Priateľ si myslí, že je na zásnuby ešte skoro
Ahoj žienky.
S partnerom sme spolu niečo cez rok. Máme 30 a 30+. Žijeme spolu niekoľko mesiacov.
A teraz k problému. Bavili sme sa o Vianociach, darčekoch a pod. Povedal mi, že na Vianoce dostanem šperk. Tak nejak som podľa rozhovoru očakávala zásnubný prsteň. Z poslednej konverzácie však jasne vyplynulo, že prsteň to nebude. Keď som mu to povedala, zarazil sa, spýtal sa ako mi to vôbec napadlo a vraj je na to priskoro...Mám vraj spomaliť. Dosť ma táto reakcia sklamala.
Čo si o Tom myslíte?
@greenapple20 no,uprimne?nebyvala by som s nikym pred svadbou a ked uz je teraz taky trend,ze odrazu kazdy chce skusat,spoznavat sa a nekupovat macku vo vreci,tak by som.aspon chcela mat spolocny ciel,hodnoty,vazne veci vyriesene....
Toto mi pride ako full servis pre muzov,bez viazanosti.
Preco sa ponahlate,zeny,byvat s muzmi,kt.ani nenapadlo,ze by vas o ruku poziadali,ci neuvazovali o vas uz vazne ako o matke svojich deti?
Takych muzov sa netreba bat stratit.....
@terezka1947 lenže žiaľ to by v tejto dobe bolo 90% žien slobodných, bezdetných a bez chlapa....
@zuzkalujza taaaak....
Ale zase,potom by mali byt v tejto dobe vsetci stastni a ziadne,resp.nijake rozvody,lebo vsetko sa zistilo a vyskusalo pred svadbou.
@terezka1947 ja by som sa zase nevydavala bez toho aby som s muzom predtým nezila. Tak najlepsie spoznas jeho povahu a vlastnosti.
@greenapple20 Ja osobne by som netlačila na pílu. Ste spolu len niečo vyše roka, medzitým ste začali spolu bývať, pre niektorých je to dosť zmien v rámci jedného roka. Ja chápem, že po 30-tke sa už človek cíti pod tlakom, ale niektoré veci chcú svoj čas. Samozrejme by som nečakala donekonečna. Ak môžem jednu otázku, vek si napísala 30 a 30+, kto z vás je 30+?
@terezka1947 Ja by som si nikdy nevzala muža bez toho, že by som s ním predtým nebývala. Mnohé vlastnosti a povahové črty sa pri stretávaní po večeroch a prechádzkach proste nedajú odhaliť. Ale zasa je pravda, že sme už v tej dobe boli zasnúbení.
@brezza ja by som tiež nemala na to odvahu. Ja to vidím na mojich rodičoch. Zobrali sa po 3 rokoch chodenie, nikdy spolu nebývali. Sú spolu 46 rokov a obaja sú rok rokúce nešťastný. Problémy nastali asi 5 rokov po svadbe. No lenže už mali 2 deti a rozvod pre nich nepripadal niekdy do úvahy. Aj kvôli nám, aj kvôli okoliu a ich presvedčeniu, že svadba je záväzok "navždy". Mne je ich veľmi ľúto. Myslí si, že obaja by si zaslúžili byť šťastný a kľudne po boku niekoho iného....
@felicitab 30+ je partner.
@greenapple20 ja by som s nim hodila rec, ale vaznu, ze vlastne ako to vidi on... vies ono teraz 5 rokov sa nebude nic diat lebo mate cas je to skoro atd a potom sa rozidete nahodou lebo on ti zrazu povie ze vlastne on ani svadbu nechce a asi ani deti napriklad... potom si budes buchat hlavu o stenu ked ostanes sama v takom veku a zahodila si par rokov zivota kde to k nicomu neviedlo..chlapovi je jedno ten moze byt tatkom aj v 40 ked si najde nejaku mladsiu bezproblemov... ja si myslim ze ak by ta mal naozaj rad urcite by aspon z vasich konverzacii vyplynulo nieco o spolocnej buducnosti/detoch/svadbe... ja som tiez s priatelom vyse roka on ma po 30 ja menej, ale sam od seba mi povie naprikld ze on by uz aj chcel deti tak za rok-dva maximalne, kludne aj hned, o spolocnej buducnosti sa bezne bavime kolkokrat zacne aj on sam ako chlap.. neviem ci ten tvoj nebude z tych co sa nechcu viazat a najradsej by ostali s frajerkou len tak bez svadby a deti pokial im to vyhovuje ...ked si dostala taku neprimeranu reakciu od neho
@zuzkalujza
@brezza my sme sa s drahym zobrali a zacali sme spolu byvat mesiac po svadbe (chodili sme spolu 3,5roka) :D cakali sme na matrace do noveho domu.
Predtym sme sa stretavali len cez vikendy, obcas prisiel za mnou na noc cez tyzden (byvali sme od seba 60km). Neviem si predstavit lepsieho muza a vo vsetkom si vyhovujeme 🙂 takze moze to zle dopadnu aj nemusi. Ono ked som s nim travila cele vikendy, tak sme sa zazili v roznych situaciach (zlych, dobrych) a videli sme ako kto reaguje. Ale tak ja celkovo mam dobry cuch na ludi, mam vysoke EQ a celkovo viem vycitit pocity a povahu cloveka po kratkom case. 🙂 takze to bolo asi vyhoda, preco sme do toho sli..preco do toho siel manzel, to neviem :D
@greenapple20 podla mna by ste si mali dat nejake casove mantinely, ze co chcete v buducnosti a nielen preto, ze plodny vek zien zacina klesat (dnes uz nie je problem otehotnie v 50tke). Ale ide o princip, ze nevies co mas od vztahu cakat. A je naozaj potrebna svadba? Podla mna su dolezitejsie deti - to je vacsie puto ako nejaky papier.
Skor by som sa ho opytala na to, ze kedy by chcel mat deti (a odpoved, ze ked sa na to bude citit by som neprijala)
...tazsie je vycuvat zo spolocneho bytu,spolocnej hypoteky po par mesiacoch,ked zacneme byvat spolu...a tak ostavame,verime a dufame v zmenu. A cas bezi.
Vztahy,kt.by sne davno ukoncili,natahujeme. A muzi casto to vzdaju a ten prsten kupia-veeed ked chces,tk dobre.
Vytraca sa to caro...kedy muz zenu chce,bojuje o nu.
To by este bolo ok.
No smutne je,ze napriek spolocnemu byvaniu,napriek tomu,ze by sa mali ti ludia viac poznat,aj tak to koci rozvodom.
Vytraca sa uprimnost,pocas chodenia hrame hry,namotavame,chyba je toto,podla mna.
No a osobne...co tak vidim. Pary,kt.sa vzali po rokoch chodenia,ci byvania,ci kratkeho chodenia....kt.su dlhodobo spolu,ci uz v manzwlstve,ci bez.....tak ci rak by spolu ostali,lebo chcu byt spolu. Maju sa radi,skutocne radi.
No su mnohe pary,kde zena vecne caka....a da vsetko,no stale len caka.
Alebo lydia uz byvaju s 5 partnerom.
Myslim,ze staci byt uprimni,otvoreni,nehrat sa na nic. Mat trosku ruzovw okuliare sem tam odlozene v puzdre a moze to vyjst.
Teda,myslim skupinu od 30+,lebo tito ludia uz by mali vediet,co chcu a mat za sebou nieco nazite.
@greenapple20 veď práve, to že spolu žijete nie je zaväzujúce? Teda, ja keď som začala s terajším manželom bývať, tak som to tiež brala vážne a rátala so svadbou, deťmi. To podľa mňa nie je tínedžerské chodenie, ale vážny vzťah.
@greenapple20 A inak sa vo všetkom zhodnete? Spoločné bývanie vám funguje bez väčších problémov? Možno sa fakt len cíti pod tlakom. Navyše mnoho žien berie Vianoce ako vhodný čas na zásnuby, ale chlapi to tak zväčša nemusia brať. Spýtala som sa na to môjho muža a on sa hneď čudoval, že prečo zásnuby práve na Vianoce 🙂 Ale ako som písala, nečakala by som donekonečna, pri každom vážnom vzťahu treba mať jasno v tom čo od neho obaja očakávate.
Tak mozno vycitil ze tlacis. Rok je malo aj ked poznam par co sa po 3mesiacoch od zoznamenia brali a su stale spolu. Ja som dostala snubak kks ani neviem po kolkych rokoch 😂😂😂
Sme spolu 20rokov a stale nebola svadba 😂😂 ale vyhovuje to tak ako to je
tiež by ma napadlo že zásnubný ... mňa osobne by to sklamalo. a ešte by som zapochybovala o jeho láske...😉
Je to teda veľmi skoro, ale ide hlavne o vás oboch, musíte byť obaja na to pripravení 🙂
@greenapple20 áno. Asi ho zrejme tlačiš.
Môjho som "tlačila" 10 rokov kým to vzdal a vzal si ma 😂😂😂a skoro sme sa po pár rokoch rozviedli a dodnes mi tú svadbu neodpustil 😂😂😂aj keď ma ľúbi ako koňa
Chlapovi treba dat na začiatku vzťahu vedieť základné podmienky. Ze ty chceš toto a toto a cca dokedy máš plán...A keď nesúhlasí resp "nie je pripravený" tak do vzťahu ani nejst. Hlavne keď sa zoznámite takto okolo 30tky. My sme spolu chodili od strednej to bolo iné. A nakoniec vlastne hlavný dôvod svadby bol ze sme chceli riešiť IVF a adopciu a tam sa s nemanzelmi ani moc nebavia...
Odporúčam knihu 5 jazykov lásky. Nenic si život a zdravie frustraciami ktoré vôbec nemusia byť. Bude to zozierat teba aj toho chlapa a nakoniec ti ujde tam kde bude mať svaty pokoj.
Problém je, že on svadbu a deti možno aj "plánuje", ale momentálne to pre neho nieje aktuálna téma ale skôr záležitosť budúcnosti. Ja to zase cítim opačne. Proste keby si bol istý našim vzťahom (sme spolu viac ako rok, bývame spolu, hovorí o láske), prečo je pre neho nepredstaviteľné mi dať prsteň? Nedáva to zmysel.
@greenapple20 toto sa nedá vyriešiť, bez nejakeho razantneho riešenia, on nechape dôležitosť svadby a nevidi v nej zmysel, ty áno. To sú veci o ktorých by ste mali mať jasno po 30 a ešte tobôž, ked spolu žijete. Ja som s manželom tiež nebývala pred svadbu a aj sex no skôr nebol ako bol (som veriaca katolícka), vtedy partnerovi som to priamo povedala, ze s nim bývať pred svadbou nebudem. A on keďže ma chcel, tak ma o ruku požiadal, dala som mu dôvod, prečo je svadba pre neho dôležitá. Ty môžeš čakať, môžeš sa s nim rozísť alebo môžeš sa kúsok vrátiť späť a nebyvat s nim, iba kým nebudeš mat prsteň na ruke, chodiť spolu normálne môžete. Teda je to len môj nápad, aspoň v niečom by si tomu svojmu dala na vyber a ukázala dôležitosť svadby.
Mna moj muz poziadal o ruku 10 mesiacov of nasho prveho rande. Bolo to ba moje narodeniny.
Ja som mu ale ozrejmila na 1-2 rande, ze tuzim po manzelstve a detoch.
Keby ma do roka od prveho rande nepoziadal o ruku, tak by sme mali asi konverzaciu o buducnosti.
Mali sme obaja 30 +, zabehnute kariery. V tom case uz muz byval u mna. Mala som svoj byt.
Autorka, he to na tebe, ale ja by son s otalacom nebola. Teraz si v najlepsie veku, vyformovana osobnost, ina uz nebudes, akurat sa vam obidvoch vekom hrany zbrusia.
Moj brat dal frajerke prsteň lebo ona chcela ..myslim nejakych 5-6 rokov dozadu a ?? Svadba nie je ani v plane, on nechce...
Si myslim ze to bol úplne zbytočný krok, ale chcel zeby dala pokoj tak jej dal to čo chcela vtedy ...ich život ,ich rozhodnutie...
@greenapple20 mozno to zmysel dava......len ty to nevidis.
Skus,sa,odstahovat....ved takto nezavazne mozte aj randit,naco spolu byvat.
A uvidis.
Pokial je to laska.....bude chciet vediet,co plabujes,byde chciet debatovat spolocne o byducnosti a bude aj sa snazit,aby ste ju nie iba videli,ale,aj mali spolocnu. Ci s prstenom,ci bez.
Pokial by tebe vyhovoalo byt takto,je to ok. Ale ty zrejma citis inak veci ako on.
Ja nie som za natlaky....to potom nie je o laske.
Laska bud je alebo nie je.
Ak niekoho lubime,preco je problem svadba????
A ak svadbu nepotrebujeme,lebo iba papier....opat otazka,ked iba papier,preco sa toho papiera bojime?ved to je detinske.
Bud idem dospelo do vztahu alebo po par stretnutiach skoncime.
@linalinabizu tak načo s nou je? Ci sex zadarmo?
Zeny stratili ste svoju sudnost a svoju nedostupnosť, lebo presne takýmto chlapom dáte všetko ako na striebornom podnose a keď niečo chcete, tak ho budete ešte ofukovat, ze ved chudáčik. Chlap si veľmi dobre uvedomuje co ma a co chce a ak niečo nechce, tak to nechce, len nám budu hovoriť tie obľúbené frázy, ako sa na to necítia a podobne.
@greenapple20 hmm tak na vyhody vztahu (spolocne byvanie, sex...) pripraveny je a na zaväzky vztahu (zasnuby, svadba a dieta) nie. Kde jednom soudruzi idelali chybu🤐
@777januska777 pripomenula si mi jednu debatu mojich kolegov-presne toto vraveli. Muz ked sa zalubi a chce ozenit,nic ho nezastavi.
Môj exfrajer tak búrlivo reagoval vždy keď som spomenula svadbu, prvý rok ešte okej, potom bol taký neistý a posledné mesiace až naštvaný keď som tu tému načrtla, po tri a pol roku ma nechal s tým, že si so mnou nevie predstaviť budúcnosť...
Super ze ti to povedal na rovinu.
Véd vieš na com si.
Lepšie ako sľubovať a nedostat
@nerya ☹ povzbudzujúce
@greenapple20 a co planujes robit ty?
@greenapple20 so si o tom myslim? ze si riadna stihacka :D po roku chciet snubak hm

@greenapple20 tak si uzi v klude vianocne obdobie a tes sa ze sa lubite 🙂...mna chlap poziadal o ruku po 8 rokoch a ked sme sa dali dokopy uz sme mali davno po 25 🙂 ale ja som zas taka, ze som vedela ze ma lubi a chce by so mnou tak mi to nejak netrhalo zily