Poraďte pekné a moderné meno pre chlapčeka
Ahojte babuľky,poraďte nejaké zaujímavé neotrepané meno pre chlapčeka,lebo mala som pre dievčatko,ale bude to chlapček 🙂 ale nepíšte mi tu klasické slovenské...a bude to k priezvisku Macko...mám nejaké,ale nevieme sa rozhodnúť a vybrať: Marko,Mario,Matias,Tobias,Sebastián,Lukas....ale polovica sa môjmu nepáči 🙂
@leiluska89 Viliam, Kristián; Ak ide o to, čo letí, tak napr. no. 1 v USA v minulom roku bol Jacob (u nás samozrejme Jakub). Netrvala by som na modernosti, pretože meno je na celý život, ale zhodou okolností menu Jakub nehrozí, aby sa stalo nemoderným (ako vlastne všetky tzv. biblické mená).
Gabriel… Christian…
@dusika11 no ale to dievcatko to meno bude nosit mozno 30 rokov, tak v zivotopise vidiet Tiffany Haluskova je tiez o nicom...
@kabelkynet
Tak v súčasnosti je už takých zaujímavých mien neúrekom až zaujímavé nie sú 😉 . Aj podľa mňa je macko jednoduché priezvisko a preto by som nešpekulovala 😉 . Ja okolo detí všeobecne nerada špekulujem. 😉
Oskar, ako moj syncek xxx
moje No.1 je Christian 🙂
@janci27 Prečo nie rovno už Kristián?.......Načo sa poangličťujú mená na slovensku? Ani si človek neuvedomuje aké sú s tým problémy do budúcnosti. Môj otec sa volá Josef (po svojom otcovi čechovi) a to jediné "s" v mene mu robí strašnú šarapatu. Dodnes mu nepasuje rodný list s občianskym a už viackrát sa stalo, že ho posielali späť na úrady, pretože mu pani úradníčky "zle" vypisali meno 😉
Nie som síce zástanca mien z cudzích krajín, ale nech sa aspoň píšu tak ako čítajú. Kedysi dávali Mathiasov, dnes už konečne vidno Matiasov.
Nech si dá každý, samozrejme, mená aké chce, aké sa mu páčia, len chcem podotknúť, že s určitými menami môžu byť problémy. Ale ak to dotyčný rodič nevidí ako problém, tak nech sa páči 😉
@ivirk ano, vyslovnost ako argument beriem, ale rovnake zaciatocne pismena mena a priezviska len preto, ze su rovnake, uz nie. Ja som teda nic take necitala a fakt to beriem z kategorie babskych dristov a la parny ci neparny pocet kvetov a pod. Spomenula si, zeTi to pride divne ako Marylin Monroe. Co je na tom divne?? Obe mena k sebe ladia bez ohladu na rovnake zaciatocne pismena. Neporovnatelne lepsie ako jej originalne meno Norma Jean. 😉
Ja mám Dominika Jakuba
Mne sa paci meno Dominik, Oliver, Samuel, Jakub, Adam... Chlapcenskych je viac ako dievcevskych peknych
mne sa pacia Patrik, Samuel, Dominik, šimon, Jakub, Adam, Viliam, Daniel
A aj Timotej, Tadeas sa mi paci a vseobecne sa mi pacia niektore turecke mena - Elif / dievcenske/ Tamer / chlapcenske/ napr.
Teo, Leo, Elias, Andrej, Adam, Alexej, Aurel, Jonas, Jergus, Benjamin, Dominik, Sebastian, Artur, Oskar, Oliver, Oleg (?). A este aj zostanes v nasom kalendari 😉
My mame Maxim
Eduard Macko. Máme doma Edka, zatiaľ sme stretli iba jedného.
Najlepsie neotrepane meno je Dezider alevo Svetozár. Dezider Točka a Svetozár Šablatúra.
Daniel, Oliver, Michael, Mikael, Hugo, Emil, Gregor
fascinujuce ako v kazdej teme o menach je vzdy tabor zaryto slovenskych mien a pisanych po slovensky. nic take neexistuje. slovensko je mlada krajina tot nedavno neexistujuca a nic take ako slovenske meno neexistuje. slovanske ano ale slovenske nie. peter tiez neni nase meno ani maria ani jozef.
chodte do archivu a pozicajte si stare matricne knihy. v rokoch 1800 najdete mathiasov catherine sophii andreasov neurekom aj kopec inych mien. v case madarizacie boli vsetky mena pomadarcene miesto palkov sa pisali palovia ako pal, miskovia boli pisani ako mihaly a to bolo nedavno. mena byvali popolstene, ponemcene, pomadarcene uplne bezne. migrovali aj vminulosti nie len teraz. treba si pozriet frekvenciu a tvar mien aj z minulosti a boli by ste prekvapeni ze terajsie "moderne" mena ti boli na nasom uzemi aj v roku 1700 uplne bezne.
a k teme my mame doma Timoteja to by sa hodilo aj k priezvisku Macko
ale kludne aj ten matias tobias, michael, lukas adam dominik
@stano4000 to bol svätopluk šablatúra🙂 ale inak palec hore🙂
Mala som spolužiaka a volal sa Mário Macko.
Mne sa páči meno Artur
Winnetou, Sandokan, Onur...
my máme Adamka 🙂

Alan