Oslava narodenín pre školáčika
Chcela by som sa opýtať skúsených maminiek.Oslavy deti sme doposial organizovali len v kruhu deti s ktorými maminami sme sa poznali, cize na oslave boli pritomne spolu s detmi aj surodencami synovych kamaratov. Tento rok je syn prvak, pocas sk roka bol pozvany spoluziakmi na ich oslavy a teda chcel by im to "vratit" ja som oslavy tohto druhu este neorganizovala zaujima ma: Syn si zela urobit oslavu na luke (opekacka, potok, hry v prirode... ) ja sa vsak obavam, aby nebol sklamany ked rodicia deti ktori organizuju oslavy ich deti v domacom prostredi odmietli ucast ich dietata na oslave a syn nebol z toho sklamany. mam teda prisposobit prostredie detom (nejake centrum), alebo ho potesit a risknut zorganizovat oslavu na mieste , kde si zela mat oslavu syn? A ako to riesite s odvozom deti, ked ich je viac? Odvezu si ich na oslavu rodicia (vedlajsia dedina), ci si organizujete odvoz a privoz deti vy? Niektorých rodicov deti, ktore si syn chce zavolat vobec nepoznam, ani len z videnia ☹ Takuto oslavu by som chcela zorganizovať cez vikend sobotu, je to vhodne?, deti, ktoré pozvali, mali oslavy u nich doma v tyzdni. Mám v tom celom chaos, bola by som najradsej keby oslavu mal len s dvomi tromi kamaratmi ako doposial a nie ze pozve 10 kamaratov.
dve detske oslavy teda fakt casovo nezvladam lebo samozrejme rodinna byt tiez musi takze ked detska party tak len jedna. neviem vobec ako by sa nas syn spraval keby boli pokombinovane. mame take 3-4 okruhy kamosov. s kazdym sa vie dobre vyhrat ale ako by to bolo keby boli vsetci spolu fakt netusim. vsetkych ma rad rovnako len kazdeho ma inde. mame sice zahradu ale zas si tiez akosi neviem predstavit mat tu aj tolko rodicov ktori vlastne nemaju nic spolocne. este keby boli len spoluziaci alebo len kamosi alebo len susedia sa da ale skombinovat to mi pride uz divoke. maly ma 7 rokov a zatial som sa party vyhla ale teraz bol prvy krat pozvany a samozrejme sa mu to pacilo a tiez by chcel na buduci rok tak aj ked je to daleko uz to pomaly riesim ze ako to nadstavit.
a moj druhy trosicku problem je ze mame este malu dceru ale ta je strasne kamaratska spolocenska a neviem jej vysvetlit ked tu my syn kamosov ze ich ma nechat na pokoji. ona by sa k nim strasne chcela pridat a hrat sa s nimi ale samozrejme oni uz s nou nie kedze oni maju 7 a ona 2. jej je to potom strasne luto ze si ju nevsimaju (co je pochopitelne) tak vlastne pocas takej oslavy by som musela poriesit aj ju. keby to bolo naopak syn bol v jej veku uplny introvert ale ona je pravy opak
@dai To sa mi inak tiez pacilo v Raci sa tiez da v bazene urobit v hoteli Baronka a este jedna vec co je uplne pecka peckova pre syna ale neviem ako pre ostatných chalosov. moj by bo, nadseny... no tento rok chcem nechat luku... je to zelanie syna. Ako tak citam ty uz by si mohla zalozit vlastnu agenturu na organizovanie narodeninových osláv 🙂
@zrzulka urcite nechaj tu luku. to bude super a este ked po tom aj tuzi neni o com. a na pozvanku by som dala ze rodicia su vitani. a uvidis kolko sa ti ich nahlasi a podla toho spravitee gulas alebo co. ale rataj aj potom pripadne s so surodencami pozvanych deti. lebo ak pridu rodicia tak dalsie deti pojdu s nimi. ak by to bolo bez rodicov asi by som to srpavila v piatok pooobede ak to neni pre vas problem.
@pralinka25 ten piatok je celkom fajn napad, syn ma narodky 28 ale to zase 30 je vysvecko tak nefiiiim. Nenarodila som sa zrovna s organizacnym talentom 🙂 Hned 1 cestujeme na vychod a 2 ma zase s rodinou oslavu do toho este vtesnat oslavu so starymi rodicmi na zapade. Uz teraz mam z toho vsetkeho boli hlava ....Jedine dat to o tyzden skor lebo uz potom v lete sa vsetci rozprchnu (nemam na nikoho kontakt) alebo ho ukecat ze az buduci rok bude mat oslavu (mam zajacie umysly) taky blby datum na oslavu , obvykle sme decka vzdy vyberali zo skoly skor a cestovali na vychod, tento prvy rok co budu do konca sk roku chodit, lebo syn ani pocut o tom zeby mal odist skor ....
ja som na tom podobne. strasne nerada oslavujem takto vo velkom style. a tento rok som to uhrala s malym tiez len na rodinnu oslavu a aj to mi stacilo lebo bola na dva krat.
no ak sim u to slubila uz a tesi sa asi by si to mohla spravit veru o tyzden skor. kedze je to takyto datum lebo je pravda ze po vysvedcku uz budu rozbehani a aj v den vysvedcka uz vacsinou rodiny maju plany nejake
@zrzulka u nas je tiez mala letna a minuly rok som slavila skor prave preto, ze vsetci sli po dovolenkach. Kludne to sprav skor, neodkladaj to, ked si to uz slubila. my zase tentor ok o dost neskor budeme mat, ked ludia poprichadzaju z dovoleniek, ale budeme. deti sa na to tesia. urcite to nerob tak, ze buduci rok a oslav to kludne o tyzden, dva skor. nic sa nestane. maly sa potesi a je vacsia sanca, ze vsetci pridu ako na konci mesiaca 🙂
Moj syn,mal teraz v sobotu oslavu,pozval si 5chalanou a 2baby,z toho sa 2nezučastili, a robili sme to u švagrinej na dome,ktorý už 3roky nieje obývaný,tiež som sa bala,co deti,najolko je to buda,ale dvor dobre poslužil. Bola opekacka,bazen,bengbinton,dama,šach,hrali sme sa skolku.a deti nechceli ist domov, Som rada že to takto super dopadlo. Deti su prisposobive. Privoz a odvoz si riesili rodicia🙂
nasa ma tiez 28.6. uplne pohoda datum, streda oslavi narodky s kamosmi, stvrtok maju besiedku v skole piatok vysvedcenie. sobota oslava doma 🙂
Netreba si komplikovat veci viac ako su, treba vsetko brat pozitivne...
niekto ste tu pisali oslavu na bazene na plavarni .... napad akoze uzasny no tiez sme boli pozvaní kamosovi ked mal 5r. nakoniec sme sa rodicia rozhodli ze to nie je dobry napad koli bezpecnosti by tam s kazdym musel byt jeho rodic davat pozor deti sa sa jasia je to zradne...
@dai
aj my sme raz mali v Rafaeili oslavu, dcera tam chodievala aj na denne tabory. No oslava nas vysla 200e s kavickami dzusikmi ... dost drahy spas ale teda pekny priestor paradny vyhoveli nam so vsetkym bolo to tam super
@margaretka spominala som to ja ale pre 10 rocnych...
Ano... vacsina tych oslav nie je lacna kedze len za priestor sa plati dost...
My sme nasej dcerke aj hostom zobrali skakaci hradik aj auticka od www.Zabavka.sk
Chlapci vsetko prinesili , rozlozili, starali sa o atrakcie cely cas, a potom samozrejme poupratovali. Su dokonca aj cenovo dostupnejsi a pridu hocikam na SR, mam dojem že su zo Sabinova (aspoň mali SB Špz) a my sme zo Zvolena..
Ahojte, lripnem sa k tejto téme. No dcérka bude mať v marci 7 rokov. A tiež rozmýšľam, čo urobiť. Chcela by si pozvať spolužiačky a spolužiakov. Ale s rodičmi v triede sa nestretavame, max. na rodičovskom. Ďalšia vec, že máme 2 izbový dom. Dcérka má svoju izbu, tak tam by problém myslím nebol. Ale neviem, keďže doteraz sme mali oslavy len v kruhu rodiny, ako na to.aby sa deti zabavili. Napadla ma cukráreň, s detským kútom a trampolínou. Ale čo keď bude škaredé počasie? Tiež som si nie istá, že rodičia deti dovezú. Mohli by ste mi prosím poradiť? Ešte sme nikdy na takej osve neboli, aby sme sa inšpirovali, tak každá rada pomôže. Ďakujeme
@risk66 treba urobit pozvanku a dat nech rozda detom. na pozvanku treba uviest telefon na teba s tym nech sa rodicia ozvu ci dieta pride alebo nie. aspon u nas to tak robime kedze sa so vsetkymi rodicmi nepozname.
a zalezi kolko ich planujes pozvat. 2 izbovy dom je dost kompaktne miesto a deti asi nebudu cely cas len v jednej miestnosti.nejaky McDonald alebo take nieco nemate poruke?
@pralinka25 včera sme objavili nádhernú cukráreň, ale je od nás vzdialená cca 20 km. A bojím sa, že rodičia deti nebudú chcieť doviezť. Ja tu možnosť nemám, keďže mam malinke auto. Najviac pozveme 6 deti. Bojím sa ze rezervujem cukráreň, a to musím už teraz a 3 rodičia dajú vedieť ze deti neprídu. Potom neviem, čo urobím. Lebo na pozvánke bude miesto a fakt neviem co potom.

@jarka87jarka ano, moj bude mat 7 a uplne ti rozumiem tiez sa mi do toho nechce, este premyslam nad farmou co mame kusok (teda kusok, ja to beriem tak ze ked mame auto vsetko je kusok 🙂))) da sa tam prenajat ohnisko zeby sme to mozno tam urobili, tiez neviem co je lepsie ale obvykle vzdy ten prvy napad ktory mam je ten naj, lebo ked zacnem menit a kombinovat len som z toho zmetena. V Ba centrum rafael myslim tak ma alebo sme boli par krat v Presporkove, oni maju hernicku celkom slusne vybavenu (pre 5rocakov postcujuca) a maju aj priestor vonku. Mozno tam skus pozriet... My sme tam boli tusim aj dva krat ked boli deti male a bolo to fajn 🙂