Poraďte pekné a moderné meno pre chlapčeka
Ahojte babuľky,poraďte nejaké zaujímavé neotrepané meno pre chlapčeka,lebo mala som pre dievčatko,ale bude to chlapček 🙂 ale nepíšte mi tu klasické slovenské...a bude to k priezvisku Macko...mám nejaké,ale nevieme sa rozhodnúť a vybrať: Marko,Mario,Matias,Tobias,Sebastián,Lukas....ale polovica sa môjmu nepáči 🙂
Ahoj my sme dali Markus a teraz ho volame Markusik a znie nam to naj......
@warholette to mozno Slováci žijúci v Amerike 😀
ja som chcela strasne DAMIÁN, ale vsetci ohrnuli nosom. sice je to moje dieta ale tak som nedala,a nejaky tyzden pred porodom ma len tak napadol DÁVID. ked sa ma v nemocnici pytali tak som im ho povedala. priatel chcel ale HUGO. tiez sa mi paci, som povedala ze pri druhom synovy bude po jeho ako vyberie. a hlavnym kriteriom bolo aby bolo neutralne, teda ze sa z neho neda urobit hanliva prezyvka a pod.
Ja som toho názoru, že keď ma niekto typicky slovenské priezvisko, nehodí sa k nemu meno, ktoré nie je typicky slovenské napr. Carmen Slivková. Manželov pradedo bol nemec, takže sme dali synčekovi meno Matias Mayer, co myslim ze sme zabili, lebo teraz máme olympijskeho vitaza doma :P :P Pekné slovenské mená su napr. aj Matúš, Filip, Oliver.
Nebudem tu moralizovat (mena ako Sebastian a Lilien sa mi nepacia, pacilo sa mi Samuel, ale je ich teraz privela). Mne znie dobre: Daniel Macko, Erik Macko, Tomas Macko aj Juraj Macko. Ak chces nejake viac in, tak Oliver Macko. Samozrejme najviac sa mi paci Marek Macko, ale to je pre mna top meno. 😀
@babika131
@leiluska89
meno Branislav sa vám baby nepáči? Nie je to typické slovenské ani exoticky znejúce, k vašim obom priezviskám by sa celkom šiklo a hlavne nie je otrepané 🙂 A dá sa krásne zdrobniť: Branko a znie aj mužne keď treba: Braňo
A v mojom okolí je trošku rozšírené meno Bystrík, je to zvlášne meno, ale veľmi zaujímavé a neotrepané.
Ak chces neotrepané meno, tak ziadne Marko,Matias,Tobias,Sebastián. Marek a Lukas je sice caste meno ale nie je to momentalne vychyteny modny vystrelok ako ostatne spomenuté... Skus dobre popozerat kalendar, mozno ze sa zapacia aj ine 🙂 Dárius,Dalibor, Erik,Gabriel,Frederik,Alan.... to je par mien medzi ktorymi by som mozno ja vyberala...
Mne by sa pacilo k priezvisku aj Michael Macko. Misko je klasicke slovenske meno ale Michael je taka modernejsia verzia 😉
@leiluska89 Ahoj, nečítala som odpovede ostatných, ale z toho, čo si napísala sa mi páči Tobias Macko. Marko určite nie, Marko Macko znie dosť divne. Nechcela si klasické slovenské mená, ale k vášmu slovenskému priezvisku by mi zase nejaké veľmi exotické meno príliš nepasovalo, tak to ešte zváž. Držím palce, ale nech vyberieš akékoľvek, keď sa váš malý "macko" 🙂 narodí, bude to pre vás to najkrajšie meno na svete. 😉
Mne sa paci Bruno, ale tiez kazdy ohrnal nos...takze mame Damianka 😵
Baby, ale treba sa aj zamyslieť nad tým, že to bábo aj vyrastie a bude to dospelý človek, bude mať 50 rokov, starý rodič a osobne mi znie dosť divne výslovne zahraničné meno s rýdzo slovenským priezviskom. Predstavte si napr. takého 50-nika Briana Macka 😒 To sa mi zdá čudné.
@leiluska89
nechapem kde je v mojej odpovedi moralizovanie, ak nevies vybrat meno svojmu dietatu a zakladas si kvoli tomu temu na koniku, tak potom prepac, ze sa k tej teme je mozne vyjadrit, a mam Ti pomoct tym, ze Ti napisem, ako sa vola moj syn, pomenujes svojho po nom, alebo ako? 😉
podla mna sa k Tvojmu priezvisku hodi kludne aj nejake to trapne klasicke "slovenske" meno, ale to si v uvode pisala, ze nechces.....ja osobne nechapem teda asi,o co Ti ide....
@katrinka8 Súhlasím s Tebou, ale....... som síce za mená bežne používané na slovensku a ak nie, tak aspoň také, ktoré spĺňajú slovenskú gramatiku (ktoré sa viacmenej čítajú tak, ako sa píšu). Nezastávam zahranične znejúce mená,a ni mená typické pre telenovely (to mi príde cigánske), ale to skôr asi z princípu. Som za heslo, na slovensku po slovensky. Ja svojemu dieťaťu také meno nedám, ale druhí nech si dávajú. A tých druhých je čím ďalej, tým viac, takže, keď raz pôjde naša Katarínka do školy, tak asi ona bude tá, čo bude mať netypické meno 😀 (ale hlavne neotrepané, no nie nejaké prešpekulované).
Pri súčasnom trende si však myslím, že taký Brian Macko (aj keď ja by som také nedala) o 50 rokov možno ani nebude znieť čudne.
Rastislav Macko, Adrian Macko... ani nie su velmi otrepane a ani nemoderne. Skor sa hodi asi dlhsie meno ku kratkemu priezvisku. Ale zahranicne podla mna ziadne 😎 Este Sebastian mi tam pasuje, ale uz je tak na Sk rozsirene v dnesnej dobe, ze to by mi vadilo.
@leiluska89 náš je Alexander a voláme ho Alex, Alexík, Alexko.. 🙂
@niki928711 tak my sme sa rozhodli pre Maxim 😉
my budeme mat ondreja 🙂

@leiluska89 Marko,Matias,Tobias,Sebastián,Lukas a Nikolas sa teraz volaju vsetci. Ak to niekde pocujem, no jo, dalsi Nikolas alebo Tobias...nuda. Nehovoriac o tom, ze k menu Macko su mena ako Marko alebo Brian proste smiesne znejuce. To je už skoro ako Brian Jánošík. Proste, nedala by som ani úplne klasické - také, že Jurko alebo Jožko Macko, ale ani úplne cudzie. Ten Alex Macko je celkom OK. Alexov je tiez teraz vela, no ale mne to stále znie lepsie. S výberom mena je to vždy ťažké. Isté je, že na všetky mená si zvyknete a postupne vytvoríte skratku, zdrobneninu a začne Vám byť také bežné a blízke. Hneď ako ho začne nosiť dieťa, ktoré často oslovujete. Náš sa nakoniec volá Leonard, voláme ho zväčša Leonko, Leny a nikdy medzi mojimi obľúbenými menami nebol, ani by ma nenapadlo, že tak pomenujem niekedy syna. No a nakoniec je to tak 😉. Môj muž je Tomáš. Tomáš Macko tiež nie je zlé, mimochodom. Mne sa Tomáš páči, ale môj muž nechcel, aby sa jeho syn volal rovnako. Ani ja by som nechcela, aby sa moja dcéra volala ako ja.