Páči sa vám meno Aurora?
Ahojte chcela by som vediet Vas nazor na meno Aurora a jej vyznam
@gabriella7 keby len pivo, ale aj maslo 😀 😀 a naša mačka sa volala Stella
je to krásne meno a keďže mi neprešlo, tak som tak pomenovala aspoň mačku 😝
stella - hviezda 🙂
vôbec sa mi nepáči...........toľko krásnych slovenských mien máš na výber
@issiq podla mna pekne meno a v niektorych krajinach (napr. Taliansko dost bezne, bolo dlhe roky v top ten zenskych menach..). To len na Slovensku maju ludia obmedzene nazory, napr. ze je to meno pre lod, vsak to je smiesne...nenechaj sa odradit, ak sa hodi k priezvisku a paci sa ti, tak preco nie? 🙂
....Aurora je velmi casté meno v latinskoamerických krajinách, uplne bezné..... a ked uz mamickám v záchvate tehotenskej euforie zašibkáva a vymýšlaju mená čo najviac komplikované, "vznesene", a "kvazisofistikované" ako napr Layla Hannah, alebo Jasmin Sarah a podobné kraviny...., ktoré by sa tak hodili pre dieta páru kde on je moslim a ona zidovka, ale nie pre dieta Aničky Hraškovie z Dolného Ohája....tak prečo nie tvoje dieťa Aurora.....mám obavu, že ked nedáš Aurora, tak dáš ešte stupíd... uhm ehm, opravujem, nezvyklejšie meno....
mne sa paci, ale som konzervativny typ, takze by som ho dcerke nedala
Respektujem vsetky nazory 100 ludi 100 chuti ale niektore komenty .....uff 🙂
Mne sa páči Aurora, pre mňa lepšie ako Jessica alebo Vanessa. V iných krajinách najmä španielsky hovoriacich úplne bežné. Neviem, či je u nás v kalendári, ale napr. muž. meno Aurel - to má tiež rovnaký základ slova - aurum. Ja som za Auroru 🙂
A tú komunistickú loď - keď tvoje dievčatko bude mať desať, nikto nebude mať nijaké asociácie s loďou, lebo ja mám 25, a my sme už žiadne lode na prvouke nekreslili 😉
@issiq no myslim si ze pri tomto mene napadne kazdeho ze Rusko , Lod , vojna atd ....nepaci ... ako fakt ? tie dnesne mena co sa u nas davaju fakt sila ... nehovoriac o tom ked je priezvisko este take ze uplna katastrofa .....
@evening_star nejde ani tak o prvouku ako o dejepis, tam sa o VOSR asi ucit budu a kedze Aurora tam zohrala velku ulohu, asi sa nevyhne tomu. Osobne zastavam nazor, nech si da kazdy meno, ake chce🙂
Je fakt, ze prve aj mna napadla Aurora ako lod, ale tak v Taliansku je to bezne meno, aj Eros Ramazotti ma dceru Auroru. Mne sa to meno celkom paci, ale nepomenovala by som nim dieta zijuce na SVK
Ahoj mne sa meno Aurora veľmi páči je to krásne meno 🙂
ktasne meno... mne ako prve napadne roman hrbac az potom lod🙂 a v tom romane islo o nadhernu zenu😉
@issiq nuz meno skarede nie je, ale pride mi velmi tvrde 🙂 nevadi, my mame felixa 😀 😀 a to je este aj v nasom kalendari, inak ako Slovacek mu nik nepovie a mne je to jedno, komu se to nelibi at mi prdel polibi 😀 k jeho ksichtiku by isto seriozne meno typu adamko nepasovalo 😀 takze ak chces mat auroru, hoc aj auroru haluskovu 😉 tak no a co 🙂 kazde meno je pekne, ak sa vyslovuje s laskou 🙂 minule jedna mamka na dcerku asi 2rocnu zavolala Žofia, no som skoro odpadla, ale 100 ludi 100 chuti 🙂 keby aspon žofka, ale žofia 😒 len potom malu auroru ucte R uz od narodenia, aby z nej nebola aulola 😀
Mne to znie ako nejaká veštica.. ako napríklad Teodora 😅
@cenculinka to som nepochopila, ak sa dieta vola Zofia, ako na nu mala mama volat Klara?
ja som raz na ihrisku stretla malu Auroru, jej otec bol talian. meno je to sice pekne, ale skor by som nad nim rozmyslala, keby som zila v zahranici, nie tu na Sk
Paci sa mi, krasne meno.
A paci sa mi ked sa mama neboji dat meno, ktore je blizke jej srdcu a je jedno ci je uplne najbeznejsie alebo u nas nezvycajne. Ked to nerobi preto aby sa predviedla, ale preto ze sa jej paci, nezlakne sa co na to nejaky nick z diskusie, ani suseda, ani rodina, a neda meno KVOLI KONVENCII pre istotu "bezkonfliktne" pre masy aby bol pokoj, ani ZO STRACHU a to tak ze si najrpv vypocuje co by mohlo sa komu napacit a nakoniec da to proti ktoremu bolo najmenej ponosov, ani preto ABY BOLA ALTERNATVNA naschval cudzie a netypicke z principu, ale preto lebo sa dotklo jej srdiecka. Tak to ma byt a take dieta bude stastne.
Na VOSR asociacie sa vykasli, vsetky tie hlavne mesta Bulharska, ktore su teraz najrozsirenejsie, atd. sa tiez neosivaju, ale len preto ze ich je kopa, tak sa do nich nik nenavaza...
mne sa Aurora tiež páči, mám známu Rumunku, volá sa Aura a má krásne ryšavé kučeravé vlasy, tak v jej prípade sa splnilo nomen omen 🙂
Nepáči sa mi.
Aurora sa mi nepáči, ale Aura je pekné, a ono aj tak záleží na tebe, či sa to tebe páči a všetci ostatní ti môžu byť ukradnutí... nech si každý myslí čo chce, no nie?
mne sa to meno nepaci, spaja sa mi to s nazvom lode...zdrobnenina toho mena znie ako? mne to znie tak tvrdo pre dieta... kazdopadne to meno ma vyhodu v tom, ze sa nebude volat ako 5 jej spoluziacok 🙂
@aduskatt No k tomu že nejde o prvouku, ale o dejepis a loď Aurora zohrala významnú úlohu, a preto by akože mal každý mať asociáciu mena a lode - k tomu mám len jeden komentár: Kolumbusove lode sa volali Nina, Pinta a St. Maria, a nikto pri mene Nina nemyslí na loď... 😉 .... 😀 😀 😀
Na rovinu?... Nie, nepáči sa mi. Vplýva na mna veľmi chladne a tvrdo...a úplne zle bude ak malicka nebude vediet povedat "r" ☹...je predsa toľko krásnych mien...
@evening_star ja som len reagovala na toto:
nikto nebude mať nijaké asociácie s loďou, lebo ja mám 25, a my sme už žiadne lode na prvouke nekreslili
tým, ze proste v skole sa to ucit budu, nie ze si to ma hned kazdy spajat s lodou.... 🙂
Žijem v zahraničí, poznám jedno dievčatko s menom Aurora, matka je Japonka a otec Američan, nič nezvyčajné tu kde som. Na SK neviem ako by sa to meno prijalo, je len na rozhodnutí rodičov, aké meno vyberú pre dieťa, ale osobne by som prihliadala, že u nás sa to spája predsa len s VOSR 😉
@sisaka napr. zofka, alebo nejaku inu "skomoleninu" mena, ved ked sa niekto vola Miroslav, tiez ho ako dvojrocneho nevolaju Miroslav, nie? ani samuel, alexander a pod. ci?

mna ako prve napadne tiez ta lod (no komunisti nam dobre vymyvali mozgy, niektore veci asi do smrti nezabudneme) a ako druhe aurora borealis - to je polarna ziara, ja osobne by som take meno nedavala a to ani nezijem na SLovensku a moje deti nemaju slovenske mena 😉 , tiez som uz pocula vseliake mena, kedze tu v Kanade mozes dat meno ake len chces, hocijaky zhluk pismen moze byt meno. POdla mna najdolezitejsie je, aby sa to meno dietatu hodilo, taktiez treba mysliet na to, ze minimalne do 18tky s nim bude musiet zit a tiez zalezi, kde bude zit, v zahranici asi nikto ani okom nemrkne, ale na Sk ...... + tie slovenske zdrobneninky Aurorka, Auroricka .... mna ide vzdy urvat, ked mojim detom hovadia mena slovenskymi zdrobneninami.