icon

Rozmýšľame nad svadbou

16. okt 2022

Ahojte žienky. Rozmýšľame nad svadbou. Nemáme radi také svadobné ceremónie, tak preto rozmýšľame, že buď by sme sa vzali v kostole len so starými rodičmi, rodičmi a súrodencami (iba pokiaľ by sme našli kňaza ktorý by nám urobil svadbu bez tých pobytových náuk) alebo by sme sa vzali na úrade o dvoch svedkov. Len by nás zaujímalo, že pokiaľ by sme sa vzali na úrade, že či by nebol potom problém deti pokrstiť. Ma tu niekto reálne skúsenosti že mal svadbu na úrade a deti ma pokrstené? Ďakujem za každú jednu odpoveď.

Strana
z4
angelsigh
22. okt 2022

Myslím že záleží od kňaza 🤔 Dcérku pokrstil bez problémov ale je pravda že ma poznal z účastí na bohoslužbách počas xyz rokov tak vedel že mi nejde iba o "papier" 🙂
PS: ja som sa v kostole vydávať chcela ale z manžela sa vykľul 🐂 (slovom vôl) tak sa svadba v kostole zatiaľ nekonala a ani sa už nebude🙄

kamatopo
23. okt 2022

Ja som bola rozvedená tým pádom som sa už v kostole vydávať nemohla. Náš pán farár bol veľmi ľudský človek a bez problémov nám dieťa pokrstil. Podpísali sme papier že sa zaväzuje vychovávať malú vo viere a tak aj robime. Súčasný farár u nás nechce o krste počuť keď nie sú rodičia zosobášení v kostole. U mňa je to úplne choré nútiť dvoch ľudí do sobáša pod takouto formou vyhrážky. O pobytoch som počula už desať rokov dozadu. A to je tiež len na kňazovi a ako sa dohodnete. Ja by som na dáke pobyty čas nemala.

nikusa1113
23. okt 2022

@asia83 no niekedy to tak bolo teraz už nie

regetka
23. okt 2022

Nie som vydatá, dcéry mi okrstili tu v BA, na kysuciach by bol problém, časy sa však menia, stačilo aby krsny rodičia mali všetky sviatosti, sestra slobodná, takže po birmovku...podľa mňa sa treba informovať v kostole kde chcete dať dieťa krstiť. Ak robia problém, skúsiť inú farnosť.

zuzikboc
23. okt 2022

Nečítala som všetky komentáre, ale my sme zobratí len na úrade, ja niesom pokrstená a obe deti nám bez problémov pokrstili. Stačilo, aby krstní rodičia mali všetky cirkevné náležitosti naporiadku 😉

vivi76
24. okt 2022

Brat sa ženil v kostole bez náuky.Akonahle sa kňaz dozvedel,že pomáhal priateľke doopatrovat chorú mamu,pochopil,že brácho vie,o čom je život a nie je žiadny vetroplach a mal to bez náuky,Max formálne jedno sedenie. Závisí naozaj od kňaza.

jankadr
25. jan 2024

Nie je tam žiadne vymývanie mozgov,preberajú sa rôzne témy.Nie len tie pekne v živote,ale aj tie náročnejšie a nedeje sa tam nič nepríjemne.Boli sme spolu s viacerými pármi a ver mi,vôbec nemali vydiskutovane veci a sami zo seba zostali prekvapení.Typu adopcia dieťaťa,ona áno,on nie. A kukali na seba.Ak to berieš ako vymývanie mozgu,majte svadbu na úrade.S kňazom sa dalo veľmi príjemne porozprávať.

Strana
z4