icon

Pozvaní na svadbu bez detí: Ísť či odmietnuť?

23. sep 2024

Ahojte. Išli by ste? Kamoška organizuje svadbu pozvala mňa aj priateľa ale bez detí. Popravde sa mi to nepáči veď tie deti patria ku mne. Či vidíte to inak? Rozmýšľam že ani nepôjdem a slušne to odmietnem. Bola som už na x svadbách a bolo samozrejme že detičky boli pozvané tiež

matullienka
24. sep 2024

@ivik4 niekedy mám pocit, že niektorí rodičia majú deti nejakú časťou prirastene deti na pevno k svojmu telu a fyzické oddelenie nie je možné ani len na zlomový okamih

17alexis
24. sep 2024

Tiez sme mali svadbu bez deti a odkedy sme rodicmi, chodime tiez bez dcerky. Neuzili by sme si tu svadbu, ked by sme museli striehnut na dieta. Uz som aj take zazila, ze deti, resp. ich neschopni rodicia, pokazili prvy tanec alebo prihovor. A nie, naozaj to nie je zlate, ked ma par nacviceny tanec a deti im tam behaju.

prasiatko30
24. sep 2024

Co by som urobila? Variant 1- chcem ist - najdem si Babysitter a idem. Variant 2 - nechcem ist - vyhovorim sa na deti a ostanem doma. Deti fakt nemusia byt v kazdej prdeli vopchate, ked nevesta na svadbe cudzie deti nechce, tak jej ich tam predsa nebudem vodit. A ked neviem bez deti prezit ani 2hodiny tak ostanem doma a tesim sa z deti. Jednoduche decision making

matullienka
24. sep 2024

@yosi tak pevne verím, že keď ťa kamoš pozve na rozlúčku so slobodou do striptízového baru vezmeš so sebou aj manželku a deti, veď hádam si nedovolis ukrátiť akéhokoľvek člena svojej rodiny o takýto zážitok

earlgrey
24. sep 2024

@ivik4 Veď to 😀 akože ja som tiež citlivá na svoje dieťa...to asi každý rodič...ale ak ide o nespravodlivosť, neférovosť atď. a nie o svadbu kamarátky

mandzula
24. sep 2024

@matullienka alebo je mozne, ked sa ide na wellnessik, ale ked si dovoli pozadovat to niekto iny, napriklad na tak "nepodstatny" den, ako je vlastna svadba, tak je priam odlud, lebo "deticky su mojou sucastou".

lucylaw
24. sep 2024

Ja idem budúci týždeň na svadbu kamarátke a je to bez detí,ja som syna neplánovala brať ani keby to bola svadba s deťmi..Predsa len je to kamoška,nie rodina..Vtipné na tom ale je to,že sami budúci manželia majú 1,5 ročnú dcéru,ktorá na svadbe logicky bude,keďže tam bude celá rodina a nebude ju mať kto strážiť..Takže v tomto prípade si myslím,že by bolo lepšie,keby boli na svadbe aj iné deti,že by sa spolu mohli pohrať,zatiaľ čo takto tú malú stále bude musieť niekto dospelý obhospodarovať,ale tak vymysleli si to tak a ja neriešim 🙂 Ak by to bola napríklad svadba niekoho z rodiny,tak tam by som išla buď s dieťaťom alebo vôbec..

dankakuc
24. sep 2024

je normále, že v dnešnej dobe sa robia svadby bez detí. Aj my sme boli už 2x bez detí a bolo to úplne v pohode. Myslím si, že je to veľký deň mladých novomanželov a ak si to tak želajú tak to treba rešpektovať a samozrejme ide aj o finančnú stránku veci.

oskvarka
24. sep 2024

@jeanne14 ale svadba predsa nema byt party pre moje deti :D.. mne sa tiez deti na svadbe pácia preto som si zavolala vsetky z rodiny ale aj od kamarátov co boli, ale kazdý to moze vidiet inak a svadba bez detí moze byt iný a tiez pekný zázitok s tým ze si to bez detí hlane tý rodičia možu užiť spolu s mladomanželmi trochu výnimočným sposobom..

mamina7070
24. sep 2024

si jej kamoska nie blizka rodina, isla by som v pohode bez deti a zabavila sa

yosi
24. sep 2024

@earlgrey Mňa by napríklad ani nenapadlo zakázať niekomu aby zobral svoje deti. To je u nás samozrejmosťou. Ešte som sa ani s tým nestretol aby niekomu zakázali prísť bez detí. Moja žena robí catering na svadby a tiež sa s tým nestretla ešte

yosi
24. sep 2024

@matullienka Ty porovnávaš výmetnicu (rozlúčku so slobodou) v striptízovom bare s úradným aktom v kostole?

lienka.7
24. sep 2024

Normalne čakám, že tu nejaká "premotivovana matka" ešte napise, ze na svadbu chce vziať aj psa, lebo aj to je predsa člen rodiny a bez neho jednoducho nejde!
Paneboze niektoré už sa spamatajte🤦‍♀️ svadba nie je cirkusove vystúpenie nevesty a ženícha pre vaše decka. Je to ich deň, ich. Nie deň pre vyblaznenie sa vasho decka na ich svadbe.
Fakt nechápem, co je na tom tak ťažké pochopiť. A reči, že zakomplexovana nevesta, ktorá sa bojí, že jej pozornosť na svadbe ukradne malé decko sú fakt trapne 🤦‍♀️ takéto argumentovanie je iba korunou naozaj doslova sedliackeho rozmýšľania niektorých z vás. Každý máme vlastné deti a fakt sa nepototo práve z toho vášho. Na svadbu idem preto, aby som sa zabavila, porozprávala som sa so známymi a nie preto, aby som behala za deťmi a mala oči na stopkach, či niečo nevyvedu. Lebo veľmi dobre vieme, aka benevolentna výchova vládne medzi rodičmi v súčastnosti a aké nevychovane decka sú.

belllinka
24. sep 2024

@lucylaw 1,5 ročné dieťa sa ešte s inými deťmi nehrá, veď to ledva chodí

matullienka
24. sep 2024

@yosi a odkedy na sobáš v kostole potrebuješ pozvánku? Nie neporovnavam to len ty tu tvrdíš, že deti sú tvoju integrovanou súčasťou rovnako ako manželka. Tak zážitok ako zážitok nie? Veď sú tvojou súčasťou a bez nich ani na krok

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
yosi
24. sep 2024

@matullienka Netvrdím, že bez detí ani na krok. Tvrdím, že je dobrým zvykom a slušnosťou pozvať aj deti rodičov

yosi
24. sep 2024

@deborahzelenkava Ty si zjavne nepochopila o čo tu ide

ibrunova
24. sep 2024

O chvíľu už na firemnú kapustnicu budú chodiť deti, lebo bez nich ani na krok 😂

matullienka
24. sep 2024

@yosi nie nie je zvykom pozývať aj deti širokého príbuzenstva a kamarátov.

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
yosi
24. sep 2024

@deborahzelenkava Tak potom sme asi tu na severovýchode všetci sprostí lebo ja som sa s niečím takým doteraz nestretol. Ani ako hosť, ani ako keď chodím manželke pomáhať pri cateringu. A vôbec, moje deti sú slušne vychované. To, že ty máš miesto deti nejaké ,,revajúce tvory", to skôr niečo vypovedá o tebe ako o matke

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
matullienka
24. sep 2024

@yosi a ty spolu s manželkou keď robí catering spovedate všetkých hostí či sú príbuzní, priatelia rodiny a či ich pozvali aj s deťmi? Keď tvrdíš, že tvoja žena sa s tým ešte nestretla? Na svadbe môžu byť kľudne deti iba najbližšej rodiny to neznamená, že majú právo tam byť aj tie tvoje. Či aj keď tam chodíte pracovať tak si ich nosíte so sebou?

21anjelik19
24. sep 2024

Boli sme pozvaní na takú svadbu tento rok a keďže sme nemali kde dať deti tak sme nešli …. Inak by sme šli 😊

yosi
24. sep 2024

@deborahzelenkava Tie osobné invektívy na moju osobu, to tiež o tebe niečo vypovedá. Potom neviem kto je tu ten sedlák bez ohľadu na oblečenie. Býva dobrým zvykom, že hostitelia pozvú všetkých a hostia sa už rozhodnú ako to bude s deťmi. Nikto z nás nie je mentálne retardovaný aby si nevedel zhodnotiť situáciu a rozhodnúť sa ako to bude riešiť. Mimochodom, my sme zvyknutí na veľké svadby kde je 120-150 ľudí. Pár detí naviac už nič nerieši a tiež hostia veľmi dobre vedia, že musia byť štedrejší pri zbieraní. Napríklad my sme vyzbierali toľko peňazí, že by sme za to kúpili malé auto. Rozhodne sme neprerobili aj keď sme tam mali fúru detí

ibrunova
24. sep 2024

@yosi vy ako organizátori spovedáte každého, či je rodina, či kamarát? A mi nehovor, že každý človek na každej svadbe je tam s deťmi, veď niektorí sú aj bezdetní, takže zaujímavé toto tvoje vyhodnotenie, že nikto nechodí bez detí.

earlgrey
24. sep 2024

@yosi To nie je o zákaze...čo tu pletieš zákazy...proste pozvali bez detí a je na dotyčnej, či príjme pozvanie alebo nie...

sisa_s
24. sep 2024

Naozaj musi byt toto dalsia tema, kde sa pohadate na 20 stranach, kto je lepsi rodic a autorka vas ma v pazi, lebo je to umelo zalozena tema? 🙄