icon

Prinesú vaši hostia niečo na grilovačku?

8. máj 2026

Ahojte, zacina sa nam sezona grilovaciek, tak ma zaujima, ako to mate, ked ku niekomu idete grilovat. Nosite tam nieco?
Napr u nas sa zvykne grilovat cele leto, lebo nasi kamarati maju byty, cize jasne, ze sa chodi len k nam, kedze byvame v dome. Ale niekedy mam pocit, ze nikto nevie pochopit, ze ta grilovacka aj nieco stoji, nie len peniaze, ale myslim tak celkovo, upratovanie, chystanie, brikety, pitie, no proste vsetko dokopy. Kamarati pridu s detmi, tie sa hraju s nasimi detmi, takze pobehuju dnu-von, ja mam potom vsade bordel, ked sa aj niekto spyta, co ma priniest, tak napr poviem, ze budu take a take klobasy, ak chces nieco ine, dones si. Tak naposledy kamarati, ze chcu maso, tak doniesli maso, ale take rovno z obchodu, ja ze uz prinesu aspon nachystane, namarinovane, hotove, ale nie, zasa som vsetko musela robit ja. A kazdy to berie ako samozrejmost.
Takze toto leto to asi obmedzim na minimum.
Ked k vam niekto ide grilovat, nosi nieco? Pomaha vam?

Strana
z4
cacianka
15. máj 2026
@anonym_73371d

My sme mali tiez takych kamaratov, co sa k nam radi pozyvali grilovat, sice nikdy neprisli s prazdnymi rukami, ale zjedli vzdy ovela viac ako doniesli. A ja sprosta som este chystala vzdy kolac, ovocne misy detom, nakupene nanuky, dzusiky neviem co. A oni prisli s jednym balickom klobasiek. Potom som to okresala a uz ziadny kolacik, melonik, jahodky, na stol iba vodu na pitie, ziadne dzusy, piva, radlery, aperoly a tak ako som zvykla. Zbadali sa a aj prestali chodit a casom sa aj ozyvat.

@anonym_73371d smeti sa vyniesli same

Strana
z4