icon

Poradíte mi pekné meno pre dievčatko?

simonka13
6. máj 2015

neviem sa rozhodnut

llia
6. máj 2015

Linda

dandulina
6. máj 2015

My máme Júliu 🙂

lucifera
6. máj 2015

Diana,Olivia,Sofia

evussica
6. máj 2015

Timea, Michaela, Viktoria, Klaudia 🙂

kadan
6. máj 2015

Sára, Wanda, Karinka, Viki-Viktória

kristinuska1504
Autor odpoveď zmazal
sony123
7. máj 2015

My máme Tamarku a sme maximálne spokojní 🙂 , synček je Jurajko. Páči sa mi pre dievčatko aj Hana

mysha
7. máj 2015

Tazko poradit pekne meno, je to velmi subjektivne. Co sa paci mne, nemusi sa pacit tebe. Napokon neexistuje skarede meno, ved kazdy rodic dava svojmu dietatu to najkrajsie meno! 🙂
My sme vyberali podla kalendara, presli sme ho viac-krat. Kedze sme dvojjazycna rodina, chceli sme aby malo meno rovnake znenie v oboch jazykoch, do uvahy sme brali priezvisko, aby sa dalo meno tvarovat (zdrobneliny), vyznam mena a dokonca aj podla numerologie. Nakoniec sa syn vola aj tak po otcovi, tak ci tak preslo vsetkymi kriteriami 🙂 A dcerka ma meno ake som chcela vzdy svojmu dievcatku dat, tuzba z detstva pretrvala desatrocia 🙂
Asi som ti velmi neporadila, ale vyber je len a len na vas. Urcite vyberiete to najkrajsie meno! 🙂)

baska1
11. máj 2015

mne sa paci Klára:o)

lussyy153
11. máj 2015

My máme prvu Sabínku, druhe dievčatko je na už na ceste a bude to Sofinka, je mi uplne jedno, co si to niektore myslia, mne sa to meno paci a tak to citim z mojho srdiecka. U nas neni ano jedna Sabinka a ani jedna Sofinka, mame tu same Nelky (4)a Elky , Katky,v malej dedine. A keby sa mi Nelka pacila, tak si ju dam a nepýtam sa kolko uch je. Ked sme boli deti my, tak v skole za lavicami sedeli same Mišky, Maťka,Zuzky......je to vec nazoru, nech si každy da take ake sa mu paci. Mne osobne sa nepaci zahranicne meno k čisto slovenskemu priezvisku, tak to mi pride divne.

malena
11. máj 2015

my máme Izabelku a mladšiu Elenku a hovorím jej Eli beli a veľmi jej to meno sedí, obyčajné, jednoduché a milé...a budeme jej spievať Elena ty si život môj.... 😉

bandikovajana
11. máj 2015

My mame viki a druhé ked bude baba tak Vaneska , noemi, nelka , nancy, jessica, emka, Nina

kubus
11. máj 2015

Klára, Hana

barborka551
11. máj 2015

Mne sa coraz viac pacia slovenske obycajne mena ako Anna alebo Hana a doma mame Danielku 🙂 podla mna uz je vela mien ako Mia, Ema, Zoe...ale meno sa musi pacit predovsetkym rodicom 🙂

petrarac
11. máj 2015

paci sa vam meno izabela? lebo v nasej rodine som jedina komu sa to meno paci..

nicicka
11. máj 2015

My sme mali vybrate Noemi, ale bude chalan, takze smola 😉

motiilik
11. máj 2015

ja mám ALEXANDRA a NINA...veľa šťastia pri výbere mená 😉

lilinka182
11. máj 2015

Ako tehotna som mala vybrane mena Klára, Anetka, Grétka....mame Šimonka
nedavno sa mi zacalo pacit aj meno Šarlotka - Lotka 😉

lauricka
11. máj 2015

Hm, mám doma Olíviu a Melániu (Oli a Meli). Ale kazdemu sa ine paci, toto tazko poradit.

fomarik
11. máj 2015

Lívia 🌺

josilami
11. máj 2015

Karolínka, Paulínka, Kristínka........

majuskabobi
11. máj 2015

Alzbetka 😉 ziadne amerikanizmy 😁

helena220
11. máj 2015

aj my mame Alzbetku a nemenili by sme🙂

lucinkao
11. máj 2015

My budeme mat améliu

blumchen2
11. máj 2015

my mame Petru a Miriam

patricia2006
11. máj 2015

my máme Patríciu 🙂

papena
11. máj 2015

Meno by sa malo hodit k priezvisku. Mne sa ale paci Radka, lebo nema ziadnu obmenu.

katrinka8
18. máj 2015

To je ťažko nechať si radiť meno od druhých ľudí. Každé meno je pekné. Treba srdcom vyberať 🙂 Keď sme dcérke vyberali meno (Terezka), tak v ten rok sa v pôrodnici narodili asi len 3 dievčatká s takým menom (kamoška mi robí v pôrodnici, preto viem), potom o rok-dva sa s Terezkami vrece roztrhlo. A čo sa mám ísť - obesiť a bežať na matriku meniť meno, lebo je veľa Tereziek či Tomáškov?
Pre synčeka sa mi páčilo Tomáško (dcérka keby bola chlapec, tiež by tak bola), a to je dosť bežné meno. Avšak v minulých rokoch bolo na vyšších priečkach a posledný rok už sa údajne zase tak veľmi nedáva (podľa štatistík) Ale nebudem dávať iné, ktoré sa mi nepáči, len preto, že je ich "veľa" - mená tiež podliehajú móde - sú módne vlny mien, raz je veľa takých, potom zase onakých. U nás, napr. zase prichádzajú do módy tradičnejšie mená, ktoré sa mne osobne viac páčia ako tie spomínané "moderné".
Jedine, kedy by som zvažovala zmenu by bolo, keby sa dieťa malo narodiť na deň svojich menín alebo by som nedala Adamka a Evičku, ktorí by sa mali narodi na Vianoce. Tam by som teda oželela, keď by sa mi tie mená veľmi páčili.
U nás sme brali do úvahy, aby sa meno hodilo k priezvisku (máme slovensky znejúce, tak sme také chceli aj mená) a aby prastarí rodičia a rodina, korá sa bežne a často stretáva, nemali pravnúčatá s rovnakým menom (aby z toho nebol v rodine chaos). A trochu aj to, aby nemali deti v budúcnosi problém ani v cudzine - mená, ktoré v inej variante existujú aj v iných jazykoch. A hlavne, páčili sa nám.

jersey333
18. máj 2015

je to vec vkusu,..my sme mali vybrate Melina ,...ano zijeme v zahranici a manzel je cudzinec tak sa necudujte

nelbublinka
18. máj 2015

My sme mali vybrate :Kristinka,Viktoria,Sofia a Nelka vyhrala Nelka 🙂 no ak budeme mat druhe tak asi neake slovenske podla mna su anglicke mena uz otrepane 🙂 my mame 2 deti milosko a nelka ak bude tretie urcite slovenske meno dame 🙂teda take aby bolo slovenskom aj ceskom kalendare kedze mm je cech 🙂