Pozvaní na svadbu bez detí: Ísť či odmietnuť?
Ahojte. Išli by ste? Kamoška organizuje svadbu pozvala mňa aj priateľa ale bez detí. Popravde sa mi to nepáči veď tie deti patria ku mne. Či vidíte to inak? Rozmýšľam že ani nepôjdem a slušne to odmietnem. Bola som už na x svadbách a bolo samozrejme že detičky boli pozvané tiež
Prepana krala, minule tu bola taka tema, mozno najdem 😂😃 sto ludi, sto chuti. Ja nie som citlivka a som dost empaticky clovek, keby ma zavola kamoska aj samu ze inak sa neda, absolutne sa ma to nedotkne. Chcem, idem, nechcem, nepojdem. Tvoje deti su sucastou tvojej rodiny, nie, nutne nepatria na kamoskinu svadbu, je ine keby sa vydavas ty alebo tvoja sestra. Moja mama tiez patri do mojej rodiny a viem fungovat ako solo bytost, pripadne ako par.
Sama mam deti a niektore mamy si svoje male "poklady" nevedia dat doporiadku ze ake su mile a zlate ked napr tancuju popri novomanzeloch pri prvom tanci... minule som videla ako si tam dvaja odbijali balon alebo sa plazili v dyme popod nohy 🥰🫠😂😂 nahanacky okolo stolov alebo vsade pokydana cokoladova fontana je bonusom. Ked dieta nevie byt ticho a vrieska pri prihovore rychlo ho vezmem prec a nie ze sa tam s nim este rozpravam...a koooopec ineho.
Boli sme pozvaní na svadbu kamošov, deti sme DOBROVOĽNE nechali babke a perfektne sme si to s manželom užili. Po dlhšom čase to pre nás bola super príležitosť zabaviť sa SAMI. Svoje deti ľúbim, ale nie sme siamsky pripojení, dokážem v pohode existovať aj bez nich. Bola som na veľa svadbách, niekde boli deti v pohode, inde sa besnili ako bláznivé a rodičia mali úplne na háku. Bola som aj na svadbe, kde rozbláznené dieťa odtrhlo neveste vlečku. My sme mali na svadbe deti 2x, v obom prípadoch šlo o neškodné, väčšinou spiace bábo, zavesené celý čas na mne alebo mužovi v nosiči.
Keďže je to kamoškina svadba a nie svadba blízkej rodiny, určite by som rešpektovala.
Kamoška môže mať na to rôzne dôvody. Aj finančné napríklad. Aj ten, že chce len deti z rodiny. Alebo nechce vôbec. Ona to platí a je to jej deň, čiže jej/ich voľba a prianie.
ak by som mala strazenie pre deti, ktore by bolo bez zbytocnych komplikacii (v stye ze babka musi cestovat cez pol slovenska alebo deti este neboli nikdy bez rodicov a pod), tak by som sla, jasne
@anna_anicka83 áno ja viem o čo v tej téme išlo,nemali miesto. Dobre my keď riešime oslavy tak hľadáme miesto podla počtu ľudí a nie opačne. Ale autorka tej témy bola urazená že kamarátka za týchto okolnosti nechce prísť
Pri dnesnych cenach sa ani necudujem, ze eliminujú pocet hosti. Ak by ma pozvali na svadbu bez deti, tak to akceptujem na 100%, je to ich vec ako sa rozhodli. A my by sme s mužom určite šli a aj sa zabavili bez deti, tak isto ako sa zabavíme s detmi. Deti nie sú prekážka ale ani by sme to neriešili, ak je to pozvánka bez deti.
@nika3136 áno presne toto...my sme bolo raz s našou malou na oslave zrovna mala také behacie obdobie. Ona z toho nemala nič, my sme nemali nič z oslavy, a nechcem vedieť co si mysleli čašníci balansujuci s jedlom pomedzi malé nahanajuce sa deti
@anna_anicka83 to je pravda vidis.vzdy rodina.ale neni divne ked vyslobne povedia ze ale bez deti?no ja neviem.
Ja by som nešla. Moje deti zvládajú svadby úplne skvelo. Syn bude mat 7 rokov, na svadby a nami chodí od svojich 6mes., 😁 a užíva si to. Dcérka to isté. Keby im poviem že ideme na svadbu a oni nemôžu, to by bolo sklamanie pre nich 😅
bez detí nešla... to ako by chceli aby som prišla na svadbu o jednej nohe...
ako dieťa do 15 r. som sa nachodila s rodičmi po svadbách. aj 4 za rok boli v rodine.
u nás deti na svadbách tvorili 1/3 hostí.
@sense Ale nešlo len o miesto. Oni to miesto vyberali s tým, že čakali, že kamoši sa neurazia a deti nechajú doma. A keď im to predostreli, tak boli ofučaní, že keď sú tam iné deti (z rodiny), tak prečo by sa ich nezmestili. A ona nevedela, čo má robiť, nechcela mať urazených kamošov, ani 20 detí na svadbe. To, že nevydal ani priestor už bola len čerešnička na torte. Preto jej radili urobiť to radikálne, ofiko pozvať ale bez detí a už je na nich ako sa zariadia. Všetkým nevyhovieš. Čiže každý má možnosť výberu. Ak sa na to niekto urazí, tiež je to jeho problém. Za mňa to na urazenie nie je. Ja by som bola rada, že moja kamoška myslela aj na mňa s manželom (vieme koľko to stojí). Veľakrát som kamoškam išla iba na obrad a zagratulovať, lebo robili svadby menšie, mali veľa rodiny a podobne.
@jeanne14 Mozno by ste mali zapracovat na komunikacii. Je dolezite aby dieta vedelo, ze nemoze vsetko, ze nepatri vsade a ze nie vsade dostanete aj vsetci pozvanie. Ci uz ide o kino, ples alebo svadbu. Mam 6 rocnu dceru a ta dokaze akceptovat, ze niekde nepojdeme spolu a hotovo. Aj cez vikend ideme na svadbu bez deti. Taky je zivot, deti potrebuju zazit aj realitu. A mozno je fajn tiez popremyslat aj nad tym, ze kvoli tomu, ze sa nevies odlepit od deti mozno prides o super kamaratov. Za mna je dolezite budovat vztahy aj mimo rodiny, ale vsetci sme nejaki a potom sa necudujem, ze deti maju 30 a nevedia sa odlepit z rodicovskeho domu 😃 lebo jedina zaluba rodicov su deti a naopak
@anna_anicka83 áno a nechápala prečo kamarátka prísť nechce keď ich pozvali. (Resp autorka mala problém akceptovať odmietnutie kanaratky) Ako keby prijať pozvanie povinnost. Pritom nemuseli ich pozvať na svadbu Rest ku stolu. Mohli ich pozvať len večer ako chodia kamaráti. Alebo nechať prísť len zablahoželať ku kostolu/úradu a nemuseli riešiť deti.
Keď som sa vydávala tiež sme pozývali bez detí. Ale výnimky medzi deťmi ktoré áno a ktoré nie sme nerobili.
Uz si spominam na odborne nazvy ktore padli v minulej diskusii..
Boli to prosim pekne generacna trauma a studeny odchov 😃😃😃😃😃😃
Ist bez deti je uplne normalne. Len každý to inak vníma.
Ak majú kde byt, choďte bez nich. A zabavte sa. Nie ste len rodicia ale aj dvaja dospeli ľudia...
Ak tam nebudu ani ine deti,a mas ich kde nechat,urcite by som sla.
A zasa,je to "iba" kamoska.
Cize treba akceptovat pravidla.
Keby to bola svadba v rodine,je to uplne niec ine a ako pises-deti su vasou sucastou,cize tam by som to riesila ci ano,ci nie...
Ale mimo rodiny je to smiesne.
Urcite chodte aj bez deti
isla by som bez deti. Keby islo o rodinnu svadbu, bolo by to zvlasne ale toto je kamaratka. NIe sestrenica a nebude tam detom behat cela rodina a kopa rovesnikov.
Tvoje deti sú pre kamarátku cudzí ľudia. Pozýva teba a k tomu patrí aj partner. Keby tam každý pozvaný mimo rodiny priviedol x deti tak sa nedoplatia. Plus určite si všimli, že dnešný trend mať deti rozmaznané a mimo kontrolu sa vcelku rýchlo šíri, tak majú asi obavy, že by veľa kľudu nebolo.
Je to ich svadba, oni to platia a môžu ju mať presne podľa svojích predstáv. Pravda je, že rodič s dieťaťom na svadbe nevypne tak, ako bez detí. Stále musí dávať pozor, behať za ním. Možno sú dôvody finančné, možno praktické. Urážať sa za to?Prečo to nebrať ako príležitosť na pekné rande s partnerom?Pretože strašne veľa ľudí zabúda byť mužom a ženou s príchodom detí, zanedbávajú svoj vzťah. Čo je na tom tak strašné sa ísť zabaviť na 5, 6, 7 hodín bez detí a brať to ako pekný čas spolu?Veď sa to nedeje každý mesiac. Ja som ako dieťa bola na svadbách, ale boli aj svadby bez detí a je to rozhodnutie tých, ktorí sa berú. A tu sa z toho robí kauza. Pritom je tu dosť tém, kde ženy píšu budúcim nevestám, že svadbu si majú urobiť pre seba a podľa seba.
Ked sa rodicia idu zabavit na ples, su celi stastni, ze si oddychnu bez deti a ani najst strazenie nie je problem, ked ide o svadbu, zrazu sa mnohi citia urazeni, ze musia z deti asi kus odrezat, ked budu jednu noc bez nich. O. k. , mozno kedysi, ked ta svatba bola aj pre decka ojedinelou prilezitostou na kulturu, ale dnes, ked sa vyslovene pre ne robi milion akcii, tak nevidim dovod brat ich niekam, kde si ich niekto nezela.
@autor ja by som isla, nie som otrok dietata, nebudem mu podriadovat cely zivot.
Al mas kde deti nechat tak chod sa zabavíte
Nešla by som s deťmi, ani keby som mohla.
Ona ti nekáže dat deti do detskeho domova a vzdat sa ich. Ona chce mat svoju svadbu v kruhu dospelých ludí, a nie kinder párty, bez prípadného narúšania ci mozných nehod sposobenych malymi detmi. Kto toto nevie rozumne pochopit a uráža sa, tak nech nikam ani nejde. To ze sme rodicia, naozaj neznamena ze sa svet zrúti ked pojdeme na akciu len ako dospelí ludia bez detí. Myslim ze podaktorí z toho mate vacsiu traumu nez deti....
Ona má právo pozvať Vás bez detí a ty máš právo odmietnuť. Tiež sa prikláňam k tomu, že je to svadba kamarátky, nie rodina, určite by som sa neurážala ani neriešila, že prečo - je to jej rozhodnutie a ja ho rešpektujem a zariadim sa podľa toho (či mám stráženie a pod).
Ak to nieje rodina je to ok ak bez deti. Ale ja by som nesla ani s detmi ani bez. Nemam to rada a vyhybam sa tomu ako sa da ..takze by mi to prislo vhod a povedala by som ze mi ich nema kto strazit . Sla by som len zablahozelat pod kostol

Už sú tu takéto témy. Úprimne? Ja som na takej svadbe bola a boli super, nikde žiadne rozmaznané, vrieskajúce, jačiace deti, ktorých rodičia si myslia, že majú najrozkošnejšie stvorenia na svete a nevedia si ich ukočírovať. Zoberte si koľko je to výdavkov. A keď pozve skoro toľko detí, koľko dospelých, naozaj sa to nacenenie tej svadby zobrazi. Ale nejde len o tie financie, ide aj o ten kľud. Tiež by som netužila mať rozlietané deti ktoré rozoberajú celú sálu, ulietané, umrnčané jačiace, strhávajúce na seba pozornosť. Už by ste sa mohli naučiť mamičky fungovať niekedy aj bez deti, pár hodín sa to dá zvládnuť.