Prečo niektorí ľudia zdobia vianočný stromček už v novembri?
Hlava mi neberie, prečo, koho a čo núti v polovici novembra riešiť vianočnú výzdobu v domácnosti. Teda aj ozdobiť si vianočný strom a navyše to vycapiť na net a chváliť sa ním. Fakt tomu nerozumiem, ani argumentom typu je to moja vec, mne sa to páči a podobné táraniny. Existuje racionálna odpoveď?
@valria Mne to tiez hlava neberie,kam sa vsetci tak ponahlaju a nevedia si uzit pritomny okamih. Ale je to ich vec,neriesim,len si pomyslim svoje. Vacsina z tych ludi ledva vycka do 26.12. a uz ho odpracu prec a zase nahanaju jar. Pre mna nepochopitelne. Potom sa cudujeme,aka je uponahlana doba. Ale sami si to robime.
@marca12 asi tomu nerozumies😉. Prave sa ludia nikam neponahlaju, ale si to vycjutnavaju dlhsie. Vianoce su kratke, preco si ten cas praveze nepredlzit, neurobit si radost dlhsie? To je ako keby hovoris cloveku co ide na dovcu uz v juni a predlzi si vdaka tomu prazdniny/dovolenku, ze sa niekam ponahla. No nie neponahla sa nikam. Niekomu vyhovuju sviatky dva tyzdne, niekomu dva mesiace 🤷♀️. A co by na tomto malo byt zle?
@marca12 asi tomu nerozumies😉. Prave sa ludia nikam neponahlaju, ale si to vycjutnavaju dlhsie. Vianoce su kratke, preco si ten cas praveze nepredlzit, neurobit si radost dlhsie? To je ako keby hovoris cloveku co ide na dovcu uz v juni a predlzi si vdaka tomu prazdniny/dovolenku, ze sa niekam ponahla. No nie neponahla sa nikam. Niekomu vyhovuju sviatky dva tyzdne, niekomu dva mesiace 🤷♀️. A co by na tomto malo byt zle?
@liv1 presne toto, ja si takto "predlzujem" aj vianocne obdobie, aj leto. Ja nechapem preco si ludia myslia, ze vianocnu atmosferu mozu mat len tyzden a potom opadne. Od adventu si uzivam Vianocne obdobie, idem v tomto obdobi na vylety na trhy,kupujem darceky, peciem pecivo a zaroven sa aj tesim na 24.-1., ked budem s rodinou a kamaratmi. Nijako sa caro Vianoc nezmensi, len sa zmeni jeho "uzivanie si". Po Vianociach lyzovacka a potom sa uz mozem tesit na jar a koncom maja/v juni mame letnu dovolenku - a leto az do septembra.
@liv1 Ok,mozno ty si predlzujes,ale ja co mam v okoli ludi,ktori stavaju stromcek zaciatkom novembra,tak ho skladaju hned po Vianociach. A pritom vianocne obdobie moze trvat az do konca januara
@mirage aj môj je vo vode, vydrží max tri týždne , teda od 20.12 do 6.1.
@mooonika1975 hm, a to mame krb, cize velmi teplo je pri nom, a drzi kazdy rok mesiac minimalne. Natvrdim, ze je ku koncu ako cerstvo zrezany, ale neopadava. (normandska jedla)
@valria napriklad v usa maju cely december..ak nie dlhsie...a 25. Stromceky vyhadzuju...
@arasidka123 Blbosť🙂)
Ja som tu aj niekde citala, ze stromcek maju od Mikulasa, lebo ich to bavi a paci sa im to. My stromcek sice az 24., ale nejaku mensiu vyzdobu vytiahneme prave v prvu adventnu nedelu... ved to potom bude 11 mesiacov v krabici, tak nech sa vyuzije. Zi a nechaj zit...
U nas sa uz vyse 20 rokov zdobi stromcek prvy decembrovy vikend, potom zacnem piect tie veci co treba nechat rozlezat a postupne vsetko ostatne, nastavila som si to aj kvoli detom, aby zazili kludne pripravy vianoc, a ja si pri tychto cinnostiach, kedze ich nemusim robit v pokluse a preto ze uz musim, aj upracem v hlave a dusi. A vyhoda je, ze ked mi zhoria medovniky 6. Decembra tak este ich upeciem dva krat a nemam z toho nervy🌲🌲🌲🌲 ja milujem vianoce a cas priprav, a pravda je, ze odkedy toto praktikujem tak si nepamatam ze by sme mali doma stres z vianoc, a ja uz vobec nie. Prajem vsetkym pohodove vianocne pripravy 🎄🎄🎄🎄🎄
@valria ak prestanes riesit zivoty inych a zacnes riesitvten svoj budes mat ovela lepsi spanok vies o tom??
@anonym_6f9f4d no a ja musím strpieť stromček na pól obývačky ,aspoň že to nie je moja starost
@minenkaa nemáme už malé deti, ale keby aj a ozdobí aj odstrojí ho niekto iný, nevadil by mi
U nas sa uz vyse 20 rokov zdobi stromcek prvy decembrovy vikend, potom zacnem piect tie veci co treba nechat rozlezat a postupne vsetko ostatne, nastavila som si to aj kvoli detom, aby zazili kludne pripravy vianoc, a ja si pri tychto cinnostiach, kedze ich nemusim robit v pokluse a preto ze uz musim, aj upracem v hlave a dusi. A vyhoda je, ze ked mi zhoria medovniky 6. Decembra tak este ich upeciem dva krat a nemam z toho nervy🌲🌲🌲🌲 ja milujem vianoce a cas priprav, a pravda je, ze odkedy toto praktikujem tak si nepamatam ze by sme mali doma stres z vianoc, a ja uz vobec nie. Prajem vsetkym pohodove vianocne pripravy 🎄🎄🎄🎄🎄
@som_realistka ja som nikdy nemala stres z Vianoc, medovníky predsa nezhoria všetky plechy, nerobím veľké upratovanie, to robím, keď je dostatok denného svetla, nepečiem veľa, darčeky posladné mi prídu tento týždeň, na stromček je čas posledný víkend pred Vianocami, nemám od zeme po strop, takže ho ovešiam za hodinku pri káve. Nepečiem dvanásť druhov, ale tri. Pekný predvianočný čas aj tebe
@anonym_96d09e Nezveličuj, ja spím dobre
@valria v poriadku ja tiez 👍
@valria teda, toto je diskusia, necitala som uplne vsetky komentare, ale dozvedela som sa, ze dehonestujem vianoce, som nedockava a zmanipulovana.
my sme zdobili stromcek tento vikend, maly syn sa pyta uz dva tyzdne kedy budu vianoce, paci sa mi ta atmosfera svetielok a ligotavych ozdob. a teda netusim ktore influencerky uz maju stromcek postaveny.
racionalny dovod: tento vikend bol na to cas, buduci mozno nebude, v robote toho mame viac pred vianocami a mozno nebudem stihat, na stedry den nechcem mat plnu obyvacku krabic a namrvenych trblietok z guli.
preco umely? lebo sa mi nechce kazdy rok riesit kupu ziveho, tento mame 15 rokov a vyzera stale v pohode.
a nechapem preco to pri tejto otazke niekto hroti do extremu. mozno par ludi ma stromcek od septembra do marca, mozno nejaka mamicka kupila ozdoby za 400 eur a nevie ako vyzije do vyplaty, ale vacsina sme uplne normalni ludia, co si ozdobia stromcek, nevesaju to na siete a je im sumafuk, ci ini zdobia alebo nezdobia.
@valria teda, toto je diskusia, necitala som uplne vsetky komentare, ale dozvedela som sa, ze dehonestujem vianoce, som nedockava a zmanipulovana.
my sme zdobili stromcek tento vikend, maly syn sa pyta uz dva tyzdne kedy budu vianoce, paci sa mi ta atmosfera svetielok a ligotavych ozdob. a teda netusim ktore influencerky uz maju stromcek postaveny.
racionalny dovod: tento vikend bol na to cas, buduci mozno nebude, v robote toho mame viac pred vianocami a mozno nebudem stihat, na stedry den nechcem mat plnu obyvacku krabic a namrvenych trblietok z guli.
preco umely? lebo sa mi nechce kazdy rok riesit kupu ziveho, tento mame 15 rokov a vyzera stale v pohode.
a nechapem preco to pri tejto otazke niekto hroti do extremu. mozno par ludi ma stromcek od septembra do marca, mozno nejaka mamicka kupila ozdoby za 400 eur a nevie ako vyzije do vyplaty, ale vacsina sme uplne normalni ludia, co si ozdobia stromcek, nevesaju to na siete a je im sumafuk, ci ini zdobia alebo nezdobia.
@anonym_5efe95 👍
@valria Netrápi ma to absolútne. Ak to niekoho poteší a robí mu to radosť, prečo nie..Nikomu tým neublíži. .
Pretože chceme ? My máme stromček od štvrtka pretože deti si priali tak sme si spravili. Nevidím v tom problem. Aspoň si užijem tu vianočnú atmošku 🙂
@janai1 Asi preto, že to vešia na všetky SC a obťažuje tým úplne normálnych ľudi, ktorí netrpia týmto defektom, ale správajú sa ako normálni a uvedomelí občania. No a teraz poď do mňa, ty "dokonalosť" 🙈
@janai1 Asi preto, že to vešia na všetky SC a obťažuje tým úplne normálnych ľudi, ktorí netrpia týmto defektom, ale správajú sa ako normálni a uvedomelí občania. No a teraz poď do mňa, ty "dokonalosť" 🙈
@anonym_cbaecd ako môže niekoho otravovať ,čo dá niekto na sociálne siete?

@klara546 čo máš na mysli pod tým vaše? Vianoce nie sú aj tvoje?
@slovakboy asi ked MY mame Vianoce oni uz maju davno po😀