Páči sa vám meno Aurora?
Ahojte chcela by som vediet Vas nazor na meno Aurora a jej vyznam
@lindsey no zabija hahaha.Kazdy nech si da ake samu paci a basta))))))))U nas sa davaju dva mena na Sk neviem ako je to.
meno môže byť.. ale závisí od priezviska..
chúďa dieťa, ktoré by sa malo volať Aurora Kováčová.
@eliniatko - preto ti to nepride na um, lebo si nezila v dobe pred 89-tym. Uz v skolke sme kreslili lodky menom Aurora, v ZS sme raz do tyzdna travili jednu hodinu v cervenej triede, kde sme sa rozpravali len o Leninovi. Kazdy rok vystupenia k VOSR, kopec basniciek, pionierske satky a rovnosaty, kulturaky. Vzdy Aurora, to som sa az v dospelosti dozvedela, ze je to aj zenske meno. Aurora = lod, ked pocujes Dunco, tiez si predstavis psa, ci nie? Nekomentujem meno, len to, ako je to mozne, ze to evokuje niektorym ludom lod. Pamatam si Zornicku a na uvodnej strane basnicku s nazvom Aurora, za nou krasna lod a text : ....tam, kde sa velka rieka neva do belaseho mora vlieva, na vlnach stoji slavna lod. Ked z tejto lode padol vystrel, chudobny clovek chrbat vystrel a vojska sa dali na pochod. ...Zaver si presne nepamatam, cosi ako : ... a vydobyli nam zivot novy, vdaka sudruhovi Leninovi... Po takomto kvalitnom vymyti mozgu, je to jednoznacne len lod.... chichi 🙂
@lilianna1xs no pretoze podla mna sa ma meno hodit k priezvisku a teda aurora kovacova alebo franciss novakova znie velmi divne
@zuzkat1 mi sme zmenili iba Ova na priezvisku sa zdalo mit smiesne takze mame skratku aj my zeny.
@dahra môže byť, ale - táto generácia (moja ani tie nižšie) to už neriešia a ani nebudú, takže je to aj tak jedno 🙂 my žijeme, rodíme, vyrastáme - teraz, nie za komančov, už ich ani nepoznáme, tak ani mená nemusíme obmedzovať kvôli týmto veciam, na čo 🙂 môže byť že niekomu evokuje, ale už som počula aj že Alan, Nela a Lily niekomu evokuje psa, lebo ho poznali, a pritom sú to mená ľudské v prvom rade.
Moja svokra sa volá María Aurora a u nej to znie husto, lebo za tým nasleduje jej dlhé španielske priezvisko. Keď som sa dozvedela, ako sa volá, povedala som si hm, to je meno ako pre riaditeľku zemegule. A moja svokra aj skutočne je riaditeľka zemegule 😀 😀 😀
@issiq prepáč ale ešte som nepočula že by niekto macku volal mojim menom Siana

Je také aristokraticke... Svojej kobylke na zámku by som ho dal.