icon

Rozlúčka zo slobodou a materské dilemy

19. júl 2025

Ahojte, v auguste sa ide vydávať malej krstná mama a bola som pozvaná na rozlúčku zo slobodou,mám 2 mesačnú dcérku a neviem či je vhodné ísť neviem (pit samozrejme nebudem keďže kojím plus dokrmujem ale to nieje podstatne) krstná mama vraví,že na par hodín by som teda dôjsť mohla,žeby malú postražil priateľ.
Ale ja neviem vôbec stále mám v sebe to,že ja sa viem najlepšie o ňu postarať 😅🤷‍♀️ a bojím sa teda okolia čosi pomyslia,že 2 mesačné babo som nechala doma s priateľom a ja som sa šla zabaviť 😅
Na jednej strane by som aj išla aj nešla 🤔😀
Ako by ste sa rozhodli?

Strana
z3
janinah
19. júl 2025

Nesla by som,nevesta by to mala pochopiť.

anonym_62db6e
19. júl 2025

@anonym_autor ja by som nesla... o mesiac sa vydavam a nebudem mat rozlucku... my spolu zijeme, vsetko klape, nevidim dovod na to... my doma ani vobec nepijeme , s kamoskou jednou sa stretavam, obcas na bowling, kavu.. ale nepodporujem take veci... teraz k tebe.. mas babo male, nehovoriac o tom, ze pred chvilou ti skoncilo sestonedelie.. ja by som nesla

anonym_7de96c
19. júl 2025

Určite choď, otec dieťaťa musi byť tiež schopný dávať pozor na dieťa. Len preto že máš dieťa neznamená že musíš sedieť doma na riti. Aj pri dieťati ide život ďalej. Choď a uži si to

anonym_7987bf
19. júl 2025

@anonym_autor jedna sa o par hodin. Daj aj otcovi moznost postarat sa o dieta a budovat si s nou vztah

janinah
19. júl 2025
@anonym_7de96c

Určite choď, otec dieťaťa musi byť tiež schopný dávať pozor na dieťa. Len preto že máš dieťa neznamená že musíš sedieť doma na riti. Aj pri dieťati ide život ďalej. Choď a uži si to

@anonym_7de96c uziva5 si to nebude,lebo jej to niekto odporuca,nie je ten typ...stale bude mysliet na to co robi dieťa

anonym_7987bf
19. júl 2025
@janinah

@anonym_7de96c uziva5 si to nebude,lebo jej to niekto odporuca,nie je ten typ...stale bude mysliet na to co robi dieťa

@janinah co robi dieta? Ma dva mesiace a mozno cely ten cas prespi. Nebavime sa v autorkinom pripade o par rocnom akcnom dietati. Hoci aj tak by som autorke poradila- chod a strav par hodin v spolocnosti inych dospelych ludi

janinah
19. júl 2025
@anonym_7987bf

@janinah co robi dieta? Ma dva mesiace a mozno cely ten cas prespi. Nebavime sa v autorkinom pripade o par rocnom akcnom dietati. Hoci aj tak by som autorke poradila- chod a strav par hodin v spolocnosti inych dospelych ludi

@anonym_7987bf a mozno aj neprespi.mozno bude plakat,bude hladne,bude potrebovat prsnik a maminu vôňu...a mama kdesi s mobilom na stole cakať ci sa neozve manzel.ze to nezvlada..stoji to za to? Este sa medzi ľudi nachodí...

mondolina
19. júl 2025

@anonym_autor
ak tam pôjdeš a budeš vyvolávať každé tri minúty či dieťa žije tak nechoď.
choď vtedy keď si uvedomíš, že to dieťa bez teba pár hodín naozaj prežije, veď bude v starostlivosti vlastného otca.
daj tomu šancu.

mondolina
19. júl 2025
@janinah

@anonym_7987bf a mozno aj neprespi.mozno bude plakat,bude hladne,bude potrebovat prsnik a maminu vôňu...a mama kdesi s mobilom na stole cakať ci sa neozve manzel.ze to nezvlada..stoji to za to? Este sa medzi ľudi nachodí...

@janinah
vždy sa vie vrátiť domov nie?

anonym_a81340
19. júl 2025

@anonym_autor preco zalezi na tom co si pomysli okolie? hlavne nech ty vies, ze si urobila spravnu vec.

lija22
20. júl 2025

darmo ti poradit, ked si oplyvnena tym, co povie okolie

januska12323
20. júl 2025

Ty vieš bez dieťaťa prežiť a otec sa postarať? To je dôležitejšie ako nejaké okolie.

simik22
20. júl 2025

Ja by som na chvíľu išla, ak bude babo plakať, vrátiš sa domov, kde je problém?

anonym_e9c1e3
20. júl 2025

Choď, veď si moderná žena, ktorá si musí užívať aj po pôrode, ruka hore musí byť a predsa dieťa ťa nepotrebuje, iba spí. Mama je úplne nepodstatný element, veď existuje umelé mlieko.
- to bol sarkazmus.

enmery
20. júl 2025
@anonym_e9c1e3

Choď, veď si moderná žena, ktorá si musí užívať aj po pôrode, ruka hore musí byť a predsa dieťa ťa nepotrebuje, iba spí. Mama je úplne nepodstatný element, veď existuje umelé mlieko.
- to bol sarkazmus.

@anonym_e9c1e3 Ty si ok?Jedná sa možno o 2-3 hodiny. Materstvom sa skončil život? Otca dieťa na tie 3 hodiny nemá? Ak s tým problém autorka má, nech ostane doma pri malom a nebude sa trápiť. Ale toto, čo si tu napísala ty, úplne z cesty. A ešte anonymne, ty budeš také to "okolie", ktoré ohovorí matku, keď odíde s kamoškami na 3 hodiny, lebo je ešte stále aj žena, nielen matka, však? Otec je retardovaný a za tých pár hodín nezvládne nič, ani zavolať matke, že dieťa bez nej umiera🥴👍

basska_b
20. júl 2025

Ja som bola, mala som polrocne babo a uz malo pravidelny rezim. Povedala som si, ze si zasluzim,ked som pol roka sedela doma. Ale 2mesacne ho este nema a ak ho budes kojit, tak mu budes dost chybat. Inak ked som sla von s kamoskami, viac za mnou plakali 2rocny a 5rocna ako babatko. Inak som sa spravidla od babatiek nepohla, zriedkakedy som ich dala niekomu kocikovat

alyson29
20. júl 2025

Ja by som išla, nie si len matka, ale aj žena a kamarátka, ktorá má nárok žiť svoj život ďalej, materstvom ti predsa neskončil 🙂 dohodnúť sa s priateľom, nech na 2-3 hodinky postráži a aspoň na chvíľku chod medzi baby..

1sally12
20. júl 2025

A ty ideš každému oznamovať kam sa chystáš? Keď píšeš 'čo si pomyslí okolie" ako myslíš čo si susedia pomyslia? Ideš aj im oznámiť kam sa chystáš? 🙄

andrea2323
20. júl 2025

Ja som v takýchto mesiacoch išla raz za mesiac s kamoškami na večeru lebo malého som večer o 7-8 uspala a do takej 11 som mala čas. Manžel len pohojdal ak bolo medzitým treba, mala som aj mlieko svoje odsaté, lebo som kojila, keby dačo. Potom sa to celé pokazilo cez regresie a už som od neho večer absolútne nemohla odísť, takže spätne to tak vnímam, že som mohla ísť aj viackrát 🙈 tiež som sa vtedy ale bála

diewcatqoo
20. júl 2025

Na celu noc urcite nie, ale na nejake 2-3 hodinky by som sla. Pokial nebudes pit, aj tak sa tam po urcitom case budes nudit. A nejake 2-3 hodky otec dietata urcite zvladne.

anonym_126c00
20. júl 2025

@anonym_autor moje dieťa malo necelé dva mesiace, ked som bola na svadbe. Strážili ho moji rodičia, bývali kúsok od miesta svadby, tri krát som odbehla ho nakojiť, neboli sme dlho. Určite by som išla, nie kvôli kamarátke, ale kvôli tebe a to z viacerých dôvodov. Je perfektné, ak sa aj otec vie od útleho veku o dieťa postarať, je tak otcom, ako ty matkou, keby si musela ísť náhle do nemocnice so slepákom, tiež by to musel zvládnuť. Pre teba bude len prínosom, ak nebudeš s dieťaťom nonstop, ale si vyhradíš pár hodín týždenne pre seba bez dieťaťa. Je síce ešte veľmi maličké, ale v budúcnosti to veľmi oceníš, ak nebudeš naň veľmi upnutá a dieťa to ocení tiež, nebude mať problém byť aj s inými ľuďmi, bude sebavedomejšie, ako deti, ktoré sú len s matkou. Ideš na pár hodín, nie dní, keby niečo, tak sa vrátiš, A pre otecka bude len fajn, keď si vyskúša sám sa starať o drobca.
A vetu čo si pomyslí okolie navždy vymaž zo svojho života.

anonym_126c00
20. júl 2025
@basska_b

Ja som bola, mala som polrocne babo a uz malo pravidelny rezim. Povedala som si, ze si zasluzim,ked som pol roka sedela doma. Ale 2mesacne ho este nema a ak ho budes kojit, tak mu budes dost chybat. Inak ked som sla von s kamoskami, viac za mnou plakali 2rocny a 5rocna ako babatko. Inak som sa spravidla od babatiek nepohla, zriedkakedy som ich dala niekomu kocikovat

@basska_b práve preto za tebou plakali, lebo si sa od nich nepohla. Ja som tiež nikomu nedávala dieťa kočíkovať, ale kľudne ostalo s otcom, mojou mamou, svokrou, tetou a nemalo problém, ani keď išlo do škôlky

anonym_94e7a7
20. júl 2025

@anonym_autor Nešla by som, rozlučka so slobodou je taka blbost...vsetci budú ožratý a ty si budeš hovoriť, že kvôli tomu to som odsunula svoje dieta. Ja nepijem takze na žiadna akcie nechodim...vadi mi chlast.

natalka13
20. júl 2025

@anonym_autor co si pomysli okolie? Nieje to jedno? Jedna cast se si mala ist a druha ze si nemala ist, rovnako ako tu na koni.
Nechapem preco by si nesla? Priatel nikdy neprebalil nenakrmil dieta? Keby ta hned teraz brala zachranka kto by sa postaral?
Ake odsunutie dietata? To co je za blbost.
Teraz nikdy nikam nepojde lebo ma dieta? Ziaden koncert divadlo kamosky....diky za taky zivot.

sense
20. júl 2025

Čo si pomyslí okolie je jedno. Buď chlapovi veríš že sa dokáže pár hodín postarať alebo nie. Toto je niečo čo by si mala konzultovať hlavne s ním a nie s okolím či dokonca cudzími ženami na MK.

lienka.7
20. júl 2025

@anonym_autor určite nie! V žiadnom prípade!!! Teraz do jeho 18tky vôbec nikde!!! Ani pohnúť z domu... Lebo si predsa jeho matka, nikto iný sa o neho nevie predsa postarat!!! Omg🤦‍♀️ ženy, nechápem prečo by niekde nemohla ísť... ide preč na týždeň? Sedíte pri tých deťoch ako také kvocky a potom tu vypisujete ze tu máte depky z toho. Ale ísť niekde von na 2- 3 hodinky, to nieeee🤦‍♀️

mandzula
20. júl 2025

Ked sem zena pise, ze je z dietata na prasky, unavena a spol., radi sa jej, nech si najde cas pre seba, ved dieta ma aj otca, snad nie je taky nemtavy, ze by sa nevedel o vlastne dieta postarat. Ty tu moznost teraz mas a ak vies, ze to dieta a muz v pohode zvladnu, chod. Okolie neries, matka nerovna sa otrok dietata.

dudos
20. júl 2025

Určite by som išla. Otec je rovnocenný rodič. Ženy si samé vytvárajú situácie, že sa v dvoch rokoch dieťaťa nemôžu ani vycikať (to je len príklad). Tvoje dieťa ťa nebude mať o nič menej rado a otec dieťatka si vytvorí systém ako fungovať bez dozoru partnerky a matky dieťaťa.
A aj tebe prospeje byť v spoločnosti bez bruška (obdobie tehu) a mimo mamičkovských povinností.
Mám dve deti, starší fungoval asi od 4 mes. sám s otcom, cca od roka prespavacky bez rodičov u starých rodičov (jedna noc - podvečer sme doviezli a druhý deň pred obedom prišli). Druhé dieťa obdobne len s neskorším štartom lebo bol covid a opatrenia s tým spojené.
Neviem si predstaviť, že by som si sama vytvorila životnú situáciu, že nikam bez dieťaťa.
Rozumiem a chápem ak rodičia dieťaťa nemajú nikoho v blízkosti na opateru a stráženie, to je samizrejme úplne iná situácia. Ale nenechať ho postrážiť vlastnému otcovi? Čo postrážiť - otec s ním bude tráviť plnohodnotný rodičovský život.
Ženy - matky neblbnime. Ak máme schopných a milujúcich partnerov tak im dôverujeme a dajme možnosť si budovať otcovský svet a ten rodičovský.

lilke
20. júl 2025

@anonym_autor to ani k lekárovi nepôjdeš? Tam tiež to môže byť pár hodín. A niekto sa o bábo musí postarať.
Veď môžeš maličkú nakŕmiť, dať spať a potom vyraziť. Sama píšeš, že je dokrmovana, priateľ ju môže v prípade potreby nakŕmiť, prebaliť. Na tie 2-3 hodiny to určite zvládnu spolu... A čo si myslí okolie? Kedysi bolo normálne, že staršie dievča zo susedstva či niekto z rodiny pokocikovali, a mamička mala hodinu-dve času na iné. A to dokonca pravidelne. Prečo by teraz mal byť problém?

dudos
20. júl 2025

A zamýšľať sa nad tým čo si pomyslí okolie je na smiech. Dôležitý ke dohovor a súhra medzi partnermi. Ich spoločné fungovanie.

Strana
z3