť party s deťmi. Ako piseli vyššie, da sa ísť do lesa, da sa vymyslieť program mimo a autorka by zabila dve muchy jednou ranou. Ale robiť oslavu s deckami a potom revat, že školy, škôlky sa zatvárajú mi príde fakt už schyzifrenicke. Rovnako krúžky, atď. Keď niekto chce sedieť, naozaj nech sedí, len žiaľ veľa ľudí MUSÍ, majitelia gastro, mali obchodníci si myslíš, že chcú??? Trochu sebecké slová od teba.
Baby nechcela som aby sa mi to tu zvrtlo na na lockdawn a koronu atď ..sú to narodeniny môjho dieťaťa , jasné že oslavu chce...my s mužom oslavu nerobíme iba deťom...ku korone dodržiavame všetko , nikam nechodíme objednávame všetko online, ešte aj jedlo a moje dieťa nechodí ani do škôlky pre istotu...testujeme sa pri príznakoch ...ale viete čo aj tak sa korony nebojím určite nie tak aby som sa teraz triasla od strachu..viem že môže byť nebezpečná ale mala by som ju zvládnuť keď ju dostanem...
Viete čoho sa bojím ? Rakoviny toho skutočne, pretože nik kto ju dostal ,sa z toho nedostal , z tých ktorých poznám ., A zomierajú na to aj malé deti ,.z toho mám skutočný strach , koronu prežila aj moja 93 ročná babka😊 , nevravím že nie je nebezpečná a môže zabíjať ale nebojím sa jej a robím preto dosť aby sme sa chránili...
Áno ja súhlasím, absolútne. My sme prekonali a úplne lahunko, malemu nebolo skoro nič, ja nebyť testu, tiež neviem a muž forma ľahkej chrípky, ALE nariadenia, ktoré likvidujú ekonomiku atď tie sú tu.... Napríklad. Nejde o to, či ty, alebo XY to zvládne ľahko, neviem, či rozumieš. Decká chytia od seba veľmi rýchlo kadečo, prekonajú a ide sa, ale nie všetky, nie všetci si môžu dovoliť PN, napríklad. Ako vidíš, ja nebudem kvôli nariadeniam si svojimi deťmi. Nejde tu o strach, ani ja sa nebojím, teda nebojím sa korony, bojím sa následkov, ako ekonomika, povinné očkovania atď.. A navyše, by to vyriešilo tvoj problém, v lese si môžu rúcať, behať...
@maciatkolulu ekonomika , to mi je tiež ľúto , bože chudáci niektorý ľudia čo prišli o robotu kvôli tomuto ale bohužiaľ je to velmi o Tom že toto je Slovensko 😔 politici neplnia čo sľubujú...toto sa nikde inde nestava
Ja som inde a stáva sa to, rovnako a je Lockdown a twn Lockdown sa dodržiava, skúsila by si tu urobiť oslavu a susedia by pre krik deti zavolali policou, áno stáva sa to. By si dlho na tu oslavu spominala, veľmi dlho, najmä tvoja peňažka a účet. A nie, nie iba niektorí, ale aj ty, lebo všetko pôjde hore, je krátkozraké si myslieť, že sa to dotýka iba niektorých. Ú nás sa deti testujú, aby mohli žiť relatívne normálne a naozaj sa snažia ľudia žiť tak, aby sa to dalo do normálu. A nie, že chudáci ti druhí, ale ja... Lebo si v tom aj ty a tvoje dieťa. Potom nevyplakavat, že bum škôlka chce poplatky 35,99 a ci to mam zaplatiť a prečo nie sú obedy zadarmo a a a... No lebo medveď. Píšeš, že ti tie decká rozbíjaju domácnosť,nerozumiem už len tomu, aby mne v mojom byte niekto neakceptoval moje pravidlá.
tak to ti vobec nezavidim, hlavne ked ostatni rodicia to vsetko maju na haku no, jedine ak teda nechces aby sa toto dialo tak povedz ze oslava nebude, da sa to? radsej ju spravit potom volakedy vonku v lete.
@maciatkolulu vysvetli mi co ti bráni byť so svojimi deťmi?
Ja? Nie.
Opatrenia? Strach?

Tak ich ani nevolaj. A ked sa im to nebude pacit, tak im povies svoje argumenty.