icon

Polnočné zbieranie peňazí na svadbe

1. jún 2025

Dobrý večer, za pár týždňov máme svadbu a ja stále premýšľam nad polnočným "zbieraním peňazí." Nepáči sa mi zvyk, že tancujeme a hostia nám dávajú peniaze pričom nevieme kto koľko. Samozrejme, že každý dá toľko koľko môže a je to dobrovoľne, avšak chceli by sme v Tom mať prehľad. ako ste to mali vy? Ďakujem.

michaela329
2. jún 2025
@terezka1947

@michaela329 nie,nebudem im kaziť svadbu. Načo?

@terezka1947 kaziť svadbu? Vieš, možno radšej prejsť mlčaním, ako klamať a poza chrbát ohovárať, ale tak to je Tvoje svedomie.

terezka1947
2. jún 2025
@michaela329

@terezka1947 kaziť svadbu? Vieš, možno radšej prejsť mlčaním, ako klamať a poza chrbát ohovárať, ale tak to je Tvoje svedomie.

@michaela329 nikoho som neohovarala,každý na svadbe zhodnotil,že mu ten termín nevyhovoval a nikto to neriešil.
A nemám dôvod ich ohovárať,akú svadbu si vybrali,mali.
Prečo by som im v deň ich svadby mala rozprávat,že mi ten deň síce nevyhovuje,ale ok,prišla som.
K čomu je to dobré?
Takže nehroť.

michaela329
2. jún 2025
@terezka1947

@michaela329 nikoho som neohovarala,každý na svadbe zhodnotil,že mu ten termín nevyhovoval a nikto to neriešil.
A nemám dôvod ich ohovárať,akú svadbu si vybrali,mali.
Prečo by som im v deň ich svadby mala rozprávat,že mi ten deň síce nevyhovuje,ale ok,prišla som.
K čomu je to dobré?
Takže nehroť.

@terezka1947 však si písala, že si chvalila pred nimi, a potom tu vypisuješ, ako Ti to nevyhovovalo. Tak čo to je, ak nie ohováranie? Že hrotim? Ok, aspoň neklamem mladým do očí.

terezka1947
2. jún 2025
@michaela329

@terezka1947 však si písala, že si chvalila pred nimi, a potom tu vypisuješ, ako Ti to nevyhovovalo. Tak čo to je, ak nie ohováranie? Že hrotim? Ok, aspoň neklamem mladým do očí.

@michaela329 mladí medzitým o pár rokov zostarli a už vedia. Ale vysvetli mi,načo som im to mala ja a ostatní hovoriť počas svadby?pokaziť im deň?
Načo počas svadby riešiť,či mi vyhovoval deň,parkovisko,či mi nechutilo koláče,či bola zlá hudba,vserko sa dá rozobrať aj po a pekne povedať.
Teraz je to také moderné šplechnut hulvatsky vserko hocikde hocikomu do tváre a tváriť sa veľmi úprimne.

pikachu999
2. jún 2025

Ja som si našla na internete peknú krabičku a kto bude chcieť chodí obálku tam..a nebudem riešiť koľko kto

bessie12
2. jún 2025
@pikachu999

Ja som si našla na internete peknú krabičku a kto bude chcieť chodí obálku tam..a nebudem riešiť koľko kto

@pikachu999 ale toto je iné. Tu krabičku tiež budeme mat. Ale tu ide o vytancovane peniaze. Tzv. Redovy tanec. Kto chce, tak si zatancuje s nevestou, ale "musi" za to najprv zaplatiť. Toto by malo byt okolo polnoci.

petulda333
2. jún 2025
@bessie12

@pikachu999 ale toto je iné. Tu krabičku tiež budeme mat. Ale tu ide o vytancovane peniaze. Tzv. Redovy tanec. Kto chce, tak si zatancuje s nevestou, ale "musi" za to najprv zaplatiť. Toto by malo byt okolo polnoci.

@bessie12 u nas sa peniaze daju ked dotancuju. Idu k stolu,pripiju si,my sme davali kazdemu medovnik s datumom,kto chcel,dal do kosika peniaze. U nas 5-20€ akurat rodicia dali 50

bessie12
2. jún 2025
@petulda333

@bessie12 u nas sa peniaze daju ked dotancuju. Idu k stolu,pripiju si,my sme davali kazdemu medovnik s datumom,kto chcel,dal do kosika peniaze. U nas 5-20€ akurat rodicia dali 50

@petulda333 alebo i tak je to možné. Malú pozornosť hostia dostanú aj bez toho redoveho a všetci.

petulda333
2. jún 2025
@bessie12

@petulda333 alebo i tak je to možné. Malú pozornosť hostia dostanú aj bez toho redoveho a všetci.

@bessie12 to ano,u nas je taky zvyk ,ze aj pri redovy dostanu

michaela329
2. jún 2025
@terezka1947

@michaela329 mladí medzitým o pár rokov zostarli a už vedia. Ale vysvetli mi,načo som im to mala ja a ostatní hovoriť počas svadby?pokaziť im deň?
Načo počas svadby riešiť,či mi vyhovoval deň,parkovisko,či mi nechutilo koláče,či bola zlá hudba,vserko sa dá rozobrať aj po a pekne povedať.
Teraz je to také moderné šplechnut hulvatsky vserko hocikde hocikomu do tváre a tváriť sa veľmi úprimne.

@terezka1947 jasné... radšej pekne poza chrbát. A ešte si to ospravedlňovať. Radosť takú tetku na svadbe mať.

petulda333
2. jún 2025
@michaela329

@terezka1947 jasné... radšej pekne poza chrbát. A ešte si to ospravedlňovať. Radosť takú tetku na svadbe mať.

@michaela329 nedramatizuj

michaela329
2. jún 2025
@petulda333

@michaela329 nedramatizuj

@petulda333 nevšímaj si ma, ak Ti to vadí 🤷

bessie12
2. jún 2025
@petulda333

@bessie12 to ano,u nas je taky zvyk ,ze aj pri redovy dostanu

@petulda333 Inak taký medovníček by som si teraz dala 😁😁 narobila si mi chute 😅

petulda333
2. jún 2025
@bessie12

@petulda333 Inak taký medovníček by som si teraz dala 😁😁 narobila si mi chute 😅

@bessie12 mam cesto v chladnicke ,zajdi,upecieme 😁😁

petulda333
2. jún 2025
@michaela329

@petulda333 nevšímaj si ma, ak Ti to vadí 🤷

@michaela329 nevadi. Len pisem.

lucia245
2. jún 2025

Tak toto som veru na žiadnej svadbe nezažila... Že zbieranie do klobúka dalsich peňazí, ako tých, co už dostali v svadobnom dare. 🙈 Asi by som sa po takejto požiadavke zdvihla a odišla...

really8
2. jún 2025
@lucia245

Tak toto som veru na žiadnej svadbe nezažila... Že zbieranie do klobúka dalsich peňazí, ako tých, co už dostali v svadobnom dare. 🙈 Asi by som sa po takejto požiadavke zdvihla a odišla...

@lucia245 ja som bola na svadbe kde sa vyberalo pred kostolom, tam sme vlastne dali dar, potom ked sa islo do salu sa rozbil tanier a zametalo a zase hadzali peniaze, ked sa islo jest pred polievkou znovu obiehali s misami a potom o pol noci pri cepceni. No veru sme boli riadne otraveni a je to to co sinzo svadby pamatam najviac

katka164
2. jún 2025

Už radšej nič nepíše🤣🤣🤣

rorino
2. jún 2025

Mne sa tento zvyk nepáči,ja som dala do obálky koľko som uznala za vhodné a po cepceni som jednoducho nešla tancovať.Viem,že to ti v tvojom probléme nepomôže,ale ak to chces,tak nechci mať prehľad,zbytočne si to komplikujes.

rorino
2. jún 2025
@viestta

@deti95060810 na strednom Slovensku som na svadbe nebola, bola som na zapadnom a tam redovy nemali

@viestta na strednom Slovensku sa to volá čepčenie,s pojmom redovy som sa stretla len na východe,ale možno záleží od konkrétnej oblasti

viestta
2. jún 2025
@rorino

@viestta na strednom Slovensku sa to volá čepčenie,s pojmom redovy som sa stretla len na východe,ale možno záleží od konkrétnej oblasti

@rorino cepcenie je ine, to je aj na vychode druzba vezme neveste veniec a vydate zeny jej daju cepiec. Redovy je az po cepceni.

rorino
2. jún 2025
@karlamon

Toto mi pripomenulo moju poslednú pozvánku na svadbu 🤣🤣🤣 kde mi nevesta s oznámením a katričkou s pozvánkou k svadobnemu stolu rovno oznámila, že od každého pýtajú prískočné 100€ 🤣🤣🤣 vraj nechcú hmotné darčeky a keďže ich hostina vyjde draho, oznamujú rovno každému výšku daru ktorú si prosia 🤣🤣 popriala som im veľa šťastia do života a krásnu svadbu..

@karlamon rozumne si to poriesila

rorino
Autor odpoveď zmazal
rorino
2. jún 2025
@viestta

@rorino cepcenie je ine, to je aj na vychode druzba vezme neveste veniec a vydate zeny jej daju cepiec. Redovy je az po cepceni.

@viestta áno,ono je to v podstate to isté,nadväzuje to na seba,ak nie je čepčenie nie je tanec,nech už sa volá ako chce

bosorkabb
2. jún 2025
@karlamon

Toto mi pripomenulo moju poslednú pozvánku na svadbu 🤣🤣🤣 kde mi nevesta s oznámením a katričkou s pozvánkou k svadobnemu stolu rovno oznámila, že od každého pýtajú prískočné 100€ 🤣🤣🤣 vraj nechcú hmotné darčeky a keďže ich hostina vyjde draho, oznamujú rovno každému výšku daru ktorú si prosia 🤣🤣 popriala som im veľa šťastia do života a krásnu svadbu..

@karlamon ja som sa s tým tiež stretla. Dokonca minimálne 150 eur, plus polnočný tanec.
Od určitej doby svadby ignorujem. Nejdem.
Raz sú to deti, raz prikázane oblečenie v určitej farbe aj dĺžku šiat som zažila a kopec ďalších vecí.

petulda333
2. jún 2025
@rorino

@viestta áno,ono je to v podstate to isté,nadväzuje to na seba,ak nie je čepčenie nie je tanec,nech už sa volá ako chce

@rorino ja som cepcenie nemala,iba tanec

saxana000
2. jún 2025

Tuto sprostost som zatrhla hned ako prvu.. pre mna je to zobranie penazi od hosti navyse.kto kolko mienil tak dal do obalky naozaj nepotrebujem dalsie 10euracky za 25 sekund valcika s necestou..tancovali sme svadobne solo v kruhu kde sa pary prestriedali so zenichom a nevestou ale ziadne peniaze sa nedavali nikam a nikomu.

mdse
3. jún 2025
@really8

@lucia245 ja som bola na svadbe kde sa vyberalo pred kostolom, tam sme vlastne dali dar, potom ked sa islo do salu sa rozbil tanier a zametalo a zase hadzali peniaze, ked sa islo jest pred polievkou znovu obiehali s misami a potom o pol noci pri cepceni. No veru sme boli riadne otraveni a je to to co sinzo svadby pamatam najviac

@really8 to už je výpalné

nelka93
3. jún 2025

Vydávam sa o 3 mesiace a redovy som úplne zrušila. Nepáči sa mi ten zvyk a nechcem tancovať so všetkými aby mi dávali peniaze. Cepcenie sme nechali, lebo partner tancoval v subore. Mať prehľad o tom, koľko kto dal je mega trápne a hamizne.

nelka93
3. jún 2025
@mandarinka555

Ženy takto...môžete ma aj ukameňovať, ale dnešné mladé baby (samozrejme česť výnimkám) chcú mať dokonalú "americkú" svadbu, s tristo kyticami ruží v sále, s dvanástimi chodmi jedla (ani nespomínam, lebo by ste to nepredýchali) potom s tisíckou svetielok v tvare srdiečok, potom s výslužkou krabicou 20-tich koláčov + fľašou ružového šampanského...ALE chceli by to v tvare daru+redového naspäť!!!!!!

@mandarinka555 ja som potom teda ta výnimka, žiadne svetielka, ani obrovské kytice, žiadne vysluzky a ani redovy. Chcem kludnu svadbu s najbližšou rodinou a priatelmi. A presne taká bude. ❤️