Pozvanie na svadbu
Ked uz tu je jedna tema o svadbe dnes tak sa pridam aj ja. Mozno niekoho napadne co nas doma este nenapadlo.
Mojho manzela dobry kamarat nas pozval na svadbu. Pri pozvanke nam jeho snubenica niekolko krat prizvukovala, ze je to bez dietata. Nasa mal bude mat v case svadby 3,5 mesiaca a neviem si ani predstavit od nej odist a uz vobec komu by som ju mohla nechat. Proste pre mna neexistuje moznost neist bez nej. Ale chapeme a akceptujeme ich rozhodnutie tak sme sa im ospravedlnili, ze prideme im zagratulovat do kostola aj s malou a na hostinu nepojdeme. Taktiez som odmietla ist na jej rozlucku so slobodou pretoze je to cez noc. Dievcatam co to organizuju som napisala, ze nepridem ale nech so mnou rataju co sa tyka platenia, ze rovnym dielom prispejem na vsetko ako keby som tam bola. Taktiez som sa ospravedlnila neveste ze na rozlucku nepridem.
Teraz nam ale ona zacala vykrykovat ako sme ich okradli lebo oni nam dali aj svadobny dar (v plane sme mali dat im rovnaku sumu pred kostolom) aj na rozlucke bola a platila. Manzel je nestastny ze pride o dobreho kamosa pravdepodobne, ja som nestastna lebo som stale hormonalna a tieto intrigy mi nerobia dobre. Uz sme rozmyslali ze im dame do obalky peniaze a odnesieme teraz a do kostola ani nepojdeme. Ale to spravi este horsi konflikt. Oni stale trvaju ze mame ist aj na hostinu bez dietata ak sme ich dobry kamosi. V partii to robi zlobu lebo je tu konflikt ktory podla vsetkeho nema riesenie 🤷🏻♀️A zacinam si to ako matka brat velmi osobne ze to je cielene proti dcere…
do kelu, ze ja som nevedela skor, ze sa to takto vracia 🤷♀️ posledne roky ma svadby inych stali majland a ja som sa krava vydala v case korony = 6 ludi aj s nami, mozem zacat vsetkych obvolavat ako ma okradli?
a teraz vazne, ideme v oktobri na svadbu a dobrovolne sme sa rozhodli nechat dieta doma ALE nas maly bude mat vyse roka, svadba je kusok od svokrovcov, ktorym doverujem, ze sa v noci o neho postaraju, je normalne respektovat zelanie mladomanzelov ak mate starsie dieta, nie 3.5 mesacne, tam som sa skor stretla s tym, ze moja dobra kamoska ponukala hostom, ze im prenajme izbu a napr. s jednymi sla mamina, aby drobca povarovala ale bola tam v objekte, ja osobne si neviem predstavit nechat tak male doma a chceli ste sa zachovat naozaj pekne - suhlasim s diskutujcimi, ze toto je proste krava a buchla by som jej tie peniaze do tvare (inak nechapem ludi, ktori so zo svadby robia zarobkovu cinnost, ved bud na nu mam alebo ju nerobim 😬)
Zachovaj si uroven napriek takejto trube. Nic im k tomu nevravte. Zajdite na obrad, dajte dar a na svadbu nechodte s predchadzajucim ospravedlnenim ze 3m dojcene dieta zial neviete nechat mame a so sebou ho zobrat tiez nemate, tak poprajete peknu zabavu a hotovo.
Ci sa budete dalej kontaktovat, uvidis casom.
@mpg dnes už je zaužívané, že svadobcania dajú dar, pripadne hotovosť +/- v tej hodnote co stoji svadobná hostina x počet hostí. Pretože niekto robí malu svadbu, niekto veľkú, tak aby sa "nikomu nekrivdilo". Ale vrchol primitivizmu je vyhlasit "My sme vám dali a vy nám to nevrátite? "
Co keď sa niekto nikdy nevydá, neozeni? To ma potom všetkým, ktorým bol na svadbe ma po čase poslať peniaze šekom, aby "splatil" co na svadbe minuli na neho?
Toto je uplne klasicke spravanie niekoho, kto nema dieta. A platit za rozlucku za slobodou, ked tam nie si?? Čoo?? A vykrikovat,kolko ona tebe dala dar? Toto je riadne ubohe... No... uz by neboli moji kamosi.
Co tam po tej puchre jedovatej, nesla by som ani do kostola, ani by som ju uz vidieť nechcela, ale kamoša by som ratovala ….Nechce si to este poriadne rozmyslieť? Vážne si chce toto zobrať? Na cely zivot? 🙈
Dufam, ze tvoj chlap pojde a jasne vysvetli zenichovi, ze bez 3,5m dietata na svadbu nepojdete. Ze zvazujete obrad, ale chovanie nevesti vas velmi znechutilo... Mozno ze ma stres, ale nemoze predsa ocakavat dar?
Aj my planujeme svadbu, ani by ma nenapadlo zakazovat deti. Hosti, ktorych sme pozvali, tak vieme, ze deti maju a pocitame s nimi, ze tam budu.
A uprimne, ak by som sla po tom vsetkom na co i len obrad, ja by som nedala nic a nexhala na chlapa nech rozhodne aka ciastka je vhodna. Po tomto divadle urcite nie cely obnos, co ste planovali..
Naozaj nechapem, ze si mevesta takto pusta hubu na spacir, nez sa vobec nieco z toho stalo..
Ved nevie, ako to chodí s takými maličkým deťmi. Netreba to brat osobne, choďte im normálne zablahoželať pred kostol, dajte dar. Povzniesť sa na to. Keď potom bude mat sama dieta, tak jej to všetko dôjde a bude sa pred tebou hanbiť ako pes, aká bola blbá. Proste neriešim tie útoky, buďte zdvorili a milí, jej to časom všetko dojde.
nevesta je zrejme v strese zo svadby. ale akonahle by som pocula o tom okradnuti, nesla by som.a rozlucku by som tiez neriesila a nic by som na nu neprispela. pripadne by som jej zaplatila nejaku "atrakciu" ako darcek.
ak je to kamos tvojho muza,nech spolu prehodia chlapi par slov a uvidis co dalej, ci len dat dar mimo obradu,alebo na obrade atd. mate malicke dieta, mozete sa rozhodnut ci pojdete alebo nie
neboj, oni to pochopia, ked budu mat svoje deti, a niekto ich takto pozve bez deti, za podmienky ze ich nemaju kde nechat u babky alebo koli kojeniu a teda nebudu moct ist vobec. urcite nestrati manzel kamarata navzdy. chod si za svojim a urob ako to citis pre svoju dcerku, ked sa citis ze je este mala, tak zostan s nou a ostatni to pochopia, alebo nepochopia, lebo nezazili, ale to je viac ich problem ako tvoj, skoro kazda matka by to pochopila (okrem matiek ktore maju aupairky alebo 2 babky a dieta je zvyknute aj na inych ludi - co nie je dobre pre vznik vztahovej vazby, ale na par hodin, asi to ujde..)
Mna len tak napada ze tomu kamaratovi treba skor pred kostolom vyjadrit sustrast ako gratulovat. Gratulovat k comu? Ze si uviazal na krk sebecku mrchu? Peniaze by som poslala pred obradom na jej osobny ucet a napisala jej len mail nech sa nehneva ale ze moje 3,5 messcne dieta mi je nadovsetko drahe a ze mi je luto ze vie pochopit len samu seba. Nesla by som ani do kostola ani na hostinu lebo uz je medzi vami evidentne dusno o ktore sa popoluska postarala sama. Vobec by mi uz v jej spolocnosti nebolo prijemne a obrad a gratulaciu by som musela doslova pretrpiet ako ked male deti vravia riekanku Mikulasovi.
Jasne by som vysvetlila, že do vašej rodiny patrí už aj jej nový člen, vaše dieťa. A že je úplne nevhodné z ich strany pozývať rodinu na svadbu a prízvukovať, že bez detí.
Toto by ma ani v živote nenapadlo. Ty sa od nevesty odstrihnúť, keďže ide o dobrého kamaráta tvojho manžela, nech si ostatné vybavia medzi sebou. Ako aj pozvanie, dar atď.
A ty na rozlúčku ani zo srandy neprispievajú, keď tam nebudeš.
budúca nevesta je taká “rozkosna” harpia zdá sa 🙂 ten jej nastávajúci sa ešte nestihol dostatočne spamätať keď vidí kvôli čomu sa rozbija vaša partia?? akože taku sprostu poznámku pred vami náhodit že či sa vam nechce vracat toľko peňazí - to musím uznať že ma riadne gule dievča. asi by som zostala v takom šoku že by som 5minut pozerala len pred seba s otvorenými ústami. no zlate jemne žieňa proste.
vôbec si nič nevycitajte. každému kto ma dieta je nad slnko jasne že od 3,5mesacneho sa nedá odísť si na celu noc len tak sa zabávať. ešte nebodaj keď kojis tak to dupľom. ale to človek čo nemá deti asi len tazko pochopí.
na vašom mieste by som obmedzila kontakt s takouto toxickou osobou, bude sa vam lepšie dýchať
Po tych reciach, co ste si vypoculi, by som ani nemala zaujem sa s nimi viac kamaratit. Keby ste z toho chceli "vykorculovat" akoze v dobrom, je moznost podla mna este ustupit, ze teda pridete, ale tesne pred svadbou to zrusit, ze mate chripku alebo co a ze vam je to strasne luto a tak. Alebo nech ide len manzel a ze vy ste doma s dcerou chore. Sice neznasam klamstva, ale bolo by to ospravedlnenie, aby ste neostali pohadani (mozno, lebo ktovie ci by sa aj zato neurazili). Ale viac by som teda aj tak nemala zaujem sa s nimi kamosit. Ved toto nie je kamaratstvo ani.
A nechapem co je to za moda vynucovat si pritomnost na svadbe, kto chce, nech ide, kto nechce, nech nejde. Ostatni ludia maju niekedy aj ine veci, dolezite a nielen na svadby chodit. Moja sestra bola teraz v rovnaky termin pozvana na svadbu dvom dost dolezitym ludom. A teraz co sa ma rozpolit? Je normalne, ze pojde bud len na jednu svadbu alebo mozno na ziadnu, ak sa budu tiez urazat jak male deti.
A nemohla ta ina baba v inej konverzacii nieco dofarbit? Lebo slovo okradnut je uz hard core, ako cela tato nevestina obmedzenost..
Chuda baba... stala sa z nej bridezilla a zerie kadeho, kto narusi jej idealne svadobne plany.
Kasli na nu. Mas male, vonave babo a nenechaj si pokazit krasne chvile s nim nejakou dolezitou sebeckou osobou.
My sme šli na svadbu švagrinej keď mala dcéra asi mesiac a pol...ale aspoň ja som tam šla len na dve hodiny a domov (manžel, jej brat potom ešte išiel).a nikto nič neriešil, všetci to chápali. Tej tvojej kamoske to dojde ak ona bude mať dieťa....teraz má iné priority.
@mpg deti, ja som s tym pocitala, ze ich tam budee mat. Nenapadlo by mi ich zakazovat, to je na uvazeni rodicov. To mladomanzelia si urcuju, kto a za akych okolnosti sa zucastni a je na pozvanych, ci to akceptuju. Niekto sa zariadi a niekto to odmietne.
Tu ale nevesta urcila pravidlo, ktore sa pozvani rozhodli akceptovat s tym, ze ak nie dieta, tak zial ani oni, z pochopitelnych dovodov veku dietata, a nevesta je cela hotová, ze pride o dar.
PS: spinkajuce babatko moze byt krasne ale uvrestany mrzut moze pokazit atmosferu nie len novomanzelom, ale aj samotnym rodicom toho krikluna 🙂 hadam, ze si kazde svoje dieta pozna a zariafi sa aby to bolo vhodne pre vsetkych
No tak ja mam dosť a musím povedať, že po takejto situácii by bolo posledné čo by mi vadilo že o takých "kamarátov" prídem... Otras
Niečo podobné sme v partii zažili. No moje dieťa malo dva roky tak bolo doma s mojou mamou. Dáko som to prezrela a išla. No teraz je nevesta matka troch malých detí 2,4,6 ročne , a ja keď pozývam na čokoľvek vždy prizvukujem S deťmi!!! Myslím že až teraz jej to dochádza. A čo sa týka toho vášho okradnutia. Do kostola by som išla ,vonku zagratulovala podala obálku s krásnou gratuláciou a eurami a s hlavou hore by som obišla všetkých spoločných známych a odišla . Pravdaže s malickou v náručí. A čo by bolo potom to by ma už nezaujímalo.
Zazila som, u mna bol dovod neist choroba dietata a svadba sesternice 300 km dalej, kde dr neodporucala cestovat. Niekedy nevysvetlis, a vztahy ostali vazne narusene, od danej udalosti sa nestykame, kedze sa tam vyslovilo kadeco na oboch stranach.
Je to hlúpa krava bez vychovania. Ja keby takú stretnem, tak neviem neviem. Takú kamošku vám netreba, nech si trhne nohou. Chlapi môžu na ipipvo chodiť aj tak. Zagratulovat by som šla aj s obálkou s podpisanym pozdravom aj s peniazmi pred kostol, nech má dušu na pokoju. Kašlite na to.
No jednoducho povedané,hlupe to je riadne od nej,taký postoj že bez detí,keď dieťa má tri a pol mesiaca....v takom prípade by som dala pozvánku s tým,že nech sa rozhodnete či prídete,že možno keď len na chvíľu,ako bude pre vás dobre ,ako a či vôbec to máte ako zosúladiť so starostlivosťou malinké.... no toto je také bezohľadné a či vôbec ten mužov kamarát tuší čo tá jeho nastávajúca stvára 🤦🏻♀️a rozpráva vám.... A vždy je to tak že žena pochopi život matky....az keď má dieťa ...môj názor
@slavussik1 moja reč 🤣
Mna by zaujimalo keď bude mat nevesta deti či by odisla od takeho malého dieťatka ,nehovorím keby malo aspoň dva roky ale toto by som nešla a ak to nevie pochopiť tak je to fakt obyčajná 🐮,sak jej zavolaj a vysvetli cez telefón a ak nepochodis kašli na nu
Vyprdla by som sa na ňu. A nedala ani cent na rozlúčku so slobodou a ani ziadne dary. Chlap ak chce, nech sa styka s jej manželom. Ale hentu mrochtu by som odstrihla

A tebe ešte záleží na takých ľuďoch? Ja by som ešte dobre porozmyslala či im vôbec pôjdem zagratulovať dám im obálku, pre mna by skončili , o takychto ľudí ozaj nemusíš stat a nemusí ti byť ani nič luto