icon

Poradíte meno pre dievčatko?

janus141
26. apr 2012

ahojte manicky cakame 3 dievcatko a tak mame trosku dilemu z menom prve sa vola vanesa a druhe nella porate mi nieake mena dakujem za vsetko odpovede.... 🙂 🙂 🙂 🙂

katka_g
1. máj 2012

Natália, Nina

pokito
1. máj 2012

Amelia 😵

slniecko01
1. máj 2012

Sonička, Johanka, Zuzanka 😉

rorinka11
1. máj 2012

Nasa najmilovanejsie dcerka sa vola Linda. Vyberal manzel a mne sa hned zapacilo 🙂

lenok
1. máj 2012

Jajaaaj, tu mas toooolko mien, ze ani spat nebudes http://calendar.zoznam.sk/nameday-sksxhor.php a ak ti bude malo, mozes aj tento ocekovat http://kalendar.azet.sk/macky/ 😉

amulienka
1. máj 2012

nam sa paci Kornelia, by sme ju volali Kora, potom strasne oblubene je Alexandra, skratene Alex, a aj vela je ze Emma, Ella, my mame Viktoriu a mam knizku o menach, najlepsie povahy su Marie 🙂

stana80
1. máj 2012

Mne sa paci Alesia,Selima,ale my budeme mat Zaru.

michaela18
1. máj 2012

Michaela,Diana,Kamila,Ria(najlepsie su medzinarodne mena,kamkolvek do sveta pojde,nebude mat problem)

zalezi aj od priezviska.myslim si ,ze taka napr. sindy slivkova je nevhodne.aspon mne sa nepacia zahranicne mena k slovenskym priezviskam 🙂

sante81
2. máj 2012

manzel vybral meno pre dievčatko a ja pre chlapca, dohoda bola tá ze mena budeme akceptovat. pre syna - prvorodeného som ja vybrala marosko a teraz cakáme dievčatko - muzovi sa páci meno Nina, a hodí sa aj k priezvisku, tak to respektujem.

domcek
2. máj 2012

Ja mam doma Stellu a Šimona. Pri dcere v uzsom vybere boli aj mena Šarlota, Dorotka, Adela, Paula.

jagu81
3. máj 2012

Mne sa vždy páčilo meno Michaela a o chvíľu budeme mať doma malú Mišičku 🙂

wnelia
3. máj 2012

Mne sa veľmi páči Dilara, skrátene Lara 😀 Znie to tak zvučne 😉

mimikas
3. máj 2012

Mna sa velmi paci Silvia a Hanna, ak budem raz mat dceru bude urcite Hanna

usiko
3. máj 2012

ja som v osiali tehotenskych hormonov chcela Miu, Alexu....ale muz ma presvedcil na Alexandru a som nesmierne stastna ze som ho pocuvla....ono, po tehotenstve sa na veci pozeram inak🙂

ivuska6
3. máj 2012

mas vanesu nelu a daj kamilu toho je malo . 🙂

mirip
3. máj 2012

U mna jednoznačne Bianka a druhú máme Barborka,aj v rodnom liste je zapísaná ako Barborka

nerilka
3. máj 2012

ja mám Anetku.. a tiež sa mi ešte páčia mená Agátka , Dorotka, Lea , Timea 🙂

katka121
3. máj 2012

My máme Hanku - pred rokmi sme chceli Ninu ale teraz ich je všade plno, takže Hanka...... páči sa mi aj Anna, Anna a Hana existuje vo všetkých jazykoch a všade pekne znie......

elzu
3. máj 2012

Johanka, Anežka, Miriam 🙂 a můj muž prosazuje (prý až budeme čekat 4.holku-zatím máme jen jednu,podotýkám)- Žofinku :D ale tak nějak doufám, že ke 4.holce se nedopracujem a že 4. bude jednou kluk Benjamín :D

hajajanka
4. máj 2012

Pre dievcatka je vela krasnych mien 😉 My mame Hanku a velmi sa mi toto meno paci. Ale ak by bolo dalsie dievcatko, tak Zuzanka, Ema, Lea, Stella, Nina. Ja nie som velmi za exoticke mena (Chiara, Bianca, Jennifer a pod.), ale proti gustu ziaden disputat. K tvojim dvom dcerkam sa hodi napr. Nina, Stella, ale zalezi od priezviska (Lea Kapustová nie je práve dobrá kombinácia 🙂 ). Je tu spomenutych vela krasnych, tradicnych mien a ja som rada, ze ludia sa vracaju k tymto menam.

diana14
10. aug 2012

ja som mala pripravené dve mená - Anastázia a Rebecca. keďže dva roky pred tým ako sa mi narodila dcérka sa mi narodila krsná dcérka a dali jej meno Anastázia, tak moja malá princezná sa volá Rebecca. ale ináč je to na tvojom zvážení - rady sú dobré ale každému sa páči iné meno 🙂

amouramour
10. aug 2012

inak troska nechapem na Slovensku...mena typu Emma,Nella, Stella a Rebecca ked k tomu existuje normalny slovensky ekvivalent...a itak vam vsade budu pisat Ema,Nela, Stela, Rebeka🙂

janine01
10. aug 2012

Agatka???alebo Gretka...

nicebaculka
10. aug 2012

my budeme mat Sarah..ale rozmyslali sme aj nad Violette

nailinka1
10. aug 2012

My sme sa rozhodli pre Karolínku a myslíme si, že je to celkom pekné meno. Už brušku inak nepovieme ako Karolínka. Najlepšie by bolo ale prekvapenie v pôrodnici a povedali by "no mamička máte krásneho syna" 😀 😀 😀 😀 😀 😀

andval
10. aug 2012

hlavne nie Sofia, lebo ked na nu zavolas v parku, pribehne ich aspon 10 :D. Ja som sa snazila najst take, co ma tradiciu v nasej rodine. Nakoniec po dlhom rozmyslani a hladani sme dali to, ktore mi napadlo ako prve - Katarina. Takze moja malinka ma meniny 5 dni po narodeninach. Som to ja ale matka :D

vcielkamaja
10. aug 2012

my davame meno Lenka 🙂

lasenka
10. aug 2012

jednoznacne Klarka 😉

sharmana
10. aug 2012

my mame doma Sabinu 😉 je to meno talianskeho pôvodu, používa sa často v Nemecku v tvare Sabine a v Taliansku samozrejme.. a je aj v našom kalendári, ale s dľžňom, ja mám bez dĺžňa, tak mi to príde krajšie a prirodzenejšie..

@fergie23 nedá mi to, ale musím reagovať 🙂 Olívia, Sofia, Liliana, Stela sú podla teba slovenské mená? to nemyslíš vážne? všetky sú zahraničné... Sofia je z Talianska, teraz je to asi 6 rokov boom tohto mena, Stela je tiež Talianske, aj ked je v našom kalendári.. A Olívia a Liliana tiež zahraničné...
je rozdiel napísať mená ktoré sú aj v slovenskom kalendári a mená slovenské... slovenské mená sú len Svetlana, Jarmila, Ludomila, Miroslava... tieto majú slovanský pôvod... náš kalendár je plný prevzatých zahraničných mien... dnes tam máš už aj Kevina, Kiaru a ďalšie "neslovenské".... 😉

kokorunecka
10. aug 2012

Ja som dala Beatrice (čítaj Beatriče).Pre mňa je to to najkrajšie meno 🙂