icon

Poradíte mi pekné meno pre dievčatko?

simonka13
6. máj 2015

neviem sa rozhodnut

scaramelka
18. máj 2015

Ja som si vyberalá meno podľa toho čo sa mi páči a čo znamená v biblickom význame. Napríklad mne sa páči Miriam, Sarah, Liliana. Prajem pekné tehotenstvo a veľa radosti.

dasa10
18. máj 2015

Ahojte, no pre všetky, ktorým sa páči ANNA, MARIA, ALŽBETA a pod. mame známych, ktorý takto pomenovali deti, s výberom su spokojní len sa sťažujú že sa ich stále už niekoľko rokov niekto pýta, že prečo preboha dali takéto mená....

K výberu typu: Sofia, Ema, EMMA, ELA, NELA, LEA, NINA - to je o rodičoch bez názoru, alebo odvahe vybrať meno pre dieťa a prispôsobujú sa priemernému vkusu v danom období.
simonka13 určite máš mená ktoré považuješ za top. Sprav si užší výber , zober na vedomie:
1. súvis s priezviskom
2. to ako ho možu volať potom - zdrobneniny, a tak
3., to že by to malo byť meno na celý život.
4. tvoj vnútorný pocit ti napovie a verim, že sa Vam podarí vybrať pekne meno pre maličkú 🙂 🙂 🙂

andreasiskova3
18. máj 2015

Alžbetka, Júlia, Juliana, Anna, Šarlotka, ťažko povedať - to čo sa páči inému sa nemusí tebe a opačne.

babulka82
18. máj 2015

nechapem ako može cudzi človek z fora vybrat meno pre vaše dieta ktore bude nosit cely život. Vyberte meno ake sa pači vam RODIčOM a nikomu ho nehovor 😀 Ja osobne niesom za exoticke mena pokial niekto žije na slovensku ale je to každeho osobna vec ak to vyberie.Ja som mala vybratu Kristínu a Nataliu no mame dvoch chlapcov 😀

nezabudka1410
18. máj 2015

Danielka, Anička, Katuška.

majka2
18. máj 2015

My mame doma Saru nasu Sarinku syn je Andrej

lelia
18. máj 2015

Ja mam Lenku a Oliviu 😉

wkreativka
18. máj 2015

Mala som vysnívané mená od detstva pre moju dcéru mala sa volať Dorota,Dora,Dorotka alebo Rebeka- neviem prečo ale videlo sa mi že by sa mojej dcére hodili.No všetci ma odhovárali že sú to nepekne a hanlivé mená. Dala som meno Michaela a dnes tí čo ma najviac odhovárali , vravia že práve tieto mená by k jej temperamentu veľmi sedeli 😉 .
NEDAJTE NA NÁZORY INÝCH !

20061986
18. máj 2015

My mame Aničku 🙂

lilimoni
18. máj 2015

My mame doma Moniku 🙂

lavazzake
18. máj 2015

My mame Elisku a Bianku a teraz by som chcela Lilianku,.este presvedcit manzela...

mibi41
18. máj 2015

My mame Adelku.Paci sa mi aj Laura 🙂

nikoll123
18. máj 2015

mne sa páči Nina a Sofia 😉

katulikle
18. máj 2015

my mame karin a sofiu a tretia bude timea

nell77
18. máj 2015

amy- čitaj ejmi.....

petra7777
18. máj 2015

Hlavne, aby to "neznelo" nejako takto.....Chloe Mrkvičková 😖

keysi
18. máj 2015

Pôvodne som sa nechcela zapájať do tejto siahodlhej a nič neriešiacej diskusie, ale fakt mi nedá..., každý nech si pre svoje dieťatko vyberie meno, aké sa mu páči, často je to skôr o pocite. Mamičku-zakladateľku témy iste potešia vaše názory a tipy. Ale skutočne tu musia niektoré mamičky urážať a osočovať? To, že niekto dal meno, ktoré sa im nepáči, neznamená, že je jednoduchý, ani že nemá fantáziu a už vôbec im neprináleží hodnotiť týchto ľudí.

kikinava
18. máj 2015

My mame Barboru, cakame Rebeku, ale aj Alzbetka je krasne.To manzel nechce. Ale pozerali sme podla vyznamu mien.To vygooglis. A prve presne sedi a uvidime druhu.

lejlla
18. máj 2015

za mna top Alžbetka a Melisa

uhnakova
18. máj 2015

Nasa je Juliana, hodi sa jej to k priezvisku a medzi meninami, narodeninami a vianocami je dostatocny rozostup 🙂.

snopkulka
18. máj 2015

@veronika1402 súhlasím s názorom dať meno, ktoré nie je také frekventované, hoci je to momentálne dosť ťažké 🙂 ale nedá mi nereagovať na tvoju reakciu na meno Nina - ešte stále sa musím chytať za brucho z tvojho "kojeneckého vtipu" 😀 Ja som NINA a odhliadnuc od faktu, že v 80-tych rokoch sme boli v našom meste 2 s týmto menom, som za to meno neskutočne vďačná. V detstve som bola za "exotku", lebo všade to bola samá Katka, Zuzka, Silvika. Dnes som za exotku, lebo sa toto meno dáva posledné 3-4 roky bábätkám, takže ak niekto zavolá "Ninka" na svoje dieťa, otáčam sa aj ja 😀 a že je to dosť často, nie je pochýb 😀 V dospelosti som sa stretla len s pozitívnymi reakciami na moje meno, ľudia hneď vedeli o kom je reč. Skomolenín a zdrobnenín človek veľa nevymyslí a škaredo sa Nine tiež nedá povedať. V mojich očiach je toto meno výsostne ženské, jemné, vhodné pre malé dieťa, teenegerku, dospelú ženu aj babku 😉

A k téme - mne osobne sa veľmi páčia mená ako Nataša a Hana, svoje čaro majú aj klasiky - Zuzana, Veronika, Anna, Juliana, Petra, Silvia.... Nerežú mi práve po-američtené mená typu Elizabeth, Vivien, Naomi, Noemi a pod. 😝

martuskameister
18. máj 2015

Ariana

selvadgia
18. máj 2015

Salome, Zara, Zoja 😉

casy
18. máj 2015

Mám doma Ninu ... možno je to meno otrepané, no ja som sa pri výber riadila aj akýmsi vnútorným hlasom ... dlhé roky som tvrdila, že ak budem mať raz dcéru, bude to Sára ... proste sa mi to meno veľmi páči a je mi jedno, že dnes ich je na každom rohu 10 ... no v deň kedy mi môj gynekológ oznámil, že som tehotná, prvé čo ma napadlo bolo meno Nina ... nechápala som, čo mi to preletelo mysľou, nikdy som o tomto mene veľmi neuvažovala, žiadne Niny v mojom okolí, rodine a ani živote neboli, tiež som bola ešte len v 7tt, takže pohlavie ešte neurčité, no jednoducho to meno vo mne ostalo akosi až do pôrodu a to som v podstate ešte dva dni pred pôrodom ani nemala potvrdené pohlavie, keďže malá sa vždy dobre stočila, aby nič nebolo vidno 🙂 ... a tak v deň pôrodu, keď som matrikárke oznamovala mena dievčatka a chlapca, ani som nerozmýšľala a dievčenské padlo Nina ... beriem to doteraz ako akési znamenie, že si ho malinka vybrala sama už v brušku a vnútorný hlas mi to len sprostredkoval ... je to divné asi, ale pre mňa osudové 🙂

lucinkaboz
21. máj 2015

Neviem či si niektorí ludia riešia svoje ega cez mená svojich detí...Máme krásne slovenske mená, slovenské priezviska,akoby sme neboli aspon trochu hrdí na slovensky povod? Sofia mi pripomina ciganske meno,sorry
Alžbetka, Kristínka, Katarína, Lucia,Julinka,Adelka,,...su o niečo menej vznešenejšie?

lalaboo
21. máj 2015

@lucinkaboz a ktore z vymenovanych mien ma podla teba slovensky povod???

sandra551
4. jún 2015

Mne sa páči Hannah, Terese, Violet, Amelia a Zoya

zuzi0911
4. jún 2015

My mame Sofiu,Sonu..Ak by bola dalsia baba tak bud Saša,Sara..Stefani...no co som zatazena na S 🙂

kika691
4. jún 2015

Aj keby sa ktokolvek na hlavu postavil a daval mi milion rad i tak by bolo po mojom a bola by moja dcerka Ema

srnka1122
4. jún 2015

Boze ked citam niektore tieto komentare az sa musim smiat ako su niektore z vas co odpovedali obmedzene priam az pri*ebane...kazdy da take meno ako sa mu paci a nehladi na nazor matiek ako ste vy..jezisi co je na tom ze je vela dievcat Sofia,Ema,Nina..su to najkrajsie mena takze sanecudujem ze ich je tolko...niekedy bola kazda druha Zuza abolo to kazdemu jedno. Ale teraz vsetko riesite a komentujete ako take slepice...