Prečo muži nechcú svadbu?
Boli by ste s takym mužom ktorý by Vám povedal že nevie či bude chcieť mať svadbu vo svojom živote? (Nie sme veriaci)
@andrejkap123 Som 18 r vydatá. Do roka čo sme sa spoznali sme sa aj zobrali. Má to viac výhod ako bolo spomínané papierovačky , inak berie ženu rodina keď je manželka ako priateľka jedna z ďalších?
Bolo tu aj spomíname že ženy nechcú. Určite áno sú aj také ale poNam7z rodiny že oni sa dohodli že sa brať nechcú 😂 prd že nechcú ona by sa vydávala uz pred.rokmi len skutek útek a už sú od seba poslal ju k vode..
A inak tie čo tu argumentuje t že svadba veľa stojí že sa dá aj Inak využiť tie 💰. Dúfam že pri takomto názore nechodíte ani rodine na svadby aby ste nemuseli vracať čo vám oni dali 😉
Nuz zalezi co chces ty.... ak by som.po svadbe vyslivene tuzila a bola by.pre mna prilis dolezita tak nebola....
Ak by mi to bolo v podstate jedno ci.bude ...tak by som pizerala na ine veci.vo.vztahu...
@siska53 A tvoj partner vie že si nútená do svadby? Resp. Že sa musíš vydať? To je jedno aká je svadba- či mala, veľká, v kostole, či na úrade, či s tradíciami či bez......je to stále svadba....
Sranda je, ze sa tu svadba spomina pre nejaky vdovsky dochodok a ine “vyhody”.. ako keby svadba bola len z vypocitavosti alebo nejakej istoty a zabezpecenia.. pricom kazda ktora nie je vydara to ma poistene aby neodisla “”s holym zadkom” lenze mile damy pre niekoho manzelstvo moze znamenat uplne nieco ine. Pre mna je zakladom pre rodinu. Neviem si predstavit byt vo volnom vztahu. Tak ako si neviete poniektore predstavit byt v oficialnom zvazku. Takze tieto pretlacania kto ma vacsiu pravdu su uplne zbytocne. A ps: nemyslim si ze manzelstvo ma vplyv na to ze su zeny bite alebo financne narocne od mamzelov. Za to moze len hlupa hlava zeny ktora si takeho muza vezme len preto ze si mysli ze svadbou alebo nebodaj dietatom sa mozno zmeni.
@sapetka Nikto nemusí mať svadbu o 100 ľuďoch ja mám o 2.svedkoch. do teráz spomíname na to. A pokiaľ neriesis partnerav nemocnici problém u doktora ktp.si môjho kona brata syn. Detto v škole, .. to.au výhody pre tých praktických ľudí a žiaľ aj to k tomuto patrí. A.su to.inak super argumenty pre.tych čo nemyslia na budúcnosť. To či má niekto papier je ukážka zverejnenia vzťahu a symbolizuje že toto.uz nie je voľne. Ja verím že lásku prežívajú aj ty bez papiera.
@bykaterina ano ale ja nehovorim o svadbe ale o manzelstve
@sapetka Žiaľ mnohí nepoznajú rozdiel ..
Mna by zaujimalo jedno....laska nie je o papieri,ale ked nie je,tak preco sa ho mnohi boja?
Inak....
Tieto temy nemam rada...su o nicom.
Kazdy nech si urobi ako chce...
@andrejkap123 ak sú dvaja nastavení rovnako, tak v tom problém nevidím. Ale ak je to pre teba priorita, tak to bude škrípať - lebo tu kompromis neexistuje a jeden z vás sa bude musieť prekonať a ustúpiť no a to je pôda pre výčitky pri každej príležitosti.
My sme obaja tuzili po svadbe a mame dve za sebou jednu na urade jednu v kostole. Pri prvej sme sa potajomki zobrali lebo rodicia nesuhlasi ale mala som 18tak som uz bola dospela. A po case sa zmierili tak bola druha svadba. No oni niesu stale zmiereni s mojim muzom. Mame dve dcerki a jasom stastna zesme sa zosobasili.
Zrušilo mi dlhý príspevok, tak len stručne. Svadba nie je zárukou šťastného vzťahu. Chápem, že niektorí v pohode fungujú aj bez týchto formalít. Ale naozaj by som nezhadzovala možnosť poberania vdovského dôchodku... Mala som vo svojom okolí naozaj veľa prípadov žien, ale aj mužov ktorí ovdoveli s deťmi v utlom veku. A vtedy myslím, že je vdovský dôchodok pomoc...
@mamina6410 to máš z nejakých materiálov? alebo len tak že si počula...Lebo čo som sa ja v rodine pýtala aj vdovcov aj vdov tak taká suma to isto nebola...ani raz to neprekročilo sumu 120 e...😉
Záleží aj koľko detí napríklad má vdova, či vdovec. A u starších žien, ktoré poberajú už dôchodok, tak tam je to tiež limitované...
@deti95060810 nie som si ista ale.ono zalezi kolko odvadza do kasicky sp. Ak prd tak zial aj prd.je vymerany. Druha vec je ze tusim 8 rokov musi ten co zomrel odvadzat do kasicky do soc. Poistovne. Ak menej zial.ani dieta nema.narok na sirotske.
@bykaterina
@zaba21
jednalo sa o dôchodcov...
Otázka je prečo muži nechcú svadbu? Ja tam vidím tieto možné dôvody, 1.bojí sa zodpovednosti, resp. nechce ju niesť. 2.je to sebec, nechce aby jeho peniaze a majetok patrili aj jej. 3. neľúbi dostatočne tú ženu alebo si nie je istý jej láskou 4. nejaká trauma alebo komplex. Akceptovala by som len posledný dôvod, aj to len dočasne, pokým by to neporiešil s nejakým odborníkom. Ak by mi chlap povedal, že sa nechce nikdy ženiť a chce so mnou žiť len tak na hromádke, tak by som sa s ním rozišla.
@deti95060810 no al mali male platy jasne.ze maju male.vdovske vdovecke,alebo ak.malo odvadzali ako zivnostnoci
@evittam okrem toho,ze manzelstvo nie je iba papier ale je to vyjadrenie najvacsej ucty a lasky k niekomy stylom,se s nim planujes zostat cely zivot/ a to je jedno,ze sa mozno rozvod stane, ale neplanujes ho a ani vo sne si ho nezelas/, ide aj o pravne aspekty. Nejde len o vdovsky atd.. ale aj k pravne ukony ako take.. napr.zakonny zastupca v pripade nehody, choroby, v nemocnici ta nemusia informovat... atd atd... je to po pravnej stranke uplne iny status, ked si manzelka. A je to obrovsky rozdiel.
@andrejkap123 mne je jedno kto ako žije, každého osobná vec. Poviem ti len príklad, ktorý som zažila ja v rodine. Mamin brat sa dal dokopy s rozvedenu ženou ktorá mala už 2 deti. Žili spolu 20 rokov v byte, ktorý bol napísaný na ženu. Jeho žena nikdy nikde nerobila, mamin brat mal 2 práce, slušne zarábal. Do bytu investoval veľké peniaze počas 20 rokov. Samé prerabky atď,nova kuchyňa, kúpeľňa atď s tým, že si odkladal faktúry vystavené na jeho meno. Vždy sme mu hovorili, že to takto nebude ok a ze keď sa niečo stane jeho žene, jej deti ho ako prvé, vyhodia z bytu. Zosobasit sa nechceli. A prišlo na lámanie chleba. Zomrela žena, hneď ho jej deti vyhodili z bytu, ktorý už medzičasom aj predali a on sa už 4 roky súdi pre peniaze, ktoré do toho bytu investoval. Je to spolu 36000eur takže nie maly peniaz. Teraz už len narieka aký bol hlúpy, že sa nezosobasil, lebo však vychádzal aj s deťmi ženy super a myslel si ze k tomuto nedôjde, no došlo.
@deti95060810 Vdovský je 60% starobneho dôchodku, keď sa bavili meno dôchodcoch,čiže tak mala Sims ako je 120eur nie je reálna, minimálny je 200rur aj niečo,ale ja som to skôr myslela na mladé vdovy,kde poznám mamičky,čo majú cca 35 - 40 rokov a tam je to podľa výšky platu muža, čiže sú to rôzne sumy
@mamina6410 hlavne ked ma clovek pozicky tak kazdakoruna dobra
nie,, nikdy by som nebola s chlapom, ktoremu by som nestala za to, aby si ma zobral za manzelku,,,
@deti95060810 nuz moja mamina teda dostava omnoho vyssie vdovske... a z pohladu dospeleho dietata, ktore ma vlastnu rodinu, som jej mega vdacna, ze zila manzelstve a je teda aj teraz, aj vdaka vdovskemu prispevku, celkom v pohode zabezpecena.
@evittam Tak na verejné fóra nepíšte o vašich životných pomeroch a nevyjadrím sa vám ku tomu. No a keďže neviete čítať medzi riadkami, vysvetlím. Absolútne ma nezaujíma čo bude s vami keď sa jednému z vás niečo stane. BOLO TO OBRAZNE POVEDANÉ, NIE DOSLOVA MYSLENÉ. Áno, právne sa dajú podchytiť tieto veci, dedičstvo a poistky atď. No myslenie detí a okolia na váš vzťah na kope podchytiť neviete.
Prečo muži nechcú svadbu? Príklady ste tu už uviedli. Ja uvediem ešte jeden. Keď majú nenažranú ex, ktorá len čaká na vašu svadbu, aby mohla opäť žiadať vyššie výživné, nakoľko by súd prihliadal už aj na príjem novej manželky
@katrin21 Pozri svoj názor som vyjadrila. Pisat to dookola nebudem.Mne nemusíš vysvetľovať o com je manzelstvo. Ja to viem. Zi svoj zivot ako uznas za vhodne a ostatných nechaj taktiez zit ich život.
Mne moj muz vyjadruje uctu, lasku, ... každý den. A vieme ze budeme spolu cely zivot.😉
Pekny den ti zelam.
@asia83 Je to diskusia takže diskutujem. Cize láskavo nechaj na mojom rozhodnuti kde a co budem pisat. A rozkazuj si doma.
Ďalej okolie nemam preco riešiť. Nemame našťastie v okoli ludi co riesia podobne veci. Nemaju preco. A naozaj to je to posledné co by ma trápilo. Nech sa kazdy stara sam o seba. A hlavne ludia tvojho typu.

@katarinka89 ja som tuzila po detoch, nie svadbe.. deti mam, kruzok na prste mi nechyba..ver mi.. ale uz toľko naliehal..