icon

Páči sa vám meno Aurora?

issiq
26. feb 2013

Ahojte chcela by som vediet Vas nazor na meno Aurora a jej vyznam

Strana
z8
stary_ujco
27. dec 2016

Je také aristokraticke... Svojej kobylke na zámku by som ho dal.

lilianna1xs
27. dec 2016

@zuzkat1 preco?neni to tak moja bude franciss franceska slovensky

lindsey
27. dec 2016

@stary_ujco haha..vyjadrenie stareho ujca

stary_ujco
27. dec 2016

Haha, pudlik mojej susedy sa tiež volá lindsey...

lindsey
27. dec 2016

@stary_ujco sak ja stale vravim Lindsey najkrajsie meno na svete....😘

lilianna1xs
27. dec 2016

@lindsey no zabija hahaha.Kazdy nech si da ake samu paci a basta))))))))U nas sa davaju dva mena na Sk neviem ako je to.

dankolia
27. dec 2016

nie nepaci

bellybug
27. dec 2016

Paci velmi🙂

kataina
27. dec 2016

nie nepaci

sovickamilucka
27. dec 2016

meno môže byť.. ale závisí od priezviska..
chúďa dieťa, ktoré by sa malo volať Aurora Kováčová.

dahra
27. dec 2016

@eliniatko - preto ti to nepride na um, lebo si nezila v dobe pred 89-tym. Uz v skolke sme kreslili lodky menom Aurora, v ZS sme raz do tyzdna travili jednu hodinu v cervenej triede, kde sme sa rozpravali len o Leninovi. Kazdy rok vystupenia k VOSR, kopec basniciek, pionierske satky a rovnosaty, kulturaky. Vzdy Aurora, to som sa az v dospelosti dozvedela, ze je to aj zenske meno. Aurora = lod, ked pocujes Dunco, tiez si predstavis psa, ci nie? Nekomentujem meno, len to, ako je to mozne, ze to evokuje niektorym ludom lod. Pamatam si Zornicku a na uvodnej strane basnicku s nazvom Aurora, za nou krasna lod a text : ....tam, kde sa velka rieka neva do belaseho mora vlieva, na vlnach stoji slavna lod. Ked z tejto lode padol vystrel, chudobny clovek chrbat vystrel a vojska sa dali na pochod. ...Zaver si presne nepamatam, cosi ako : ... a vydobyli nam zivot novy, vdaka sudruhovi Leninovi... Po takomto kvalitnom vymyti mozgu, je to jednoznacne len lod.... chichi 🙂

zuzkat1
27. dec 2016

@lilianna1xs no pretoze podla mna sa ma meno hodit k priezvisku a teda aurora kovacova alebo franciss novakova znie velmi divne

lilianna1xs
27. dec 2016

@zuzkat1 mi sme zmenili iba Ova na priezvisku sa zdalo mit smiesne takze mame skratku aj my zeny.

eliniatko
27. dec 2016

@dahra môže byť, ale - táto generácia (moja ani tie nižšie) to už neriešia a ani nebudú, takže je to aj tak jedno 🙂 my žijeme, rodíme, vyrastáme - teraz, nie za komančov, už ich ani nepoznáme, tak ani mená nemusíme obmedzovať kvôli týmto veciam, na čo 🙂 môže byť že niekomu evokuje, ale už som počula aj že Alan, Nela a Lily niekomu evokuje psa, lebo ho poznali, a pritom sú to mená ľudské v prvom rade.

dai
27. dec 2016

@dahra ja tiez pochadzam z tej doby... ale okrem skolskeho vymyvania mozgu som aj vela citala - preto mi meno mercedes od mala evokovalo grofa krista a nielen auto a aurora krasnu milenku a dceru hrbaca z rovnakeho romanu a nielen leninovu lod... ved zase zeny vy nic necitate?:-/

sugarfree999
27. dec 2016

Moja svokra sa volá María Aurora a u nej to znie husto, lebo za tým nasleduje jej dlhé španielske priezvisko. Keď som sa dozvedela, ako sa volá, povedala som si hm, to je meno ako pre riaditeľku zemegule. A moja svokra aj skutočne je riaditeľka zemegule 😀 😀 😀

cuculienka9
Autor odpoveď zmazal
ivanka12311
16. feb 2024

Nie nepáči

modrykolibrik
16. feb 2024

@issiq prepáč ale ešte som nepočula že by niekto macku volal mojim menom Siana

dada0902
16. feb 2024

Áno mne sa paci ja by som aj dala také

vesimelonimarsista
16. feb 2024

radsej by som dala meno Aurelia.

lucia245
16. feb 2024

@issiq mne sa to meno velmi páči. K slovenskému priezvisku by som ho nedala (ak také je). Len dúfam, že ho tu nekritizivali ženy, co majú doma Sofie, vivien, Jessica, Vanesa, Melisa a podobne🙃

Strana
z8