Svadba cez týždeň: Výhody a nevýhody termínu
Ahojte,
nad svadbou sme premýšľali posledné 4 roky a nejako sme sa nevedeli rozhýbať resp. vždy do toho niečo prišlo až sme sa nakoniec rozhodli že sa vezmeme v novembri/decembri, avšak už nikde v okolí nie sú voľné sály a je problém aj s cateringom a pod., takže sme dostali ponuku vziať sa cez týždeň (po-štvr), s tým že to bude aj lacnejšie a budeme mať viac možností, potrebovala by som začať už všetko bookovať, lenže neviem úprimne ktorý deň by to bolo najlepšie (za mňa asi štvrtok) a prvé ohlasy od rodiny boli veľmi zlé - ako to bude vyzerať a všetci si musi kvôli nám brať voľno v práci min na 2 dni (štvrtok aj piatok), do toho deti rozhádzaný režim v škole a riešenie ospravedlneniek. No poviem to tak, že teraz neviem vôbec čo urobiť a aj ma prešla chuť niečo organizovať. Mali ste niekto svadbu v podobnom termíne a viete mi napísať skúsenosti, resp. keby dostanete takéto pozvanie prijali by ste ho?
Ďakujem všetkým za odpovede
Takto ti napisem. Stale bude nieco zle 😃 kto chce prist, pride aj v stredu, kto nechce, bude hundrat tak ci tak. Za mna teda lepsi stvrtok, ale bolo by mi to jedno. Deti vynechavaju skolu aj za vacsie hluposti, pre 2 dni sa im nic nestane (aj ja nam skolacku ak naaaahodou niekto 😃), alebo sa da poriesit strazenie babkou, rodinou, kamoskou.. ze tam prespia a pojdu s nimi do skoly, ved na svadbu nemusia prist s detmi. Samostatni rodicia musia pripadne riesit opatrovanie rovnako sobotu ako v iny den. Kazdy nech sa zariadi ako chce, ak nechcu, nemusia prist
Mne ako hosťovi by sa nechcelo brať dva dni dovolenky kvoli svadbe. Prípadne, nerob veľkú, daj len rodičov, babky dedkov, surodencov, starých rodičov, obrad o 16:00 hod., jedna vecera a hotovo o 22:00 hod. všetci doma. Pre kamošov vieš spraviť nejakú chatu hocikedy cez víkend.
Najprv by som obtelefonovala ľudí, ktorých chcem pozvať a opýtala sa, či by im to vyhovovalo. Ale ja osobne by som do toho nešla...nie každý si môže vybaviť voľno na 2 dní v termíne, kedy potrebuješ a hlavne pred Vianocami, čo je skoro všade, v obchodoch, vo firmách atď zhon a stres. Je to na tebe, ale kebyže dostanem pozvanie ja, na štvrtok, tak by som odmietla...
Pozri, kazdy vie, ze ten kto robi svadbu cez tyzden, tak chce, co najmenej hosti, usetrit, lebo vie ze vela ludi na tu svadbu kvoli tomu nepojde. Snubenci si vacsinou povedia - vsak ten komu je zatazko si dat volno, tak mu na vas nezalezi natolko a teda na svadbe, ich uz ani nechcete. Za mna ti poviem, ze len chuj si da svadbu cez tyzden 😅 ale rob ako myslis.
V niektorých krajinách je to úplne bežné, u nás by som to nerobila. Ani by som nebola nadšená z takého pozvania.
Jedni u nás mali svadbu cez týždeň ale na ďalší deň bol sviatok.
Urcite by som si nebrala 2dni volna. Ale tak niejto pracuje aj sobotu. Cez tyzden ak svadba tal len nevesta zenich svedkovia obed) vecera a koniec
Po pravde ja by som tiež na takú svadbu nesla...brat si voľno v práci, deti zo skoly...urobte si svadbu cez týždeň o dvoch svedkoch a vybavene
tak si urobte malu svadbu, len svedkovia, rodicia a vybavene... vy chcete usetrit, ale nemozete cakat, ze vzdialenejsia rodina si rozbije pol pracovneho/skolskeho tyzdna...
My sme boli na svadbe cez týždeň, keď bol nejaký štátny sviatok :D za mňa ok, nie sme otroci v práci takže si vieme voľno vytvoriť kedykoľvek. Záleží ale od tvojho okolia, aké majú práce/možnosti.
V lete sme boli na svadbe vo štvrtok.
My sme cestovali takmer 400 km, takže voľno už v stredu.
Vrátili sme sa odtiaľ v piatok podvečer, užili si kľudný víkend, dospali 😁
počas pracovných dní určite nie!!
Za mňa úplne v pohode. Keď dáte neskôr obrad napr o 16:00 tak vo štvrtok môžu byť deti normálne v škole a väčšine ľuďom bude stačiť na ten deň iba pol dňa voľno. Ak niekto robí na smeny tiež mu stačí jeden deň voľna. Ak bude mať rannú tak na piatok aby dospal svadbu, ak poobednú tak vo štvrtok vyberie voľno a v piatok poobede môže ísť do práce. Veď ľudia bežne pracujú aj cez víkendy takže aj na víkendovú svadbu si berú voľno. Proste kto chce s vami osláviť váš deň tam bude aj keby neviem čo... A kto nechce bude mať výhovorky aj keby mu ten deň preplatite 😁
Treba sa na to pozerat aj ocami ludi - ok, skola by problem nebola, tam rodic z rodinnych dovodov ospravedlni, ale dovolenka - tu uz moze byt problem - je po prazdninach, vela ludi je po dovolenkach - ci uz zajazdy, domace roboty, opratenie vlastnych deti, celozavodne dovolenky. Ostatky si uz setria na Vianoce a sviatky, mozno aj na Dusicky. Tu nejde o to, ci su ochotni si ju zobrat, ale hlavne o to, ci im ju zamestnavatel umozni.
Ak chces svadbu s vela ludmi, resp. s hostinou, kde sa ludia zabavia, tak radsej pozri terminy na januar.
Ak nechcete cakat, vezmite sa na urade o dvoch svedkoch a hostinu mozete urobit neskor. Su ludia, co tak urobili.
svadba cez advent a cez týždeň nie je celkom dobrý nápad.
Radšej zvoľte jar, alebo sa radšej pýtaj na inej stránke, mojasvadba.sk, aké majú nevesty skúsenosti a rady
Cez týždeň sa robí svadba pre pár ľudí nie klasická s celými rodinami. Bolo by mi blbé očakávať aby si zobrali dovolenku kvôli mojej šetrnosti. Dajte to aspoň na január, trebárs cez prázdniny, to budú mať voľno skôr.
@katarinaba dovolenka je veľmi vzácna komodita, zamestnávateľ ju nemusí odsúhlasiť jedn avec, druhá je že ľudia si ju šetria a nemajú nazvyš, najmä nie takto hopom
autorka ani taj nerieši šetrenie, ale že nie sú voľné kapacity. úspora je bonus, ale nie v takomto móde
tak napríklad vo štvrtok 31. októbra by to bolo fajn, lebo nasledujúci deň - piatok 1. novembra sú aj prázdniny aj sviatok, čiže voľno v práci.
Ja by som urobila svadbu len so svedkami a potom party s kamosmi niekde na chate. Este to mozete prelozit na jar. Pred vianocami je to naozaj zly cas aj z dovodu financii. Nakupuju darceky a este budu potrebovat dalsie peniaze na oblecenie a dar. Ked cakate 4roky, tak pockate este polroka aby ste mali svadbu podla svojich predstav.
Ja by som neorganizovala svadbu takto cez vikend. Max v piatok. Alebo som bola na svadbe v nedelu s tym, ze v pondelok bol statny sviatok.
Uvedom si, ze nie kazdy si moze zobrat dovolenku kedy chce. Zamestnavatel ju nemusi schvalit.
Po druhe ku koncu roka vacsina ludi setri posledne dni dovolenky. Hlavne ak maju deti a potrebuju cerpat dovolenku cez vianocne prazdniny.
Nedávno sme boli na svadbe v pondelok akože väčšiu chujovinu už vymyslieť nevedeli. Nebrala som si voľno šla som po práci a nezdrzala som sa dlho nakoľko ráno zasa práca.
Súhlasím mňa by to nasralo, kvôli dakoho svadbe si brať dva dni voľno a čo deti čo chodia do školy, kvôli svadbe by som ich určite nebrala z vyučovania, akože podľa mňa odmietne veľa ľudí prísť z týchto dôvodov, ja by som asi nešla na takú svadbu, pokým by mi to nebola sestra, najväčšia kravina ak tak cez týždeň, tak bez oslavu len úrad poobede a večera a domov
No hlavne mysli na to, ze v novembri/ decembri uz maju ludia davno naplanovanu/minutu dovolenku, takze niektori aj keby si boli ochotni brat koli tebe volno, mozno nebudu moct. ( A napriklad u as v decembri by mi volno nedali ani keby som sa isla vydavat ja, vtedy mame najviac roboty.)
4 roky rozmýšľate nad svadbou a teraz zrazu ju musíte mať o 2 mesiace? Nedivím sa rodine, nebola by som nadšená z toho, že mám ísť niekomu na svadbu vo štvrtok. A ešte v novembri/decembri.
Podľa mňa úplne v pohode.
Obrad o 16:00 a keď to potiahnete tak do polnoci, tak si na ďalší deň nikto nemusí brať voľno.
Prípadne urobiť to v nedeľu? Tak by sa dalo začať skôr a v pondelok normálne do práce
@sss777 no za predpokladu že musíš vstávať do prace o 5,6 či 7 sa mi vôbec nezdá dobrý nápad byt na svadbe do polnoci. Ja by som sa absolútne nevedela sústrediť na prácu, ale tak ľudia sme rôzni.
@lenkasarka
Hej, ja to beriem asi podľa seba, boli časy, keď som mala aj 3x do týždňa 24 hodinovú službu a doma som musela fungovať aj tak. Ale rozumiem, že nie každý to zvláda

v pohode...dnes je to už bežne nie len cez víkend....kto chce prísť tak príde aj cez týždeň.....