icon

Pozvanie na svadbu

1. sep 2022

Ahojte, vcera sme dostali pozvanie na svadbu manzelovho bratranca. Bude to v restauracii, uz teraz 17. Septembra. Ja tam odmietam ist a manzel sa somnou hada. Ja som mu navrhla nech tam ide sam. Nech sa vidi zo svojou rodinou a nech to spolu oslavia, ale ja tam nemam co robit. On to odmieta. Mam na to svoje dovody preco tam nechcem ist. S tou rodinou sa jednoducho neda vychadzat. Vyvolavaju stale hadky a problemy, poznaju nas iba ked nieco potrebuju. S buducou nevestou nekomunikujem uz 3 roky (podla nej som iba stetka z baru) a ostatnou rodinou sa nebavim tiez vyse roka. Isli by ste tam vy na mojom mieste?

Strana
z2
tosomja
2. sep 2022

@bellsstankova ja som napríklad s ex už bola (dávno rozidena) medzi nami dvoma. Aj jeho rodičia to vedeli, aj má poohovarali a aj napriek tomu ma pozvali na oslavu. Nechcela som ísť, prehováral má ex aj svokra, aby som išla, že oni nič nebudú riešiť, len sa zabavíme atď. Tak som súhlasila, na poslednú chvíľu som si kúpila šaty, dar a išla som. No na oslave sa mi nikto nevenoval, ešte ex sa ozral pod obraz boží 🤣 tam mi špliechol medzi oči že on má už dávno neľúbi ale sex môžeme mať 😭
A tak som si zavolala taxík, čašníkovi som povedala, aby mu dal vedieť, že som odišla. Sama v noci som cestovala až 50km od oslavy. A viac som s ním nikde nešla.

evaachesa
2. sep 2022

A naschvál by som prišla ako veľká hviezda, úžasne nahodená, úsmev za milión a nech všetci rozmýšľajú ako je to možné že si prišla a nezložila si sa kvôli nim. 💃😃

mandzula
2. sep 2022

Ked uz sa tu pise, ako by zena mala stat pri muzovi a ist, nemal by ten muz stat pri zene a nejst, ked vie, ze jeho zena bola urazana? Moj muz by to ponal prave takto. Asi to je tym, ze sme uz prilis stari na to, aby sme sa nechavali okradat o cas hlupakmi. A ze slusnost prijat pozvanie? Take my nepozname, ak ti, co nas pozyvaju, za to nestoja.

tosomja
2. sep 2022

@mandzula no asi tak. Oni na drzovku pozvali aj ju, aby neboli za blbych, ale z nej a jej muža urobia naopak trápnych. Presne tak som sa cítila pred rokmi na tej spomínanej oslave.

22patricia22
2. sep 2022

No tak ja by som šla. Oni podľa mňa rátajú s tým, že ty neprídeš, no na tvojom mieste by som im vytrela zrak. Ako viem, že sa ti tam nechce ísť, ale nepostavila by som manžela do tej situácie, že sa bude celý večer rozoberať to, že ty si neprišla

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mandzula
2. sep 2022

@elizabet173 u nas by to tak bolo, ale niekto to evidentne hra na akoze slusnost. Preco mam vsak byt slusna k tym, ktori su ku mne hovada? Mna odjakziva sralo robit nieco len preto, ze sa to patri.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
2. sep 2022

Takze takto. Uz dlhsie sme vedeli ze svadba bude. Ale nas pozvali len teraz, to pozvanie bolo tiez take ze zenichov brat napisal mne na facebooku ze je svadba a ze pozivaju mojho muza a ze ak chcem nech pridem aj ja. Moj muz sa snimy nevidel tiez od minuleho oktobra, ani snimy nemal kontakt.

autor
2. sep 2022

@kitycat nie, zijeme v zahranici. Cize ak som sla k nasim väcsinou on nechcel pretoze ho tam nerozumeju. Cize tam bola recova bariera. Ale z jeho strany tam tiez nebol extra zaujem naucit sa moj jazyk.

mandzula
2. sep 2022

@elizabet173 ja som presne z tohto dôvodu po 13 rokoch odišla z práce, ktorú som milovala, vedela som, že viem, no napriek tomu som bola za hovno, tak som sa zbalila a odišla. Kým je človek šteňa, ešte znesie kadečo, ale keď má x-rokov odrobených a strčí vo fachu do vrecka takmer všetkých kolegov, na určité veci už proste nemá nervy. Mali sme šéfku v 40 bývajúcu v detskej izbe u mamičky, ktorá nám závidela partnerov, deti, dobrú náladu, že vyzeráme lepšie ako ona a najmä to, že sme boli skvelý kolektív a veľa sme sa smiali. Po pracovnej dobe mala oslavu 40, ráno ma zavolala do kancla a ja som si dovolila cestou k nej na chodbe sa zasmiať. Pozdravila som sa je "dobré ráno", na čo na mňa začala kričať, že môj smiech jej pokazil nieže ráno, ale celý deň. Pred koncom pracovnej doby som za ňou išla s tým, že ďakujem za pozvanie, no na jej oslavu neprídem, pretože nebudem svoje osobné voľno tráviť s niekým, komu vadí môj smiech. Po ceste domov mi volala najvyššia nadriadená, že čo som si to dovolila. Do pol roka som im na stôl položila výpoveď, šéfka ma prosila nech ostanem, povedala som jej, že sa nemienim v živote riadiť jej menštruačným kalendárom a odchádzam. Doteraz som to neoľutovala.

lenkakravcova
2. sep 2022

Tak ale to nie je ani oficiálna pozvánka.
To by som v tom prípade nešla.
Tvoj muž je vôbec očakávaný pri stole alebo ho pozval len zo slušnosti na obrad?

autor
2. sep 2022

@lenkakravcova jeho bratranec povedal ze aj do restauracie na pohostenie

terezka1947
2. sep 2022

Tak to si mala napísať ako prvé,lebo to dosť mení okolností.
Pozvanie cez FB,ok. Ste ďaleko.
Ale pokiaľ pozval muža,teba iba ako chces,že máš prísť(doslovne tak to napísal?🙄)
Tak potom by som išla len na obrad,zablahoželala a nech ide muž.
Prepáč,ale vy máte asi divné vzťahy na oboch stranách rodín.
Jeho ťa nemá za nič a tvoj muž zase nemá snahu byť s tvojou rodinou. Čiže to je dosť zvláštny vzťah.

autor
2. sep 2022

@terezka1947 nie jeho rodina zije tu kde aj my. Takze daleko to od nas nemaju. Cca 30 km.

Ano prve roky nemal snahu, no teraz posledne 2 roky sa to zmenilo. Naucil sa jazyk a s mojou rodinou vychadza velmi dobre.

Len ta jeho rodina je trosku ina. Ked vam kazdy vikend chodia o tretej vnoci vyzvanat ozraty bratranci tak to tiez nepotesi. Tam je toho jednoducho tolko vela. Ani muzova mama a sestra snimy nemaju kontakt pretoze to sa snimy neda. Jednoducho psychicky ta znicia a oberu aj o posledne gate

terezka1947
2. sep 2022

Tak to ťažko potom.
By som sa dohodla s manželom a urobila nejaký vhodný kompromis. Aby aj on bol ok,aj ty sa necítila zle.

kassandra25
2. sep 2022

Ahoj. Neviem si to predstavit, ale na vás dvoch záleží. Aby ste sa vy dvaja nehádali, dohodli, rozhodli. Mozno ist na obrad, svadbu a ked zle, odísť. Mozno tam bude dobre.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mandzula
2. sep 2022

@elizabet173 kávičky, pizzerky a bowlingy sme jej tajili, lebo čo tá potom vystrájala. 😀

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
2. sep 2022

No ale ta pozvanka uplne meni situaciu...
Ved oni ta nepozvali... Oni ta urazili, ked tebe napisu ze pozivaju tvojho muza a ak ta nahodou napadne sa s nim dotrepat, tak ta nevyhodia.
Aj si skusila toto ich spravanie zatrhnut? Skusila si to s nimi razne a otvorene vydebatovat.

helen334
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ivkaaaaa
4. sep 2022

Ja som takto nebola s manželom na svokrovej 50ke. Máme tiež veľké problémy s manželovou rodinou, presviedčali manžela, aby od nás odišiel, proste idioti. Nevidela som zmysel toho ísť im tam s úsmevom zablahoželať, nemám si s nimi viac čo povedať.

Strana
z2