Poradíte meno pre dievčatko?
ahojte manicky cakame 3 dievcatko a tak mame trosku dilemu z menom prve sa vola vanesa a druhe nella porate mi nieake mena dakujem za vsetko odpovede.... 🙂 🙂 🙂 🙂
Nasa najmilovanejsie dcerka sa vola Linda. Vyberal manzel a mne sa hned zapacilo 🙂
Jajaaaj, tu mas toooolko mien, ze ani spat nebudes http://calendar.zoznam.sk/nameday-sksxhor.php a ak ti bude malo, mozes aj tento ocekovat http://kalendar.azet.sk/macky/ 😉
nam sa paci Kornelia, by sme ju volali Kora, potom strasne oblubene je Alexandra, skratene Alex, a aj vela je ze Emma, Ella, my mame Viktoriu a mam knizku o menach, najlepsie povahy su Marie 🙂
Michaela,Diana,Kamila,Ria(najlepsie su medzinarodne mena,kamkolvek do sveta pojde,nebude mat problem)
zalezi aj od priezviska.myslim si ,ze taka napr. sindy slivkova je nevhodne.aspon mne sa nepacia zahranicne mena k slovenskym priezviskam 🙂
manzel vybral meno pre dievčatko a ja pre chlapca, dohoda bola tá ze mena budeme akceptovat. pre syna - prvorodeného som ja vybrala marosko a teraz cakáme dievčatko - muzovi sa páci meno Nina, a hodí sa aj k priezvisku, tak to respektujem.
Ja mam doma Stellu a Šimona. Pri dcere v uzsom vybere boli aj mena Šarlota, Dorotka, Adela, Paula.
ja som v osiali tehotenskych hormonov chcela Miu, Alexu....ale muz ma presvedcil na Alexandru a som nesmierne stastna ze som ho pocuvla....ono, po tehotenstve sa na veci pozeram inak🙂
U mna jednoznačne Bianka a druhú máme Barborka,aj v rodnom liste je zapísaná ako Barborka
ja mám Anetku.. a tiež sa mi ešte páčia mená Agátka , Dorotka, Lea , Timea 🙂
Johanka, Anežka, Miriam 🙂 a můj muž prosazuje (prý až budeme čekat 4.holku-zatím máme jen jednu,podotýkám)- Žofinku :D ale tak nějak doufám, že ke 4.holce se nedopracujem a že 4. bude jednou kluk Benjamín :D
Pre dievcatka je vela krasnych mien 😉 My mame Hanku a velmi sa mi toto meno paci. Ale ak by bolo dalsie dievcatko, tak Zuzanka, Ema, Lea, Stella, Nina. Ja nie som velmi za exoticke mena (Chiara, Bianca, Jennifer a pod.), ale proti gustu ziaden disputat. K tvojim dvom dcerkam sa hodi napr. Nina, Stella, ale zalezi od priezviska (Lea Kapustová nie je práve dobrá kombinácia 🙂 ). Je tu spomenutych vela krasnych, tradicnych mien a ja som rada, ze ludia sa vracaju k tymto menam.
ja som mala pripravené dve mená - Anastázia a Rebecca. keďže dva roky pred tým ako sa mi narodila dcérka sa mi narodila krsná dcérka a dali jej meno Anastázia, tak moja malá princezná sa volá Rebecca. ale ináč je to na tvojom zvážení - rady sú dobré ale každému sa páči iné meno 🙂
inak troska nechapem na Slovensku...mena typu Emma,Nella, Stella a Rebecca ked k tomu existuje normalny slovensky ekvivalent...a itak vam vsade budu pisat Ema,Nela, Stela, Rebeka🙂
My sme sa rozhodli pre Karolínku a myslíme si, že je to celkom pekné meno. Už brušku inak nepovieme ako Karolínka. Najlepšie by bolo ale prekvapenie v pôrodnici a povedali by "no mamička máte krásneho syna" 😀 😀 😀 😀 😀 😀
hlavne nie Sofia, lebo ked na nu zavolas v parku, pribehne ich aspon 10 :D. Ja som sa snazila najst take, co ma tradiciu v nasej rodine. Nakoniec po dlhom rozmyslani a hladani sme dali to, ktore mi napadlo ako prve - Katarina. Takze moja malinka ma meniny 5 dni po narodeninach. Som to ja ale matka :D
my mame doma Sabinu 😉 je to meno talianskeho pôvodu, používa sa často v Nemecku v tvare Sabine a v Taliansku samozrejme.. a je aj v našom kalendári, ale s dľžňom, ja mám bez dĺžňa, tak mi to príde krajšie a prirodzenejšie..
@fergie23 nedá mi to, ale musím reagovať 🙂 Olívia, Sofia, Liliana, Stela sú podla teba slovenské mená? to nemyslíš vážne? všetky sú zahraničné... Sofia je z Talianska, teraz je to asi 6 rokov boom tohto mena, Stela je tiež Talianske, aj ked je v našom kalendári.. A Olívia a Liliana tiež zahraničné...
je rozdiel napísať mená ktoré sú aj v slovenskom kalendári a mená slovenské... slovenské mená sú len Svetlana, Jarmila, Ludomila, Miroslava... tieto majú slovanský pôvod... náš kalendár je plný prevzatých zahraničných mien... dnes tam máš už aj Kevina, Kiaru a ďalšie "neslovenské".... 😉

Natália, Nina