Svadba cez týždeň: Výhody a nevýhody termínu
Ahojte,
nad svadbou sme premýšľali posledné 4 roky a nejako sme sa nevedeli rozhýbať resp. vždy do toho niečo prišlo až sme sa nakoniec rozhodli že sa vezmeme v novembri/decembri, avšak už nikde v okolí nie sú voľné sály a je problém aj s cateringom a pod., takže sme dostali ponuku vziať sa cez týždeň (po-štvr), s tým že to bude aj lacnejšie a budeme mať viac možností, potrebovala by som začať už všetko bookovať, lenže neviem úprimne ktorý deň by to bolo najlepšie (za mňa asi štvrtok) a prvé ohlasy od rodiny boli veľmi zlé - ako to bude vyzerať a všetci si musi kvôli nám brať voľno v práci min na 2 dni (štvrtok aj piatok), do toho deti rozhádzaný režim v škole a riešenie ospravedlneniek. No poviem to tak, že teraz neviem vôbec čo urobiť a aj ma prešla chuť niečo organizovať. Mali ste niekto svadbu v podobnom termíne a viete mi napísať skúsenosti, resp. keby dostanete takéto pozvanie prijali by ste ho?
Ďakujem všetkým za odpovede
Obrad s vecerou,preco nie. Ale klasicka svadba isto nie. Očakávať od hosti,ze si kvoli vasej svadbe zoberu 2 dni dovolenky? Este mozno pocas letnych prazdnin,ale teraz uz vacsina ludi ma max dovolenku na Vianoce. Pravdepodobne ju ani nechcete v kostole, ked ju chcete v advente. Ak ste cakali 4roky, uz pol-tristvrte roka vydrzite, ak chcete klasicku svadbu.
Ahoj, ja by som takéto pozvanie odmietla, dva dni voľna pre mňa, jeden a pol dňa pre manžela (ten nepotrebuje kaderníčku, kozmetičku 😀 ), ak by boli pozvané aj deti, tak minimálne jeden deň zo školy...muselo by ísť o veľmi blízkeho človeka (brat, sestra...), aby som sa zúčastnila.
Malú svadbu,obrad a posedenie bezproblémov aj v týždni. Ale veľkú s veselicou do rána by som nerobila v týždni. Resp ja ako hosť by som si kvôli tomu voľno nebrala. Prisla by som na obrad
Za mňa úplne vpohode, kto chce naozaj prísť si ten 1-2 dni voľna zoberie. Ale ja by som zase napríklad volila pondelok (alebo ešte lepšie ak je možné tak nedeľu), budeš mať čas cez víkend na posledné prípravy.
A vies ci budu mat zaujem aj fotograf, dj, starejsi atd? Ti tiez chodia do prace..
Ale ja by som nechcela svadbu len pre to aby bola… ked uz nech je podla mojich predstav. Nestoji to male peniaze
na svadbu po-štv by som išla, len ak by sa mi vydával súrodenec. inak sa poďakujem, prídem zablahoželať do kostola/na úrad a preč. dovolenky nazvyš nemám, cez týždeň cez školský rok + krúžky, úlohy atď. Príp. schodná varianta obrad, obed v reštike a koniec.
My sme mali v stredu ale bola to mala svadba. Kto mohol a chcel prist, prisiel. Ale mne na samotnej oslave nejako nezalezalo, takze cim menej ludi, tym lepsie pre nas, nam to tak vyhovovalo. Koncili sme okolo 9vecer.
Kamoška tak mala teraz v piatok 13., ale to boli len ženích, nevesta,súrodenci a rodičia z oboch strán. A iná známa mala tiež pred rokmi, ale tí už boli o ôsmej večer zo svojej svadby doma.
ja som mala v piatok, na mikuláša, prišli všetci pozvaný aj zo zahraničia. Ale je pravda že som mala malú svadbu, niektorý sa už o 22,00 pobrali do postele, boli unavený s cesty a "prípitku" ostatný šli spať okolo polnoci. tak sme to aj chceli, ráno sme sa zobudili, spali sme všetci v hoteli, dali si spoločné raňajky , porozprávali a šli domov.
mali sme svadbu vo stvrtok, nikto nemal problem.
tento rok sme boli na svadbe v utorok. tak isto som nemala problem.
ale teda vedeli vsetci termin rok dopredu a vedeli si to naplanovat. ak si niekto potrebuje este tento rok brat dovolenku, mozno naozaj nebude mat z coho
Pozri, 4 roky mad tym premyslas a vyberies si november 2024, no a este vo stvrtok!
Mohla by som sa ja na to aj keby si bola moja naj kamoska.
Sprav malu pre babky a todicov alebo velku buduce leto cez vikend 💁♀️
my sme boli na svadbe v utorok a úplne bez problémov, kto chcel zostal alebo odišli skorej, ja nevidím v tom problém
Za mna v piatok ok, ale stvrtok skor nie. Dva dni dovolenky by som si za svadbu nebrala.
Ja som sa vydávala vo štvrtok. A úplne v pohode deň na svadbu.
Ak to tak chcete ,spravte to tak.Ved kto bude chcieť prísť,príde aj vo štvrtok😉.
My sme sa brali v pondelok,ale teda bol to obrad na terase restauracie,vecera posedeli sme do jedenastej a bolo vybavene.Bolo nas 15a uplne to stacilo.
My sme sa brali v stredu na úrade iba so svedkami a doma to oslávili. Bolo to fajn. Vystačili sme si. Neľutujem. V jednoduchosti je krása.
Uplne blby termin si zvolila. ratajte s tym, ze vacsia polovica pozvanych odmietne. po prve, nie kazdy je v pohode zabavat sa v advente a po druhe, v takomto predvianocnom case uz vacsina ludi, ak aj ma nejake dovolenkove dni, nechava si ich na sviatky. mnoho ludi uz v novembri nema ziadne dovolenkove dni. moji svokrovci idu o 3 tyz.na takuto svadbu vo stvrtok.z povodne 75 ludi na svadbe bude ani nie 40. vacsina ludi nie je ochotna minut 2 dni dovolenky kvoli svadbe niekoho. mladi su z toho udajne velmi nahnevani. priznam sa, ze tomuto trendu robit svadby pocas pracovnych dni, nerozumiem.
Tak podla mňa chcem stráviť s vami najkrajší vás deň prispôsobím sa. Bohužiaľ je doba že už tak ľudia neuvažujú. My sme celá rodina cestovali do zahraničia. Samozrejme sme to mali dopredu upozornení. 2mesiace je málo. Narobiť ak nemajú voľno. Bud budeš že si to urobíš podľa seba alebo obvolaš rodinu a skúsiš to skĺbiť aby to fungovalo väčšine. Držím palce a pevné nervy.

Ak chcete usetrit, spravte malicku svadbu s najblizsimi, taku svadbu viete nachystat aj za mesiac a aj cez tyzden, obrad poobede pohostenie, vecera a domov. Ludia normalne vstanu rano do prace.
Osobne by som si 2 dni dovolenky nezobrala.. kvoli niekoho svadbe cez tyzden, zbuchanej na rychlo..