Pozvaní na svadbu bez detí: Ísť či odmietnuť?
Ahojte. Išli by ste? Kamoška organizuje svadbu pozvala mňa aj priateľa ale bez detí. Popravde sa mi to nepáči veď tie deti patria ku mne. Či vidíte to inak? Rozmýšľam že ani nepôjdem a slušne to odmietnem. Bola som už na x svadbách a bolo samozrejme že detičky boli pozvané tiež
Boli sme kamoske bez malej. Deti ktore tam boli, boli len od blizkych rodinnych prislusnikov.
A ano mozes sa slobodne rozhodnut ci pojdes alebo nie, nehladala by som za tym nic.
Momantalne nie, lebo mam mesacnu ale ak by bola vacsia, urcite by som sla. Niektore sa tu idete fakt posrat z jednej akcie bez deti
Veď urob, ako uznáš za vhodné... Keď dali podmienku "bez detí" zrejme sú už dávno pripravení na to, že neprídete ( a možno to aj očakávajú ) 😉
Deti patria k Tebe... ale ved je vela miest, kde sa deti neberu. Ak idete na party, sadnut si vecer na poharik, do prace a podobne...
a je to den mladomanzelov, takze maju pravo vybrat si, co chcu a ako chcu. Niekto to riesi tym, ze zaplati animatorku pre deti na svadbe, niekomu tam patria a niekomu proste nie. My sme minule boli na family akcii, ziadna svadba, je to rodina a mozem Ti povedat, ze niektore deti by clovek najradsej "prefackal", alebo skor rodicov. Velke sacali male, robili bordel ale rodicia si uzivali a radsej ignorovali...
@ivik4 Pamätám si tú tému, tuším aj mne to rovno napísali. A odvolávalo sa na svadby kedysi, s čím som si tiež dovolila nesúhlasiť, lebo ja mám už 35 rokov a naši chodili aj kedysi dávno dávno na svadby, tých svadieb bolo aj viac, ako teraz, aj boli väčšie, a NIKDY, naozaj nikdy nás nebrali so sebou ako malé deti, pokiaľ išlo o svadby ich známych a kamošov. Všetky svadby, ktoré sme absolvovali ako deti, boli svadby rodiny.
Autorka, ak nechceš ísť bez detí, nechoď. Ale určite sa neurážať, lebo nemáš za čo. Mňa osobne by veľmi zaskočilo, keby nás kamaráti volali na svadbu aj s deťmi. Brala by som to ako nadštandard.
Dostala si konkrétnu ponuku s konkrétnou požiadavkou.
Môžeš ju prijať alebo odmietnuť.
To je všetko.
Hostitelka to tak chce, tak to respektuj alebo teda nerešpektuj tým že neprídeš.
Jednoduché.
(Pre mňa osobne zvláštna vec svadby bez deti ale výber máš)
@oblecenie99 toto si presne aj ja pamatam.. :D a popravde, po par akciach, kde deti chytili rev, lebo ocko opity pod obraz, kde deti pistali, ze jest, pit, cikat, domov, spat, alebo neviem hocico... som rada, ze dokazem dieta nechat doma ak niekam ideme. A je to velmi rozumne. Su proste veci, co deti vidiet nemusia, momenty, ked aj rodicia sa mozu zabavit a neodbiehat kazdu chvilu, plus popravde (a viem, nebude so mnou kazdy suhlasit), pride mi to aj trosku neuctive, niekam idem, kvoli kamosom, a riesim len svoje deti, stredobod pozornosti tam je niekto iny. A duplom ak deti su v stadiu, ze nechapu, kedy sa nevyrusuje atd...
AK chcu ist deticky na obrad, vidiet princeznu, ok, a potom hajde domov.
Bola som na svadbe, kde neboli deti. V pohode. nemala som s tým problém. A bola som aj na svadbe kde boli deti ale my sme syna nechali babke. Bol malý a my sme sa chceli zabaviť, bez toho aby sme to naše šidlo museli niekde naháňať. Ak pôjdeš bez detí nič sa nestane. Nemusia byť s tebou nonstop.
No a ? Bez deti nevieš niekam ísť?
Podľa mňa- deti sa pozývajú v rámci rodiny, kamaráti bez detí. Brala by som to v pohode, každý sa môže rozhodnúť, či pôjde či nie.
To predsa musis vediet ty, ako to citis a podla toho sa rozhodnut... my nevieme, ani ako su deti stare, ci mas niekoho, kto postrazi, ci oni su zvyknuti na strazenie, resp. si to bez nich uzijes, alebo budes cely cas v krci, co je s detmi.... ale nebrala by som to ako tragediu, ze vas volaju bez deti a tak isto ak odmietnes, mali by to pochopit.
@mandzula rozumiem.zalezi aj ako sa tie deti spravaju.ak pridu,pokochaju sa,napapaju sa,niekto ich vecer pride zobrat,to je ine ako ked kricia,nahanaju sa,nedaju sa robit jednotlive veci tak ako sa maju,lebo proste tam hystercia.ale urcite pre deti zazitok,no pre nevestu a zenicha mozno stres a strach co vyvedu.
AUTORKA, vsetci sa cely zivot musime ucit respektovat nazory inych ludi. Je to tazke, ale zuslachtuje to vztahy aj nas samych. Neber to negativne, nijako to neoslabi vztah vas (rodicov) s vasimi detmi. Mozno maju pozyvajuci svoje skusenosti so svadbami plnymi deti. Mozno tvoje deti su fajn (pohodove), ale vsetky deti nie. A oni to uz musia brat vseobecne. Ak mas moznost a mas k pozyvajucim dobry vztah (a oni k tebe), chod. Nakoniec to mozno zhodnotis, ze bolo to tak dobre, zabavite sa a pokecate (bude na to viac priestoru).
Náš pozval na svadbu kamarát aj s tromi deťmi. Malými... Svadba cca. 200km, chceli sme sa zabaviť, takže aj s ubytovaním. Okamžite som povedala, že deti budú doma. Bol to super čas pre mňa s manželom. Parádne sme sa zabavili, vytancovali, porozprávali... spať sme šli nad ránom ale keďže deti boli doma, mohli sme to v pohode dospať. Deťom sme doviezli koláčiky a nejakú drobnosť. Mali zas parádny weekend so starými rodičmi. Takže boli všetci spokojní.
Divná doba...kedysi chodili na svadby celé rodiny..naraz nastal veľký boom svadieb bez detí a len zbytočne ofuky po rodinách
Lenže teraz deti poplašené,rozpištane .. radšej každý nechá doma druhému na krku🤪
Niektoré tie deti strašne prežívate, neboj sa prežijú pár hodín bez teba.
To zase nie je pravda, že vždy chodili deti na svadby. Ja si tiež pamätám, že napr. moje sesternice (ale z ocinovej strany, čiže deti jeho sestier), kde bol väčší vekový rozdiel (oni sa vydávali, my sme boli deti), že som im na svadbách nebola, ale moji rodičia boli. Nepamätám si, že by som mala z toho traumu.
preco deti nepatria na svadbu??? ja to nechapem...nebola som doposial na ziadnej svadbe, kde by neboli deti pozvane. prave naopak.
@zuzka0605 ono sa neda jednoznacne povedat, ze nepatria, rozhodne vsak treba akceptovat poziadavku toho, kto pozyva, a brat to ako fakt. Ani do adults only hotela ta s dietatom nevezmu len preto, ze si myslis, ze tam patri. Plus treba brat ohlad na naklady, nie kazde dieta si vystaci so zobkanim z maminho taniera.
Nesuhlasim s tvrdenim ze deti na svadbu nepatria. Maju z toho zazitok a super sa zabavia. Hlavne ked ich je viac. Ale respektovala by som zelanie mladomanzelov a na svadbu by som urcite isla. Pokial teda ma kto deti strazit
@minutka ja to zas beriem tak, ze ak chce rodic deti zabavit, moze ich vziat niekam, kde je to pre ne primarne urcene. Ja som napriklad alergicka na detsky piskot a na nocnej akcii ho pokojne ozeliem. Treba sa pozerat aj na ostatnych, nielen na svoje deti.
Plus dnes, ako pisem vyssie, je to o nakladoch, o kapacite miesta, ktore si mozes dovolit zaplatit, o ubytovani, chapem teda, ze niekto si naklady kvoli detom proste navysovat nechce.
na nasej svadbe, ktoru sme chceli mat bez deti, sa nasi pozvani kamosi sami rozhodli, ze deti nechaju starym rodicom (planovali sme to odkomunikovat, ale sami nas predbehli). mali sme iba deti z rodiny - su uz starsie a dokazali sa zabavit, najest atd same, nepistali, rodicia sa im nemuseli vo zvysenej miere venovat. na svadbu idem preto, lebo chcem oslavit lasku pozyvajucich mladomanzelov - s dietatom potom travim dalsich 364 dni v roku. nehovoriac o tom, ze je to skvela prilezitost stravit cas osamote s manzelom - vas vztah narodenim dietata nezanika a tiez ho treba pestovat 🙂
Tiež by som to rešpektovala, ak nechceš ísť bez nich, tak nechoď vôbec. Pripadne ak tak veľmi potrebuješ aby videli nevestu, tak ich vezmi na obrad a sedte niekde úplne vzadu aby ju videli a po obrade nech idú s niekym domov.
My sme tiež boli na svadbe v rámci rodiny aj s detmi aj bez. Keď boli deti menšie tak sme ich nebrali vôbec, neskôr keď mala menšia 2,5 tak už boli s nami na svadbe ale len na 2 hodinky a potom išli domov a strážil ich niekto.
Rovnako sme boli kamarátom na svadbe a tiež bola pozvánka bez deti. Ospravedlnili sa, že nemajú miesto aj pre deti kamarátov, keďže majú v rodine dosť "svojich" deti. A nejde len o tie finančné náklady na stravu pre tie deti ale aj kapacitu, keď ppzves si 10 priateľov na svadbu a každý má 2 deti tak máš tam ďalších 20ludi navyše...
Ano isla by som bez deti. Ved je to normalna poziadavka novomanzelov.
Ja by som bola stastna :D asi ma dôvod,prečo nechce deti na svadbe,bud ti záleží na mladomanzeloch alebo na tom,aby sa tam deti vybehali ;)

Je to ich svadba, treba respektovat ich poziadavky, ak mas s tym problem jasne ospravedln sa a nechodte.
Ja tiez mam radsej akcie bez deti, lebo povacsine tam lietaju jak sarkany, kricia a dozaduju pozornost a rodicia si ich nevsimaju lebo sak to sa strati.