Svadba a súčasné opatrenia
Ahojte , prosim o rady ...
Mam svadbu 10.10. a tieto nove opatrenia su katastrofa .
Neviete nahodou niektora ako to je s tymi covid testami ? Treba mat ten negativny test aj ked ide len o obycajny obrad a treba nahlasovat na urad zdravotnictva ze sa ten obrad bude konat ?
Kazdu chvilu navrhuju nejake blbe nove opatrenia takze ja sa uz uplne stracam v tom...
Vopred dakujem za kazdu radu 🙂
@evaachesa farma firmy napr a akcionári tých farma firiem. Pre nich je to mega biznis. Keby boli féroví tak zisky za korunu by venovali na charitu a pre chudobu
@marca12 aj naša upratovačka v robote je bez prace kým my mame homeoffice☹
@derdia pozri, nikto nehovori, ze sa ma zas vsetko zatvorit a ludia maju sediet len doma. Treba sa spravat rozumne, tj. aktivity, ktore viem obmedzit, kde viem, ze hrozi vyssie riziko nakazy, jednoducho obmedzim.
Dieta mi chodi do skolky, ja do prace. Dochadzam kazdy den vlakom, obcas pouzivam aj elektricku, v office sedim s dalsimi ludmi... zijem v podstate ako doteraz, len s mensimi obmedzeniami.
Vacsinu veci, vratane nakupov a pod, robim rovnako ako doteraz. Obmedzila som akurat navstevy restauracii (ale podporujem podnikatelov, lebo si objednavam) a nechodim na akcie, kde byva vela ludi. V uzavretych priestoroch nosim rusko. Odstupy dodrziavam odjakziva, lebo neznasam, ak niekto narusa moj osobny priestor, ruky si umyvam rovnako ako doteraz.
A hlavne, ak som chora alebo viem, ze som bola s niekym, kto je pozitivny, sedim doma na riti.
@frndza hej doktori ala Bukovsky co sa venuju vyzive, ale maju nutkanie sa vyjadrovat k odboru, o ktorom nemaju sajnu. By som chcela vidiet ako by ho "zrali" keby sa vyjadroval ku kardiochirurgii, ci neurochirurgii, ci ortopedii. By si dala vodarovi zapajat plyn? Vsak obaja su na prerabky bytu.
@derdia tak sanca ze sa nakazis pri chvilke co jes vonku na terase a na svadbe je asi taka odlisna ako sanca ze sa stanes obetou dopravnej nehody ak prechadzas mimo prechodu na ceste kde ide auto raz za hodinu a ked to iste urobis na frekventovanej dvojprudovke kde ide auto za autom vkuse. Ide o mieru rizika.
@katulienkax a takych zamestnani je mnoho ved v divadle nie su len herci,ale je tam xy ludi,ktori zabezpecuju chod divadla a ti maju mizerne platy. Divadlo som uviedla len ako priklad. Navyse kazdy normalny clovek si robi rezervu,ale ta rezerva je priamo umerna nasim platom.
@frndza vyziva bol priklad. Az pani doktorka bude robit v nemocnici na infekcnom, plucnom ci interne a bude sa realne starat o tych pozitivnych pacientov tam, potom bude zdielat nazor tych lekarov co su tam. Inak samozrejme moze byt skvela odbornicka v svojej oblasti.
Alebo sa opytam inak. Ak by pani doktorka mala dceru a ta porodila ,suhlasila by, aby ju v nemocnici osetroval pozitivny bezpriznakovy personal alebo aby lezala s takou mamickou na izbe aj s dietatkom?
Lebo to je ta retaz. Jeden dnes svadbuje nakazi druheho ten tretieho a jeho dieta zo skolky ci skoly donesie ten virus domov a tam je mozno lekar, ktory ta zajtra ma operovat. Nemusi sa stat samozrejme vobec nic.
Potom presne ti isti ludia kricia, ze system je zly, stat je zly, pravidla su zle. Malo ta byt tak a tak. Potom je kazdy mudry.
A uplne smiesne mi vyznieva zaloba lyziarov z nemenovaneho strediska, ze ich urady nevarovali dostatocne a vcas pred nakazou voci postupu tych nasich, co prve zatvorenie skol brali ako vyzvu ist si zalyzovat.
@janage nezastavam si Bukovskeho , ani s nim nesuhlasim vo vsetkom ( aj tak mam pocit, ze si to vie vzdy prekrutit, a tak 50% su neprioestrelne fakty a druhych 50 % nim prekritene rozne vedecke studie ) .. no sice sa dr bukovsky venuje vyzive, no promoval a diplom ma zo vseobecnej mediciny.. cize teoreticky je dr bukovsky kompetentnejsi sa vyjadrovat na temu corovavirusu ako 99 % mamiciek z modreho konika
Teraz vraveli že pokiaľ budú urobené testy nie staršie ako 12 hodín jeden alebo druhý tak môžeš mať viac ako 50 ľudí kľudne
@zafir01 a mimochodom jemu uz isla verejna vyzva od kolegov, aby sa nevyjadroval k odboru, ktory nestudoval a tiez aby sa smelo zapojil k lekarom, ktori sa o tych pozitivnych staraju.
To je presne o tom, ze ludia, ktri dnes na zaklade jeho nazorov odmietaju opatrenia infektologov (ako odbornikov v danej oblasti) ti sa k nemu potom liecit nepojdu. Tych budu zachranovat ini.
Teda kludne nech on sa vyjadruje k vyzive verejne. A tam nech to aj skonci.
Ci myslis ze ten tim infektologov dava tie svoje vystupy podla dakej sklenenej gule, co rano posucha?
Mohli sme byt bez nudzoveho stavu, fungovat relativne normalne s par obmedzeniami.
Aj Ti nizkozarabajuci by to mali teraz lepsie.
@katulienkax no neviem co je pre farma firmu vyhodnejsie, ci vyrobit test za par desiatok eur, ci davat drahe lieky, alebo vela volnopredajnych tym chorym. Lebo ja ako sef farma firmy ziadne testy. Cim viac chorych tym viac vyzivovych doplnkov, volnopredajnych liekov, liekov a predpis aj drahych liekov co sa bezne az tak nevyuzivaju. Chronicky chorym spotreba neklesne tym sa predpisuje predsa dalej. Takze keby mi islo o to nabalit sa, ziadne testy. Mnohonasobne by sa mi vratilo cez predaj liekov.
@janage Ako hovorim, on si ide svoje . Neuvedomuje si,a teraz sa ospavedlnujem, ak niekoho poburim, ze slovaci su ako celok velmi jednoduchí ludia . A priori musi vediet, ze, ak nieco vypusti z ust, co chu ludia pocut ,mnozstvo ludi, hoc ho doposial neuznava a smiali sa mu, neuznavali ho ako odbornika na vyzivu, zrazu mu bezvyhradne veri. jemu a inym, ktory sice covid nepopieraju, no zlahcuju situaciu, a ludi nabadaju, priamo ci nepriamo k nenoseniu rusok , ci inej " rebelie " voci systemu .
mam odsledovane svoje okolie, manzel chodi do zahranicia a ma vynimku, takze oficialne ziadne karanteny. v 1 vlne sa sli ludia uz pochovavat , zdielali kazde 3 minuty, kolko ludi kde sa nakazilo,a v tejto vlne, nosia ruska len tam kde skutocne musia aj to len pod nosom , zdielaju hoaxy a popieraju cele ochorenie, lebo ved nikoho vo svojom okoli nepoznaju, kto by ho mal .
mam pocit, ze ludia prestali pouzivat vlastny rozum, prestali vnimat veci v sirsom koncepte, nevedia jednotlivo posudziovat situaciu, a vzdy sa musia riadit autoritami, bud nos rusko a zabedni sa doma, alebo nenos rusko a nahlas sa tvar, ze si rebel . nic medzi. ziadna cesta striedmosti .
moja mama pracuje v domove dochodcov ako opatrovatelka, v jednom z cervenych regionov. rusko nosi zasadne pod nosom , covid popiera, hoc aj z ich zariadenia boli pacienti v nemocnici , siri hoaxy na internete, a tvrdi, ze to je len chripka . avsak jej vekom 55 r. miernou nadvahou, vysokym tlakom, a nezdravym zivotnym stylom ,.ju vidim, tiez uz v ohrozenejsej skupine , a viem, ako ju poznam, ze ak by dostala covid, a hoc by aj bola asymptomaticka , tak by sa velmi lutovala, ze pracuje v prvej linii ( ako to vzdy prizvukuje ) ked ju testovali, tak cely den bola netrpezliva a len cakala, ci bude, alebo nie, guglila, ze aj jej unava moze byt priznak a podobne .....
ludia sa neboja, nechrania, zlahcuju, kym sa ich to netyka, alebo nemaju pocit ohrozenia. strach je mocny nastroj . a nasej vlade sa uz nedari ludi zastrasit. zastrasili ich v 1 vlne natolko , ze sa dramaticky scenar nenaplnil, a tak ludia povolili vo svojom spravani

@viestta v zmysle?