Svadba 200 km od domova

31. júl 2022

Baby chcem počuť vás nestranný názor..Ako by ste reagovali 🙂.. Presťahovala som sa za priateľom zo Žiliny do DS a máme v pláne svadbu.. Ja osobne by som ju radšej chcela v mojom meste lenže priateľ nechce vyhadzovať zbytočne peniaze ako aj za ubytko pre hostí (moju rodinu alias maminy súrodenci a ich detí atď) pretože povedali že ak by sme spravilu svadbu tu v DS tak chcú ubytovanie ináč by neprišli.. Priateľ skrze moju rodinu nechce peňazí míňať pretože má na nich svoj názor kvôli tomu že aj keď idú
(moja rodina ,sesterky,tetky atď.vs môj brat s rodinou a ostatný)do Veľkého Mederu na dovolenku tak sa u nás ani nezastavia na kávu a pritom dobré vedia že sme už neraz spomenuli že ako náhle budú nablízku až sa ozvú,oni sa neozvali ,len sme videli foto na FB 😂aj keď tu minulý týždeň boli.. Preto je priateľ toho názoru že radšej za tie peniaze pôjdeme na dovolenku alebo si spravíme mini svadbu tu a to len s mojimi rodičmi a súrodencami

0silvia0
31. júl 2022

a ty by si chcela mat svadbu s tetami a sesternicami a sirokou rodinou ci len malu svadbu s rodicmi a surodencami?

patka06
31. júl 2022

súhlasím s priateľom, úplne stačí ak na svadbu príde mamina a tvoji súrodenci.
Organizovala by som ju tam kde aktuálne bývate.

hlubik
31. júl 2022

zrobte na pol ceste

autor
31. júl 2022

@0silvia0 Ja by som ju chcela mať aj tu v DS malú lenže potom by boli na mňa všetci nahnevaný že som ich nepozvala a nespravila to u nás v Žiline .. Lenže keď si to zoberiem s toho druhého konca tak bývam tu už vyše 2 roky a nik ma okrem rodičov tu nenavštívil a aj keď tu boli na dovolenkách ako napríklad aj môj brat tak ani mú ani bu.. Priateľovi som to nejako nedaval ale trošku som ostala sklamaná že má nedošli pozrieť tak ako Maminy súrodenci a deťmi a tak ako aj brat, čakala som že sa aspoň niekto z nich ozve aspoň tým že
,,Caw akurát sme v Mederi mohla by si prísť aspoň sem"Lenže ani toho som sa nedočkala takže preto neviem ako a tým naložiť či to spraviť podľa priateľa

beata_k
31. júl 2022

Pohladajte ine miesto. A rodinu z toho nevynechavaj. Aby si raz nebanovala, ze ta priatel uplne odstrihol od rodiny. Rodinu si clovek nevybera, maj ich rada. Mozno nie su dokonali, ale je to tvoja rodina.

ropucha6
31. júl 2022

Aj on by pozval len rodicov a surodencov? Akoze my sme mali len veceru s asi 6 ludmi, ale tak na tom sa musite zhodnut obaja.

autor
31. júl 2022

Priateľa sa to dotklo už len preto pretože bol natešený že som konečne niekto zavíta čoz im aj písal že ich čaká atď 😂 Potom názor zmenil na to že keď po mne neštekne vlastná rodina ani v Žiline a niet ešte tu tak on nemá dôvod robiť veľké oslavy pre nich .. Priateľ už rodičov nemá a má len 2 bratov ktorý ho majú na háku tak ako moj brat mňa 🙈😀

0silvia0
31. júl 2022

Ja by som robila podla seba ako vam dvom vyhovuje. Ak chcete malu svadbu, urobte malu. Ale z presvedcenia, nie kvoli hnevu na rodinnych prislusnikov, ze neprisli vas pozriet.
A ci sa hnevat budu ci nebudu, mladi maju pravo si vybrat, aku svadbu chcu. Nakolko si dnes mladi platia svadbu sami. Kedysi platili svadbu rodicia, tak mladi suchali s nohami a rodicia planovali.

zalka
31. júl 2022

Autorka, ja ti rozumiem,... také správanie mrzí. A poznám ho, aj u nás má rodina dvere otvorené, ale nikdy nemajú čas aj ked sú v meste. Tak už dávno sme ich prestali volať, ak budú chcieť tak nech sa zastavia. Ak nie .. naj si trhnú.

Ako bez okolkov sprav svadbu v DS, pozvi širokú rodinu ... ale ubytovanie uhrad len rodičom. Ostatní po vlastnej osi, max. im môžeš zabezpečiť autobus ak sú všetci zo žiliny, tak autobus domov ... neplatila by som im ubytovanie.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
31. júl 2022

@zalka Ten autobus vyzerá byť dobrá alternatíva ak by k tomu došlo 🙂 ďakujem za radu 😀

autor
31. júl 2022

@evamarek77 Práveže on je dobrák od kostí a povaha taká že 😂kam má dáte tam som 🙈 Skôr ja som ten manipulátor 🙈😂🙈

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ankare
31. júl 2022

My sme išli na svadbu zo stredneho Sk na východ a ubytko sme si sami platili. Ani mi nenapadlo,že by to mladomanželia zaplatili. Kto chce prísť,nech príde tam, kde chcete svadbu Vy a nech si každý za seba zaplatí.

zmrzlinka2021
31. júl 2022

Ja na vasom mieste by som zavolala cisto len rodicov a surodencov s partnermi + ak mate babky a dedkov a finito. Malička svadba.

Chapem, ze priatela serka, ako sa niektori ludia spravaju, len vies, ludi nezmenis, a mozu byt a fajn, ale niektori su taki zvlasni, vzdy sa ponahlaju, na nic nemaju cas a potom horekuju, ze aki su dnes k sebe ludia

cacianka
31. júl 2022

Nemyslím si že je manipulátor a obmedzuje ťa v stretnutí s rodinou. Len je realista a vidí ako sa k tebe tá rodina zachovala. Žiješ v DS, vybaviť svadbu by ti bolo praktickejšie tam, kde všetko obehnes a akčne vyriešiš, pozvi iba tých, ktorí majú o teba a tvojho partnera záujem, snahu sa stretnúť , neignoruju ťa. Ak to tak cítite a vyhovuje vám to obom, kľudne urobte malú svadbu, pozvite najbližších, aj ubytko nebude veľká palka, blízka rodina nemusí nič vybavovať za teba, stačí im načančať sa a doviezť večer pred svadbou.
Ja by som nechcela na svadbe ľudí ktorí na svadbu hurá, ale v bežnom živote v paži

sense
31. júl 2022

My žsme žili 1000km od rodiny, svadbu sme mali ale v meste odkiaľ pochádzal chlap keďže jeho otec na tom nebol zdravotné najlepšie, pozvali sme len najbližšiu rodinu cca 20-30hostj plus zaplatili ubytovanie.
Urobte svadbu aby to vyhovovalo vám dvom nie celej širokej rodine

malapepka
31. júl 2022

Napisem ti, ako to bolo u nas. Ja som z okresu NMnV, muz z okresu Martin. Cca 150 km. Muz chcel velku svadbu, ak by mohol, pozve celu dedinu, ja som chcela malu svadbu len o par ludoch.
Urobili sme kompromis. Svadba bola v jeho dedine a mal tolko hosti, kolko mu srdce racilo 🤦‍♀️🙈🤣
Ja som pozvala len par z mojej strany a im sa hradilo ubytovanie. Muz mal kopec pribuznych, ktori boli miestni, im sa zabezpecil odvoz domov - kamarat bol vecer na svadbe s tym, ze robil potom rozvoz autom. Kazdy sme si platili plus minus svoju stranu. Niektore veci ako alkohol sme kupili spolocne a neriesili sme, kto kolko vypije.
Najprv som sa hnevala, ze ja mam malo ludi, ze on vela, ze to je ,,u neho,,. A vies co, bola to super svadba. Ludia sa bavili, my sme sa bavili a doteraz na to rada spominam. Ak by som sa vratila v case, urobili by sme to tak isto, len s tym rozdielom, ze by som sa menej rozculovala.

danica2711
1. aug 2022

urobte si svadbu podľa seba a pre tých, ktorí vás nemajú na háku. Čo ťa trápi, že sa na teba nahnevá rodina, ktorá na teba v podstate kašle?

katka1389
1. aug 2022

Aj si ich skusila pozvat ,ze pridite nas pozriet necakaju pozvanie .Moja dodina tiez je taka stale vyhovorky

mandzula
1. aug 2022

Tiez som na svadbu netahala rodinu, s ktorou sa mame na haku, vydavala som sa ako 38-rocna a to je uz vek, kedy clovek nehladi na to, co by sa malo, ale robi to, co ma pre neho vyznam. Ci sa niekto hneva, netusim, nezaujima ma to, zato prijemny pocit zo svadby s prijemnymi ludmi ostal.
Takze urobte tak, aby ste boli spojni vy, nie oststni.

dzejsik
1. aug 2022

my sme mali svadbu v muzovom rodisku, lebo tam bol lepsi aj krajsi priestor ako moznosti u nas … ubytka sme poriesili tym co si nahlasili ze budu chciet prespat

adoska717
1. aug 2022

Znama tak idu coskoro z okolia KE do BA na svadbu a ubytovanie si musia platit aj zhanat sami... Cez vikend sme boli na svadbe prisla nevestina teta z rakuska a ubytko si tiez sami zhanali platili... Kamoska mali svadbu 60km od domu a tiez si hostia sami platili dokonca aj kamarat bol nedavno sestre v cesku na svadbe a tiez ubytovanie sami platili