icon

Oslavujete Valentín, aj keď ste v dlhodobom vzťahu?

Včera o 15:58

Aj ked ste dlhe roky v maželstve alebo vo vztahu? Či je to len sviatok pre zamilovaných ?

stellarstar
Včera o 17:35

@anonym_autor nie, dáme si pusinku a to bolo, my ani výročie veď už ani nevieme kedy sme sa dali dokopy 😂

lenka.25
Včera o 17:36

Tak oslavou by som to nenazvala 😆, ale muž mi vždy kúpi kvety , lebo vie , že kvety milujem , hlavne tulipány , tak asi dostanem tie , určite pôjdeme na večeru , ale to by sme išli aj tak , lebo to vychádza na sobotu a to väčšinou vždy ideme na večeru / neskorý obed a ja mu kúpim čokoládu

marca12
Včera o 17:58

Dame si nejaku drobnost,ja jemu cokoladu a on mne kvety. Inak nijako neoslavujeme.

terezka1947
Včera o 17:59
@anonym_4e06e7

@terezka1947 V 5. storoci papez Gelasius I. ustanovil 14. februar ako sviatok sv. Valentina, aby Luperkalie plne nahradil.

@anonym_4e06e7 ale to nie je kresťanský sviatok,že by sa niečo slávili v ten deň špeciálne .....to je deň ako iný,každý svätý má nejaký deň.....a že si ho ľudia vzali sa "svoj" je iná vec....veď ho ako deň zaľúbených rieši kopa ľudí a berú to ako meno v kalendári 🤷

anonym_4e06e7
Včera o 18:23
@terezka1947

@anonym_4e06e7 ale to nie je kresťanský sviatok,že by sa niečo slávili v ten deň špeciálne .....to je deň ako iný,každý svätý má nejaký deň.....a že si ho ľudia vzali sa "svoj" je iná vec....veď ho ako deň zaľúbených rieši kopa ľudí a berú to ako meno v kalendári 🤷

@terezka1947 Ano, vybrali si prave Sv.Valentina z Terni, patrona epileptikov.

anonym_40cf61
Včera o 18:31
@anonym_4e06e7

@terezka1947 Ano, vybrali si prave Sv.Valentina z Terni, patrona epileptikov.

@anonym_4e06e7 nie nevybrali, podla liturgickeho kalendara je to den :
14. február: Sv. Cyrila, mnícha a sv. Metoda, biskupa, patrónov Európy. Výročný deň smrti sv. Cyrila (+869)
Ziadny Valentin 😊

earlgrey
Včera o 18:31

Ja mám vtedy narodeniny, takže oslavujem tie 😁

anonym_810d5b
Včera o 18:38

@anonym_autor nie , ale tento rok mám chuť na bonbonieru Tatianu, povedal že zoženie 🤣🫶🏻🥰 (8 rokov spolu ) 🙂 máme sa najkrajšie aj bez Valentína

anonym_4e06e7
Včera o 18:43
@anonym_40cf61

@anonym_4e06e7 nie nevybrali, podla liturgickeho kalendara je to den :
14. február: Sv. Cyrila, mnícha a sv. Metoda, biskupa, patrónov Európy. Výročný deň smrti sv. Cyrila (+869)
Ziadny Valentin 😊

sense
Včera o 18:45

Ani nie, pre mňa je to deň keď má môj brat narodeniny...ale tak moj chlap donesie tortu ako každý rok. Extra kvety nečakám , tie doniesol minulý týždeň , ešte stále nezvädli. Zajtra ideme na tri dni lyžovať sami dvaja. Takže asi tak. Máme Valentína kedykoľvek.

tiezjedna
Včera o 18:45

tento pseudosviatok som nikdy nepochopila a nikdy neoslavovala... ani pred viac než 20 rokmi, keď sme spolu začínali, ani teraz😉

bielasovicka
Včera o 18:49
@anonym_4e06e7

Valentin je umely sviatok, ktorym krestania nahradili pohansky sviatok Luperkalie. Bol to sviatok plodnosti v starovekom Rime.

@anonym_4e06e7 co ma Valentín s kresťanstvom?

anonym_3bbfee
Včera o 18:51

@anonym_autor Ja mam rada darceky, tak na zaciatku vztahu som zaviedla darceky 😀 Cize asi oslavujeme.

anonym_4e06e7
Včera o 18:55
@bielasovicka

@bielasovicka Deň svätého Valentína, známy ako deň zamilovaných, má pohanský pôvod. Aby Cirkev ukončila túto nemorálnu prax, hľadala svätca zamilovaných a identifikovala ho ako biskupa Valentína z Terni, ktorý zomrel umučením 14. februára 273.

minenkaa
Včera o 18:57
@januska12323

Ľudia vo vzťahu a manželstve nie sú zamilovaný?

@januska12323 preco by neboli?

tiezjedna
Včera o 18:58

@anonym_autor zamilovaný je iba ten, kto nie je vo vzťahu alebo manželstve? Aha...😂

osky
Včera o 19:06

Samozrejme.
Vzdy si dsrujeme nejaku malickost/kvet,cokoladku,salku so 💛,nieco mile..../
Ideme sa von najest

Tento rok planujeme vylet..ale neskor po Valentinovi

3009
Včera o 19:08

Ja mužovi dám bombonieru a knihu - to sme spolu 46 rokov.

anonym_72f131
Včera o 19:29

Od manžela vždy dostanem kvety. A ja jemu višňovú čokoládu 😃 a tento rok pôjdeme aj sami niekde. Aj keď nie práve na Valentína, ale cez týždeň. Aby deti boli v škôlke 😋

avanka
Včera o 19:43

@anonym_autor sme spolu skoro 21 rokov, ľúbime sa každý deň,ale potešilo,keď mi manžel dnes zavolal do práce, že ma ľúbi a v piatok ma pozýva na valentínsku večeru ❤️ja som mu kúpila ovocie v čokoláde a aroniove víno.

banalu
Včera o 19:54

Neviem ci sa to da nazvat oslava, ale zvykneme ist na rande. Tento rok ideme na obed do oblubenej restiky uz v piatok - rata sa to?
Ale nekupujeme si ziadne plysaky ani si nedavame zamilovany kalendar zo spolocnych fotiek 😂
Sme spolu 15+ rokov a stale sme zalubeni do seba 😜

zuzana76
Včera o 19:59

nie, my oslavujeme vyrocie sobasa a vyrocie, kedy sme sa spoznali

natalka13
Včera o 20:01

Nie, co s tym na dlzka vztahu?

anonym_e9d98f
Včera o 20:06

Môj muž nikdy nechcel oslavovať, ale už "musíme", keďže sa nám narodilo na Valentína dieťatko. ❤

terezka1947
Včera o 20:12
@anonym_4e06e7

@bielasovicka Deň svätého Valentína, známy ako deň zamilovaných, má pohanský pôvod. Aby Cirkev ukončila túto nemorálnu prax, hľadala svätca zamilovaných a identifikovala ho ako biskupa Valentína z Terni, ktorý zomrel umučením 14. februára 273.

@anonym_4e06e7 aaaale no,že si niečo prečítaš na jednom portáli neznamená,že je to fakt.

nekonecna_katastrofa
Včera o 20:17

@anonym_autor oslavujeme - buď si urobíme špeci večeru doma alebo ideme do reštaurácie. Kúpime si len drobnosť, čoko a kvietok. ☝️ Oslavujeme len tie špeci dni ako Valentín, deň otcov, matiek, výročie svadby. Inokedy sa hádame, bijeme, taniere po sebe hádžeme. Proste iba tých pár dní do roka si prejavíme lásku, inokedy sa nemilujeme 🤧🤧🤧

anonym_4e06e7
Včera o 20:28
@terezka1947

@anonym_4e06e7 aaaale no,že si niečo prečítaš na jednom portáli neznamená,že je to fakt.

anonym_4e06e7
Včera o 20:46
@bielasovicka

anonym_93ae6a
Včera o 21:02

jasne ze dostanem kvety a tento rok dyson coanda, sme manzelia cez 20 rokov
ja mu pripravim dobru veceru

terezka1947
Včera o 21:06

@anonym_4e06e7 počuj,keď ťa to teší,že si objavila podstatu kresťanstva,je to v poriadku.
Sv.Valentin je bežný deň,nič výnimočné u kresťanov. Keby nebolo toho komerčného humbuk,ani by nikto netušil a nepatral,kto to sv.Valentin bol,hoci patrí k svätcom......aj ty si si dala tu námahu,že si googlila.
A dosť pochybujem,že tento deň niekto spája s týmto svätým....každý ho berie ako deň zaľúbených🤷