icon

Spoločenská etiketa - teoretické odmietnutie pozvania na svadbu

mysga
13. jún 2016

Ahojte, ak by som odmietla pozvanie na svadbu jedného rodinného príslušníka, musím ho podľa etiekty pozvať na svoju svadbu?

Zrejme budeme medzi pozvanými,ale pán ženích je extrémne žiarlivý a raz spravil na inej svadbe scénu pre to, že môj partner si pripil s jeho budúcou ženou (pri čom som sedela) a obaja z toho robili strašne haló. Nepotrebujem riešiť takéto detinske kraviny a odvtedy sme s nimi neni za dobre. S mojou mamou sme sa už stihli posekat, lebo ja vravím, že na svoju svadbu ich nepozvem ani keď oni nás pozvú (dôvod,nepotrebujem tam roztrzky) ale vraj to musím lebo sa na mňa urazí celá ich strana rodiny.

Ako to riešiť? Nie je to životné dôležitá otazka,ale jedna sa o pokoj v rodine.

Strana
z2
maciatkolulu
13. jún 2016

@mysga chodte na svdbu, najedzte sa, zbalte vysluzku a fiju domov a vy nepozvite 😉 Srandujem, ja by som zavola, ze dakujete za pozvanie, ale s najvacsou pravdepodobnostou nepridete a ani dovod netreba uvadzat a bodka. Nezelas si ich na svadbe, tak ich jednoducho nepozyvaj a nepocuvaj mamu v tomto. Predpokladam, ze bol dotycny ziarlivy element a asi spolocensky unaveny, ked takto reagoval, lebo ak bol triezvi celkom ok asi nebude 😉

trdelnik234
13. jún 2016

@pribinak

No neviem, ci mam toto napisat, ale uz ked si ma tak navnadila, tak este jednu anekdotu k dobru.
Moji rodicia sa brali cca pred 40 rokmi a moja babka z otcovej strany si do zosita zapisala, od koho aky dar dostali. No co povies?

P.S. Ten zosit este maju.

pribinak
13. jún 2016

@trdelnik234 Jaaaj dobry boze!

eeffka
13. jún 2016

@trdelnik234
@pribinak
zeny ja som z vychodu, tu tie zosity stale su
kto co komu a kolko dal, kto koho pozval aky dar doniesol a kedze feri ma deti 5 a dal nam iba 100ku tak my ked pojdeme na ich 5svatieb dame na kazdej iba 20ku.... zlata svokra 🙂

trdelnik234
13. jún 2016

@pribinak

Asi tak.

dominika6
13. jún 2016

@trdelnik234
aj u nás sa to v rodine písalo do zošita...aj moja mama tiež ten zošit ešte má 😀
a možno aj bločky zo svadby 😀

trdelnik234
13. jún 2016

@dominika6

A ja som si myslela, ze to iba u nas.

dominika6
13. jún 2016

@trdelnik234
aaaale kde...ja som taká istá...mám bločky ešte z roku pána 😀

trdelnik234
13. jún 2016

@dominika6

A kde ich prosim ta skladujes? Lebo ja tiez vsetko skladujem a potom sa nas.... iem a vsetko leti do kosa.

mima4
13. jún 2016

@mysga
nemusis pozvat a nedaj sa citovo vydierat a manipulovat a ked sa chcu urazit, maju v tom slobodnu volbu a bodka.

dominika6
13. jún 2016

@trdelnik234
Neuveris...mam zakkadace kancelarske...
Rozdelene zmluvy,zarucne listy,blocky...😀

miriam11
13. jún 2016

@mysga alebo chodte na ich svadbu, zagratulujte v kostole, alebo na urade, potom zbehnite k svadobnemu stolu ( oni ako ženích s nevestou budu sediet za vrchstolom), nie pri vas a zjedzte dobroty, trošku zatancujte a hups chodte skoro domov. Nemusite sa s nimi vobec bavit.

ella2015
13. jún 2016

@mysga Nepozývaj ich a ak majú svadbu koncom roka Ty budeš niekedy pred pôrodom alebo tesne ak som sa dobre dívala takže nikam chodiť nemusíš. Zagratulovať v kostele, kvety a bye bye

Strana
z2