icon

Oslava narodenín dieťaťa sa zmenila na rodinnú oslavu. Čo by ste spravili?

mia93
Včera o 12:37

Zdravím,
neviem ako sa mám zachovať v tejto chvíli. Pred týždňom som sa zoznámila s mamičkou z našej dediny, ktorá má o pol roka mladšie dieťa ako ja. Boli sme na prechádzke spoločne dvakrát, nepoznáme sa tak dobre.
Jej dieťa bude mať o dva týždne 1 rok a boli sme spolu s manželom aj našou malou pozvaní na oslavu.
V ten víkend prídu naši svokrovci na návštevu tak som jej povedala, že nesľubujem nič.
Nakoniec sme sa s mužom dohodli, že dobre, pôjdeme na takú hodinku-dve, už som kúpila aj darčeky, tak som jej teda napísala, že prídeme.
Odpísala mi, že super, rovno oslávia aj jej meniny, ktoré bude mať o týždeň na to.
A dnes mi napísala že ona aj jej muž majú v septembri narodeniny, že oslávia aj to.
To mi už príde zvláštne, pretože pozvaní sme boli kvôli tomu, že povedala, že jej rodina nepríde lebo bývajú na druhej polovici Slovenska a chceli od nej aby to preložila, ale ona to chce mať presne na synove 1. narodeniny. Doslova mi povedala, že je smutná, že z 20tich pozvaných tam bude 5. A tak nás pozvala.
Mne to teraz príde čudné, akoby chcela, aby sme tam prišli a doniesli niečo aj im na narodeniny a meniny, ktoré iba budú ma. My dopredu neoslavujeme, pochopila by som, keby tam príde jej rodina z veľkej diaľky, že sa vidia raz za čas a urobia veľkú oslavu.
Ale my sa vôbec nepoznáme a nemáme peniaze na to kupovať darčeky prakticky cudzím ľuďom.. neviem, ako by ste sa zachovali vy? Ja sa mám chuť vyhovoriť a zagratulovať malému potom deň na to alebo tak.

Strana
z2
anonym_c59f4d
Včera o 12:40

zober im bonbonieru/kavu a mozno flasu vina, inak nejaka cudna rodina, mozno ti este oznami, ze budu oslavovat rovno aj Vianoce a Velku noc 😂

anonym_841425
Včera o 12:44

Asi tak. Vzala by som darcek pre malu, flasku cokoladu a cau. 😏

parvinka0001

Zablahoželala by som len dieťaťu,posedela hodinku a šla preč . Isto by som neblahozelala niekomu kto má narodky v septembri 🤦šak ani dožiť sa ich nemusí 😂😏 a že je smutná ? Tak nech je smutná zo svojej rodiny že neprídu

anonym_7cc338

Darček a balón pre malého oslávenca a pre kamosku kvety a coko, pre jej muža fľaša a hotovo

mia93
autor
Včera o 12:46
@anonym_c59f4d

zober im bonbonieru/kavu a mozno flasu vina, inak nejaka cudna rodina, mozno ti este oznami, ze budu oslavovat rovno aj Vianoce a Velku noc 😂

@anonym_c59f4d tak to som chcela zobrať aj tak keďže prvýkrát by sme išli ku nim domov, nech neprídem s prázdnou rukou.

bomba36
Včera o 12:46

Povedz, že gratulovať vopred nosí smolu. A mimochodom oslavovať narodeniny dva mesiace vopred je na hlavu. Asi by som ukončila stretávanie skôr ako vôbec nejaké začalo, zrejme nie je náhoda že aj ich rodinní príslušníci odmietli účasť.

mia93
autor
Včera o 12:47
@parvinka0001

Zablahoželala by som len dieťaťu,posedela hodinku a šla preč . Isto by som neblahozelala niekomu kto má narodky v septembri 🤦šak ani dožiť sa ich nemusí 😂😏 a že je smutná ? Tak nech je smutná zo svojej rodiny že neprídu

@parvinka0001 veď práve že my sme z tej istej dediny tak vieme zablahoželať v ten deň ako majú narodeniny, nie dopredu..

parvinka0001
Včera o 12:48
@mia93

@parvinka0001 veď práve že my sme z tej istej dediny tak vieme zablahoželať v ten deň ako majú narodeniny, nie dopredu..

@mia93 dones niečo keďže idete na návštevu a viac nerieš. Určite im neblahozelaj tak dopredu.

mia93
autor
Včera o 12:49
@bomba36

Povedz, že gratulovať vopred nosí smolu. A mimochodom oslavovať narodeniny dva mesiace vopred je na hlavu. Asi by som ukončila stretávanie skôr ako vôbec nejaké začalo, zrejme nie je náhoda že aj ich rodinní príslušníci odmietli účasť.

@bomba36 napísala som jej presne to na messenger a ona neodpísala len vymazala správu že sa budú narodeniny oslavovať.. tú s meninami nechala..

kammik
Včera o 12:49

@mia93 zobrala by som darcek iba dietatu a do jednej tasky by som dala flasu a nejaku bonbonieru ako ked ides na navstevu. Im by som isto nebrala darceky. Ved sa ani poriadne nepoznate!

anonym_95ceca
Včera o 12:53
@mia93

@bomba36 napísala som jej presne to na messenger a ona neodpísala len vymazala správu že sa budú narodeniny oslavovať.. tú s meninami nechala..

@mia93 nebude to mať v hlave v poriadku, vymaž správu kde si jej prisľúbila účasť a máš to vyriešené jej spôsobom

anonym_60ea05
Včera o 12:57

Oslavovat narodeniny dietata presne v ted den, ale svoje o dva mesiace skor?

anonym_75a329
Včera o 13:03

Zvláštne. Ja by som síce priniesla fľašu vína, a darček pre dieťa, ale ostatným by som negratulovala. Normálne by som povedala, že zablahoželáš v deň sviatku 🙂

anonym_4e063d
Včera o 13:05

Ja by som dala im nejaku flasu vina, bombonieru a to je vsetko, ved sa nepoznate az tak dobre tak netreba to prehanat.

valria
Včera o 13:07

@mia93 Určite by som po týždňovej známosti nikoho nepozývala na oslavy a rovnako na žiadne ani nešla! Vymysli si výhovorku a buď opatrná.

anonym_fa6867
Včera o 13:12

Ja by som nesla na oslavu niekoho koho poznam tyzden. Je to cele velmi divne. Je to pre teba v podstate cudzia osoba. Ty by si pozvala osobu ktoru poznas tyzden na oslavu dietata? A potom este volala, aj meniny bude dieta oslavoval, a potom dalsi telefonat, aj my s muzom budeme oslavovat narodeny na tej oslave (ktore su o 2 mesiace 😀). Ta zena nie je v poriadku, drz si od nej odstup.

muchotrafka298
Včera o 13:13

Chore. Potrebuje vytrieskat z cudzej osoby, z ktorou sa zoznamila pred par dnami co najviac. Darceky pre dieta, seba, manzela. Ja som poverciva, ze sa nemaju sviatky oslavovat vopred. Takze ja preto neoslavujem nic pred tym, ako to ma byt.
Tu by mi kontrolka blikala, ze vycuvat cim skor z takehoto "kamaratstva".

anonym_7199fa
Včera o 13:17

Ja by som tam nakoniec ani nesla, by som jej napisala, ze prepac, nakoniec nemozem, uzite si oslavu.. poznas ju 1 tyzden

doriiis
Včera o 13:17

Nešla by som vôbec. Čo je to za blbý nápad povedat áno cudziemu človeku?

muchotrafka298
Včera o 13:24

A urcite by som NESLA na ziadnu oslavu u cudzich ludi, co ich poznam par dni. NIe, neprideme, dakujeme za pozvanie, mame iny program.

anonym_3630f3
Včera o 13:26
@muchotrafka298

Chore. Potrebuje vytrieskat z cudzej osoby, z ktorou sa zoznamila pred par dnami co najviac. Darceky pre dieta, seba, manzela. Ja som poverciva, ze sa nemaju sviatky oslavovat vopred. Takze ja preto neoslavujem nic pred tym, ako to ma byt.

@muchotrafka298 Ja poverčivá nie som, no tiež si myslím, že dotyčná chce z "kamarátstva" vytrieskať darčeky pre celú rodinu. Tam by som na oslavu teda nešla a z "kamarátstva" vycúvala.

stanislavao
Včera o 13:26

Určite by som nešla. Napíšte, že máte návštevu. Ona nieje asi úplne v poriadku.

muchotrafka298
Včera o 13:27
@anonym_3630f3

@muchotrafka298 Ja poverčivá nie som, no tiež si myslím, že dotyčná chce z "kamarátstva" vytrieskať darčeky pre celú rodinu. Tam by som na oslavu teda nešla a z "kamarátstva" vycúvala.

@anonym_3630f3 ja nevidim ziadny dovod na to, oslavovat 2 mesiace vopred a volat na oslavu ludi, co ich poznam par dni. Akoze na co? Iba na to, aby doniesli darceky. Lebo vacsina ludi na oslavy darceky nosi, tak s tym rata, ze vytrieska z toho co sa da a potom ju ani na ulici nepozdravi.

mia93
autor
Včera o 13:31
@doriiis

Nešla by som vôbec. Čo je to za blbý nápad povedat áno cudziemu človeku?

@doriiis okolnosti.. síce sa nepoznáme, ale oni sa nedávno prisťahovali, majú spoločný dvor s ľuďmi, ktorých poznáme a chcela by som, aby sa naše deti kamarátili lebo do minulého týždňa som s malou chodila von len ja, keďže tu žiadna ďalšia mamička s dieťaťom nebola :/ z našich dvoch stretnutí mi bolo jasné, že najlepšie kamarátky z nás nebudú, ale také mamičkovské, občas vyjsť s deťmi von a podebatovať, mi padlo veľmi dobre.. prišlo mi to ok, tak najmä sme sa kvôli deťom skontaktovali, ale veru oslava menín a narodenín mi prišla veľmi cez čiaru..

anonym_202769
Včera o 13:34

videla si ju dvakrát, volá ťa na oslavu o dva týždne lebo jej nikto z rodiny nepríde. Nešla by som, podľa mňa si len náhrada aby doma mali veselšie. Nevolala by som na oslavu k sebe domov osobu, ktorú som videla dvakrát, je to divné. Ona bude divná. Vyhovor sa na svokrovcov a malému podaj hračku keď budete vonku. Jej v septembri podaj čokoládu a vybavené.

mia93
autor
Včera o 13:42
@muchotrafka298

@muchotrafka298 aj ja som si to pomyslela, že nás zavolali kvôli darčekom, lebo je to divné. Na oslavu mi to neprišlo až také divné, chceme aby sa deti kamáratili, oni sa nedávno prisťahovali a veľmi som sa potešila lebo iná mamička s dieťaťom v dedine nie je. Ale po tomto mi veru naskočili červené vlajočky tak sa chcem zachovať tak aby jej bolo jasné, že sa nenechám takto využívať ale zase nechcem to ani utnúť keďže inak by ma zase čakala len samota..

muchotrafka298
Včera o 13:44
@mia93

@muchotrafka298 aj ja som si to pomyslela, že nás zavolali kvôli darčekom, lebo je to divné. Na oslavu mi to neprišlo až také divné, chceme aby sa deti kamáratili, oni sa nedávno prisťahovali a veľmi som sa potešila lebo iná mamička s dieťaťom v dedine nie je. Ale po tomto mi veru naskočili červené vlajočky tak sa chcem zachovať tak aby jej bolo jasné, že sa nenechám takto využívať ale zase nechcem to ani utnúť keďže inak by ma zase čakala len samota..

@mia93 uvazuj nad celou situaciou. Zavolala by si si domov osobu, co si ju videla parkrat a poznas ju tyzden? Nie, nezavolala, lebo nevies co je to za cloveka. Jasne,ze Ta vola kvoli darcekom, si myslis, ze kvoli comu inemu? A zrazu povie ze su to tri oslavy roznych ludi. Stoji Ti to za to nechat sa takto odzubat? Ak ano, tak nech sa paci, kludne tam chodte, nakupte darceky za stovky EUR, lebo sa to patri, len aby si nebola sama a bavili sa ludia s tebou.

sense
Včera o 13:48

Tak ja by som hneď takéto pozvanie odmietla.

ria_sprout
Včera o 13:52

Tak jej povedz že sa vám zmenili plány, idete k svokrovcom a urobte si výlet. Darček odloz pre nejakú inú príležitosť, ale teda oslava k niekomu s kým som bola 2x na prechádzke je dosť divné

ivik4
Včera o 13:52

Kks ze septembrove narodky 😃
Vyhovor sa a nechod
Zagratuluj malemu dodatocne

Strana
z2