Svadba a súčasné opatrenia
Ahojte , prosim o rady ...
Mam svadbu 10.10. a tieto nove opatrenia su katastrofa .
Neviete nahodou niektora ako to je s tymi covid testami ? Treba mat ten negativny test aj ked ide len o obycajny obrad a treba nahlasovat na urad zdravotnictva ze sa ten obrad bude konat ?
Kazdu chvilu navrhuju nejake blbe nove opatrenia takze ja sa uz uplne stracam v tom...
Vopred dakujem za kazdu radu 🙂
V prvom rade si treba uvedomit, že máme každý svoje práva.To ze vláda skúša koľko vydržíme je neprofesionálne. Ľudia prichádzajú o prácu, nemajú žiadnu budúcnosť, a to nie je v poriadku. Som šťastná, že som sa vydala už dávno a na svadbe mala 100 ľudí.Určite súhlasím s opatreniami,nesmieme byť sebecki.Ale o svojich príbuzných sa musím postarať sama, štát nech zabezpečí seniorské centra a aspoň trošku zmierni to, že nemôžeme žiť svoj zivot ako nám prislúcha.Ako sa dá žiť z rodičovského príspevku + 3 deti a hypotéka?
No ale samozrejme uvidíme, ako to pôjde ďalej, a možno keď isa to bude vážne do týkať aj mojich blízkych , naozaj uverím tejto chrípke, aj napriek tomu, že to nie je žiadna cholera. A treba povedať, že 20 000 onkopacientov kardiopacientov zomrelo počas obdobia pandémie akoby nič... Nikto ich ani nespomenie. Iba tých čo zomreli na covid. Tak si prajme aby nárast nebol taký veľký či už na covid alebo iné choroby...
@janage Je odborník, je lekárka a má kontakty vo viacerých nemocniciach po Slovensku. Má informácie aj od iných lekárov s iných nemocníc. Netvrdím že žiadny vírus nie je len neverím všetkému čo hovoria. Vírus tu bude s nami už na večné veky. A podľa pána Krčméryho sa tým môže človek nakaziť opätovne aj v intervale troch mesiacov. A takto budeme fungovať teraz každý rok? Neviem si to predstaviť a určite aj veľa ostatných ľudí na celom svete. Musíme veriť že to po zime skončí.
@0silvia0 no neregistrujem zeby napr. nemci mali problem s ruskami na skolach. Tu Ti zdravy pubertak splechne ucitelke, ze on si rusko neda lebo on ma na to pravo a je to blbost. Ona pred dochodkom, spoluziak diabetik. Ale cooo jeho po tom. A odkial to ten mlady asi ma.
Rodicia sami protestuju lebo ich zdrave deti nemozu vraj dychat.
Potom ti isti rodicia nadavaju na vedenie skoly, ked nie je schopna zabezpecit dochadzku zdravym ziakom lebo jej chybaju ucitelia co sa nakazili od toho rebelujuceho.
Dalsi vystrajaju ked sa nakazi personal jedalne a nie su teple obedy atd.
Empatia 0 bodov.
@frndza nie nebudeme lebo napr. testy budu dostupnejsie teda rychlejsie sa odhali nakaza, bude vakcina, mozno viac, a mozno sa konecne ludia naucia cez chripku nelozit, kde to nie je nutne a nosit ruska.
Vsimla si si ako sa vytratili reklamy na lieky potlacujuce priznaky chripky v duchu sloganu: nemam cas byt chory? Ale roznasat virus uz mam.
A co sa tyka seniorov tak im v tych domovoch uz to posledne ostalo a to kontakt s pribuznymi, navstevy. Teraz vdaka konaniu par ludom co siria konspiracne teorie prisli presne o toto. O kontakt.Ked bolo malo chorych mohli ho mat. Sice vonku v parku, ci navstevnej miestnosti s ruskami, ale bol.
Ja mam pocit, ze tato diskusia uz nema zmysel vseobecne.
Ti co su zodpovedni budu taki dalej, ti co nie, tych presvedci az tazky pripad v rodine. Alebo ked im nebude mat kto osetrit akutny, ci chronicky stav.
Ked vypadne len stvrtina onkologov v nemocnici, kde ich uz teraz je ledva dost. Potom bude na vine vedenie, stat, poistovne a neviem kto len ti nezodpodni, co sa zabavali v bare ci na svadbe s rukou hore nie.
A ak by lekar nebodaj poskodil pacienta, ked prepracovany, ci neskuseny urobi chybu to bude hon na lekarov.
Kto bude rozhodovat kto z pacientov ma prednost?
Lebo pocet lekarov aj lozok je obmedzeny.
Ja by som nerada aj bez covidu aby ma operoval doktor co sam je chory, ci uz ma chripku, crevnu virozu alebo uz nespal dva dni ci je totalne vycerpany.
Stacilo dodrziavat par opatreni urcity cas. Mozno aj dlhsi. Tak ako niekto pisal, ked nemas zlcnik nepchas rezne. Zijes uz cely zivot bez vyprazaneho. Alebo si povies ze,sa nebudes obmedzovat a pchas a ked nastanu komplikacie umries.
Podľa mňa je nosenie rúšok to najmenej. Ako viem, pre niekoho je to obmedzenie, no zjavne to inak nepôjde a snáď sa nechceme vrátiť k opatreniam z prvej vlny
ja som sa na tom všetkom tiež dobre bavila...ALE... oni až ked začnú odpájať ľudí od prístrojov a rozhodovať, kto bude žiť a kto nie, tak až potom nám dôjde závažnosť situácie

@zafir01 no s tou castou o strachu bohuzial suhlasim. Lebo Slovaci kym sa nebudu bat, kym nezaziju fakt tie krajne situacie, ku ktorym vobec nemuselo dojst a dufam, ze nedojde, budu na to kaslat. Ak by umierali mladi, produktivni miesto starsich myslim, ze uz by nebol problem ani bary zatvorene, ani futbalove zapasy bez divakov. Co mimochodom ked uz sa operuje peniazmi, by som bola zvedava, kolko stat usetril lebo nemuseli mat tazkoodenci manevre kvoli agresivnym fanusikom futbalovych zapasov napr.