icon

Oslavujete s deťmi Halloween?

16. sep 2022

Ak ano, tak ako? Robite aj nejaku vyzdobu?

lilope
17. sep 2022

@jana_eyre_2 keďže sa v najväčšej miere oslavuje tento sviatok v USA, tak ho ľudia chápu ako americký sviatok. Keby sme išli do detailov, tak pomaly žiadny sviatok neprináleží žiadnej krajine, kde sa považuje za národný. Ale tak takmer každý chápe ako je to myslené. Mne sa páči, že máme iné zvyky a tradície ako inde vo svete a páčili sa mi najmä kým sa z nich nestali vďaka prínosu zo zahraničia komerčné zvyky ako to vnímam napr. v tých USA ale aj inde.

zuzinabila
17. sep 2022

Nie.podla mna najprimitivnejsi "sviatok".zabavame sa inteligentnejsimi spôsobmi 🙃

zuzinabila
17. sep 2022

@miadi co je Xmas?ja poznam Christmas.formalnu stranku mi nemusis vysvetlovat,to vidim.vysvetli mi obsahovú..

sonalove
17. sep 2022

My robíme každý rok malú halowensku párty u nás s kamoskami a ich deťmi s výzdobou , vyrezanom dyňou, občerstvením. Je to “NAŠE “ tradičné poobedie kedy sa aj my vyblaznime s detmi pri tvorení strasidelnych kostymov/ makeupu, kedy si konečne pokecame pri káve, víne a všetkých tých dobrotach.

huginko
17. sep 2022

Sme na Slovensku.Nie

sonalove
17. sep 2022

Naše 👻 párty

andreatytler
17. sep 2022

@sonalove PARADA!

andreatytler
17. sep 2022

@silvike Na Haloween pridu na svet duchovia a strasidla a musis sa zamaskovat ako jedna z nich aby si ich zmietla a aby ta pri odchode nezobrali zo sebou. Preto ta strasidelna tematika.

andreatytler
17. sep 2022

Robia sa na Slovensku karnevaly alebo maskarne plesy? Myslim pre deti.
Ked som bola dieta, tak sme mali v skole kazdy rok... mama mi robila masky. Bola to velka zabava.

ika11123
17. sep 2022

Nie Dodržujeme Slovenské tradície ideme naším zosnulým zapáliť sviečku 🕯️Ale veľa Slovákov radšej opakuje a uprednostňuje zahraničné blbosti

uzanka16
17. sep 2022

@zuzitko74 mexický sviatok sa aj mne páči, on je ale originál kresťanský.

misinka0611
17. sep 2022

Vyrezeme tekvicu, spravíme Halloween muffiny, vyrobíme duchov zo zavaraninových pohárov a nalepíme nalepky na okno 🙂

silvike
17. sep 2022

@andreatytler A to tomu niekto aj veri ? Ze na Heloween pridu na svet duchovia a strasidla ? A ze sa treba zamaskovat aby ma nezobrali so sebou ? Stale mi nejde do hlavy co sa vlastne tymto akoze oslavuje.

silvike
17. sep 2022

@sonalove Fuuha, tak toto je des. Si neviem predstavit ze toto detom doma vystrojim. Hruuuza. Ale vlastne o tom je ten "sviatok" - o dese a hruuuze...a akoze zabave na tej hruuze...veru, nic pre nas ( myslim seba svoju rodinu).

miadi
17. sep 2022

@zuzinabila prepac nemam chut ti vysvetlovat zakladne veci na to mas google . Toto ucia aj na Svk na zakladnej skole na hodine AJ.

miadi
17. sep 2022

@silvike nema kazdy rovnaky zmysel pre zabavu a humor vzdy lepsie ako šibačka a oblievacka to mà aky zmysel ? Sexisticka tradicia kde chlapci biju dievcata a este za to dostanu odmenu.

kate_cs
17. sep 2022

Ja mám Halloween veľmi rada. Nevidím problém osláviť tento sviatok a na druhy deň zapáliť sviečku za mojich blízkych. Veď to sa vôbec nebije. Som ateista, teda mi našťastie nikto nemusí určovať, čo môžem a mám doma “oslavovať”. Vyrezávam tekvicu, urobím výzdobu, ako bezdetná som chodila každý rok aj na nejakú party a zbožňovala som vymýšlať masku. Každý nech oslavuje a má doma tradicie, ako vyhovujú jemu.

ankare
17. sep 2022

Nie. Pripomíname si zosnulých.

misinka0611
17. sep 2022

Ináč sa čudujem, že ešte stále sa niekto vzrušuje nad Halloweenom 😀 Veď nech si každý robi doma tak ako sa mu páči. Tak isto hladanie vajec, sladkostí na Veľkú Noc. Mne sa napr. nepáči to oblievanie dievčat na Velku Noc alebo šibanie korbáčom a ešte za to chlapom dávať niečo, no keď to niekto praktizuje, je mi to jedno. Nevzrusujem sa nad tým. Môj zadok to nieje ani moje peniaze či čo sa to dáva 🙂

silvike
17. sep 2022

@miadi Tak ale aby sa maly kojenec pri piti mliecka pozeral na znetvorenu matku ? Lebo zabava a zmysel pre humor ? Nic v zlom ale to fakt ani vtipne nie je. P.s. sibacka je cisty blud.

silvike
17. sep 2022

@jana_eyre_2 Spravne som porozumela ze je to sviatok, ktorym pohania slavili rozne sily ? To su ake rozne sily ? Carodejnictvo, magia a spol. ? Cize toto je obsahom sviatku ? Uctievat a oslavovat taketo sily ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
17. sep 2022

@sonalove wau, nadhera, ci uz kolaciky alebo kostymy!😊Presne o to mi ide, stravit prijemny cas s najblizsimi a nejako tematicky.🙂

@andreatytler Ano, stale su karnevaly, maskarne plesy.😊

Ludia, prosim vas😁, ja si myslim, ze u nas na Slovensku oslavu Halloweena nikto nehroti, alebo len minimum ludi. Aj tu mozete v komentoch vidiet, ze sa nikto nejde zblaznit a ludom ide o to stravit cas so svojimi detmi.. 🙂 Ak neslavite nijak, oki, ved ako je vam prijemne. Ale nemyslim si, ze tu je na mieste pisat o trapnom opiceni sa.. Deti uz same pridu zo skoly/skolky, kde hovoria o Halloweene, alebo aj skoly samotne usporiadavaju rozne akcie s touto tematikou.. A navyse, to, ze si jeden vecer spravime takyto s rodinou nevylucuje, ze na dalsi den nejdeme zapalit sviecku a uctit si zosnulych…

zuzulka558
17. sep 2022

My iba tekvicu vyrežeme nič iné

misinka0611
17. sep 2022

@sonalove 😀 Presne som čakala že tu podráždiš s tým bábätkom osadenstvo. Tipovala som to ale aj na druhé dieťa pri tej lebke, no to ešte nikto nespomenul zatiaľ 😀

autor
17. sep 2022

@elizabet173 neviem, co je na tom chore?

jana_eyre_2
17. sep 2022

@silvike vieš čo je to pohanstvo? Poznáš jeho históriu?

silvike
17. sep 2022

Tak ale treba sa aj trosku zamysliet co sa vlastne tymto sviatkom vlastne oslavuje a ci to naozaj aj ja a moje deti chceme oslavovat. A nie len ako stado oviec bez rozmyslania preberat kadeco z kdekade. Lebo tekvicky, lebo jezibabky...🙈 Zrazu ideme robit z kostlivcov, zombikov, carodejnic, duchov, zakrvavenych upirov a neviem coho take mile neskodne postavicky...ved vlastne o nic nejde. Co tam po tom ze to vidia a vnimaju tymi svojimi dobrymi detskymi nevinnymi ockami tie male deti. Co si maju o tom vlastne mysliet ? Ze zlo a hroza je vlastne uplne neskodne, dobre, vesele a straaasne vtipne a humorne ?

miadi
17. sep 2022

@silvike to je uz kazdeho vec ten kojenec s flaskou si to ani moc neuvedomil ze mama je nejak pomalovana . My robime zatial mile Halloween temy. Kym su deti male . Dcera bola prvy rok vila syn bol prvy rok Olaf dcera bola vtedy Elsa a ja Anna. Ja ked som bola bosorka minule ked mal 1.8r tak sa mu Strasne pacilo hrat skovavacku nahanacku odvtedy. U nas na priklad v skole nesmu mat strasidelne ani krvave kostymi nic nasilne Lebo je to katolicka skola.

miadi
17. sep 2022

@silvike nie ty si vobec nepochopila o com to je ale nevadi nemam potrebu ti to vysvetlovat nieco si o tom precitaj na google . A nikto ta nenuti zapojit sa. Moc to prezivas pre moje deti to nie je o zle a vtipnosti je to Proste zabava ako kazda ina ako karneval.