icon

Oslava - divoké deti

2. dec 2021

Ahojte baby , chcem nestranný pohľad na vec..
Máme mať oslávu a majú prísť aj deti z našej rodiny...my ich máme veľmi radi o tom pokoj ale oni keď prídu ničia veci ..skáču po gaucoch , posteliach pretože doma sú tak zvyknutý že môžu...otvárajú skrine, a trestnú s nimi ,ťahajú závesy, s pastou búchajú do okien tak že sa trase sklo a aj s našimi detskými hračkami zachádzajú tak že sa bojím aby sa moje deti po ich návšteve mali s čím hrať.uz teraz som zúfalá z toho , pretože oni upozorneniam nerozumejú oni majú voľnú vychovu , ich rodičia sa čudujú prečo naše deti to robiť nemôžu takže tadeto cesta nevedie ,žeby rodičia dali na ne pozor, a upozornili ich.som divná , že nechápem tomuto ,ja viem že každý má inú výchovu ale ak viem že niektorí ľudia nemajú radi toto alebo to tak sa o to postarám aby to moje deti nerobili druhým doma, veď to je ich domov a tam sa rešpektujú ich nariadenia.deti majú 8rokov a 5rokov čiže nie sú to najmenšie deti ktoré nerozumejú😔 som trošku v strese z toho

autor
2. dec 2021

@blumchen2 ale oni nie sú jediný pozvaný , veď budú od druhých vedieť že oslava bola

vlada2401
2. dec 2021

Tak by som nerobila oslavu kôli tým nervom by mi to nestalo,prečo by som mala tolerovať nevychovane deti,ktorých rodičia majú na saláme

autor
2. dec 2021

@vlada2401 ale tak máme aj ostatných členov rodiny ktorý prídu zablahoželať, a kvôli týmto jedným zrušiť celú oslavu ? Ani koronu nemôžem použiť ako výhovorku ,oni vedia že ja sa jej nejak extra nebojím

autor
2. dec 2021

@vlada2401 ale ak budú robiť zle ,tak ozaj asi razne zakročim...

sasitimi17
2. dec 2021

Ešte mi napadlo že keby pre deti vymyslíte nejaké aktivity alebo niečim ich zamestnate aby nemali vás vyvádzať hlúposti ?

autor
2. dec 2021

@sasitimi17 môžem vyskúšať niečo povymyslat 🤔

sono2
2. dec 2021

Nerobila by som oslavu. Úplne ťa chápem
Urobte oslavu v kútiku po locdowne, nepostrehla som, že kedy bude, len, že tu vyššie niekto píše že cez lockdown.
Proste po ňom, necháš tam sto euro alebo stopäťdesiat ale máš kľud pokoj čisto a budeš ok a aj deti

janulik2008
2. dec 2021

U nás z iného "súdka". Bratranec bol naučený kopať do psa u nich doma. Odpoveď jeho otca, je malý nerozumie. Mal 3 roky. Prišli k nám, a začal to robiť nášmu psovi. Pes najprv ignoroval a ptm zavrcal slabo v zmysle že toto nie. Povedali sme mu že nech prestane nedal si povedať až keď pes zavrcal tak sa malý pozrel na otca a jeho otec že to není pes pre deti keď vrci. Povedali sme mu slušne že vrci keď sa mu niečo nepáči a u nás sa do psa nekope. Odvtedy dal psovi pokoj 😀

autor
2. dec 2021

@janulik2008 u nás psov nemôžme mať ani pustenych , lebo inak hystéria od mamičky deticiek

misik14
2. dec 2021

U nás práveže naopak. Druhá strana nechá dieťa doma robiť, čo chce a keď naši vidia, čo robia druhí, tak ich nezastaví nik. Môžem upozorňovať, vysvetľovať, zakazovať a je to prd platné. Nakoniec ja vynerovana, dieťa vyrevané, zmatene a super návšteva za nami.. .

autor
2. dec 2021

@misik14 áno aj to je druhá vec , že moje to robiť nemôžu , oni vedia že na posteli ,gauči sa neskace, s hračkami sa nebucha o zem ale vidia ich tak najprv zmätené pozeráju že prečo a potom začnú vymyslat aj oni

autor
2. dec 2021

@misik14 stiahnu ich postupne s nimi a keď odídu tak sa vrátia do normálu

nikpa
2. dec 2021

Lockdown nebude len 2 týždne, takže sa ukľudni, oslavu presun na dobu neurčitú a máš po starosti 😃

inana11
2. dec 2021

Toto skusali cudzie deti aj u nás a rychlo som ich upratala,najprv dieta a ak nepomohlo,rodičom som povedala že toto sa u nás nerobi a neželám si to. Keď sa zopakovalo,povedala som že bohuzial,navstevu ukončíme lebo nerešpektujú decká našu domacnost🤷‍♀️A čo? Mne má niekto pokazit decko a zariadenie domu? Keď aj sme boli na navsteve my a decká skákali po gauci,moj pozeral že mami to sa nesmie že? Vravím že keď to tam maminke nevadí tak jej deti možno môžu ale on nemoze ani tam🤷‍♀️

autor
2. dec 2021

@inana11 správny prístup 🙂

kristina2412
2. dec 2021

Bývate v dome či byte? Ak by ste bývali v dome , vymyslela by som nejaké vonkajšie aktivity, hľadanie pokladu, nejaké úlohy za odmenu atd. Keď trošku vymrznu nebudú robiť hlúposti. Ak bývate v byte, zobrala by som nejaké hračky, spoločenské hry a urobila v obývačke miesto kde sa budú hrať pod "dozorom". Do detskej izby vstup zakázaný , prerába sa,je čerstvo vytepované, alebo proste len deti si to neželajú,minule im ponicili hračky.

cuculiatko88
2. dec 2021

@viky173 ja by som ich asi tiez nevolala,zas je extrem aby mi volakto v dome tireskal dverami od skrine alebo buchal do okien s tym ze doma je to normalne...radsej nevolat ako mat potom nervy ze nerespektuju moje pravidla

cuculiatko88
2. dec 2021

Ja osobne by som ich nezavolala aj ked su blizka rodina,nakolko ako pises sa uz viackrat stalo, ze robili to co nemali aj ked boli upozorneni, duplom ked rodic nic nespravi,ty sa mozes potom aj na hlavu postavit...ked sa urazia tak sa urazia...vysvetlis im ze kym si nevychovaju deti ,ako sa maju spravat na navsteve, tak sa nebudete navštevovať...a myslim ze tvoj manzel s tym bude suhlasit

lujza123
2. dec 2021

Nahlas deti zakaždým upozorňuj, razne ale nie krikom: u nás sa s jedlom nebeha, u nas sa na gauci neskace prosimta prestan....

Ja to tiež robím a áno niektorí rodica cumia jak telce na mňa, no a čo. Proste môj dom moje pravidlá sorry ako. Ved nech sa smejú, behajú, hraju, výskaju to je v poriadku sú to deti ale demolovat dom nemusia

akbara77
2. dec 2021

Lockdown, oslava,obmedzenie kontaktov..zrejme Vám to nič nehovorí...potom tu vyplakavajte ze mame lockdown...

dkethe
2. dec 2021

Raz by mi cudzie decko dalo padtou do okna 😅😅 pekne by som mu vycistila zaludok a odviedla do inej izby kde by som sa mu venovala. Ano, prestala by som byt hostitelkou, a bola vychovavatelkou, rodicia by zostali ohlade/osamote Dopredu o tomto plane by som upozornila muza a snad by sa pani matka zbacila ze deti nesu dive zvery...

sissy27
2. dec 2021

Vycápala by som to po riti a sadnúť a čušať keď sa nevedia normálne hrať. A bolo by mi srdečne jedno čo si myslí “blízka rodina”. Doma nech si robia čo chcú, ale ak sú aspoň trochu pri zmysloch, tak im musí byť jasné, že tí ich dvaja tarzani sa inde ako doma takto správať nemôžu, tak nech to rešpektujú alebo sedia doma.

ninusa221
2. dec 2021

@akbara77 mi chces povedat že sedíš doma na riti a na vianoce nepojdeš k rodine ?

lukina20
2. dec 2021

nerobila by som oslavu z dvoch dovodov:
1. lebo lockdown...
2. male deti nemaju co demolovat byt na navsteve... raz sa stane ok, druhy krat upozorni a treti krat by to malo byt uz aj ich rodicom blbe, ze sa ich decka nevedia vpratat do koze...
a kludne aj ked sa nebojis neveris na covid, vyhovorila by som sa na tej lockdown a nepozyvala k sebe navstevu z ktorej budem mat stresy xyz dni pred, lebo vsak co ak ich deti nieco znicia... akakolvekk blizka rodina by mi to bola, proste nie...
vy ked pridete k nim na navstevu tiez tvoje deti im demoluju byt? nieco som tu citala v style, ze odrazadlom narazil do skrine? odrazadlo pokial ja viem, patri do exterieru...
neviem aku maju rodicia vychovu, ale nechcem vediet co z nich vyrastie

kate_cs
2. dec 2021

Jednala by som narovinu. Ak by dieťa robilo niečo, čo mi vadí, upozornila by som rodiča “Tvoje dieťa skáče po mojej posteli. Zastav ho. Vadí mi to.” Opakovala by som to a keby to nezabralo 2-3 krat, pred celou rodinou by som povedala “Nerešpektujete mňa ani moje pravidlá a vadí mi to. Prosím odíďte.” Vybavené. Komunikuj otvorene a dôsledne s nimi aj s ich deťmi. Ak nepočúvnu, nabudúce ich nevolaj a keď aa budú pýtať prečo si ich nepozvala, narovinu im povedz.

miadi
3. dec 2021

Problem nie su deti ale ich rodicia. Sranda corony sa nebojis no bojis sa blizkej rodine ( surodencovi ci svagrovcom) Povedat ze si nezelas aby ich deti demolovali vas domov . Jasne tebe a detom sa pravdepodobne nic nestane no budu tam aj ini ludia starsi a ti na taketo stretka vacsinou doplacaju.Kludne by si mohla oslavu posunut na jar a urobit ju v restike hoci Oni v zivote Neboli v restike tak by mali aspon novy zazitok. Bolo by mi uz uplne fuk ci dojdu ci nie . Tie nervy co si teraz robis .. si robis sama.

maciatkolulu
3. dec 2021

To fakt sú myslíš, že do dvoch týždňov bude kľud, zrazu zasvieti slnko, ľudia budú môcť otvoriť podniky, ekonomika pofici, nemocnice prázdne, karantény nič, chaos bude ta tam???? Aj ja keď zaspávam si to tak predstavujem, aby ma prešla úzkosť.... Ale žiaľ.

maciatkolulu
3. dec 2021

@ninusa221 si predstav, ze toto budú prvé Vianoce, čo nebudem so svojimi dospelými dcérami.... A ci sa dostaneme niekam je otázne. Ale tvoja otázka je fakt teraz neviem ako ju nazvať...

muminka27
3. dec 2021

@ninusa221 my sme sedeli doma na riti aj minule vianoce a budeme aj tieto, kvoli nezodpovednym ludom... tento rok som ani nebola na dusicky mame na hrobe, otca som nevidela pol roka a brat ma 2m syna, ktoreho tiez neviem kedy uvidim. A navstevy po kamaratkach tiez nic, ked uz, tak sa stretneme vonku na prechadzke...

xckaret
3. dec 2021

Prepac, ale ty riesis v tejto dobe oslavu? Chytam sa za hlavu....