icon

Svadba bez alkoholu

18. feb 2025

Aký máte názor? Zvažujeme svadbu 100% bez alkoholu, viac ludi v rodine malo v minulosti problém s pitím....partner je športovec nepije vôbec ja občas víno ale úplne minimum...nepáči sa mi táto slovenská kultúra piť vždy a všade

grof_monte_christo
18. feb 2025

@madeincssr Komu alkohol chuti, ten presedí celú svadbu pri bare. A presne o týchto ľudí ide, kvôli ktorým má byť svadba bez alkoholu.

sovica
18. feb 2025

@biba_18 Ja som to pochopila ale tak, že tu nejde o tých, čo piť nechcú a sú núkaní inými konzumovať alkohol. Tu ide o tých, ktorí nemajú mieru a spijú sa pod obraz boží. Čiže títo by si sadli rovno k baru a bolo by im jedno, že nie je žiadna fľaša na stole. Toto naozaj nie je dobrý nápad, resp. nápad, ktorý vyrieši nevestinu dilemu.

madeincssr
18. feb 2025

@sovica no moze to byt bar bez moznosti sedenia - len vydaj. Stoj alebo si prines k stolu.

sovica
18. feb 2025

@madeincssr Myslíš, že takýchto ľudí zaujíma, čo si ostatní o nich myslia? Takí nemajú žiaden "regulačný faktor" a rovno si sadnú k tomu baru. Načo by sa unúvali chodiť hore-dolu🙈🍹
Tak upravujem, lebo sme si napísali v rovnakom čase. V každom prípade, ich by nezaujímalo, kto si čo myslí a pre ten alkohol by si chodili, kým by vládali...

biba_18
18. feb 2025

@sovica môže sa stať že nevesta by mala o siedmej pol svadobných hostí doma…

fairyy
18. feb 2025

@biba_18 horsie ked si nevesta o siedmej najde ozratych vsetkych z vedlajsej krcmy

ahhola
18. feb 2025

Ked sa ti chce vychovavat vasich hosti zrovna tych par hodin vo vas den D, tak do toho...

Do slovakov si si kopla, ako vidim, lebo vsetky narody su 100% abstinenti a nefajciari🤔

macatt
18. feb 2025

Ja som bola na svadbe, kde okrem prípitku alkohol na stole nebol..
Chlapi zdŕhali dolu do pohostinstva.. až neskôr okolo 20:00 sa otvoril na svadbe bar s barmanom, ktorý bol úplne vzadu a ľudia chodili s pohárikmi, oblievali sa s tým, stáli aj pol hodinu na pohár vína..
Takže časť sa na to vykašľala a chodili aj tak do toho pohostinstva, časť fajčila na terase, časť stála vzadu pri bare a v sále nebolo ani nohy..
A bol obrovský problém tam ľudí nahnať naspäť.. fotograf nemal koho fotiť..

biba_18
18. feb 2025

@sovica @fairyy no, pozrite, ako som písala - my by sme to prežili v pohode. ale môj to poňal všeobecne… že to si myslí že ako by konzumenti mohli vnímať… a myslím že jeho názor sa približuje k tomu slovenskému…

lasona
18. feb 2025

Ja som za. A je to vaša svadba. Ja by som sa takej svadbe ako hosť potešila.

xckaretxxx
18. feb 2025

Bez alkoholu si myslím, že je blbosť. Ja by som našla kompromis. Mali sme vianočný večierok, kde bolo podávané biele, ružové a červené víno ziadny iny alkohol nebol. Veľmi sa mi to páčilo. Každý mal fajn náladu, nikto nebol opitý, každý sa super bavil.

lenusiatko
18. feb 2025

Napad dobry, ale bola by som skepticka. Donesu si so sebou. Boli sme na svadbe tridsiatnikom, vsetci tam slopali od zaciatku na bare a o polnoci so zenichom lahli popolom. My patdesiatnici sme do rana tancovali a teda popili sme dost, zalezi, kto ako s alkoholom pracuje.

denkabemommy
18. feb 2025

Mne ženy hlava neberie jednu vec, to máte v rodine takých ochlastov a pozývate ich “lebo sa to patrí” ? My sme na svadbe mali síce potoky alkoholu ale nik nebol opitý, úplne som prekvapená z takých komentárov, že sa niekto váľa na svadbe, lebo som to nikdy nezažila. A to som z Oravy 😅

koniarova
18. feb 2025

@denkabemommy súhlasím s tebou. Bola som na mnohých svadbách, alkohol bol všade. Všetci sa slušne bavili, nikto sa po zemi neváľal. Nikomu nebolo treba zakazovať ako malému decku, či môže alebo nemôže pohárik

pe_mi
18. feb 2025

Ľudia ,čo roky nepijú si to snáď ustrážiť vedia.to ešte na to ,aby som pozerala.pride mi to ako v škôlke.ked ja nepijem,nech nepije nikto
My tiež nepijeme s manželom,ale alkohol sme na svadbe mali

larena
18. feb 2025

A našej svadbe tiež nikto nepil..z rodiny nikto nepije ani príležitostne všetci sú dobrovoľní abstinenti..ja som bola na svojej svadbe tehotná a aj tak nepijem ani za normálnych okolnosti lebo sa citim na druhy den jak na smrteľnej posteli aj po jednom víne..a muž je tiež športovec takze nepije ani pivo ani nič také😀vobec sa nad tym nikto nepozastavoval že tam nebol alkohol.Zalezi na tom koho pozvete..u nás to teda bolo ok kedze vsetci mame na alkohol rovnaký názor

oceanahory
18. feb 2025

Podla mna by to vacsina hosti akceptovala, ALE asi by som sa pripravila na to, ze tanecny parket bude viacej poloprazny, ako plny a pravdepodobne ludia nebudu vytrvali ani v zurovani vo vseobecnoti a teda dost rychlo bude po svadbe... Pokial su pre teba tieto skutocnosti akceptovatelne, tak smelo do toho 👍.

brrunetkaa
18. feb 2025

My sme naposledy na takej boli keďže sa ženil priateľov kamarát a je to tiež všetko zo ,,športového fachu”. Povedala by som že 90% hostí nepilo. Na prípitok sa dávalo šampanské a bol na vyber aj ini alkohol, ktorí si niektorí hostia (myslím že len rodičia manželov) naliali ale tak že 2-3 poháriky za večer a nikomu to nechýbalo. Ostatní sme mali na vyber rôzne limonady (mineralka s ovocím a ľadom) a bolo to super.

deedol
18. feb 2025

necitam komenty, napadu fandim, kiezby to bola norma. a napadlo mi, ze ich mozes nachytat a podavat nealko "alkohol", pivo a vino v pohode zozenies.

muchotrafka298
18. feb 2025

Nasa spolocnost nie je na toto este nastavena. V zahranici je napriklad bezne na oslavach alebo svadbach, ze alkohol si svadobcania/pozvani na oslavu kupuju na bare za svoje peniaze. Je tam pripitok a tym to konci. Oni su s tym OK. Pre mna alkohol byt nemusi, ja ho nekonzumujem uz dlhe roky.
Ja som raz bola na svadbe, kde podla niektorych svadobcanov bol slaby vyber a tak skoncili v krcme vedla, kde si odskakovali zo svadby. Ako vyzerali pisat nemusim.

mandzula
18. feb 2025

Je velmi smutne, ze alkohol sa u nas vnima ako standard a jediny sposob, ako udraz ludi sa zabavat. Som vsak rada, ze mnohe zeny to vyhodnotili tak, ze svadba bez alkoholu by im nevadila, vidim svetlo na konci tunela.

irusa
18. feb 2025

Odporúčam organizovať svadbu v detskom kútiku a zabezpečiť animátora... Ak by niekomu počas zábavy nebodaj ušlo, tak aj prebaľovací pult....a teraz vážne - neviem si to predstaviť, veď každý z pozvaných bude predpokladám svojprávny 🤦

oblecenie99
18. feb 2025

No mne by to bolo teda jedno. Akceptujem a rešpektujem podmienky manželov. Len musím dopísať, že na našej, kým hostia nezačali trošku piť (nemyslím tým ozierať sa) nálada bola dosť divná, nikto nechcel tancovať, nepripojili sa ku nám.. podobné som vnímala aj sesterkinu svadbu. Tak asi to závisí aj od skladby hostí.
Joj, a že vás poohováraju, s tým rataj, ale tak to vždy . Veľa výslužky, malo výslužky, taká torta hentaká torta, DJ, či kapela, pozval si, nepozval si, atď.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
cyberk
18. feb 2025

Rovno povedz, ze chcete usetrit, lebo toto by napadlo len drzgrosov 😄

mamickalisticka
18. feb 2025

Nepozveš ma? Milujem tento nápad! Ja nepijem vôbec, ani som nikdy nepopijala, fakt minimálne za tých 27rokov života.. a toto je tak krásny nápad. A neriešila by som, či sa niekto nahnevá alebo kvôli tomu nepríde. Aj tak si myslím, že keby o tom hostia vedeli, tak by si doniesli svoje, co je vlastne jedno, lebo vy udávate pravidlá a morálne ste čistí, že nepodporujete tento problém. A že by nebola zábava?! No to môže napísať len niekto, kto sa nevie baviť pod vplyvom. Neznášam to ponúkanie alkoholu, slintavych chlapov, fuj ble.

martinka13
18. feb 2025

Buď budú všetci pozvaní naladení na Tvoju nôtu, alebo si zaobstarajú alkohol individuálne. Že nebudeš mať na svadbe alkohol neznamená, že sa tam nebude piť.

balerina2025
18. feb 2025

@denkabemommy treba vediet pit.

bielasovicka
18. feb 2025

Kto môže vymyslieť takú chujovinu ze svadba bez alkoholu? 🙄🤦🏼‍♀️

bielasovicka
18. feb 2025

Mňa aby niekto obmedzoval na svadbe ze si nemôžem dať deci vína? Na takú svadbu by som ani nešla. Autorka, pokazís si len vzťahy v rodine.