Poraďte pekné a moderné meno pre chlapčeka
Ahojte babuľky,poraďte nejaké zaujímavé neotrepané meno pre chlapčeka,lebo mala som pre dievčatko,ale bude to chlapček 🙂 ale nepíšte mi tu klasické slovenské...a bude to k priezvisku Macko...mám nejaké,ale nevieme sa rozhodnúť a vybrať: Marko,Mario,Matias,Tobias,Sebastián,Lukas....ale polovica sa môjmu nepáči 🙂
@m_ij_ka
@dobromila1111 Konečne niekto,kto pochopil,čo žiadam baby,ďakujem 😀
@sednaja ale tak to je.....každé meno sa môže stať posmechom.....ja som Lenka,tak si vieš domyslieť,čo to bolo,ale dalo sa.....🙂
@leiluska89
oliver je krasne meno🙂
oskar, felix
Dávid 🙂
@leiluska89 Veď práve to hovorím, obdivujem ťa, že takto hľadáš inšpiráciu, ja by som nevedela, ale zase slovenské mrkneš v kalendári, tie zahraničné sú možno lepšie poradiť zo skúseností. V poslednom čase však tie "nevšedné" dosť zapĺňajú naše škôlky a pôrodnice, tak snáď si niečo vyberieš. Veľa šťastia 😉
P.S.: Ja som Ti uviedla na slovensku používané mená, pretože v úvodnom príspevku si v podstate aj ty popísala pár príkladov mien, ktoré sa na slovensku celkom používajú 😉 Takže mi neprišlo, že hľadáš vyslovene zahraničné (u nás nepoužívané)
moji bratranci sa volaju Roman Macko a Miroslav Macko.. a ujo Florian Macko 🙂 myslim ze velmi moderne meno k typicky slovenskemu priezvisku nieje moc dobre.. :/
nemusis dat Melichara alebo servaca.. my mame šimon gabriš a greta gabrišova 🙂
timotej🙂
Milan🙂
ja mam Matiaska🙂))...krasne moderne meno..a je ich malo...zatial🙂
David 🙂
@sednaja Nehľadám vyslovene zahraničné,ale také ktoré sú možno neotrepanejšie...preto som uviedla príklady,aby sa vedelo aké myslím...teraz možno sa to zdá,ale doba ide ďalej a aj iné mamky dávajú menej klasické mená,preto v budúcnosti,to nebude až také zvlášne-.....stále viac a viac je iných mien a preto sa to páči aj mne.....napr.teraz som našla Nino,je zvlášne,možno nie pre moje,ale je iné....Nikolas....
@leiluska89 Matias sedí k priezvisku jak riť na šerbli 😀 keby sme mali druhé chlapčeka tak dávame tiež.
@janulabb isto?? 😀 😀
no ja by som rozhodne k priezvisku " Macko" dala klasické meno, žiadne výstredné.. to je môj názor, lebo potom to je také " vtipné".... 😒 Michal, Dávid, Matej, Samuel, Tomáš... to sú pekné pekné, a dnes aj moderné
Mne sa k Vasmu priezvisku hodi Oliver Macko alebo Andrej ci Ondrej - su sice mozno "tradicne", ale myslim, ze v dnesnej dobe originalne, urcite sa velmi nepouzivaju 😉 Osobne by som nesla do zahranicne znejucich mien, kedze mate typicky slovenske priezvisko - spolu by to vyznievalo komicky.
Otazne je, co povazujes za moderne meno. Mne napr. meno Milan moderne nepride, ale lala, prisla Shakira a zrazu je okolo hned tych Milanov akosi viac...
Este to tu nebolo spomenute,z chlapcenskych mien sa mi najviac paci Daniel 🙂
@leiluska89 ja suhlasim s @huginko.mate pekne slovenske priezvisko,naco to kazit dakym cudzim menom,myslim zahranicne sa pisucim.to neznie pekne. Z,tych tebou navrhnutych by som este dala maximalne Mario.
kolegyni sa narodil Dorian.
mne,by sa hodilo k vasmu priezvisku aj Ivan,Marian,Robert,Karol,Ladislav(Lacko).
Cyril 😉
Ja poznám chlapca, čo sa volá Adam Macko a to mi znie pekne. Ja osobne by som k tomuto priezvisku výstredné mená nedávala.
@siska53
@alami Nehľadám vyslovene zahraničné,ale také ktoré sú možno neotrepanejšie...preto som uviedla príklady,aby sa vedelo aké myslím...teraz možno sa to zdá,ale doba ide ďalej a aj iné mamky dávajú menej klasické mená,preto v budúcnosti,to nebude až také zvlášne-.....stále viac a viac je iných mien a preto sa to páči aj mne.. a nepovedala by som,ze Oliver,alebo Matias je výstredné....
@alami znie to komicky....😀
Damian, Oskar, Felix. A z tych viac zahranicnych irske napr. Colm, Cathal, Noel, Liam.
@leiluska89 nie su vystrednz,len,oliverov je vela. A matias sa mne osobne k vasmu priezvisku nehodi.
preto som ti napisala tie mena,ktore,by mne dobre zneli k vasmu,priezvisku.
my sme,detom vyberali podla,toho.kebyze maju priezvisko po mne,volaju sa inak.
@leiluska89 Oliver nie je výstredné, ja mám tiež Olivera. A Oliver Macko znie tiež pekne 🙂

@ivirk Ja viem, že si to nevymyslela Ty. Meno je možno tak výraznejšie, ak začína na iné písmeno, prípadne ako píšeš, ak je kratšie/dlhšie ako priezvisko a podobne. Osobne si však myslím, hlavne nech je to meno, ktoré sa páči obom rodičom a nech na nich v dospelosti nenadáva ich dieťa 😀. Kamoška sa volá Blanka, mne to prišlo celkom v pohode (niežeby som to dala svojej dcére) a ona povedala, že v puberte sa riadne natrápila. Ale čo už - každému sa páči niečo iné, rodičia asi vtedy nepomysleli na trápne narážky pubertiakov 😉. A na druhej strane človek nikdy nevie. Dnes dáš meno dieťatu napr. Diana, o 12 rokov vymyslia vložky s takým menom a už je problém na svete ...