Poraďte pekné a moderné meno pre chlapčeka
Ahojte babuľky,poraďte nejaké zaujímavé neotrepané meno pre chlapčeka,lebo mala som pre dievčatko,ale bude to chlapček 🙂 ale nepíšte mi tu klasické slovenské...a bude to k priezvisku Macko...mám nejaké,ale nevieme sa rozhodnúť a vybrať: Marko,Mario,Matias,Tobias,Sebastián,Lukas....ale polovica sa môjmu nepáči 🙂
@leiluska89 no budes mat tazky vyber - tie "modernejsie" mena su uz otrepane, kazdy druhy ich ma...
za klasicke slovenske ja osobne povazujem mena typu ....slav, ...mir a podobne, pripadne ešte take ako Jozko, Stevko....
a suhlasim so @siska53, mate krasne slovenske prizvisko, tak s cudzim krstnym sa to bude bit. skuste najst nejaky kompromis - meno, co sa pouziva v (aspon priblizne) rovnakej forme aj u nas, v zahranici napada mi napr. Richard, Erik, Emil, Martin, Daniel, Peter, Micha(e)l....
@leiluska89 jasné bez debaty 😀 ale žienky tu navrhujú fakt super mená 😀 Ja by som nevedela vybrať 🙂
@janulabb no ktoré ako....🙂 a z tých všetkých by si dala aké? 🙂
@leiluska89 ja by som ti poradila pekne meno. A hlavne neokukané. Synček bol pred 13 mesiacmi ako prvé dieťa s takým menom zapísané na SK. Ale moc by sa asi nehodilo k priezvisku... Simone Macko.... Neviem... Inak to priezvisko sa mi pááači moc 😉
@katkasofi 😀 môj brat má dvojičky a má chlapčeka Simon a dievčatko Nicol,takže pre mňa asi nie 🙂
@leiluska89 Adamko, Tomáško, a ten Oliver je super tiež. Inak musím pochváliť priezvisko 🙂 Také milé. 🙂 Napríklad Félix, som akurát hovorila mužovi, že mi to príde také nemčúrske 😀 rozumej aus Deutschland 😀
@janulabb neviem,či je na pochválenie,ale nemám ho ešte dlho 😉 od novembra 😀 takže sama si zvykám...🙂 noo,Félix je také nemecké skôr,aspoň tam ich je veľa....inak aj Lucas sa mi páči,ale pripomína mi to byvalého :-
)
Mne sa paci markus
@glona Markus Macko? hm....zaujímavé....😉
ak tu píšu,máte slov. priezvisko a nejaký Nicolas Macko by vyznel....no,nicmoc.....mne by sadlo Marek Macko alebo Martin Macko
No mne sa to osobne paci markus macko .dufam ze dajake si vyberete 🙂
matej
šimonko macko 🙂
@izabelkas môj brat má dvojičky a má chlapčeka- Simon ,takže asi ťažko
@leiluska89 Cyril Macko, Ondrej Macko alebo Marcel Macko ako ten meteorológ zo SHMÚ 😉
Mne sa paci Leonard 🙂 My mame Alexejka,ale ak by bol nieekedy druhy chlapcek,tak asi Leonard...Leo 🙂
@leiluska89 Damián
Tobias 🙂
No, ako tak sledujem, tak si ani asi nemala uvádzať svoje priezvisko. Jednému sa k nemu hodí jedno meno a druhý ho zavrhuje. Fakt, koľko ľudí, toľko názorov. Popravde, keď sme my vyberali meno ani ma len nenapadlo rozmýšľať, či ladí alebo nie.........to až potom sme si všimli, aha, aké pekné.......ale možno nie pre všetkých 😉
Timotej 😉
@leiluska89 brian radsej nie. jedine v pripade, ze zijete v zahranici ... tu to neznie dobre. nesedi mi ani lucas. ked nechces typicke slovenske meno (co treba respektovat) tak z toho, co odznelo, sa mi pacil filip , samuel, a celkom aj tvoj mathias - to sa mi este celkom pozdava aj keď matusov a mathiasov je okolo uz asi dost ... nedavala by som urcite mena, co sa rymujuje. lacko macko, marko macko - to je mile u dietata, no u dospeleho je to take riekankove ... a ani damian macko neznie zle. a ani timotej, jedneho timka ma kolegyna. riesili, ktore t ma byt makke a ktore ktore tvrde - maly jsa nakoniec cita Tymoťej ... hlavne vyberte tak, aby sa vam pacilo 🙂
ja som za Matias Macko 😉
@leiluska89 no ja som uz svojim detom mena dala....u dievcatka je to asi jedno ked sa vyda tak sa priezvisko zmeni...u chlapca ttreba mysliet ze to mu ostane....a aladar haluska..alebo nicolas haluska..je dost divne to iste s priezviskom macko..ja som osobne davala pozor ako znie meno s priezviskom..aby to malo dobru energiu..
mne sa tiez nepacia najtypickejsie slovenske mena typu - janko, jožko, ferko, števko..ale k Macko je take milučke priezvisko 🙂 priam sa pyta niečo prijemne a jemne...napr. Kristián, alebo Tadeaš (Teddy Macko :P ), David...kludne daj Olivera ak to tak citis, neohranicuj sa kamaratmi. možete mat dvoch oliverov 🙂
nechcem sa nikoho dotknut, ale...Brian Macko 😀 😀 😀 to je z tej kategorie jak Sandokan Balaž......
@tomiholjubavi sandokanom si ma zabila 🙂🙂🙂 u nas v radnicnych novinach pisu vzdy mena novorodencov - a pred casom sme mali v meste Kiru-mariu so slovenskym priezviskom🙂
@ukulela ale samotne Kira-Maria...je take..jak past na oko...vobec to k sebe nepasuje...inak ja som tiez uz pocula take kombinacie usmevne...napr. meno Jeremiáš s tym najslovenskejsim priezviskom 😀 alebo Tiffany...nech ma každý človek meno ake chce 😉 ale podla mna by sa malo aspon trochu hodit k priezvisku