icon

Poraďte pekné a moderné meno pre chlapčeka

leiluska89
18. apr 2014

Ahojte babuľky,poraďte nejaké zaujímavé neotrepané meno pre chlapčeka,lebo mala som pre dievčatko,ale bude to chlapček 🙂 ale nepíšte mi tu klasické slovenské...a bude to k priezvisku Macko...mám nejaké,ale nevieme sa rozhodnúť a vybrať: Marko,Mario,Matias,Tobias,Sebastián,Lukas....ale polovica sa môjmu nepáči 🙂

alore
18. apr 2014

Alan

bibianka
18. apr 2014

@leiluska89 Viliam, Kristián; Ak ide o to, čo letí, tak napr. no. 1 v USA v minulom roku bol Jacob (u nás samozrejme Jakub). Netrvala by som na modernosti, pretože meno je na celý život, ale zhodou okolností menu Jakub nehrozí, aby sa stalo nemoderným (ako vlastne všetky tzv. biblické mená).

maya_zilina
19. apr 2014

Gabriel… Christian…

majka99999
19. apr 2014

@dusika11 no ale to dievcatko to meno bude nosit mozno 30 rokov, tak v zivotopise vidiet Tiffany Haluskova je tiez o nicom...

anuska74
19. apr 2014

@kabelkynet
Tak v súčasnosti je už takých zaujímavých mien neúrekom až zaujímavé nie sú 😉 . Aj podľa mňa je macko jednoduché priezvisko a preto by som nešpekulovala 😉 . Ja okolo detí všeobecne nerada špekulujem. 😉

siska53
19. apr 2014

@sednaja ja som 2mesiace diane brala.
pritom diana je velmi pekne meno-bohyna lovu..
to este tak,aby na,hak bola reklama! Dufam,ze nikto s takym dacim nezacne.

nexuska
19. apr 2014

Oskar, ako moj syncek xxx

janci27
19. apr 2014

moje No.1 je Christian 🙂

sednaja
19. apr 2014

@janci27 Prečo nie rovno už Kristián?.......Načo sa poangličťujú mená na slovensku? Ani si človek neuvedomuje aké sú s tým problémy do budúcnosti. Môj otec sa volá Josef (po svojom otcovi čechovi) a to jediné "s" v mene mu robí strašnú šarapatu. Dodnes mu nepasuje rodný list s občianskym a už viackrát sa stalo, že ho posielali späť na úrady, pretože mu pani úradníčky "zle" vypisali meno 😉
Nie som síce zástanca mien z cudzích krajín, ale nech sa aspoň píšu tak ako čítajú. Kedysi dávali Mathiasov, dnes už konečne vidno Matiasov.
Nech si dá každý, samozrejme, mená aké chce, aké sa mu páčia, len chcem podotknúť, že s určitými menami môžu byť problémy. Ale ak to dotyčný rodič nevidí ako problém, tak nech sa páči 😉

jabadaba
19. apr 2014

@ivirk ano, vyslovnost ako argument beriem, ale rovnake zaciatocne pismena mena a priezviska len preto, ze su rovnake, uz nie. Ja som teda nic take necitala a fakt to beriem z kategorie babskych dristov a la parny ci neparny pocet kvetov a pod. Spomenula si, zeTi to pride divne ako Marylin Monroe. Co je na tom divne?? Obe mena k sebe ladia bez ohladu na rovnake zaciatocne pismena. Neporovnatelne lepsie ako jej originalne meno Norma Jean. 😉

orchidea71
19. apr 2014

Ja mám Dominika Jakuba

lulistek
19. apr 2014

Mne sa paci meno Dominik, Oliver, Samuel, Jakub, Adam... Chlapcenskych je viac ako dievcevskych peknych

jabadaba
19. apr 2014

@m_ij_ka prosim Ta a Nathana budes volat nasledne po slovensky Natanko? 😕 A Zaca Zakynko?
Asi nepochopim zavadzanie tychto mien u nas, najma nie k vyslovene expresivnemu a typicky slovenskemu priezvisku.

zuzana76
19. apr 2014

mne sa pacia Patrik, Samuel, Dominik, šimon, Jakub, Adam, Viliam, Daniel

zuzana76
19. apr 2014

A aj Timotej, Tadeas sa mi paci a vseobecne sa mi pacia niektore turecke mena - Elif / dievcenske/ Tamer / chlapcenske/ napr.

hallie
19. apr 2014

Teo, Leo, Elias, Andrej, Adam, Alexej, Aurel, Jonas, Jergus, Benjamin, Dominik, Sebastian, Artur, Oskar, Oliver, Oleg (?). A este aj zostanes v nasom kalendari 😉

bastika
19. apr 2014

My mame Maxim

bastika
19. apr 2014

@sednaja no asi treba rátať s tým ze sme uz velmi kozmopolitna spoločnosť a problemy maju skor v zahraničí s echt slovenskými menami 😀 ja som dala Nina a Maxim. To neide skomolit ani na Aljaške 😀 zato priezvisko aj ked slovenské mi tu u nás komolia nonstop 😀

siska53
19. apr 2014

@bastika a tu zas komolia tie zahranicne. Clovek nevie,ako to vyslovit. Vcera som,sa stretla,s,menom Sejdinka. Netusim,ako to malo byt v originali.asi Seidi?

miskaska
19. apr 2014

Eduard Macko. Máme doma Edka, zatiaľ sme stretli iba jedného.

stano4000
19. apr 2014

Najlepsie neotrepane meno je Dezider alevo Svetozár. Dezider Točka a Svetozár Šablatúra.

sednaja
19. apr 2014

@lulistek Inak tiež som toho názoru, že z chlapčenských sa dá jednoduchšie vybrať (neviem prečo)

peta268
19. apr 2014

Daniel, Oliver, Michael, Mikael, Hugo, Emil, Gregor

pralinka25
19. apr 2014

fascinujuce ako v kazdej teme o menach je vzdy tabor zaryto slovenskych mien a pisanych po slovensky. nic take neexistuje. slovensko je mlada krajina tot nedavno neexistujuca a nic take ako slovenske meno neexistuje. slovanske ano ale slovenske nie. peter tiez neni nase meno ani maria ani jozef.
chodte do archivu a pozicajte si stare matricne knihy. v rokoch 1800 najdete mathiasov catherine sophii andreasov neurekom aj kopec inych mien. v case madarizacie boli vsetky mena pomadarcene miesto palkov sa pisali palovia ako pal, miskovia boli pisani ako mihaly a to bolo nedavno. mena byvali popolstene, ponemcene, pomadarcene uplne bezne. migrovali aj vminulosti nie len teraz. treba si pozriet frekvenciu a tvar mien aj z minulosti a boli by ste prekvapeni ze terajsie "moderne" mena ti boli na nasom uzemi aj v roku 1700 uplne bezne.

a k teme my mame doma Timoteja to by sa hodilo aj k priezvisku Macko
ale kludne aj ten matias tobias, michael, lukas adam dominik

petrisorkaa
19. apr 2014

@stano4000 to bol svätopluk šablatúra🙂 ale inak palec hore🙂

jabadaba
19. apr 2014

@stano4000 zabudol si na Hvezdona Koctucha. 😀

ushka
19. apr 2014

Mala som spolužiaka a volal sa Mário Macko.

olinka242424
19. apr 2014

Mne sa páči meno Artur

samo_blaho
19. apr 2014

Winnetou, Sandokan, Onur...

delfinusik
19. apr 2014

my máme Adamka 🙂