icon

Svadba - hmotná núdza

mamima34
23. máj 2022

Cez víkend robila rodina v hmotnej núdzi svadbu svojmu dieťaťu. Toto je auto mladomanželov.

Svadba - hmotná núdza
svetlonos
23. máj 2022

@martina1985ba ale si jej dala 😂 otazne je, ci to vobec pochopi.

lalenka33
23. máj 2022

Ty musíš mať veľmi mizerný život, keď dokážeš fotiť cudzie svadobné autá. Sorry, ale si neskutočná chudera. To, že je rodina v hmotnej núdzi neznamená, že je v nej aj tá nevesta/ženích , ich priatelia, rodina, druhí svokrovci, že? Prenájom takýchto áut sa bežne dáva ako svadobný dar, keď nevieš, čo kúpiť, alebo mladí povedia, že všetko majú. UPSVaR si pred priznaním dávky v hmotnej núdzi poriadne overuje majetkové pomery rodiny a stačí, že má žiadateľ auto prihlasené na vlastné meno a už mu dávku nepriznajú lebo je to majetok, ktorý môže predať. Do smetného koša sa im nechceš ísť prehrabať a odfotiť, aké potraviny si dovolujú kupovať z dávky v hmotnej núdzi. Nezabudni tie smeti potom odfotiť, aby sme videli či si dovolia aj iné potraviny, ako tie v 50% zľave pred expiračkou. Že ťa hanba nefackuje.

merlinja
23. máj 2022

@elizabet173 nepochopila som súvislosť, ale nevadí.

merlinja
23. máj 2022

@lalenka33 zvážila by som slovne spojenie v druhej vete! O čo ste lepšia ako ona?!

3katka151
23. máj 2022

Najskôr si zisti fakty a až potom sa sťažuj.

elizabet173
23. máj 2022

@bluka2 žiaľ aj na tých aj na tých

elizabet173
23. máj 2022

@merlinja čo si nepochopila? Možno som mala spomenúť, že pri tých chatrčiach stoja S-kové mercedesy, ale hádam aj bez toho je každému jasné, aké príjmy majú z tých drog a dávky im tiež idú z našich daní

luccija
23. máj 2022

@mamima34 čo Ti nedali zo svadobných koláčov?🙂

lalenka33
23. máj 2022

@merlinja ty zvažuj, čo len chceš. Ja nemám, čo zvažovať. Len chudera dokáže fotiť cudzie svadobné auto a vešať ho na soc.sieť s popisom, aký dala.

thoughtfulweirdo
23. máj 2022

Bežne sa autá na svadbu požičiavajú. Aj my sme mali požičané "fáro" a nestálo nás ani cent 🤷🏻‍♂️

nikyball
23. máj 2022

@mamima34 bohužiaľ väčšina ľudí v hmotnej núdzi si môžu za to sami. Slovensko by bolo inde keby sme nerobili len na prizivnikov, ale bohužiaľ vždy budeme robiť na lenivcov, retardov, osadníkov a podobne

oli18
23. máj 2022

Ja chápem, čo chcela tým autorka povedať. Asi tých ľudí pozná a vie o nich, ako zneužívajú sociálny systém a pritom majú asi nezdanený, možno nelegálny príjem.

merlinja
23. máj 2022

@lalenka33 posledná spravodlivá!

kirakira
23. máj 2022

tak im zaželam štastnu cestu spoločnym životom

winki13
23. máj 2022

@mamima34 ako takymto autom ako mladomanželka by som sa nechvalila...fuj. a ty co o tom vies? Mozno im to niekto z rodiny zaplatil, mozno to je kamosove....mozno pozicane zadara po znamozti.....zavidis?

merlinja
23. máj 2022

@elizabet173 komentovala som niečo iné, nechápem ako toto súvisí s mojim komentárom! Neriešim mercedesy pred chatrčami ale to ako sa navážate do niekoho za jeho názor. Dobre foto tu dávať nemala ale to ostatné je trocha cez ...

merlinja
23. máj 2022

@lalenka33 :o)))))))))))))))) no tak som pozrela tvoj profil, hovoríš o nej, že je chudera lebo fotí cudzie auto a komentuje ho na nete. A tvoja stránka? Čo sa ty navážaš do niekoho kto je v súťaži o varení, čo teba do toho ako má ksicht spravený, ako si ty dovolíš hodnotiť Czoborovú, že má retuš fotky a pod. to je ich vec, čo to ty hodnotíš a vešiaš na svoju stenu, to je v poriadku hej!? Ja všetko môžem, ale ostatní, nonono .... Jaj ty hviezda jasná bezchybná. Och, troška sa zamyslieť občas neuškodí ...

h2
23. máj 2022

@mamima34 Upokoj sa, moja. To nie je auto mladomanželov. Takéto autá sa bežne prenajímajú na svadby, nie je to nič výnimočné. Či keď sú v hmotnej núdzi, má ich na svadbu odviezť kára, ťahaná somárom?

stanulienkat
23. máj 2022

Baby, ale autorka má pravdu. Preto to v tomto štáte vyzerá tak, ako to vyzerá. Pretože ľudia tolerujú akúkoľvek krádež, akúkoľvek spreneveru...toto všetko je z našich peňazí. Ci takéto svadby, či Fico, či Matovič- to všetko platíme my. To nie je o závisti, to je len o vašej hlúposti, že takéto veci tolerujete a ešte si myslíte, že je to úplne v poriadku. Ja hmotnej núdzi niesom, ale teda ani náhodou nemám na takúto káru a ani nikto z môjho okolia a biedu teda netrieme. Niekedy si treba spočítať dve a dve. A už úplne choré je nazývať niekoho závistlivou chuderou, ako pani pár príspevkov nado mnou...

h2
23. máj 2022

@stanulienkat Chceš povedať, že ani ty, ani nikto z tvojho okolia ani náhodou nemá na to, aby si na jeden svadobný deň (alebo zrejme ani nie deň, len možno hodinu, dve) prenajal takéto auto?

stanulienkat
23. máj 2022

@h2 keby som nemala čo žrať určite nie. A nepotrebujem to, ani keby som mala milión na účte. Pre mna je to vyhodenie peňazí, dupľom ak by som bola na sociálnych dávkach. Ak by som bola úradníčka a toto by si objednal pár, ktorý je v hmotnej núdzi, okamžite by som im odňala príspevok. A nie je to o závisti. Ide o princíp. Pravidlá by mali platiť pre každého, ale v skutočnosti nevieme ako to bolo. Možno im to naozaj dal niekto ako dar.

h2
23. máj 2022

@stanulienkat Ale v úvodnom príspevku sa nepíše, že svadbu mal pár v hmotnej núdzi. Ale že rodina v hmotnej núdzi vydávala/ženila dcéru/syna. Tipujem, že sa jednalo o dcéru. Možno ulovila pracháča. Alebo bežného chlapa, ktorý nie je v hmotnej núdzi a chcel svojej chudobnej nastávajúcej urobiť radosť.

asocial
23. máj 2022

@mamima34 neviem, co ste sa do autorky tak pustili. My mame v rodine rodinu akoze v hmotnej nudzi. Ona leniva ako vos, bude mat pomaly 60 a odpracovane asi 2 roky. Dieta mali neskoro, stale malo socialne obedy. Dieta ma vyse 20, podobne ako ocko a mamicka je evidovany na urade prace, to znamena, ze mu stat plati zdravotne a davku. Ocko a synak nacierno makaju. Nikomu nie je cudne, ze ludia na davkach maju audi. Mlady dokonca povedal, ze pod 100 eur na den ani nepracuje. Mamicka si vybavila opatrovatelstvo svojej mamy, ktora je vitalna, a stara sa ona skor o nu (vari, pecie, henta chodi len vyciciavat). A ano, je mi z toho na grc. Tito ludia dokonca budu mat aj dochodok, ktory byde vyssi ako u niektorych, ktori odmakali 30 - 40 rokov. A ano, je mi na grc z toho, lebo takym darmozracom to platime my poctivci z nasich dani. Upsvar by mal takymto ponuknut pracu, ak odmietnu dvakrat, vylucit, a nic neplatit.

lalenka33
23. máj 2022

@merlinja ty si očividne rovnako mimo, ako aj autorka. Mňa tvoje komentáre a hodnotenia nezaujímajú. V mojich statusoch a tomto je sakra rozdiel. A čo si ty o tom myslíš mi je u riti jedno. Je trošku veľký rozdiel fotiť niekoho svadobné auto a dať ho na net s komentárom, že rodičia sú v hmotnej núdzi a spýtať sa na nejakú ,,celebritku" a názor naňu.

ivanka12311
23. máj 2022

Na a čo nechápem prečo ťa to tak sere že sú v hmotnej núdzi nenapadlo tá že auto môže byť požičané od nejakého ich známeho z rodiny? 🤷😃 Nechápem že máš ešte potrebu to tu rozoberať na MK a spoza záclony veď majú aj papamobil ži a nechaj žiť...tie susedky ta ani nepozdravia keď si tu čírou náhodou nájdu takýto odkaz

lalenka33
23. máj 2022

@stanulienkat a ty si bola na tej svadbe a vieš, kto to auto novomanželom prenajal? To, že sú rodičia jedného z novomanželov v hmotnej núdzi automaticky znamená, že aj dospelé dieťa je? Čo má svadba spoločné s finančnou situáciou rodičov? Nevesta môže byť kľudne lekárka a ženích podnikateľ a svadbu si mohli zaplatiť sami aj na zámku vo Viedni. Či preto, že rodičia sú v hmotnej núdzi mali ísť na svadbu peši a svadbu mať maximálne doma na dvore? My máme tiež susedov v hmotnej núdzi a netuším a ani nesledujem čo si objednávajú, načo míňajú. Ich dcéra si kúpila a prerobila dom . Podľa zmýšlania autorky by som to mala odfotiť a napísať sem ako si mohla dovoliť kúpiť dom, keď jej rodičia sú v hmotnej núdzi, nie?

merlinja
23. máj 2022

@lalenka33 no nás zasa tvoje komentáre a hodnotenia zaujímajú. :o)
jasne som mimo, mám iný názor .... Len tvoj je ten správny! Súhlasím so všetkým čo si napísala, snáď sa ti ešte za môj aj ospravedlním ....

vevesh
23. máj 2022

@stanulienkat ale to, co je pre teba vyhadzovanie penazi, je pre niekoho druheho absolutne dolezite a zase on by povedal, ze tvoje priority su vyhadzovanie penazi....Ja som napriklad nemala ziadnu hostinu, ale za to som si to vynahradila na aute z pozicovne. A svadbu som si napriklad hradila sama, rodicia mi nedali ani cent (ani muzovi z jeho strany). Cize kludne toto auto mohlo by zapozicane od x-milion ludi pocnuc zenichom (ak to bola dcera toho paru v hmotnej nudzi), svatkovcami az po kohokolvek zo sirej dediny. Ale to, ze im pozicali (na)auto, neznamena, ze maju povinnost aj dotovat rodinu v hmotnej nudzi. Pre nieco tie davky dostali a hmotnu nudzu preveruju dost dosledne- v kazdom state, ak ma clovek narok....

lalenka33
23. máj 2022

@merlinja a ja ťa nútim zo zbraňou pri hlave, aby si čítala moje komentáre a hodnotenia? Ty si prvá oslovila mňa, nie ja teba. Mňa tvoj názor nezaujíma, tak isto teba nenusí zaujímat ten môj. Ja nemám potrebu ísť sliediť na tvoj profil lebo ma absolútne nezaujímaš ani ty, ani tvoj názor. Každý má svoj názor a má pravo si ho vyjadriť. A nikto nemá žiadny dôvod sa za svoj názor ospravedlnovať.

galganka
23. máj 2022

...keď už závidieť, tak sa trochu posnaž. Keď nabudúce pridáš aj cenu, možno ťa viac ľudí podporí a môže vám kypieť žlč spoločne.